Kaybolan bilekliğim

Biri benim o bilekligimi cok begendi. Kocasina gosterdi kocasi da aynisindan aldi ona. Ayni gun takmistik kolumdayken seninki daha parlak duruyor dedi. Durumlari da iyi. Off cok zor. Evde oraya koyduğumdan eminim. Düşecek gibi de degil
yine geldiklerinde denemekten başka çareniz yok gibi
bir daha gelirlerse deneme amaçlı bişeyler koyabilirsiniz de gerçi ne konu bilmem

umarim bulursunuz benim bilekligim de kayip evin icinde yok oldu resmen.daha 1 kere bile takamadim :-(

Bizim bir akraba evlenmek istiyor, erkek tarafı geliyorlar cumbur cemaat- hem isteme hem söz oluyor aynı gün.
Ama o da ne? Akrabalardan birkaçının telefonu yok. Kız (ister istemez) adama söylüyor durumu, adam da 'ne malum sizinkilerden biri nasılsa gelenlerden bilinir deyip çalmadı?' diyor. Sonuç olarak iki taraf da yipraniyor bu süreçte.
Olayı anlatınca bu geldi aklıma.
Maalesef giden gitmiş...daha bu saatten sonra kimseyi suçlayamazsiniz

Çok yakın arkadaşımın takilari koydugu yerden kayboldu.Bulamayinca işteyken hırsız girmiş olabilir diye polis çağırdı.Kaldigimiz yer jandarma bölgesi.Jandarma her yerde parmak izi taraması yapti.Arkadasimla ozel olarak da görüştüler çünkü bu tür olaylarda sonunda en çok kocanın aldığı cikiyormus.Uzerinden aylar geçti,kız hırsızın da bulunacağından umudu kesti;tatammmm.Takilari alakasız bir yere düşmüş ve orada bunca zaman durmuş. Ustelik hastalık boyutunda titiz bir kız ama öyle bir kor niktaya girmiş ki bulamamış onca zaman. Sen de aramalarini sadece bilekliği çıkardığın noktada yapma.Her yeri tekrar ara

Yok. Ama huyumdur hep bütün takilarimi ayni yere koyarim. Yüzük alyans bileklik hep ya o cekmecedeki kutusundadir ya o cekmecede

Peki diğerleri neden alınmamış. Bir dahakina değerli eşyanızin olduğu odanin kapısını kitleyip içerisi uygun değil kusura bakmayın dersiniz.

Bu ara insanın evine misafir gorunumlu böyle hırsızların girmesi gerçekten kötü. Hangisinin yaptığına emin olmak için bir yönteminiz var mı? Emin olamıyorsanız her ikisi ile de mesafe koyun aranıza. Eve gelip gittikçe görmez tarafınızdan ne yürütecek diye endişe etmezsiniz böylece.

Namaz kılan dilde bebek uyutanı bi sorgula
Neden? Ben de bebek sahibi bir insan olarak namaz kılandan şüpheleniyorum. Bebek sahibi insanın sessiz odaya ihtiyacı olur ama namaz kılmak icin bir insanın odaya girip kapı kapatmaya nasıl ihtiyacı olur ona anlayamadım.

Ancak duyurabilirsiniz polis çağırdık parmak izi alındı vs. diye belki korkar,ama korksa da geri vereceğini sanmıyorum.
Kaynananızın akrabası filansa ona anlatsanız belki kişilerin yaptılarsa günahı boynuna daha önceden de vardır vukuatı. Bende kitlemem ve odama giren de olmuştur hiç şüphelenmedim kimseden konduramıyosun sonuçta. En iyisi banka yada kilitli kasa gibi biyere koymak sanırım. Buna benzer bi olay kuzenimin başına geldi bilezik kayboldu;evlerinde iki gün kalan maddi durumu pek de parlak olmayan bir kızcağızdan bildiler. Herkese duyurdular ve sonuç: bilezik bi tane tşörtün içine düşmüş dolapta aylar sonra bulundu,onların yerine ben utanmıştım

Neden? Ben de bebek sahibi bir insan olarak namaz kılandan şüpheleniyorum. Bebek sahibi insanın sessiz odaya ihtiyacı olur ama namaz kılmak icin bir insanın odaya girip kapı kapatmaya nasıl ihtiyacı olur ona anlayamadım.
haklısınız ama namaz kılan da allahın huzuruna çıkıp sonra hırsızlık yapacak kadar küçülmüşse bilemem ben hislerme dayanarak söyledm sonuçta biz sadece yorumm yapıorz konu sahibi bilir napıcagını !

