Kayın valideler ve Kızları..

İnsanın kendi evladı başkadır, gelinini kızından üstün tutan bende gördüm ama kafa yapısı ''kızım el evine gidecek'' ay da yıl da bir ona gidersem giderim '' ele karışıyo, bizden çıkıyor mantığı '' hatta bu kafa yapısına sahip olan bekar kızlar da gördüm, ben kayınvalideme gideceğim kadar anneme gidemem ki, sonuçta evlenmiş, çıkmışım o evden, eşimin tarafı ilk plan da gelir demişti.

Yetişme tarzı, bende bunu anlamam işte, evleniyorsun diye nasıl kendi ailene el olabiliyorsun bir anda? Tabiri caizse kayınvalide ve ailesi peşinde pervane gelin modeli, az bulunananlardan bu şekilde olmasındansa varsın kendi kızını çok sevsin, üstün tutsun. Netice de öz kızı.

benim kayınvalideme göre kızı herşeyin en iyisini yapıyor hatta kızı zayıf çocuk doğurmuş da hemen toparlanmış çocuğu, gebeliğinde de bebeğin gelişimi hep gerideymiş sırf bu yüzden benimki de geride olsun ve bebeğim zayıf olsun istiyor.
ben doktor gelişimi önde dedi kilosu normal deyince hiç hoşlarına gitmiyor. sanki benim elimde yani

Benim gorumcemin eşi 3 yaşındaki kızının bütün ihtiyaclarını görür, gece gorumcem bir kere bile uyanmaz. "Uykumu bolemem, cinnet geçiririm"der, adam sütunu ısıtır, ayağında sallar, uyutur. Kayınvalidem bırak yapsın cok yorulmuyor iste der. Benim esime de cocukların sesinden rahatsız olmasın diye ona misafirliğe gidince yemeğini bile ayrı odada koymayı teklif eder😯😯daha neler neler.. Ama annem bana bir bez parcasi alsa gelinlerine de alır. Önlerinde hizmet eder. Herkes der, Allah'ı var gelinleride söyler, herkesin boyle kaynanası olsa...

Allah nasip eder de birgün görümce olursam ailemin beni ondan üstün tutmasını istemem. Çünkü onca fedakarlığıma rağmen ezilen hep ben oldum kaynana tarafından, onun yarasını bildiğim için kimsenin yaşamasına göz yumamam.

bu tür şeyleri okuduğum zaman benim annemlerin neden tam tersi olduğunu düşünmeden edemiyorum. gelinimiz kızları gibi ben de gelin diyim size..
aslında ben de kızlarıyım ama gelinimizle aynı ortamda belki de o alınmasın diye olay tersine dönüyor. bizim de aramızda hiç öyle görümce/gelin muhabbeti yok..
anlamıyorum ki neden olur?
gelelim senin konunu. genel olarak memnunsan neden sorun arıyorsun. kendi annen gibi görmüyorsun, göremezsin bir kere, mümkün değil.. görsen kendi annen gibi bu olayı da tolere edersin, tıpkı benim annemi tolere ettiğim gibi..
o da seni kızı gibi göremez. ben bunda garip bir taraf göremedim.

ay evet bende de var. bu kayınlara da ne oluyor anlamıyorum. erkek gibi otur köşende. karı gibi her işe burunlarını sokuyorlar. valla ben kaynımıda görümce yerine sayıyorum. çünkü karı gibidir
al bendende okadar aynı karı gıbı dedıkodu var laf tasıma var bıde ustelık bekar allahım sen koru bızı

Bizde kv ile asla anne kız ilişkimiz olmadı ben yerimi oda yerini bildi
ben ona annem gibi oda bana kızı gibi davranamaz
en ufagından bir laf sölese alınır küserim
anneme yapamam ama yapsamda kalbim elvermez barışırım

onun için kendinizi yıpratmayın el den annee
el den kız olmazzzzz

ay evet bende de var. bu kayınlara da ne oluyor anlamıyorum. erkek gibi otur köşende. karı gibi her işe burunlarını sokuyorlar. valla ben kaynımıda görümce yerine sayıyorum. çünkü karı gibidir

al bendende okadar aynı karı gıbı dedıkodu var laf tasıma var bıde ustelık bekar allahım sen koru bızı

şu kelimenin ne anlama geldiğini açıklar mısınız.ne kadar iğrenç bir kelime.

Neden öyle görmek istiyorsunuz bende bunu anlamıyorum. Yani o sadece eşinizi doğurdu neden sizin anneniz olsun ki? Bence onlara çok fazla anlam yükleniyor, kaynanalardan beklenti çok fazla. Yani benim için eşimi doğuran kadındır yani. Yok efendim annemmiş kızıymışım.

Yahu elin kadını neden benim annem olsun? Şimdi kocanla birliktesin diye görüşüyor konuşuyor seninle boşansan suratına bakmaz. Oğlu haksız olsa bile döner sen affet der sana. Kendi kızı olsa der mi? Demez. E bu beklenti neden?

