• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayın aile vs kendi ailem

Kişisel tercih meselesi ama keşke benim kayinailesi de benim ailemden uzak dursa mesafe candır gerek var mı ya hiç takilmayin siz karismayin ilişkilerine bence dunurculuk oynamayı besinler sonra yüz göz olurlar sizi de başınızı agirtirlar benden tavsiye bir dost:)

Benim kv farklı şehirde yaşıyor. Bize geldiklerinde annemle sık görüşürler . Dışarı çıkarlar , gezerler yürüyüş yaparlar. Annem gelinimizin Ailesi ile de sık görüşür. Annesi ile baya turlara falan gitti , yazlıklarımız aynı yerde tüm yaz birliktiler mesela. Eğer iki insanın kafa yapısı uyuyorsa neden arkadaş olmasın. Ama uymuyorsa da sırf arada çocuklar var diye samimi olmak zorunda değiller. Bence akrabalık olayını fazla abartan bir milletiz.

Bizim ailelerimiz aynı ilçede kültürler de aynı çok şükür iyi de anlaşıyorlar güzel sofralarımız, günlerimiz olur ama kuzenimin de aynı şekilde olmasına rağmen anlaşamıyorlar ve görüşmüyorlar. Zorlansa bir araya gelinse eminim gerginlik olur ne gerek var ki ? Konunuzla ilgili de şunu söyleyeyim bence bizim içimizde tuttuklarımız çözümleri uzatıyor ve dert oluyor. Uygun bir şekilde sizden haber bekliyorlardı gelmek için diyebilirsiniz mesela. Aman kırılmasın yanlış anlamasın diyoruz ama bazı insanlar söylemedikçe kendini hakl görmeye ve bizi dert sahibi etmeye devam ediyor

Nasıl oluyor da hep kız ailesi harika, yardımsever filan oluyor da erkek tarafı hep sorunlu oluyor merak ediyorum
Sorunlu insanlara erkek çocuğu mu geliyor kural olarak 😂😂

Konunuza gelince
Ailelerimiz hastalık, cenaze, bayram filan dışında görüşmüyorlar
Zaten görüşüp ne yapacaklar?
Altı üstü eşim ve benim yüzünden akraba olmuş insanlar
Ortak noktaları biziz
Konuştu yine erkek annesi :KK70:

Nasıl oluyor da hep kız ailesi harika, yardımsever filan oluyor da erkek tarafı hep sorunlu oluyor merak ediyorum

Konunuza gelince
Ortak noktaları biziz

Benim kaynanam hem erkek annesi, hem kız annesi.
Damatlara karşi harika ve anlayışlı biridir, gorumceler mevzuysa cokta yardimseverdir.

Kizina oturmaya gitse damat beyin evde olmamasına dikkat eder, işten gelip rahatsiz olmasin der. Haftasonları rahatsiz etmezmiş hiç, kiziyla damadı dinlensin.
Damat beye bir laf soyleyecek olsa bin kere tartarmış.

Aynı kaynanam eltimin evine kamp kuruyor mesela 5 dakika mesafede bile yatili kalmaya gidiyormuş ne haftasonu biliyor ne rahatsiz olmasinlar kafasina göre takılıyor, eltimle konuşma şekline hiç girmiyorum zaten.
Eşim kaynım gibi olsa bana da aynı şeyleri yapardı.🙄

Erkek cocuk olunca hükmü geçiyor diye yapmadıkları kalmiyor kimisinin ondan yani.

Aynı şehirde yaşamadıkları icin bişi dıyemıyorum bu konuda .

Aralarında mesafe vardır ve bu cok iyi bir durum
Bir de" kayın validen niye çağırmadı "
"Annen niye aramadı " konuşmaları çekemezdim

Bu şekilde bile bazen annem bısıler söylüyor
" amann cok mu lazım napacaksın " diyorum susuyor annem

Ama şu var annem fenadır benim
Annem geldiğinde kayınValidem gelir hemen yemek yapmaya gırışir
Bulaşıkları halleder, mutfağı temizler gider:)

Konunuza gelince
Ortak noktaları biziz
Sevgili giggles giggles erkek çocuğa mı hamilesiniz😂😂
Benimki de erkek olunca çevremdekilerden kv mi olacaksın lafını duyuyor ve buradakileri okuyunca aynı düşünceleri düşünmüyor değilim😂😂

Neyse ki benim de kv ile de uyuşmuyoruz ve mesafeliyim de anlıyorum😂

“Dünürlük yapmak” denen saçmalığı tabii ki beklemiyorum. 50-60 yaşında insanlar çocukları evlendi diye görüşmek birbiriyle ilgilenmek zorunda değil. Bu kadar drama yaratmamak lazım

Evet 🙄😂😂
Ben zaten baştan kötü kaynana olmayı kabullendim
Belki ondan bana erkek çocuk gelmiştir 😂😂

