Kaygılar psikolojimi bozdu depremden korkuyorum...

minikfilozof

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2022
1.829
1.737
63
26
Kızlar merhaba. Biliyorsunuz çok kötü şeyler oluyor ülke de. Akıl almaz acılar insan korkup kendi sevdiklerine bir şey olmadığı için bin kez şükrederken, bir yandan kahroluyor. Ben normalde de ailem için aşıır kaygılanan korkan bir insanım her zaman kaygılıydım hala öyle. Bu deprem olayı olduğundan beri bu kaygılarım daha da arttı. Hem olayları takip ediyorum twitter vs. Hemde çoo korkuyorum üzülüyorum kaygılıyım. Ankara da yaşıyorum deprem olcak diye çok korkuyorum. Bazı kişiler ankarada 'da risk var diyor. Sürekli sallanıyor gibi hissediyorum. Deprem bölgesinde binlerce insanın ölmesi beni çok korkutuyor hem üzülüyorum hem korkunç geliyor o hal o durum. Çok kötü hissediyorum. Sabahları daha iyiyim olayları takip ediyorum yardımlar yapmaya çalışıyorum ama geceleri uyuyamıyorum. Ne olur bir şeyler söyletin ne yapabilirim? Çok kötüyüm

Çok büyük bir felaket yaşandı, bu tip kaygıların yaşanması normal bence. Darda kalan insanlarla empati kurmak çok insani. Uykudan, yemekten, duştan, tebessümden utanıyor insan. Yaralar çok taze, sarması çok zor, deprem gerçeği buz gibi.
Ben de Ankara’dayım, çocuğum var geceleri uyuyamıyorum gündüz içimden bir şey gelmiyor. Bana bir şey olursa çocuk ne yapar diye düşünüyorum şuraya yatsam kurtulur muyuz diyorum şöyle hazırlık yapsam faydası olur mu diyorum, ailemin olduğu yeri düşünüyorum onlar için de kaygılanıyorum vs
Bunlar güvenli olduğunu düşünmediğimiz binalarda yaşadığımız için oluyor. Her şekilde Allah’a emanetiz.

Hepimiz benzer kaygılar yaşıyoruz bu dönemde. Ama aşırı korkuyorsanız ve 2 hafta süreyi geçerseniz bir yardım alın. Uzmanlar da böyle diyor. Haber izleyerek yardım edemiyoruz zaten. Büyük tramva yaratıyor. Ben bugün çok fazla baktım. Ama her yerden her kanaldan sosyal medya vs. geliyor. Şuan elinizden ne yardımı geliyorsa onu yapıp. Çok fazla görüntüleri izlemeyin. Tabi ki belli başlı haberlere bakacağız. Ama gün boyu izlemenizin size bir faydası olmayacak. 18 Şubatta Barış Muslu demo yapacak deprem tramvası için katılabilirsiniz. Beyhan Budağın son instagram videosunu izleyin. Ankara pek çok ile göre daha az fay hattına sahip. Nispeten daha güvenli olarak düşünün. Anlıyorum sizi. Çok zor zamanlardan geçiyoruz. Yediğimiz boğazımızda kalıyor. Çok kötü durum. İnşallah Rabbim hepimize sabır versin.

Ben de 6 yıldır Ankara'dayim, geldiğimden beri 3 kere fln sallantı oldu (birinde il dışındaydim),binadakiler umursamadı bile Ankara arada öyle sallanır geçer dediler de bilmiyorum Allah korusun hepimizi,her birimizi

Hepiniz korkuyoruz hepimiz çok üzgünüz şuan kendi adıma beni yardım göndermek rahatlatıyor bir de dua okumak, uykuya dalmakta zorlanıyorum sabah huzursuz kalkıyorum çok normal şuan zaten ülke bu haldeyken bunları hissetmemek anormal olurdu ama durum hiç uyuyamama günlük hayatı aşırı etkileyecek seviyeye gelirse mecburen destek almalısınız maddi imkanları zorlayıp

Ne zaman olacağını bilemeyiz ama ben hiç Ankara'da bir depremin beklendiğini duymadım. Başka illerdeki depremle sallanırsınız. Anlara'da hasarın olacağını da sanmam. O yüzden biraz daha rahat olun. Bu aralar hissettiğiniz uzaktaki depremlerdir.

