Kaybolan paralarım

daha önceden de paranın eksildiğini hissetmişsin ama kondurmamışsın.
o zaman da arkadaşın gelmişmiydi.
gelmediyse evden biri demektir.
kardeşin de olabilir annen de baban da. bilemezsin.
para lazım olmuştur, nasılolsa harçlık veriyoruz şimdilik alayım sonra o biriktirir gene diye düşünebilirler.

ha önceden de paranın eksildiğini hissetmişsin ama kondurmamışsın.
o zaman da arkadaşın gelmişmiydi.
gelmediyse evden biri demektir.
kardeşin de olabilir annen de baban da. bilemezsin.
para lazım olmuştur, nasılolsa harçlık veriyoruz şimdilik alayım sonra o biriktirir gene diye düşünebilirler.

Bu soruyu hep sordu arkadaslar. Arkadasım bizim eve, odama sürekli gelirdi düzenli görüsürdük. Bu yüzden ondan süpheleniyorum zaten..

masanın üzerine 5 tl koyduğunuzda ve biri tarafndan alındığında bunun kardeşiniz mi yoksa arkadaşınız mı olduğunu nasıl anlayacaksınz ki.
bence teşhis edin
içinz rahatlar
kardeşinzse bu huyundan konuşarak vazgeçirirsinz daha küçük
arkadaşınızsa da gerçeği bilmiş olursunuz bence bu işin peşine düşün ama masa olayından bi sonuç çıkmaz gibi.
peki arkdaşınz sizde kaldığınz yalnız kalıyor muydu odanızda yoksa siz hep yanında mıydınız?

masanın üzerine 5 tl koyduğunuzda ve biri tarafndan alındığında bunun kardeşiniz mi yoksa arkadaşınız mı olduğunu nasıl anlayacaksınz ki.
bence teşhis edin
içinz rahatlar
kardeşinzse bu huyundan konuşarak vazgeçirirsinz daha küçük
arkadaşınızsa da gerçeği bilmiş olursunuz bence bu işin peşine düşün ama masa olayından bi sonuç çıkmaz gibi.
peki arkdaşınz sizde kaldığınz yalnız kalıyor muydu odanızda yoksa siz hep yanında mıydınız?

Hayır ben makarna yapmak icin, daha sonra tost yapmak icin, en son da dusa girmek icin odadan cıktıgımda o hep odada yalnız kalıyordu..

Hayır ben makarna yapmak icin, daha sonra tost yapmak icin, en son da dusa girmek icin odadan cıktıgımda o hep odada yalnız kalıyordu..

anladım ama dediğim gibi masa üzernden herhangi bi aile bireyi bile alablr ortada durmasn diye en iyisi siz gözetleyn kapı deliğinden. ya da aniden odaya girmeler falan.

10 yaşında bir çocuk 5,10 alır belki ama o kadarına cesaret edemez, belki anneniz çalmak değil de mutfak masrafları vs için alıp sonra yerine size fark ettirmeden koymak istemiştir hatta aldığını unutmuş olabilir belki... bütün ihtimalleri göz önünde bulundurun kesinlikle. Ve bence annenizin söylediği mantıklı baktınız olmadı ortalığa değil de bi kutuya filan koyun sonra da oda da tek başına bırakın bi kaç dakika eğer para kaybolursa suç üstü yaparsınız. aksi halde arkadaşının odasından para çalan insan inkar etmekten de çekinmeyecektir. Umarım en kısa sürede çözüme kavuşur.

10 yaşında bir çocuk 5,10 alır belki ama o kadarına cesaret edemez, belki anneniz çalmak değil de mutfak masrafları vs için alıp sonra yerine size fark ettirmeden koymak istemiştir hatta aldığını unutmuş olabilir belki... bütün ihtimalleri göz önünde bulundurun kesinlikle. Ve bence annenizin söylediği mantıklı baktınız olmadı ortalığa değil de bi kutuya filan koyun sonra da oda da tek başına bırakın bi kaç dakika eğer para kaybolursa suç üstü yaparsınız. aksi halde arkadaşının odasından para çalan insan inkar etmekten de çekinmeyecektir. Umarım en kısa sürede çözüme kavuşur.