Annem olsun ben onun kızı olayım? Yahu ne gerek var senin annen yok mu? Benim amcam kadar bile bana yakın olamaz eşimin ailesi. Olanlara da çok şaşırıyorum. Aynı şey eşim içinde geçerli. Yahu benim annem neden onun annesi olsun? Ne gerek var? Valla ben çok uçuk düşünüyorum ama bırak annemi, o bi 'kadın'dır benim gözümde. Yeri gelir belli şeyleri eşim beni ezdirmedikçe görmezden gelirim, bayram seyran ararım o. Bitti. Anne kız falan ooooooo :)

Kayınvalidemin görümcemi övdüğü zamanların hiç birisinde bizi karşılaştırdığı hissine kapılmadım. Övsün kızını ne var ki bunda? Hayatta rahatsız olmam. Bu durum çok klasik bi durum, az çok her anne evladını över. Ama ben kimseyle kendimi kıyaslamam belki de bu yüzden bu kadar rahatım. Tavsiye ederim

Of. Tabiki kızı gibi görmeyecek.. Göremez zaten..
Kimse kusura bakmasın orada canından can kızı varken, gelin tutmak da hiç ama hiç mantıklı değil zaten..
Tamam her şeyi kızlar bilir modu, iğrenç. Gerçekten iğrenç.. Ama tutup tutmama konusuna gelirsek, tabiki kızlarını tutacaklar..
Kayınvalideme, anne derim.. Demezsem zaten Allah bilir ne damgası yerim bilmiyorum ama asla annem olamaz..
Bu işler böyle..

Kızlarıyla bir tutamazlar, benim adımı hep diğer gelinle karıştırır ama asla kızlarından birinin adıyla karıştırmaz.

ama gerçekte öyle olmuyo işte bi kere en basitinden anne demek zorundasın.. madem anne diyoruz o da kızı gibi davransın. o bizim için bir anne, biz onun için kız değilmiyiz ne saçma.

Biz "anne" demek zorundayız ama onlar "kızım" demek zorunda değiller ne saçma. Yeğenlerine bile kızım diyen kadın gelinlerine kızım diyemiyor ama "anne" dememizi bekliyor, hemde dışarıya bile, bak bak başkasından duyayım bir "kaynanam" dediğini şakayla karışık tehdit eşliğinde. Ben içten "anne" demiyorum sende içten gelmeyerek bile olsa "kızım" de "gelinnn" deme ne olur !!!

ama gerçekte öyle olmuyo işte bi kere en basitinden anne demek zorundasın.. madem anne diyoruz o da kızı gibi davransın. o bizim için bir anne, biz onun için kız değilmiyiz ne saçma.

Bu da çok yanlış. Ben kimseye anne demek zorunda değilim. almadan vermek allaha mamsus. Haşa ben Allah mıyım? Melek gibi bi kadın olur, o ayrı kırmaz dersin. Annelik sıfatını nedir bu yerin dibine indirmeler ya?

Ayrıca bence siz böyle düşünüyorsunuz. Benim annem 23 senelik evli hala babaanneme siz der. Nasılsınız, iyi oldunuz mu gibi. Efenim neymiş altın günleriymiş o annemiş ev eşyama onla bakacakmışım. Ya bunlar nedir? Sen samimiyet koyma en başta kadınla arana. Sonra vay efendim şunu dedi bunu dedi. E der.

Kibarca ben sizi severim, ama yapı gereği, ben anne diyemiyorum, lütfen sizde benim size olan sevgimi kelimeyle ölçmeyin. Ahanda bitti gitti kardeşim. Memnun olur olmaz o onun sorunu. Benim memnun olmadığım şeyler için millet bana gelip canım sen neye kırıldın söyle bakayım diyor mu?

Açıkcası, şu yaz işler ciddiye binerse, kayınvalide namzetimi alıp bir kafeye gidip aynen bunları konuşacagım. En başta bilsin beni. Sonra insanlar birbirlerini tanımayıp çok beklentiye giriyor.

Burda görüyorum 3 aylık sevgilisinin annesine teyze meyze diyenler ohooooo. Ben 9 sene olacak tanışıyorum, teyzeyi bırak samimi hiçbişe geçmez. Geldiğimde hafif bi sarılırım o. Evine gittiğimde en fazla yediğimi mutfağa götürürüm o kadar. Noluyo öyle onun ev işini yapmalar falan :)

Son düzenleme:
ayy ne fenaymışş hem güldüm hem halime üzüldüm

iyiiki görümcem , eltim yok
off bende ikiside varr
hadi görümceyi anlarım kendi canı kanı kızını benden ayırsa doğanın kanunu derim
ama eltiyle kıyaslanmak bir başka yaa ne eltiye ne o kv ye hayatta ısınamam

Ayy canım benim ya
Oglum la mutlu olsun deseler ahhh

merhaba kzlar,bende ilk evlendiyim zamanlarda kayinvalidemi anne gibi goruyordum.sonlralar ne yaparsa yopiyim kv.kzlarini ve oglunu hep ustun tutduqunu gordum.kzlarim sunu yapiyo ,onlar daha iyi,hep laf sokmalar flan.artik bende onu anem gibi gormuyorum.kayinvalide nakadar iyi olsada o kayinvalidedir.hec bi zamanda ane gibi olamaz ben bunu anladim.onlara gore sen yad kizisin ve kendi cocuklari ile hic bi zaman ayni olamazsin.bence sende bu konuya fazla takilma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…