Peki diğerleri neden alınmamış. Bir dahakina değerli eşyanızin olduğu odanin kapısını kitleyip içerisi uygun değil kusura bakmayın dersiniz.

Bu ara insanın evine misafir gorunumlu böyle hırsızların girmesi gerçekten kötü. Hangisinin yaptığına emin olmak için bir yönteminiz var mı? Emin olamıyorsanız her ikisi ile de mesafe koyun aranıza. Eve gelip gittikçe görmez tarafınızdan ne yürütecek diye endişe etmezsiniz böylece.
Alyansim zaten elimdeydi. Kutuda da iki bileklik vardı. Biri kv min aldığı. Diğeri kaybolan. Başka hiçbir takim da yok zaten.

Bizim bir akraba evlenmek istiyor, erkek tarafı geliyorlar cumbur cemaat- hem isteme hem söz oluyor aynı gün.
Ama o da ne? Akrabalardan birkaçının telefonu yok. Kız (ister istemez) adama söylüyor durumu, adam da 'ne malum sizinkilerden biri nasılsa gelenlerden bilinir deyip çalmadı?' diyor. Sonuç olarak iki taraf da yipraniyor bu süreçte.
Olayı anlatınca bu geldi aklıma.
Maalesef giden gitmiş...daha bu saatten sonra kimseyi suçlayamazsiniz
Suclamiyorum ama düşünmeden de edemiyorum. Hani öyle altınları setleri olan bi insan da değilim. Bi alyansim bide iki bilekligim vardi. Kaybolan babamin hediyesi digeri de kayinvalidemin. Manevi degerleri var

Hassas konular... evime gelen giden bellidir komşularım bile gelse kapılarım aciktir şükürler olsun ... ama ilk gelen birisi olunca dikkat etmek gerekiyor herkesin günahı boyuna ..Benim hic takmadihim bilekligim vardı gorumcem almıştı. Onu kaybettim evde... ve cok sonra farkettim temizlik yaparken halının ustune düşmüş sirklerden farkina varmadim demek ki .4. Kat toprakli bahçe . Üzüldüm tabi ama en azindan birisi gelip almadi evimden ...
En son takip çıkardım evde. Evimde kaybolacak gibi de degil butun heryerw baktim çünkü didik didik.

Benim de yatak odamda kullandigim setim kv aldigi kalin bilekkigim biraz para ve 2 kolye tek taşım vardi yeni evliydik gorumcem ve oglu bizde kaliyordu bir gun aksam tesaduf para lazim oldu baktim yok takilara baktim o da yok nasil uzuldum eve kim girdiyse hic biseye dokunmamis laptoplar falan ortada sadece takıları parayi almis polis de çağırdık parmak izi de alindi ama sonuc sifir. Hala icimde uhde dir gorumce ile oglu da zan altinda kaldi ama giden gitti
Aklima geldikce hala uzulurum 3 sene oldu sadece kefen parasi olsun alana insallah diyebiliyorum size de gecmis olsun giden gitmis daha dikkatli olmak gerek malesef
Sizinki baya kötü olmuş. Benim zaten setim takim yok. Olan da bi alyans ve hep taktigim bileklik. O akşam kolumda degildi sadece

Merhaba. Gecmis olsun öncelikle. Aklima bir fikir geldi:

Şüphelendiğiniz kişileri tekrar çağırın ve bir şekilde ayri ayri yatak odanizda yalniz kalmasini saglayin. O cekmecenizin oldugu yere yem usulu takilarinizdan ya da sık dikkat cekici. -sahte de olabilir- bir seyler koyun para da olabilir belki ama taki daha garanti. O bolgeyi görebilecek gizli bir kamera yerlestirin. Bunu yapan bir daha yapacaktır sonuçta.

