Kayın aile

Ceylinimdeceylinim

Soran olursa geziyor dersiniz, hic durmadan :)
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
12.849
17.422
498
Herkese merhaba bir kayın aile konusu da maalesef benden gelecek arkadaşlar.
Çok tatsız olaylar yaşadım ve dışardan bir göze ihtiyacım var açıkcası.
Şöyle ki eşim de ben de devlet memuruyuz. Evlilik sürecinde ailelerden hiç destek almadık her şeyi kendimiz yaptık şükür, kimseden bir kibrit çöpü geçmedi bize.
Mesele şu ki her şeyi kendimiz yapmamıza rağmen düğün yeri, altınlar konusunda eşimin ailesinden gereksiz yorumlar aldık.
Bize 10 bin liralık köy kıraathanesi tarzı yerleri önerip orda neden yapmıyorsunuz diye 100 kez söylediler belki. Neden düğün orda değil erkek tarafına daha yakın düğün erkek tarafına yakın olur gibi yorumlar yapsalar da (aynı şehir 1 saatlik mesafe) düğün benim ve eşimin istediği yerde oldu doğal olarak.
Bunları bir nebzeye kadar umursamayıp devam ettirsem de işler çok çirkinleştiği içim canım çok sıkıldı.
İlk olay düğün günü meydana geldi daha önce hiç arayıp sormayan görümcelerim takı töreni sırası ve sonrasında yanımızdan ayrılmayıp gelin odasına kadar peşimde geldiler yakamızdaki paraları teker teker toplamaya çalıştılar. Ne yapıyorsunuz bu ne şimdi deyince hiç cevap vermediler eşim bir şekilde onları çıkarıp takıları aldı ama oldukça modum düştü benim.
Ardından ertesi gün arayıp ee çok altın çıktı mı napıcaksınız altınlarla gibi gereksiz sorulsrla devam ettiler. Bu kadar muhabbete altınlara baktığımızda eşime 7-8 adet altın takıldığını gördük ve çok şaşırdık zira ailesi tanıştığımız günden beri ne kadar varlıklı olduklarından çevrelerinin ne kadar geniş olduğundan bahsedip duruyorlardı. Takı sandığıma gelince eşimin arkadaşları dışında hiçbir akrabanın zarfı bile yoktu.
Ben başta hiç üstünde durmadım ta ki sonraları beni çok rahatsız eden durumlar yaşandı ilk olay bana yeni ev aldıkları ve borçlu oldukları hiçbir takı takmayan kayın ailemin kaynıma araba alırken 350 bin destek verdiğini söylemeleri üzerine yaşandı.
(Bu arada bu kıyas cümlelerinden nefret etsem de kaynımın tüm düğün, altın, mobilya masraflarını kayın ailem karşılamış zamanında. )
O zaman aklıma geldi eğer gerçekten durumları yoksa 350 bin nereden çıktı eğer durumları varsa oğullarına yalnızca bir çeyrel altın mı taktılar diye. Ayrıyeten bu araba alınırken biz daha bir aylık evliyiz ve kaynım arayıp bizden borç istedi kayınpederim ise yardım et abine diye baskı kurmaya çalıştı.
İşte o zaman acaba eşime takılan altınlar bize ulaşmamış olabilir mi diye düşünmeye başladım.
Şirret gelin olmak istemiyorum, olaylar sadece bu kadar da değil ama uzun tutmak istemedim ve sizlerden de fikir almak istiyorum. Yarım yamalak yazdıysam kusura bakmayın işteyim şu anmüsait olfukça döneceğim🙏🏻

Takilan altinlarin nasıl ulaşmamis olabileceğini anlamadim. Gelmeyenler aileye verdi ama onlar size vermedi diye mi dusunuyorsunuz?
Takilanlari ustunuzde almis olamazlar, alsalar fark ederdiniz.
Dugun fotograflari, videolari yok mu? Onlara bakarsaniz en azindan fiziken takılıp sonradan yok olup olmadiklarini anlarsiniz.

