Bebek Beslenmesi kavonoz mamaları

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

karamel86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2009
879
11
118
İstanbul
kızlar kızım sebze yemıyor bende bugun kavonoz maması alıyım dıyorum
sızce hangısını alıyım ve kac numarasını 6 alık kızım

kızlar kızım sebze yemıyor bende bugun kavonoz maması alıyım dıyorum
sızce hangısını alıyım ve kac numarasını 6 alık kızım
canım milupanın brokoli olanı var bide yeşil fasulyesi onlardan alabilirsin
ama sürekli blendırdan geçirilmiş şeyler yedirme sıkıntı yaşarsın ilerde.bu hazır mamalar hep öyle
neden yemiyor?tadını mı sevmedi?yoksa kusacak gibi mi yapıyor?

hipp yada milupa deneyebilirsin ama bence yemiyor diyip kesip atma eminim farklı yollar denemişsindir yedirmek için bende kırk takla atıyorum. evde yaptıkların daha besleyici olur içine farklı şeyler koyarak seveceği hale getirmeye çalış. blendar kullanma lifleri parçalıyor onun yerine tel süzgeçten geçir yada çatalla ez. ben çorbayı istemeyince 1 kaşık yoğurt veriyorum arasında yada çorbanın içine karıştırıyorum, bazen 2 ölçek devam sütü ekliyorum içine aynı kavanoz maması gibi oluyor zaten.

püreliye alışmadıysa hipp in ıspanaklısı var.onu zor yiyor,kusacak gibi yapıyor aklında bulunsun.

kızacaksın ama kolaya kaçmış olmuyormusun? bugün kavanozdakini yedi diyelim ya bir kaç yıl sonra.... şimdiden nasıl hazırlarsan öyle devam etmez mi? hem henüz çok küçük... ısrarcı olmadan hazırladığın sebze menüsünü püre haline getir ver... en azından senin sunduğunun damak tadı olur... unutma o hazır mamalar ne kadar sağlıklı densede içinde şekerimsi maddeler var... çocukta buna kanıp löp löp yiyor.. ama ya sonra... birkaç yıl sonra nasıl sevdireceksin sebzeyi??? ( içinde yok denilen kimyasallara değinmemin anlamı yoktur sanırım) bol şans........

kolaya kaçmak.. .ek gıdaya geçtiğimiz günden beri her seferinde yaptığım onca yemeği döken bir insan olarak biraz acımasız buldum bu tanımı.
her yolu deneyip hiçbirinde başarılı olamadım,keşke hazırı yese de adımı kolaycı olsa.

ya arkadaslar siz bu kavanoz mamalarini bebekler lop lop diyorsunuz ya gercekten beni sasirtiyorsunuz,siz hic o mamalarin tadina baktiniz mi? ercekten ne tadi var ne tuzu(hipp kavanozlarindan bahsediyorum),saman gibi bildigimiz haslanmis sebze iste ve benim kizim da henuz bilinclenmedigi donemde zarla zorla oyunla yedirebiliyordum kavanoz mamalari ama azcik kendini bilmeye basladiginda imkansiz hale geldi.Ne corbalar ne yemekler ne kavanozlar attim haddi hesabi yok,yemedi yemedi ve ben bir gun pes ettim.Ne istiyorsa onu vermeye karar verdim,hic zorlamadan yedirmeye basladim,arada sebze,et vs denemelerini surdurdum ama uzun sure sonuc alamadim,kendisinin yemesine izin verdim,onune ufacik ekmek parcalari,peynir,meyve parcalari koydum ve yemek yemekten ilk defa zevk aldigini gordum.iza bir sure once doktorum bagisikligini guclendirsin diye bir surup onerdi ve o suruba basladigimizdan beri kizimin istahi acildi,hic inanasim gelmior ama sebze yemeye bile basladi Ayni suruotan ablamin 8 yasindaki ogulna da vermeye basladik ve onlar da cok memnun kaldilar,ablam dogdugundan beri ilk defa bu cocugun gercekten yemek yedigini gruyorum diyor masallah.

multivitamin mi verdin canım şurup olarak?

şöyle söyleyim bence millet keyfinden vermiyordur heralde
yada aman bugün de bunu yesin çorba yapmadım yada uğraşamam demiyordur heralde bir anne!
iştahsız bebekler için anneler her yolu deniyor.aç kalmasın diye

kavanoz mamaları inan bizim yaptığımız sebze yada meyve püresinden kaç kat kötü tadı ..sadece biz aşlayalım rondodan gecirelim püre haline getirip yedirelim.al işte bildiğin kavanoz maması olur.olmadı çoook az bi tuz katın öyle deneyin o da olmadı limon sıkın bebeniz ekşi seviyor olabilir

bende çok merak ettim şurubun adını yazarmısın canım ya belki benim kızımada faydası olur doktorumuza bi sorarız verebilirmiyim diye

karamel86 bebeğine demir veriyomusun?iştahını açar yemeye başlar

malesef anında alınganlık.... arkadaşımın oğlu şuan 10 yaşında... bebekliği tamamen kavonoz yemekleriyle geçti... löp löp tanımım oradan kalıyor... bu arada '' kolaya kaçmak'' kelimesinde ki kastım; hemen pes etme demekti... kimse kimsenin burada anneliğini sorgulayacak durumda değil... ki yapı olarakta bu atrz asla olmam... umarım anlatabilmişimdir.

bende çok merak ettim şurubun adını yazarmısın canım ya belki benim kızımada faydası olur doktorumuza bi sorarız verebilirmiyim diye

immuzinc surubun adi,bebegim 15 aylik ve henuz 2 haftadir surubu veriyorum,daha kucukse bebeginiz doktorunuza danisin oyle verin,kimseyi yanlis yonlendirmek istemem.Sifa olsun insallah!

tadını sevmıyor hazır aldım onuda pek sevmedı ama daha ııı yıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…