• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayin pederden ve kayinvalideden cocuk yap baskisi ve tehti

21 yasindasiniz. Sizden habersiz kaydinizi nasil dondurabiliyorlar? O hakki cüreti kendilerinde nasil buluyorlar? Esiniz bence sizi oyuna getirmis. "Devam edersin"mis. Anne babasina "esim önce okulunu bitirip meslegini eline alicak, sonra ikimiz de hazir olunca cocuk yapacagiz diyememis mi? Bütün suc annesinin babasinin eteginin altindan cikmayan böyle tiplerde. Kayinvalide kayinpeder gelinlerine ne yaparsa yapsin, ne söylerse söylesin sesi cikmayan erkege erkek demiyorum ben. Bir cümleyle bir kelimeyle susturabilirler anne babalarini.

Aklın varsa ne yap ne et okulunu bitir, bu arada çocuk yapma sakın. Baktın hala eşin anne köylü, laf anlamıyor boşa gitsin. O çocuğa da yazık. O insanların yaşına yaşlılığına, ,insanlığına da yazıklar olsun.

Kimse sizin yerinize gidip kayıt dondurtamaz. Elden dilekçe verirsiniz sağlık ya da fakirlik durumunda okul dondurulabilir.ayrıca bir de uğraş gerekir böyle işte. Benim gördüğüm üniversitelerde durum bu sekildeydi muhtemelen geçen sene sınıfta kaldın. Okulun kalitesine göre de değişebilir bir durum bu. Bir sene okumanı bekleyememeleri de apayrı bir mevzu tabi.

Esimde istemiyor.kendisi babasina ait bir dukkanda calisiyor ve onun uzerinede cok baski yapiyor babasi . Oda cok bunaldi. Dukkandan gelen geliri bile biz almiyoruz zaten oda sabit geliri olmayinca istemiyor. Yani bizim paramiz olsa bile cocuk yapmak istemiyoruz gezmek eglenmek istiyoruz.daha evliligimizin tdini bile cikaramadikki cocuk yapalim

yaw arkadaş millete ne sizin bebenizden yaaa...
arkadaş ne geri kafalı insanlar çok kızıyorum böyle olunca ben.

en guzelı esının uzerıne sal onları dekı ben cok ıstıyorumda oglunuz ıstemıyor bana kalsa hemen olsun ama oglunuz daha erken dıyor bırazda onun kafasını şişirsinler :)

cocugun olursa bu aile ile mutlu mesut devam edebilecekmisiz? resmen psikolojik eziyet bu.. cocuk olunca da baska seyler cikar.. esinin seni suclu bulmasi basli basina olay.. evliligin iyice oturmadan, bu insanlarla omurluk devam edebilecegine emin olmadan cocuk dusunme derim..

nasıl yani acık acık senı bu evden gonderırız mı dıyorlar?
yanı bunu ımamı edıyor yoksa acık acık soyluyormu
cunku bız kadınlar bazen carpıtıyoruz

21 yasindayken 38 yasindaki adamlara biz amca derdik. pekde muhabbetimiz olmazdi.
ne cesaret evlenmissin sen.
Allah kolaylik versin ins ama pekde parlak gorunmuyo gelecegin ne yazikki.

Merhabaa. Dertlesecek ve yasadiklarimi anlatacak kimsem olmadigi icin bugun uye oldum. 21 yasindayim ve bir yillik evliyim.universitede 3.sinifa gecmisken esimin ailesi okulumu dondurttu hatta onlara gore kaydimi almam gerekiodu ama ben dondurdum esim devam edersin dedi. Amaclari cocuk dogurmammis o yuzden okulumu dondrtmuslar hamile gitmeyeyim die benim haberim bile yok.Esimin ailesi 65 yaslarinda buyuzden bana surekli torun baskisi yapiyorlar . Bide altli ustlu oturuyoruz onlarla.yukarda anne babasi ve kizlari altta biz.(bu tamamen basli basina bi sorun ).esim ise gidince yada yalniz bulduklarinda hemenyukari cagirip karsilarina oturtup cocuk sruyolar. Biz istemiyoruz esimle ama gecen annesi bana bu yasta bi torunu cok goren insanlara hakkimi helal etmem dedi. Kendi ailem benimle gorusmedikleri icin baska kimsem yok gidecek yerimde. Babasi bu caresizligimi bildigi halde beni kapinin onune koymak,defterimi durmekle tehtit edio. Esimi cok cook seviyorum ama buna dayanamiyorum.gun icinde olan olaylari anlatmaya kalktigimda hemen kiziyor ailesini kotuluyorrmusum olarak algiliyor ve susturuyor,kiziyor bana. Sucu bnde buluyor. Ben cikariyormusum surekli sorunlari. Ama yinede okul konusunda beni destekliyor hatta ailesine bile savunuyor okuyacak die.
Uzerimde cok baski var nasil davranacagimi bilmiyorum cok kizgin ve kirginim..

21yaşındasın, üni de okuyosun, evlendin ve eşinin ailesi okul mu dondurttu, pardon ama sen naptın? Ya ben bu ülkenin kadınlarını anlamıyorum, nasıl vu hale gelebikiyosunuz?

Back
X