Kaybolmuşluk hissi

ceycey3416

Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2020
319
792
23
34
Merhaba,
Duygusal bir çöküntü dönemimdeyim, depresyon tedavisi görüyorum 3 aydır.
Bazen kendimi mutlu hissediyorum, kimsenin bana nasıl davrandığını benim kendi değerimi belirlemez diyorum. Umursamaz ve neşeli oluyorum.
Bazen de kendimi tam bir ezik gibi hissediyorum. Birisi bana nasıl davranırsa kendimi öyle hissediyorum. Umursanmıyorsam kendimi umursanacak insan değilmişim gibi hissediyorum.
Resmen içimde iki kişi varmışta iki ayrı düşüncelere sahiplermiş gibi.
Bugünde 2. Bahsettiğim gibi hissettiğim bir zamandan geçiyorum.
Ayrıca bu hislerim her zaman vardı ama uzun bir ilişkimi bitirdikten sonra arttı.
Sizce neden böyle? Hiç bunu yaşadınız mı?
Ayrıca uzun bir ilişkinin ayrılığının girdabından nasıl kurtuldunuz?
Ekim ayında randevum var, psikiyatristim ile bunu paylaşacağım.

Bende aynı durumda sayılırım bazen o ilişkinin yükünden kurtulduğum için mutluyum bazen de yalnızlığımın içinde kayboluyorum. Çareyi ilgimi başka şeylere vererek dağıtmakta buldum kişisel gelişime yöneldim astrolojiye merak saldım maket yapıyorum dil öğrenmeye çalışıyorum kendime kötü şeyleri düşünecek zaman tanımamaya çabalıyorum geceleri uyku problemim oluşmuştu yatmadan önce spor yapınca yorgunluktan uyuyorum.İnanıyorum bu yoldan hiç olmadığım kadar kendimi tamamlamış çıkacağım sizde öyle yapın.Bizi ancak biz iyi edebiliriz

çok mutlu oldum sizin adınıza.
Bende kendimi her zaman kötü hissetmiyorum ama kötü hissedince de dibi görüyorum resmen. Bu konuyu açarken kendimi iyi hissediyordum sonra bir ağlama krizine girdim şimdi yine iyiyim. Bazen cidden delirdiğimi hissediyorum duyguları çok yoğun ve çok hızlı yaşıyorum. Tedavime gidince bu duyguları duyguları yaşadığımı da söyleyeceğim. Bu şekilde hayat geçmez. Kendimden soğudum artık

Çok saçma gelecek söylediğim ama öyle bir dönem atlattım. Youtubede “alpha brain Waves “diye müzikler var. Onlar inanılmaz etkili,Hemde bitter çikolata desteğiyle. %85lik bitter aldım. Hergün bir parça koparıp yedim. Tam o sıkıntılı ruh hali gelirken bir parça daha yedim böyle böyle bir ay geçti. Zamanla çok az yediğimi fark ettim.Geçip gitmişti.

deneyeceğim

Ben sadece psikiyatri ve de ilaç tedavisinin yeterli olmadığına inanıyorum.
Kesinlikle iyi bir psikologtan destek alın online bile görüşebilirsiniz.
Ekime kadar beklemeyin bile hatta.
Boşanma aşamasında olan 6 yıllık evliliğini bitiren biri olarak terapiyle birçok şeyi aştım diyebilirim.

Size bir şey söyleyeyim de salın kendinizi rahatlayın. Sürekli iyi, muhteşem, aşırı özgüvenli hissetmek zorunda değilsiniz. Rahat bırakın kendinizi biraz.

Tabi ki duygularımız dış etkenlerden etkileniyor. Ayrılık,kötü geçirdiğimiz bir gün sonrası kendinizi kötü hisstemeniz doğal değil mi? Ağlamak istiyorsanız ağlayın ağlayamıyorsanız sıkıntı vardır bana göre.

Zamanla daha iyi hissedeceksiniz. Çünkü yaşadıklarınızın etkisi azalacak.Eski bir olay için hala aynı şeyleri mi hissediyosunuz mesela? Kendinize zaman tanıyın. Yukarıda bir arkadaş demiş zaten en azından kendinizi meşgul tutarsınız,Hem kendi gözünüzde değeriniz artar, hem de fiziksel aktiviteler gerçekten kendimizi iyi hissetmemize yardımcı oluyor.

Hani salın kendinizi diyorsunuz ya salamıyorum sürekli kontrol halindeyim
Korona olurmyum diye.. Mesela
Dozunda endişe duymanız normal zaten. Bu sizi tetikte tutar.Gerekli önlemleri alın ondan sonrasına yapabileceğiniz bir şey yok.Hiç endişelenmeyen insanlar yüzünden yayılıyor zaten.

Bu Anlattigin herkeste var hmeen hemen sadece zamanla insanları daha az takıyorsun bunada olgunlasma deniyor. Uzun süren flört vs dönemi sonrasi artması doğal çünkü flörtn enine boyuna sürekli düşünüyorsun hataların varsa kendi sucluyorsun ve değersiz hissine kapiliyorsun bir insanın ederini bir insan belirleyemez. Onun için kendine meşgale bul fazla düşünme düşünüyorsanız da neyi düşündüğünü düşün ona göre karar ver

evet ilac tek başına bir etki yaratmıyor maalesef. Kafayı da değiştirmek lazım. Online psikologu araltıracağım, bu hislerim geçmeden nasıl bir yol izlemem gerektiğine enine boyuna konuşsam iyi olacak.

çok teşekkür ederim. İnsan istemeden zaman zaman çok insani duyguları bile olayların içinde çok farklı yorumluyor. İnsanın kendine ettiğini bir köy toplansa yapamazmış sözü aslında çok doğru. İnsanın kendine ettiği eziyette hafife alınır cinsten değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…