Ay ama valla hiiç sorunlu kız ailesi yok farkında mısın?
Onlarınki hep düşünceli, yardımsever, destekçi filan 😂😂
Şimdi benim annem diye demiyorum ama annem kv olarak çok seviliyor diyeceğim o da olmayacak😂😂 Gerçekten öyle ama 😂

Biz iyi kv ler oluruz inşallah amin 🙏🏼😂

Evet 🙄😂😂
Ben zaten baştan kötü kaynana olmayı kabullendim
Belki ondan bana erkek çocuk gelmiştir 😂😂

Ay ama valla hiiç sorunlu kız ailesi yok farkında mısın?
Onlarınki hep düşünceli, yardımsever, destekçi filan 😂😂
Eğitimli, kültürlü, anlayışlı tüm aileler kız aileleri, bu muhteşem ailelerin kızları da ne kadar kötü, eğitimsiz, düşüncesiz ve tabi asla ailesi gibi olmayan erkek varsa onu buluyor ne tesadüftür ki.

Neyse ben hem kız hem erkek annesiyim, kızım övecek, gelinim yerecek dengede kalacağım bir şekilde.😂 Kızı olmayanların hiç şansı yok üzgünüm :KK70:

Şimdi benim annem diye demiyorum ama annem kv olarak çok seviliyor diyeceğim o da olmayacak😂😂 Gerçekten öyle ama 😂

Biz iyi kv ler oluruz inşallah amin 🙏🏼😂
Herkese inat benim kayınvalidem de çok iyidir biliyor musun? 😂😂
Dur şuraya şundan koyayım 🧿🧿😂😂
Kendime garanti veremiyorum
Buradaki gelinlerden sonra çok değiştim 😂
Neyse ben hem kız hem erkek annesiyim, kızım övecek, gelinim yerecek dengede kalacağım bir şekilde.😂 Kızı olmayanların hiç şansı yok üzgünüm :KK70:
Ben dünkü pastalı konudan sonra neyim vwr neyim yoksa kızıma vermeye karar verdim valla 🙄🙄
Geline su yok 😂

Ay konu sahibi özür dilerim gerçekten
Biraz konuyu kaynattım 🙈🙈

Anlaşmak zorunda degillerki.Onlarin anlaşması sizin evliliginize ne katki sağlayacak?Ya da anlasamasalar ne zararı olacak ?Hiç bir şey yapmanıza gerek yok.Kadin zaten sorunlu biri gibi .Ne gerek var ailenizi üzmeye .Bizimkiler zaten birbirlerine çok uzak .Benim ailem farklı ilde .Hastalık,ölüm ,özel gunlerde telefonlasirlar .Zaten gorusseler de anlasamazlar.Aile yapıları farklı .

Kayınailemin aileme karşı bir sürü saygısızlığı oldu yazmışsınız sonra anlaşmalarını sağlamak için tavsiye istemişsiniz. İki ailenin anlaşıp görüşmesi için üçüncü kişilerin birşey yapmasına gerek yok bence. İnsanlar birbirinden olumlu elektrik alırsa, birlikte vakit geçirmekten keyif alırsa zaten görüşür. Yoksa biz oğullarıyla evlendik diye ana babamız da kocamızın anne babasıyla kanka olmak zorunda değil. Bizimkiler aynı şehirde bayramlarda araşırlar sadece. Bu onlar için yeterli bi iletişim demek ki.ben karışmam. yemeğe hepsini çağırayım kaynaşsınlar diye bir düşünce ve eylemim hiç olmadı. Kaynananız bekliyorsa da beklemeye devam etsin, Soracak olursa kibar bir şekilde siz gün belirtecektiniz belirtmediğiniz için gelip rahatsız etmek istemediler dersiniz

Arkadaşlar benim kv gerçekten insan ilişkilerinde problemli birisi. Benimle zaten geçinmesini beklemiyorum ama aileme karşı Bi çok saygısızlığı oldu. Ona rağmen benim ailemden sürekli ilgi alaka bekliyor. En son kv kardeşi aynı evde kalıyorlar. Kardeşi ameliyat oldu. Ailem geçmiş olsuna gelmek için aradı kv evde değilim ben size haber edeyim dedi aylar geçti çağırmadı Bi kusura bakmayın bile demedi. Üstüne hala kendisinin aranıp sorulmasını bekliyor deli olacağım. Neyse. Sizlerin aileleriniz anlaşıyor mu? Anlaşmaları için sizin yaptığınız şeyler var mı? Benzer durumları yaşayan arkadaşlar siz nasıl bu gerginliklerin içinden çıktınız?
Ben araya girmiyorum. Anlaşsınlar veya anlaşmasınlar hiçbir etkim yok. Tavsiyem siz de illaki anlaşsınlar diye çabalamayın. Akışına bırakın hayat çok kısa.

Back
X