Annenin olacağını sanmıyorum öyle almış olsa "arkadaşın mı acaba" derken bi'şimşek çakar alıp unuttuğu parayı hatırlamaz mı? Ben de öğrenciyim şuan kumbarada 400 tl birikmiş para var arada babam bile alır içinden ama insan geri koyarım diye aldığını asla unutmuyor çocuğu bile olsa:44:Hani o an unutsa da ben "ya param eksik harcamadım ki :(" dediğimde aa kızım bi'şeyler aldım 10 lira eksikti ordan aldım der ertesi gün içine atar.

Kardeş desen insan kardeşinin huyundan anlar. Benim ufak kardeşim de 10 yaşında kız küçücük bi'şey bile gizlese tipinden anlıyorsun. Geçen market çok yakın bize demeden arkadaşıyla gitmiş biz kapıda oynuyo sanıyoruz geldi böyle kem küm modunda zor yutkunuyo:1:

Yani yalan söyleme konusunda profesyonel olmadıkları için kıvırmayı bile beceremiyolar evde okadar para kayıp muhabbeti yapılırken o çocuk öyle rahat olamaz. He olur mu olur olmaz demiyorum ama insan kardeşinin bakışından bile çakar olmadı kardeşinizi de gözlemleyin bakalım yeni bi'şeyler alıyor mu:44:

Kardesin olabilir, avucuna geldigi kadar almistir, para harcamaktanda kolay ne var, bir kac arkadasina birseyler ismarladiysa disarda yiyecek icecek tamam iste.
Parayi masanin üstüne degilde, sanki düsmüs gibi bir köseye at denemek icin, masanin altina, koltugun yanina gibi.

Annem almaz, alsa bile unutmaz yani. Hrm annem almis olsaydi arkadasimdan süphelenmezdi..

Kardesin olabilir, avucuna geldigi kadar almistir, para harcamaktanda kolay ne var, bir kac arkadasina birseyler ismarladiysa disarda yiyecek icecek tamam iste.
Parayi masanin üstüne degilde, sanki düsmüs gibi bir köseye at denemek icin, masanin altina, koltugun yanina gibi.

Bilemiyorum artik yorum yapamiyorum. Kim oldugu ortaya cikar yakinda..

Arkadasımın yaptıgından emin olsak bile ailesine bildirmeyebiliriz. Çünkü kızın bir de ailesiyle arasının bozulmasını gercekten istemem. Sadece eger şüphelerim dogruysa bir daha katiyen görüşmem, ailem de ailesiyle görüşmez..

Canım benim sen çok iyi niyetle düşünmüşsün ama onun için ailesinin kızmasından daha ciddi durumlar var karşısında.
Eğer alan oysa,bu bir manevi hastalıktır hem de tüm hayatını mahvedebilecek. Bizim toplumda birbirimize sorumluluğumuz var. Arkadaşlar komşular akrabalar birbirinden mesuldür. Annen nazik bir dille arkadaşının annesine durumu anlatması gerekir. Sonra isterseniz görüşmeyin tabi. Aynı sorun sende de olsaydı ailen bilmek isterdi cnm

Canım benim sen çok iyi niyetle düşünmüşsün ama onun için ailesinin kızmasından daha ciddi durumlar var karşısında.
Eğer alan oysa,bu bir manevi hastalıktır hem de tüm hayatını mahvedebilecek. Bizim toplumda birbirimize sorumluluğumuz var. Arkadaşlar komşular akrabalar birbirinden mesuldür. Annen nazik bir dille arkadaşının annesine durumu anlatması gerekir. Sonra isterseniz görüşmeyin tabi. Aynı sorun sende de olsaydı ailen bilmek isterdi cnm

Haklisin aslinda. Eger o arkadasimsa ben karismam ama annem annesine bildirebilir belki.. En dogrusu bu olacaktir..

Eveet, birazdan bahsettigim arkadasim burada olacak. Son derece soguk ve mesafeli davranacagim. Belki emin degilim süphelerimden ama tüm oklar onu gösteriyor..

