Pilav Tarifleri Kavrulmayan Pilav

• Konu Sahibi Konu Sahibi EcinniliBarones
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EcinniliBarones

Ziyaretçi
bu pilav kavrulmadığı için daha sağlıklı hemde daha lezzetli oluyor.asla lapa olmuyor.senelerce kavurarak yaptığıma değmemiş diceksiniz. pilavımı yiyen tüm arkadaşlarım artık bu tarifi yapıyor umarım beğenirsiniz)))))

pirinci önce soğuk suyla yıkayıp ardından üstüne tuz ekleyip üstüne sıcak su dökerek 20 dk bekletiyorum.nişastası iyice akana kadar soğuk sudan geçirip iyice süzüyorum

2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 fincan arpa şehriye
1 dana et su tablet yada 1 kase et suyu
1 çorba kasesi baldo yada gönen pirinci
1,5 kase su
1 tatlı kaşığı tuz

sıvıyağı tencereme ekleyip şehriyelerimi kavuruyorum.şehriyeler tam kavrulmadan tereyağını ekleyip 1,5 kase suyu ekliyorum. hazır etsuyum varsa o 1 kase et suyu yarım kase su ekliyorum.yoksa etsu tabletimi ve tuzumu ekleyip suyum kaynamasını bekliyorum.suyum kaynayınca pirincimi ekleyip pilavı karıştırıyorum.en küçük ocağımda en kısık ateşte 10 dk pişirip altını kapıyorum.bir kez karıştırıp üstüne kağıt havlu yada bez örtüp dinlendiriyorum.

denicem yafrim en kısa zamanda ..

Zaten piavın hası kesinlikle haşlanarak yani kaynayan suya eklenecek olan pirinç usulü ile pişirilir . . . Bilenler bilir .
Paylaşım için teşekkürler . . .

ailemizde pilav ,en çok pişen yemekler arasındadır özellikle çocuklarım hergün yapsam yerler.delikafaduldenbende pilavı kendimce güzel yaparım. seldo -cinonun tarifi çok ilginç geldi bana denemeye karar verdim ve az önce yedik bile bu kadar güzel tutacağını hiç sanmıyordum tane tane oldu ve çok hafif oldu ,normal pilavın ağırlığı hiç yoktu ve çok lezzetli oldu bundan sonra pilavı hep böğle yapıcam ve herkese tavsiye edicem.. sanada çok teşekkür ederim arkadaşım yeni ve farklı tariflerini bekliyoruz..a.s.Şeniz

Benım bıldıgım asıl pılav bu zaten canım:) Anneannem annem herkes bu sekılde yapar ben de oyle ogrenmıstım..
Kavurma da denedım guzel oluyor bol tereyaglı...

zemuşçum afiyet şeker olsun o birde senin elinin lezzetinden nefis olmuştur canım:))
libyana canımcım eskiden hep öyle yapılırmış nerden çıkarmışlar bu kavurma işini bilmiyorum.benimde ananem annem hep böyle yapar.ama biçok arkadaşım şaşırıyordu öyle pilavmı olur derdi.şimdi hepsi kavurmadan yapıyor.hem daha sağlıklı ve bence çok daha lezzetli:)

tarif çok ilgin
en kısa zamanda deneyerek sonucu burdan paylaşırım.

Ben de bugün deneyip sonucu sizlerle paylaşacağım.Biraz nohut atacağım içine

Ben de bugün deneyip sonucu sizlerle paylaşacağım.Biraz nohut atacağım içine

dene canım harika oluyor hemde çok hafif. hele birde nohutlu olursa tadından yenmez. cokacimcoook

ben hep kavururum böyle yapınca lezzetinde bi değişiklik oluyormu cnm?

bende pilavımı hiç kavurmam yapmadan yarım saat önce sıcak tuzlu suda bekletir,şehriyelerimi kavurur içine pirinci katarım ardından ketılda kaynamış suyumu içine dökerim ve herkezin tersine yüksek ateşte fokurdatarak pişirir kapatmama 4-5 dakika kala kısık ateşe alırım...ilk duyanlar olurmu öyle hiçç dediler ama yiyenler bayıldılar ve tane tane olur pilavım

ben hep kavururum böyle yapınca lezzetinde bi değişiklik oluyormu cnm?
nazarboncuğum canımcım
emin ol çok daha lezzetli oluyor. pilavımı yiyen herkes artık benim tarifimle yapıyor..
pirinçte çok önemli. pirinç alırken rengi sarıya dönük olanlar daha lezzetli olur. hatta kırmızı çizgileri olur üzerinde bazı pirinçlerin onlar çook lezetli olur. ben öyle seçiyorum pirinci.
bu tarifle pilav hem çok lezzetli hemde çok hafif oluyor.. hem daha tane tane ..a.s.

tşk ederim cnm denicem zaten pilavı çok iyi tutturduğum söylenemez
arada bazen güzel tutuyor bide bunu deneyeyim :))

tşk ederim cnm denicem zaten pilavı çok iyi tutturduğum söylenemez
arada bazen güzel tutuyor bide bunu deneyeyim :))

hazmı en zor olan pilav pişirme şekli kavurmakmış
mutfak özürlüsü olarak tek bildiğim yöntem kavurmaktı ama artık böyle yaparım canikom
bu arada çok komiksin heee, pirincimizi alıyoruz, yağımızı ekliyoruz :roflol::roflol:

hazmı en zor olan pilav pişirme şekli kavurmakmış
mutfak özürlüsü olarak tek bildiğim yöntem kavurmaktı ama artık böyle yaparım canikom
bu arada çok komiksin heee, pirincimizi alıyoruz, yağımızı ekliyoruz :roflol::roflol:

saana kardeşim belkim ben yemek programı edasında tarif veriyom :1closedeyes:
naza etme noolur çalış seninde olur-tatlicadiarzu-

benimde annemin yıllardır değişmez tarifidir bu ve üzerine pilav yapan tanımam. ben de aynı bu şekilde yapıyorum tavsiye ederim. paylaştığınız içinde teşekkürler.

denemek lazım
bundan sonraki ilk pilavı böle yapiim bari

kaynanam hep kavurur,anacim o kavururken benim icim daralir,ben gelemem oyle SIKINTILARA koy suyunu,tuzunu kis altini,bekle pissin,,,,,,,,,,,bu sekildede deniycem eminim guzel olucak,sagol canimcima.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…