Kavurma yapamıyorum.

melita09

hedef 68 inşallah güncel: 69.25
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2012
1.100
2.014
133
o kadar denememe ragmen kavurmayı beceremiyorum .....şöyle dışarıda yediğimiz gibi yumuşacık bir kavurma nasıl yapılır bilen varmı_???????????
:17:

cnm düdüklüye eti koy üzerini geçecek kadar su koy 1 saat kaynasın.
kapatınca soğanı kavur domates biber en sonda et ve istediğin baharatları koy.güzel oluyor

canım teşekkür ederim ya ama şu direk tavada yapılan var ya iç yağla mı kuyruk yağıylamı yapılıyor işte ondan. biraz yağlı ama yumuşacık olandan

o kadar denememe ragmen kavurmayı beceremiyorum .....şöyle dışarıda yediğimiz gibi yumuşacık bir kavurma nasıl yapılır bilen varmı_???????????

canım o dediğin kavurmayı yemen için bana misafirliğe gelmelisin :)
et hayvanın bel kısmından olmalı,dinlenmiş eti sinirinden ayır,güzelce küçük küçük doğra,
saç tavaya biraz sıvı yağ koy etide ekle (tercihine göre azıcık zeytinyağı bile ekleyebilirsin)
istersen çok olmamak kaydıyla koyunun kuyruk kısmından bir parça yağda ekleyebilirsin kavurmana
kısık ateşte olacak yavaş yavaş pişecek ve etin üzerini mutkala tencere kapağıyla kapat etin suyu buhar olup uçmasın,kendi suyuyla ağır ağır pişsin,ayrıca arada bir karıştırmayıda unutma et suyunu çekince pişmeye yakındır karıştır göz kararı piştiğini anladıgın zaman tuzunu,k.maraş kırmızı biberini,kekiğini ve azıcık nane atıp tekrar karıştır.
işin lezzeti kekikte ve k.maraş kırmızı biberinde :)
etin sert olmasıda tuzu yemeğin en başında eklenmesinde
tercihine göre önce soğanı kavurup sonrada eti ekleyebilirsin tatlım :)
şimdiden afiyet bal şeker olsun :)

Son düzenleme:
Ooooo seve seve gelirim ..ne güzel ....bazıları içine elma atıyor sen de atıyormusun:21:

Son düzenleme:
Ooooo seve seve gelirim ..ne güzel ....bazıları içine elma atıyor sen de atıyormusun:21:

tatlım elma değil ama ben 2,3 damla elma sirkesi damlatıyorum kavurmama
istersen sende koyabilirsin,
müsait bir zamanda da kavurva yemeğe bekliyorum tatlım seni :)
kendine iyi bak,hoşçakal :)

kavurma yapacagım zaman eti genelde az yaglı tercih ediyorum
mesala bu saattlerde kısık ateşe koyuyorum saat 3 bazen 4 e kadar ocagın küçük gözünde en kısık halinde kendi suyuyla pişiriyorum
kendi suyunu çektigi zaman baktın sert kaynar su takviye ediyorum
sonra sogan,sarımsak,domates,biber,bol kimyon,tuzunu ve karabiber ekleyip biraz daha pişiriyorum
yumuşacık oluyor gerçi isterse olmasın kaç saat pişiyor:1:

ben önce 10dakika kadar düdüklü tencerede pişiriyorum, sonrada 10-15 dakika kadar tavada yada teflon tencerede yağını baharatlarını ekleyip soteliyorum.harika oluyor:34:

once dogruyorsun ve icine hic birsey atmadan tencerede orta ateste pisiriyorsun...kendi sulaniyor zaten et daha sonrada pistigini anlayinca altini harli aciyorsun suyu kalmissa..boylece kendi cekiyor suyunu...

aslında bu işin püf noktası etin nasıl olduğu.mesela ben daha dün yaptım.kasabıma çok güveniyorum bu konuda öyle güzel bir et vermiş ki 1 saatte etim pişti.ve pamuk gibi oldu.onun için et güzel oldu mu kavurma yapmakta bişey yok.

Bende zeynep suzan gibi yapıyorum.Su yarım bardak koyuyorum,düdüklüden çıkınca kendi saldığı veya artan suyunu çektiriyorum.Hazır kavurmalara benziyor

Son düzenleme:
Eti düdüklü tencerede yaklaşık 30-35 dakika haşlayın. Düdüklü tencereden etleri çıkartınca tavada tereyağı ve sıvı yağı kızdırıp etleri hafif kavurun. Çok leziz oluyo

Back
X