Bebek Beslenmesi kavanoz meyva püreleri zararlımı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
sana katılıyorum arkadaşım
bu konuda bende cok hassasım ama
benim oğlum başlarda normal meyve yemiyodu
bende dktrumuza danıştım alışana kadar ülkerin kavonoz meyvelerinden verdim
çok şükür alıştı şimdi normal meyvesini eliyle yiyo :)

6 aylık bir erkek bebiş annesi olarak bu zamana kadar asla hazır mama yogurt meye puresi asla vermedim verme taraftarıda deilim dısarı cıkıcaksanız evinizde termoslu biberon bulundurun evde mamayı yapıp koyun içine sıcaklıgı yaptınız andaki gibi kalıyo ihtiyacınız olunca cıkarın hazır pişmiş mamayı verin bebişlere heleki bebişiniz biberona alısıksa lup lup içer mamayı benimki biberon almadıgı için ben mama kasesi ve kasıgıda tasıyorum yanımda yeterki bebişim saglıklı beslensin inanın bebişinizin saglısı sizin gezmenizden onemli deil yada ben ole dusunuyorum meyve puresi veya yogurt içinde aynısı gecerli canlarım

güzel diyorsun arkadaşım fakat meyveni sebzeni, kendinmi yetiştiriyorsun
onların nekadar sağlıklı olduğunu nerden bilebiliyorsun
yada yoğurt için kullandığın sütün temiz olduğundan nekadar eminsin

Evet canim ben de sana katiliyorum.Keke hersey bizim zamandaki gibi olsaydi.Simdi meyve sebze organik diye aliyoruz ona bile guvenim yok cunku kirli havaya ve kirli yagmura nereye gidemeyecegine yasakliyamiyoruz.Marketlerden guya domates organikmis nerde nasil bir domate bu iki hafta dolapta durdu hicde bozulmadi.Gel koyde sabah bir domates kopar bakalim yarin tadi nasil olur,hemen yumasimis.Keske bahvelerimiz olsada marketten aldiklarimiza guvenebilsekde disirdan hicbirsey almayalim.

yani her zaman dedim diyorumda sokaktakine güvenmeyin diye bas bas bağırıyorlar pastorize süt alın diyorlar eeee onlar ne kadar güvenlide ondan kalkıp ben yoğurt yapayım ayrıca pazadan manavdan aldığmın ne kadar güvencesi var kii üstelik ben bir sebze meyve yetiştirilebilen yerde yaşıyorum yani...tarlalarda yetişiyor bize geliyor ama hormanal gübre katıldığını biliyorum buna ne demenli yani...önceden küçüçük oludu bir salatalık kıtır kııtr şimdilerde maşallah çok fazla beslenmesinden olsa gerek espiri tabii uzamıştaa uzamış....

biz de çok kullandık.
ama kızlar ya berbat kokuyor.
gecen gun eşim alıyordu kasada bıraktırdım.
4 sene dayanır mı yav bi meyve . kendimiz rendelesek ya da sıksak hemen verin vitamini ölmesin diyolar kendileri kavanoz yapınca 48 saat de durabiliyor kapagı açılınca.

Bizim evde hazırladığımız sürekli oksijenle temas halinde olduğundan bozuluyor zaten c vitamini oksijene pek gelemez.Amakavanoz mamalarda hava söz konusu olmadığından vitamini ölmez sanırım.
Bende organik olanlardan bazen veriyorum.Genelde mevsiminde bulamadığım meyveleri veriyorm.

ben zararli oldugunu düsünmüyorum.kizima hipp in organik meyve pürelerinden yediriyorum dr umuz da zararli falan dememisti.

güzel diyorsun arkadaşım fakat meyveni sebzeni, kendinmi yetiştiriyorsun
onların nekadar sağlıklı olduğunu nerden bilebiliyorsun
yada yoğurt için kullandığın sütün temiz olduğundan nekadar eminsin

canım benim meyve ve sebze dediğin gibi kendim yetişitirmiyorum fakat hazır yapılan seyler curuk yada saglam farketmiyor her turlusunu kullanıyorlar birde dayansın diye katkı maddesi kullanıyorlar iki kat saglıksız oluyor ama sen evde hazırlarsan tek taraflı zarar verirsin ben organik diye alıyorum koyumuzdende geliyo artık sebzelerimiz yaz geldi ben o yonden biraz sanslıyım fakat evdede eksir diye yeni cıkan temizleme urunu var her turlu sebze ve meyveyi kullanılmıs ilac ve ziraii urunlerden arındırıyor her yerde satılıyo cok ii yani kısaca sız usenmeyipte bebeğinize evde hazırlayın ve bole bahaneler uydurmayın lutfen arkadalar

fashion 08 ben sana katılmıyorum,zararlı olduğuna inanmıyorum kavonoz mamalarının.Bunun üşenmekle de ilgisi yok ki,çalıştığımız halde ben oğlumun bütün yemeklerini ayrı hazırlarım,pilav,çorba,sulu yemek....Ama şuan bulamıcamız,evde bizim yemediğimiz sebzeler var,onları de yesin istiyorum ve onun için bazen kullanıyorum.Kimsenin bahane uydurduğunu da sanmıyorum.

