Pilav Tarifleri Kavrulmayan Pilav

• Konu Sahibi Konu Sahibi EcinniliBarones
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bencede bu şekilde süper oluyor ben hep böyle yaparım.

asıl ustalar bötyle yapar zaten pilavı.
becerikli olan olmayan böyle anlaşılır :jeyyar:
eline sağlık..

tşkler bitanem bir daha yaptığımda senin usulu deneyeyim bakalım nasıl olacakopuyorumnanaktan​

Kızlar yardım edin ya.Burdaki tarife göre koydum suyu diri oldu,biraz fazla koydum lapa oldu delircem.Bir türlü tutmadı.Eskiden kavurarak yapardım ve çok güzel olurdu.Yemek yapmaya yapmaya elimin ayarıda bozuldu sanırım.

canım suyu az gibi görünsede piştikten sonra kapağını 10 dk açma. önce karıştır sonra kapat ve 10 dk açma. birde ocağı en en kısık ateşe getirip pişir. teflon tencereyse suyunu yarım çay bardağı daha fazla koyarsın....a.s.

Sağol canım benim bu sefer pilavım tane tane oldu 1 e 1.5 ölçü koydum birde,dediğin gibi kısık ateşte yaptım.Kuvurmadanada tutturdum yani bu seferkini....:enbuyukkk::enbuyukkk:

Sağol canım benim bu sefer pilavım tane tane oldu 1 e 1.5 ölçü koydum birde,dediğin gibi kısık ateşte yaptım.Kuvurmadanada tutturdum yani bu seferkini....:enbuyukkk::enbuyukkk:
sevindim canım a.s.

bende böyle yaparım hep kavrulmayan dgnce farklı bşey sanmıstm neyse eline saglık cnm

bende bu tarifi duydum ama hiç denemedim.....
gerçekten güzel oluyormuş öle duydum en kısa zaman da deneyeceğim

Ben de böyle yaparım pilavı.Ellerine sağlık. Bu arada hangi marka pirinci önerirsin cnm?

Ben de annemden böyle öğrendim,hep böyle yaparız pilavı.Daha sonradan gurmelerden duyduğuma göre de (arkadaşların da dediği gibi),pilav böyle pişirilirmiş zaten..Aslı buymuş..Her zaman da güzel olur,hiç şaşmaz..

Ben de böyle yaparım pilavı.Ellerine sağlık. Bu arada hangi marka pirinci önerirsin cnm?

bim de satılan efsane baldo pirinci çok güzel. kadı diye bi pirinç aldım geçen oda çok güzel çıktı. genelde pirinçte dikkat ettiklerim:

bembeyaz olmayacak pirinç ne kadar sarıya dönükse o kadar güzel olur. iri olcak.kırmızımsı çizgileri olur ya pirinçlerin işte öyle olursa daha iyi..

Rahmetli anneannem de bu şekilde kavurmadan yapardı.
Çok lezzetli olur.
Emeğinize sağlık.

Annem kavurarak yapardı.
Ben yeni evliyim ilk deneyiyimi buradaki tarifle yaptım kavurmadan.
Eşim bayıldı,,teşekkürler
:)

Rahmetli anneannem de bu şekilde kavurmadan yapardı.
Çok lezzetli olur.
Emeğinize sağlık.

evet eskiden böyle yapılırmış bu kavurma işi nerden çıkmışki sempatiksalakcinni
Annem kavurarak yapardı.
Ben yeni evliyim ilk deneyiyimi buradaki tarifle yaptım kavurmadan.
Eşim bayıldı,,teşekkürler
:)

çok sevindim canım seninde ellerine sağlıkkaydirigubbakcemile5

şimdi kalkıp yapıyorum hemen bakalım nasıl olacak:)) ellerine saglık cnm..
bi önerim var yemekteyiz e katılsanaa...:icecream:

şimdi kalkıp yapıyorum hemen bakalım nasıl olacak:)) ellerine saglık cnm..
bi önerim var yemekteyiz e katılsanaa...:icecream:

milletin bulamadığı yemeklere kötü iğrenç vs diyorlar. zaten o programın ekibi bu yönde baskı yapıyor yarışmacılara. o yüzden zevkle izlesemde yarışmacı olarak katılmam diyorum....

sonucu paylaş ama valla çatlarım :kedi:

canım bende şu an pilavını yapıyorum..pilavım bazen oluyor,bazen olmuyordu..inşallah bu tarifle güzel olur..ay bide burda yazarken yakmiyimde pilavı..sonucu yazarım..

canım bende denedim pilavını..eşim beğendi.tadı tuzu yerindeydi..ölçü gayet güzel ama benim tam hayal ettiğim gibi olmadı..birazcık lapa gibi oldu.suyunumu biraz azaltmalıyım acaba bir dahaki sefere .başka bir püf noktası varmı?

annem de kavurmadan yapar kaynayan suya atar pirinçleri. ben kavuruyorum ama arada böyle de yaparım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…