Bir de ablasindan muzdarip olan biri olarak sizin sanirim bir ablaniz vardi. Mutsuzdu diye hatirliyorum ve size hos olmayan davranislari vardi. Bir bileklik hakkinda da soru sorup durmuştu altin mi gümüş mu diye. O bileklik mi acaba?
Ozur dileyerek soruyorum ama ablaniz geldi mi hic evinize? Benim eşyalarımı gore gore gasp eden kiyafetleri üzerine olsa dusunmeden uzerine yatacak ama cevabini da yapıştırdığim hasetçi, mutsuz bir adet ablaya sahibim ben de. Curretimi bagislayin ama insan bu, ablama dahi guvenmem.
O bileklik degil o. Esim bana gumus bileklik almıştı ablam da ala ala gümüş mu almis diye asagilamisti. Hep kendi söyler alyansini bile ortada birakma diye. Ablam yapmaz hem durumu cok cok iyi hemde o bilekliği babamla ablam secerek aldilar

Yapacak hicbirsey yok.
Gecmis olsun.
Bu gibi durumlarda ben onceden, ortaliktaki bir iki takimi hemen saklarim iyice.
Bebek uyutmaya vs yatak odasina girmek zorunda kalinir vs diye onceden onlemimi aliriim.

Siz de oyle yapim bir dah
Ben genel olarak yatak odama girilmesinden hoşlanmıyorum kim olursa olsun. Hicbi takim olmasa da. Ama o aksam mecbur bisey diyemedim cocuk uyutucam dedi baska oda da yok

Bı çocuk da yapmış olabilir kimse zan altında kalmasın ama ufaktan iyice bak eve

Çocuk mu yapmis diye bı daha ki geldiklerinde değersiz bişey bırak aynı yere girip çıkana dikkat et ..

Zaten alan kişi büyükse onu almaz çocuk aldıysa tekrar alır değerli değersiz demeden

Aklıma eltimin kızı geldi yatak odamda eski 10 TL almış atmış cebine ....

Onu nerde kime okuttu bilmem arkası gelmedi kimse bişey demedi kızda 7-8 yaşlarında söylesem hırsız damgası vuruyor diyecek (zaten gecimsizdik)

Birgün kaynanadan almış parayı gizlice kayınpeder farketmiş aradılar falan dedik bizden de almıştı ama söylemedik diye kaynanam aman eltin duymasın bahsetme falan diye üstünü kapattı
Bende dedim kendiniz kaybedersiniz böyle yaparak ne haliniz varsa görün
.
diyeceğim o ki çocuklara eğer yapan tekrar alır bozuk para bırakabilirsiniz mesela oraya
Cocuk cok küçük daha fazla yaşında bile değil

Ancak duyurabilirsiniz polis çağırdık parmak izi alındı vs. diye belki korkar,ama korksa da geri vereceğini sanmıyorum.
Kaynananızın akrabası filansa ona anlatsanız belki kişilerin yaptılarsa günahı boynuna daha önceden de vardır vukuatı. Bende kitlemem ve odama giren de olmuştur hiç şüphelenmedim kimseden konduramıyosun sonuçta. En iyisi banka yada kilitli kasa gibi biyere koymak sanırım. Buna benzer bi olay kuzenimin başına geldi bilezik kayboldu;evlerinde iki gün kalan maddi durumu pek de parlak olmayan bir kızcağızdan bildiler. Herkese duyurdular ve sonuç: bilezik bi tane tşörtün içine düşmüş dolapta aylar sonra bulundu,onların yerine ben utanmıştım
Emin olmadan asla dillendirmem. Eşime bile sadece kayboldu dedim. Odaya girenlerden şüpheleniyorum bile demedim

Back
X