fashion 08 ben sana katılmıyorum,zararlı olduğuna inanmıyorum kavonoz mamalarının.Bunun üşenmekle de ilgisi yok ki,çalıştığımız halde ben oğlumun bütün yemeklerini ayrı hazırlarım,pilav,çorba,sulu yemek....Ama şuan bulamıcamız,evde bizim yemediğimiz sebzeler var,onları de yesin istiyorum ve onun için bazen kullanıyorum.Kimsenin bahane uydurduğunu da sanmıyorum.

katılıyorum canım
söz konusu bebeğinın sağlığı olunca hiç bir annenin bahane uydurucağını sanmıyorum
kavanoz mamaların sağlıksız veya zararlı olacağını düşünmüyorum

ben ilk ogluma 5 aydan 1 yasina kadar meyveyide sebzeyide muhallebiyide hazir verdim cokda memenundum ikinci oglumada aynisini yapcam evde hazirladiklarimizdan daha saglikli olduklarini düsünüyom sonucta yikama pisirme yalnislari yapiyoruz vitaminleri ölyüo hem kavonozlar vakum sistemiyle kapatiliyo o yüzden dayaniyolar

bi anne olarak bu muammaların olması çok normal..bende ilk başlarda hazır olan hiçbişeyi düşünmüyordum..ama oğlum evde hazırladığım püreleri sevmeyince dün mecbur kaldım aldım kavanozlardan..bakalım canım şimdi uyuyo uyanınca sevecek mi????

herkes fikrini belirtiyor arkadaslar bence evde hazırlamak varken katkı maddeli urunleri kullanmak yanlıs geliyor bana doktorlar özellikle onkoloklar bas bas bagırıyor hazır gıdalar kansere davetiye cıkarıyor diye yinede siz bilirsiniz ayrıca miskokulum bazı sebzeleri sen yemeyebiirsin ama bebegin için az miktar alıp herseyi yapabilirsintatması acısından valla ben onu bunu bilmem benim bebişim nazar degmesin her turlu sebzeyi ve meyveyi ben yapıyorum bide guzel yiyor masallah benim oğlusuma 6 ay 9 gunluk

herşeyi yemeyen bi bebeğiniz varsa yesin diye hazır mamada alırsınız efendim...Bunun üşenmekle hiç bir alaksı yoktur.Ayrıca doktor tavsiye ediyor bunları.bende organik olanlardan kullanıyorum.kızım bayıla bayıla yiyor.Diğer arkadaşların dediği gibi dışardan aldığınız meyvelerin sebzelerin hangi şartlarda yetiştirildiğini kim biliyor?Bahane falan da sunmuyoruz.herkes bebeğinin sağlıklı büyümesini ister...

bu zamana kadar her şeyini evde hazırladım meyvasını sebzesini yorğudunu
hazır olanı sadece dışarda kullanıyorum evde sadce hazır olarak kaşık maması
kullanıyorum

Güvendiğim bir markanın Organik meyve pürelerini tercih ediyorum. Memnunum, evde de hazırlıyorum ondan da veriyorum.

bende evde hazırlıyorum ama kavanoz mamalarına karşı değilim aslında. dışarıda çok iş yarar bence. ayrıca aldığımız meyvede de malesef hormon var. şimdi armut elma bol diye evde hazırlıyorum ama dışarıda yedirmek için kavanoz maması da aldım:

Bu konuyu detaylı arastırdım sonuçta hepimz anneyiz bebeğimiz sağlıklı büyüsün isteriz.. Ben ilk etapta evde denedim ama sevmedi hazır yedirdim ve ne hikmetse beğendi yedi.. Ayrıca nestlenin yoğurdunu ve krem peynirini almıştım içinden tüy çıktı inanamadım :S bir tek hipp markası iyi geliyor bana hemde organik.. Kendim hazırlayınca pütürlü kalıyor kusuyor ama blender dan gecirince vitamin kalmıyor zaten sevmiyorda aç kaldı bunun yüzünden sütümde yetmiyordu benim ve mamayıda içmedi 2kg geriden gidiyor şimdi.. Hal böyle olunca mecburen şuan sebze ve meyve püresini hazır alıyorum doktorun tavsiyesi ile. ve sadece yoğurdu evde bize mayalıyorum aynısını onada yediriyorum