Arkadaşımın günahını almak istemiyorum, onun yaptığından da kesin emin değilim zaten. Ama bir insan ne kadar ihtiyacı olursa olsun en yakınım dediği insana bunu yapmamalıdır. Üstelik ihtiyacı da yok. Elinde ipad ile, iphone ile gezen bir kız. Mümkün değil diyorum ama olabiliyor. Ve evet ders oldu bundan sonra da öyle ortalığa koymayacağım..

Tatlım ipad iphone kullansın kullanmasın zengin olsun bu bazı kişilerde hastalık yani günahını almak istemem ama ondan başkası girmediyse bılemicem kardeşin daha 10 yaşındaymış cesaret edip o parayı alacağını sanmıyorum alacağı 10 lira 20 liradır yani. Bence gene aynı sekilde dene o gelmeden önce say gittikten sonra gene say masanın üstünde ki 5 lirayı alacağını sanmıyorum

Son düzenleme:
Tatlım ipad iphone kullansın kullanmasın zengin olsun bu bazı kişilerde hastalık yani günahını almak istemem ama ondan başkası girmediyse bılemicem kardeşin daha 10 yaşındaymış cesaret edip o parayı alacağını sanmıyorum alacağı 10 lira 20 liradır yani. Bence gene aynı sekilde dene o gelmeden önce say gittikten sonra gene say masanın üstünde ki 5 lirayı alacağını sanmıyorum

Birlikteydik biraz önce. yilbasi vesilesiyle bulusmustuk. soguk davrandim az önce midem agriyor deyip kendi evine gitti. psikolojisi pek iyi degil bu aralar bu yüzden artik ondan eminim gibi..

Son düzenleme:
Birlikteydik biraz önce. yilbasi vesilesiyle bulusmustuk. soguk davrandim az önce midem agriyor deyip kendi evine gitti. psikolojisi pek iyi degil bu aralar bu yüzden artik ondan eminim gibi..

Acaba sen soğuk davranınca suçluluk mu hissetti ki anladığından şüphelendi belkide ama gerçekten bu hastalık ya ben okurken bir mağazada çalışıyordum subay lojmanlarının olduğu bir sitede kadının kocası çok üst rütbeli bir subaydı maddi durumları çok iyidi ama kadın hırsızlık yapıyormuş bunu herkes bildiği halde bişey diyemiyordu

Acaba sen soğuk davranınca suçluluk mu hissetti ki anladığından şüphelendi belkide ama gerçekten bu hastalık ya ben okurken bir mağazada çalışıyordum subay lojmanlarının olduğu bir sitede kadının kocası çok üst rütbeli bir subaydı maddi durumları çok iyidi ama kadın hırsızlık yapıyormuş bunu herkes bildiği halde bişey diyemiyordu

Bende öyle düsündüm sucluluk duygusundan midem agriyor ayagina yatmis olabilir.Ha bir de sunu söyliyim. Neden böyle soguk davraniyorsun yüzümr bakmiyorsun deyip güya sakaciktan kafama vurdu ya!
Daha cok rahatsiz oldum ve tepkimi verdim. Bir daha katiyen görüsmeyecegim..

Canım denedin mi denemedin mi bilmiyorum....
Ama böyle durumlarda bilmiyorum ani bir şey yapmak kötü olabilir :26:
Ben de para biriktiren bir insanım,
Okul 1.liğinden dolayı 1000 tl'ye yakın bir param vardı,
Üstüne de ben ekleye ekleye 1500 falan yapmıştım..
Bankaya attım baktım bu para arada azalıyor vs.
Tabi şüphelendim annemlere falan sordum bankaya gitmedim önce,
Meğer babamın ihtiyacı varmış biraz o çekmiş.
Benim banka şifremi bir arkadaşım daha biliyordu,
Az daha ona gidecektim :26:

Yani diyeceğim o ki bir de babana sorsan?
İhtiyacı olmuştur almıştır yerine koyar.
Annene sor demeyeceğim çünkü o da arkadaştan şüphelenmiş.
Bilmiyorum umarım paralarına kavuşursun :1:
Arkadaşının aldığından emin olmadan sakın ha kalbini kırma derim :40:

Back
X