Bisküvi - Kurabiye Tarifi Kaya Kurabiyelerim (resimli)

MrsNorris

Knitter...ÖrgücüBasi...
Pro Üye
14 Mart 2010
7.928
6.849
723
Tarif Binbircesni´den alintidir ama resimler bana ait. Ben tarifi yarim ölcü uyguladim iki tepsi kurabiyem oldu yani cok bereketli bir tarif...Deneyin tadi super oluyor...

250 gr Tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
3 Adet (ortaboy) Yumurta
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
Yarım Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Kıyılmış Bitter Kuvertür Çikolata veya Damla Çikolata
1 Su Bardağı Kuru Üzüm
1 Su bardağı İri Kıyılmış Ceviz
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
3,5 Su bardağı Un (yaklaşık olarak)
Üzerine Serpmek İçin Pudra Şekeri

Tereyağı, siviyag, yumurta ve şekeri karıştırın.Bıçakla kuvertür çikolatayı iri iri kıyın.
Kıydığınız çikolatayı,üzümü ve cevizi ekleyin. 2 bardak kadar unu ekleyip üzerine vanilya ve kabartma tozunu katın.
Azar azar un ekleyerek elinize yapışmayan (veya çok hafif yapışan) bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Kaşıkla hamurdan parçalar alıp yamuk şekilde tepsiye dizip önceden ısınmış 175C fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin.

Son düzenleme:
elinize sağlık gece gece canım istedi çok güzel görünüyolar bizde yapıyoruz bu kurabiyeden ama ismi farklı biraz tipsiz kurabiye bizimkinin ismide

onlar pişmiş hali mi bide lezzeti nasıl?

hayir ilk resim pismemis hali pismisler asagida...Lezzeti nasil diyim icinde ceviz kuru üzüm ve cikolata olan bir kurabiye nasil olabilirki.. super tadi biz cok begendik :))

elinize sağlık gece gece canım istedi çok güzel görünüyolar bizde yapıyoruz bu kurabiyeden ama ismi farklı biraz tipsiz kurabiye bizimkinin ismide

sagol canim..ya bu kurabiyenin bircok ismi var tipsiz kurabiye perisan kurabiye diye bu uzar gider...ben kurabiye yapmayi cok seviyorum ama sekil vermek cok ugrastiriyor bunlar hic yormuyor tadida cok super oldu görüntüsüde fena degil...

Ben de çok severim bu kurabiyeleri. Bi ara sık sık yapardım tarifini unuttum şimdi. Görünce yine canım istedi ama evde malzeme yok. Bi ara yapayım mutlaka tarif için teşekkürler eline sağlıkkk

mrifetli arkadaşım benimm enfes görünüyor kurabiyeler aldım birgün yapıcamm bendee

Ben de çok severim bu kurabiyeleri. Bi ara sık sık yapardım tarifini unuttum şimdi. Görünce yine canım istedi ama evde malzeme yok. Bi ara yapayım mutlaka tarif için teşekkürler eline sağlıkkk

tesekür ederim bundan sonra bende s1k s1k yaparim bu kurabiyeden evdekiler cok sevdi ben ilk defa yapmistim. Fazla el oyalamadigi icin cabucak yapiliyor en cokta bunu sevdim..

hmmm çok güzel görünüyor en kısa zamanda deneyecegim

tesekür ederim tavsiye ederim...

mrifetli arkadaşım benimm enfes görünüyor kurabiyeler aldım birgün yapıcamm bendee

ayyyy canim benim ya cok tesekür ederim yorumun beni cok mutlu etti sagol canim....eminim sende cok güzel yaparsin yegenine yap tatlim cocuklar bayilir kurabiyeye...

evet evet yapimde cimcimem yesin çok seviyor kurabiyeleri haftasonu yaparım inşallah..başka tariflerinide istiyorum şekerimm

çakıl taşlarına da benziyo kaya için kücüklerde içindeki malz. cok enfes oldugu kesin

evet evet yapimde cimcimem yesin çok seviyor kurabiyeleri haftasonu yaparım inşallah..başka tariflerinide istiyorum şekerimm

yap canim yap yesinde büyüsün cimcime. Bu arada nasilsin canim?? Kusura bakma kendi derdimden senin hatirini halini soramadim...

çakıl taşlarına da benziyo kaya için kücüklerde içindeki malz. cok enfes oldugu kesin

özelikle icindeki ceviz cok hos bir tad veriyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…