Son düzenleme:
Bu konuyu detaylı arastırdım sonuçta hepimz anneyiz bebeğimiz sağlıklı büyüsün isteriz.. Ben ilk etapta evde denedim ama sevmedi hazır yedirdim ve ne hikmetse beğendi yedi.. Ayrıca nestlenin yoğurdunu ve krem peynirini almıştım içinden tüy çıktı inanamadım :S bir tek hipp markası iyi geliyor bana hemde organik.. Kendim hazırlayınca pütürlü kalıyor kusuyor ama blender dan gecirince vitamin kalmıyor zaten sevmiyorda aç kaldı bunun yüzünden sütümde yetmiyordu benim ve mamayıda içmedi 2kg geriden gidiyor şimdi.. Hal böyle olunca mecburen şuan sebze ve meyve püresini hazır alıyorum doktorun tavsiyesi ile. ve sadece yoğurdu evde bize mayalıyorum aynısını onada yediriyorum

slm cnım bende bole bı konuyu acmayı dusunuodum kı karsıma cıktı.
benım kızım suan 18 aylık ve gıderek iştahı duzelır derken dahada kesıldı resmen aç yasıyor dıebılırım
sabah kahvaltıda saat 9 gıbı ıyıce ezıldıgı ıcın bebe bıskuvısı ve peynır yıyo .sonrasında zeytını ayrı yıyo oglen 12 de muz ve yatıo bıdaha 3 te uyanıo 4 e kadr bısı surmuo agzına kesınlıkle gozyaslarıyla aglıo yemem dıe ve 4 gıbı corba oda sehrıye yogurt yada kemıklı bır corbas yapıorum o olursa ıcıo aksama kofte sebze işte ne yemek varsa yapıorum ama kesınlıkle yemıo yanı malesef yemıo.
muallebıyı sevıo ve olece yatıo gece agzına sut dahı surmez.
şimdi ben ne yapıyım bu bebısı meyve puresını sebzesını cok sevıo bende zararlı dıe almıodum .
siz hangı doktora danıstınız uzamanmıydı hipp markasını almayı dusunuorum bende.

slm cnım bende bole bı konuyu acmayı dusunuodum kı karsıma cıktı.
benım kızım suan 18 aylık ve gıderek iştahı duzelır derken dahada kesıldı resmen aç yasıyor dıebılırım
sabah kahvaltıda saat 9 gıbı ıyıce ezıldıgı ıcın bebe bıskuvısı ve peynır yıyo .sonrasında zeytını ayrı yıyo oglen 12 de muz ve yatıo bıdaha 3 te uyanıo 4 e kadr bısı surmuo agzına kesınlıkle gozyaslarıyla aglıo yemem dıe ve 4 gıbı corba oda sehrıye yogurt yada kemıklı bır corbas yapıorum o olursa ıcıo aksama kofte sebze işte ne yemek varsa yapıorum ama kesınlıkle yemıo yanı malesef yemıo.
muallebıyı sevıo ve olece yatıo gece agzına sut dahı surmez.
şimdi ben ne yapıyım bu bebısı meyve puresını sebzesını cok sevıo bende zararlı dıe almıodum .
siz hangı doktora danıstınız uzamanmıydı hipp markasını almayı dusunuorum bende.

Canım ben yurt dışındayım doktor adı vermemin anlamı yok :))
Hipp in ürünleri diğerlerine göre tat olarakta daha güzel

Son düzenleme:
herkese merhaba, bebeğiniz 5 ayın içerisine girmesiyle yavaş yavaş ek besinler verebilirsiniz. meyva suları, meyva püreleri ( burada meyva pürelerini cam rende ile yapmanız gerekmektedir, eğer çelik rende kullanırsanız vitaminin kaçacağını belirteyim) meyva alırken de dikkatli olun, hormonlu meyvalar tercih etmeyin. az alın doğal olanı bulmaya çalışın. Eğer doğal bulamıyorsanız yada gezmeye çıktığınızda vermek isterseniz bana göre en doğalı hipp kavanozlar, hem pratik hem % 100 organik.

Bebeğinizin 6 aydan sonra büyümesiyle sütünüz yetmemeye başlarsa kesinlikle devam sütü için yine hipp tercih edin. Avrupa da yaşayan tanıdıklarınız varsa hipp i bir sorun danışın, cevaplar sizi direkt hipp e götürecektir.

Size ufak bir ipucu da vereyim. ben hipp mamalarını bir de kampanya ile alıyorum. hem fırsatlardan yararlanın hem de bebeğinizi %100 organik mama ile büyütün. Örn. hipp 300 gr mama 17 TL ve 5 kapak toplarsanız 1 mama hediye, size 13 TL ye geliyor. 800 gr hipp mama normalde 49 TL ye satılıyor, 3 mama ya 1 mama hediyesi ile hipp 800 gr mama 22 TL ye geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X