Çok fazla para altın takı muhabbeti var bu yazdıklarınızda. Haklı dahi olsanız, insanların huyunu değiştiremezsiniz. En temizi böyle insanlardan olabildiği kadar uzak durun, beklentiye girmeyin. Yakın olmayın. Onun dışında zaten takmak isteseler yapmak isteseler yaparlardı. Bu size değil oğullarına verdikleri değeri gösterir. Bunu sorgulamak yerine , durumu gözlemleyip anlayıp mesafe koymak daha mantıklı gibi.

Takilan altinlarin nasıl ulaşmamis olabileceğini anlamadim. Gelmeyenler aileye verdi ama onlar size vermedi diye mi dusunuyorsunuz?
Takilanlari ustunuzde almis olamazlar, alsalar fark ederdiniz.
Dugun fotograflari, videolari yok mu? Onlara bakarsaniz en azindan fiziken takılıp sonradan yok olup olmadiklarini anlarsiniz.
Düğünü merkezde yaptık onlar kına yaptı kendi ilçelerinde orda takılmış olacağını düşünüyorum. Düğüne akrabalardan çok fazla kşmse gelmedi faha çok arkadaşlar ve benim tarafım

Çok fazla para altın takı muhabbeti var bu yazdıklarınızda. Haklı dahi olsanız, insanların huyunu değiştiremezsiniz. En temizi böyle insanlardan olabildiği kadar uzak durun, beklentiye girmeyin. Yakın olmayın. Onun dışında zaten takmak isteseler yapmak isteseler yaparlardı. Bu size değil oğullarına verdikleri değeri gösterir. Bunu sorgulamak yerine , durumu gözlemleyip anlayıp mesafe koymak daha mantıklı gibi.
Evet orayı zatem kabullendim ben hiçbir beklentiye de girmedik ama bize takılan altınlarla kaynıma araba alma işi midemi bulandırdı ve fazlasıyla soğuttu beni acaba böyle nir ihtimal olabilir mi diye görüş almak istedim daha çok. Yoksa kendi kendimi mi dolduruyorum diye düşünüyorum

düğün baska sehirde olunca insanlar anneye babaya verirler takılarini, bu boyledir yani.
aldilarsa da ic ettiler demektir.
bunu ogrenmenin tek yolu esiniz zarfi takisi olmayan ama takmasi gereken bir yakin akrabaya (mesela amcasina) sorsun yengeniz de yanindayken "amca biz bir deftere bize takilani edeni yazıyoruz, borc nihayetinde ustumuzde kalmasin diye. videodaki herkesi yazdik ama siz gelemediniz düğüne, var miydi verdiginiz , onu da yazalım nolur nolmaz" desin. eger evet ceyrek gondermistim falan derse annesine sorsun "hani amcamin ceyregi?" diye.
takmadiysa da utansın pislik adam yegenine bir gram bile takmadigi icin😂😂
win-win

Düğünü merkezde yaptık onlar kına yaptı kendi ilçelerinde orda takılmış olacağını düşünüyorum. Düğüne akrabalardan çok fazla kşmse gelmedi faha çok arkadaşlar ve benim tarafım
Anladim. Yani dugune gel(e)meyenler onlarin adına taksinlar diye aileye verdi ama onlar iç etti diye dusunuyorsunuz. Gelin odasında üstünüzdeki paralari toplamaya çalışan bir aile bunu da yapmis olabilir, sasirtmaz.

Direkt soramayacaginiz icin sizin taraf da cimri cikti diye saka yollu laf atabilirsiniz ama altin yemek icin laf yemeye de razi olabilirler. Cirkinlesmeden acabileceginiz bir konu degil bence, cirkinlesseniz bile kabul edeceklerini de sanmam. Anca esiniz cok samimi bir akrabasina "sakasina" sitem edecek de, akraba "yegenim biz annenlere vermistik, gelmedi mi sana" diyecek de oyle çıkacak ortaya. O da zor.

