Kayın konusu

eliffdiyebiri

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2016
974
199
103
33
Merhabalar herkese.Uzun zamandır foruma girmiyorum.
Eşim iyi niyetli,kullanıldığını düşünmeyen bir insan.Kaynım ise tam anlamıyla uyanık.Yıllardır çalışmayan,ailesinden geçinen biri.
Biz yurtdışında yaşıyoruz.Birikim yapıp farklı bir ülkeye geçmeyi düşünüyoruz.Kaynım eşime şunu bunu al diye birşeyler sipariş ediyor.Parasını vermiyor.Benimde kardeşlerim var.Bende aynı miktarda kardeşime yeğenime alsam,bizi zorlar.Tepki göstermekte haksız mıyım?

Benimde kardeşlerim var.Bende aynı miktarda kardeşime yeğenime alsam,bizi zorlar.Tepki göstermekte haksız mıyım?
Haklısınız
Eşinize bunu söylediniz mi?
Kari-koca, kocanizin kardeşine sponsorluk için mi çalışıyorsunuz?
Bu kafayla giderse biraz zor birikim yaparsiniz.

Merhabalar herkese.Uzun zamandır foruma girmiyorum.
Eşim iyi niyetli,kullanıldığını düşünmeyen bir insan.Kaynım ise tam anlamıyla uyanık.Yıllardır çalışmayan,ailesinden geçinen biri.
Biz yurtdışında yaşıyoruz.Birikim yapıp farklı bir ülkeye geçmeyi düşünüyoruz.Kaynım eşime şunu bunu al diye birşeyler sipariş ediyor.Parasını vermiyor.Benimde kardeşlerim var.Bende aynı miktarda kardeşime yeğenime alsam,bizi zorlar.Tepki göstermekte haksız mıyım?
Haklısın.

Tepkinizi eşiniz. Doğru buluyor mu?
Yoksa kardeşimmm o benim diyip almaya devam mı ediyor?
Biriktirdiğim parayıbizim gelecegimizden çalan kocaya tek uygulayacağım şey birikim yapmak yerine harcamayı tercih etmek olur du.
Evet ama geleceğimiz ne olacak?Eşim parasını verir diyor.Tabiki vermiyor.

Bütçenizi zorlayan taleplerse elbette haklısınız.

Eşiniz bunu önemsemiyorsa bence siz de kardeşlerinize benzer tutarda hediyeler alın. Belki bu engel olur.
Sanmıyorum engel olacağını.Zaten gelirken birseyler getiriyoruz.Ancak birebir sipariş vermek.Ve biraz büyük miktarlar...Bana kullanılmak gibi geliyor.. Eşimin dediği şey ailem sana ne yaptı.Bu yüzden kavga ediyoruz.Ve ailesinden soğuyorum iyice.

Haklısınız
Eşinize bunu söylediniz mi?
Kari-koca, kocanizin kardeşine sponsorluk için mi çalışıyorsunuz?
Bu kafayla giderse biraz zor birikim yaparsiniz.
Kaynima göre iki maaşız. Ona göre alınan şeyler bizi zorlamaz.Abisi tabi alacak kafasindalar.Ailesiyle zaten aram iyi değil.Eşim bunun kavgasını ediyoruz sürekli.Ne yapayım,bunlar yüzünden Türkiyeye mi döneyim

Kaynima göre iki maaşız. Ona göre alınan şeyler bizi zorlamaz.Abisi tabi alacak kafasindalar.Ailesiyle zaten aram iyi değil.Eşim bunun kavgasını ediyoruz sürekli.Ne yapayım,bunlar yüzünden Türkiyeye mi döneyim
Tabi siz birikim yaparken, o alip yollayinca sizi zorlamaz ama siz ayni kafada olup, kardeşe yegene her isteyene bir şeyler alsaniz, millete çalışmış olursunuz
yaptiginiz planlar biraz zor gerçekleşir. .

Ve Donmeyin tabiki, neden geleceginizi böyle sacma bir sebep icin tehlikeye atasiniz? ama bu adama da çok guvenmeyin, çocuğunuz yoksa acele etmeyin ve yapabiliyorsaniz kendi birikiminizi yapin.

Tabi siz birikim yaparken, o alip yollayinca sizi zorlamaz ama siz ayni kafada olup, kardeşe yegene her isteyene bir şeyler alsaniz, millete çalışmış olursunuz
yaptiginiz planlar biraz zor gerçekleşir. .

Ve Donmeyin tabiki, neden geleceginizi böyle sacma bir sebep icin tehlikeye atasiniz? ama bu adama da çok guvenmeyin, çocuğunuz yoksa acele etmeyin ve yapabiliyorsaniz kendi birikiminizi yapin.
Tabiki aynı miktarda herkese alsak işin içinden çıkamayız.1 olur 2 olur.Her defasında da olmamalı bence.Ki evliliğimde tek faydasını görmedim.
Kavga ile önünü almaya çalışacağım.Birikim yapmaya çalışıyoruz.

Sanmıyorum engel olacağını.Zaten gelirken birseyler getiriyoruz.Ancak birebir sipariş vermek.Ve biraz büyük miktarlar...Bana kullanılmak gibi geliyor.. Eşimin dediği şey ailem sana ne yaptı.Bu yüzden kavga ediyoruz.Ve ailesinden soğuyorum iyice.
O zaman bütçenizi ayırın. Ortak giderlere katılın ama geri kalanı kendiniz için biriktirin. Biriktirdiğiniz paradan da ortak giderlere tek kuruş harcamayacağınızı bildirin.

Böyle adama yapacak bir şey yok.

Haklısınız,kocanız kardeşi olduğu için fark etmiyor olabilir ama elini verince kolunu kaptırmış.
Kardeşe alınan hediye için kimse kimseye hesap vermek zorunda değil ancak sizin yuvanız in duzenide bozuluyorsa,ekonomik olarak bunun etkisi hissediyorsanız orda duuuurrralacak !!!

Haklısınız,kocanız kardeşi olduğu için fark etmiyor olabilir ama elini verince kolunu kaptırmış.
Kardeşe alınan hediye için kimse kimseye hesap vermek zorunda değil ancak sizin yuvanız in duzenide bozuluyorsa,ekonomik olarak bunun etkisi hissediyorsanız orda duuuurrralacak !!!
Pc,oyun konsolu,telefon sürekli bu tarz siparişler ediyor.Maaşımı direk birikime atacağım olmazsa

Maaşımı direk birikime atmayı düşünüyorum.Hediye alinirde büyük miktar siparişler bizi aşıyor.Ve kardeşine söyleyemiyor.

Tamam sorun cıkarma ,kavga etme ..sende kardeslerın ıcın aynı meblaglarda hedıyeler al
Bakalım ne düşünecek

Back
X