Eğer uzun aralıkla sallanıyorsa uzaktadır, çok kısa ise sıklığı yakındadır. Zaten Ankara'da da ufak tefek oluyordu diye hatırlıyorum. Ev dökülmüyorsa ben evde keyfime bakardım ki deprem kaygısı bende de var.

Asla ve asla depremle ilgili herhangi bir şeyi takip etmeyin.

Kızlar merhaba. Biliyorsunuz çok kötü şeyler oluyor ülke de. Akıl almaz acılar insan korkup kendi sevdiklerine bir şey olmadığı için bin kez şükrederken, bir yandan kahroluyor. Ben normalde de ailem için aşıır kaygılanan korkan bir insanım her zaman kaygılıydım hala öyle. Bu deprem olayı olduğundan beri bu kaygılarım daha da arttı. Hem olayları takip ediyorum twitter vs. Hemde çoo korkuyorum üzülüyorum kaygılıyım. Ankara da yaşıyorum deprem olcak diye çok korkuyorum. Bazı kişiler ankarada 'da risk var diyor. Sürekli sallanıyor gibi hissediyorum. Deprem bölgesinde binlerce insanın ölmesi beni çok korkutuyor hem üzülüyorum hem korkunç geliyor o hal o durum. Çok kötü hissediyorum. Sabahları daha iyiyim olayları takip ediyorum yardımlar yapmaya çalışıyorum ama geceleri uyuyamıyorum. Ne olur bir şeyler söyletin ne yapabilirim? Çok kötüyüm
Tvyi izlememeye çalışın. Bende izledikçe sürekli agliyorum, çok üzülüyorum daha çok yeni ve etkisindeyiz normal olarak. Ama zamana ihtiyaç var tabi siz takip etmeyin madem bu kadar etkileniyorsunuz. Olacağı varsa zaten günü saati belli ne yapsakta önüne gecemeyiz.

Ben de uyuyamıyorum bu yüzden. Bebeğimle aynı yatakta yatıyorum ve karşımda duran gardrop ödümü koparıyor. Allah korusun bir şey olsa direk üzerimizde 😭 biraz önce de Ankara’da 2,7 polatlı depremi olduğunu okudum iyice kötü oldum. Ama sonra Naci Görür Ankara da büyük bir deprem beklemiyoruz diyince rahatladım. Ki Naci Görür bu Maraş depremini 2019 da söyleyen kişi. Senin de için rahat olsun. Bilime güvenmek zorundayız ve Allah’a dua edeceğiz bol bol 😢🙏

Ankara,Konya,Niğde gibi yerlerde yüzde 1% deprem olasılığı . Korkmayın.
Sallanırlar da başka illerden kaynaklı. Birebir Ankara’da deprem olacak olasılığı imkansıza yakın

Çok büyük bir felaket yaşandı, bu tip kaygıların yaşanması normal bence. Darda kalan insanlarla empati kurmak çok insani. Uykudan, yemekten, duştan, tebessümden utanıyor insan. Yaralar çok taze, sarması çok zor, deprem gerçeği buz gibi.
Ben de Ankara’dayım, çocuğum var geceleri uyuyamıyorum gündüz içimden bir şey gelmiyor. Bana bir şey olursa çocuk ne yapar diye düşünüyorum şuraya yatsam kurtulur muyuz diyorum şöyle hazırlık yapsam faydası olur mu diyorum, ailemin olduğu yeri düşünüyorum onlar için de kaygılanıyorum vs
Bunlar güvenli olduğunu düşünmediğimiz binalarda yaşadığımız için oluyor. Her şekilde Allah’a emanetiz.
Neden korkuyorsunuz Ankara’da deprem riski yokki

Hepimiz korkuyoruz. Rabbım yardim etsin onlara da Naci hoca maras depreminden önce her yerde bağırdı maras Antep deprem geliyor diye duymadık. Şimdi de izledim marastan sonra İstanbul'a geldi sıra. Çok daha kötü olacak dedi. Yakın zamanda bekliyoruz bu fal değil bilim dedi. Yetkilileri sıkıştırmak önlem aldırmak lazım.

Bana da geceleri gelen yoğun bir kaygı çöktü. Eşim olmadan diğer odaya gidemez oldum iki gündür. Zaten deprem fobim vardı. Tavan yaptı bu süreçte.

Back
X