Ne güzel kendiniz kimseye bağımlı olmadan her şeyinizi halletmişsiniz. Para konusunda da yapmak istemeyeni vermek istemeyeni değiştiremezsiniz bu kafaya takmanız da yersiz. Bizim burada da mesela düğüne gidenler takacağı şeyi geline damada takmıyor, takı sandığına atmayıp anne babalardan birine veriyorsa onlar evlenen çifte verilmiyor. Veren kişi zaten ebeveynlere veriyor düğünde borca girdiklerini düşünüp. Belki onlarda da öyledir

düğün baska sehirde olunca insanlar anneye babaya verirler takılarini, bu boyledir yani.
bunu ogrenmenin tek yolu esiniz zarfi takisi olmayan ama takmasi gereken bir yakin akrabaya (mesela amcasina) sorsun yengeniz de yanindayken "amca biz bir deftere bize takilani edeni yazıyoruz, borc nihayetinde ustumuzde kalmasin diye. videodaki herkesi yazdik ama siz gelemediniz düğüne, var miydi verdiginiz , onu da yazalım nolur nolmaz" desin. eger evet ceyrek gondermistim falan derse annesine sorsun "hani amcamin ceyregi?" diye.
win-win
Evet bu çok mantıklı bunun dışında başka bir yol görünmüyor gibi. Teşekkür ederim 🙏🏻

Anladim. Yani dugune gel(e)meyenler onlarin adına taksinlar diye aileye verdi ama onlar iç etti diye dusunuyorsunuz. Gelin odasında üstünüzdeki paralari toplamaya çalışan bir aile bunu da yapmis olabilir, sasirtmaz.

Direkt soramayacaginiz icin sizin taraf da cimri cikti diye saka yollu laf atabilirsiniz ama altin yemek icin laf yemeye de razi olabilirler. Cirkinlesmeden acabileceginiz bir konu degil bence, cirkinlesseniz bile kabul edeceklerini de sanmam. Anca esiniz cok samimi bir akrabasina "sakasina" sitem edecek de, akraba "yegenim biz annenlere vermistik, gelmedi mi sana" diyecek de oyle çıkacak ortaya. O da zor.
Eşimle konuştuk bunu o da çok mahcup bu konuda maalesef çok kötüydü, bundan dolayı ben emin gibiyim eğer kendimi doldurmuyorsam.
Bu taktik çok mantıklı geldi umarım birini bulur sorar eşim, teşekkür ederim 🙏🏻

win-win
Ayni kelime tercihleriyle ayni anda ayni seyi yazmaniz hic hos olmadi yengenc hanim :D :D

Ayni kelime tercihleriyle ayni anda ayni seyi yazmaniz hic hos olmadi yengenc hanim :D :D
aklin yolu birdir:)
ama cimri vs diye espri yapmasın da "takilanlar borc sonucta onu geri verelim" niyetiyle yapsin konusmayi. o zaman muhakkak soylerler😂😂😂

Ne güzel kendiniz kimseye bağımlı olmadan her şeyinizi halletmişsiniz. Para konusunda da yapmak istemeyeni vermek istemeyeni değiştiremezsiniz bu kafaya takmanız da yersiz. Bizim burada da mesela düğüne gidenler takacağı şeyi geline damada takmıyor, takı sandığına atmayıp anne babalardan birine veriyorsa onlar evlenen çifte verilmiyor. Veren kişi zaten ebeveynlere veriyor düğünde borca girdiklerini düşünüp. Belki onlarda da öyledir
Kayın pederim bilezikleri taktık, salonu tuttuk şeklinde anlatan biri o yüzden muhtemelen öyle oldu.

Bir de şeyi merak ettim, siz onların ordaki kınaya katılmadınız mı?

İhtimal var ama ben senin yerinde olsam umursamazdım. Bu insanlarla yüz göz olmak gereksiz olur. Eşin seninle aynı düşüncedeyse kendini kullandırmıyorsa bence onuda üzmeye değmez.
Yüz göz olmaktan ziyade midem bulandı benim bu muhabbetlerden ve fazlasıyla uzak duruyorum bu sebepten açtım konuyu da açıkcası, yersiz yere mi böyle düşünüyorum diye.

Back
X