Kayın validem yüzünden cok mutsuzum

Yok kız ermez ya benim annemde böyle yaşadı en son geçen sene kayinbabasi öldü tam kutuldu herşeyden annem derken şimdide babam rahatsizlandi hastanede yatiyolar iki haftadır ah ah annemin çilesi bitmez bu kızında bitmez bu akilla
Bu kafayla giderse ömrü cile çekmekle gcer zaten dilerim silkelnir kendin gelir

Anem babam bana zaten sahip çıkıyorlar kaçarak evlendigim halde 2 defa da küs gittim annemlere ama hamile oldugum icin elimden bisey gelmiyor onlarda yuvam yikilsin istemiyor ama boyle de ben ölucem yakinda
Yuva mı? Hani nerde?

Ev üstüne ev olmaz demişti atalarımız, ne yuvası?

Müge Anlı'nın " senin kocanın evi yok!" lafı aklıma geldi şuan

Senin kocan sana yuva kurmamış, anasının evine hizmetçi hediye getirmiş.

Kusura bakma yıl 2020, Kv ile oturulmayacağını bilecek yaşa gelmeden evlenmeyecektiniz.

Ben cocuk yasta evlenmeyi bilip, kendine bir hayat kuramamış fiziken gelişmiş ama zihnen 0 3 yas Arasinda kalmis adamlarla olan zavallı kızlarımıza çok üzülüyorum. Elinize en azindan bir meslek denebilecek birşey almadan koca diye deliriyorsunuz. Hoppa hemen de gobek sisiveriyor. Sonra kaynanam oyle kocam böyle eltim yan bakti, gorumcem duz yatti diye agliyorsunu millete hizmetcilik yaparken. Farkinda misiniz annenizi babanizi, kocanizin ailesini taktiginiz kadar takmayip evden kacmissiniz. Bir hayati ziyan etme yoluna girmissiniz bence bir an once ne yapip ne edip o yoldan donun.

Nasıl çin olucam ben onun gibi olamam ki nasl yapicam onu ?
Bebek doğunca daha kötü olacak biliyorsunuz değil mi? Kayınvalideniz bebeğin annesi gibi davranacak. Ne lohusalık kalacak ne bebeğinizi rahatça büyüteceksiniz. aileniz arkanızda ise boşanın. İlerdesizi daha iyi günler beklemiyor

Ben bu kaçma konularında kayınvalide tarafından bakıyorum olaya.evine düzenine tanımadıgın etmediğin biri geliyor.oğlunu kıramıyorsun.evladım diyorsun. Belki uyarıyorsun, belki annesin kabul etmiyorsun.ama canından can evladın bu kızı getireceğim diye ısrar ediyor.yanlış olduğunu başka ana babayı üzeceğini bilsen de evladını kıramıyorsun .18 yaşında gencecik tanımadıgın bir kizı eve alıyorsun.senin düzenin, eşin dostun , konun komşun var.bunlar gelince elin kızı surat asıyor- annesinin evinde gibi sanıyor kendini ya- iş güc yapmak istemiyor.odasına girip telefon elinde eşiyle akşama kadar mesajlaşacak sanıyor.kayınvalidesin ama evinde düzen var ve bu düzene uymak istemeyen bir ergen.bir de hamile kalıyor.iş yapmıyor .kahvaltıya camaşıra bulaşıga temizliğe yardım etmiyor.

Neden yukarıda böyle yazdım.evimize gelen kişi görümcemiz olsa bir misafir olsa yorumumuz iş yapmayacaksa gitsin evine hizmetçi misin sen deriz ev sahibine.burada ev sahibi kayınvalide.ve gelinin gidecek yeri de yok.kim olsa sinirlenir, söylenir.bekarken benim annem babam da bir işin ucundan tutmasam söylenirdi.ev ev üstüne olmaz işte.elin kadını hamileymiş bulantıymış dinlemez.kendi evi olsa be yapacaktı der.genç kızlarımıza anlatamıyoruz.kimse anneniz değil nazınızı çeksin.çözümü bilmiyorum inanın.ama evlilik sadece sevişip hamile kalmak değil işte.ev çekip çevirmek , kocayı ailesini idare etmek biraz da insan ilişkileri.ayrı evlerde bile zorken siz aynı evdesiniz.nasıl yapıyorsunuz anlamıyorum.benim de kızım var büyük konuşmak istemiyorum.mutfaktan su getirtmeye kıyamadıgımız kızlarimız sehpanın tozunu al dediginde oflayan kızlarımız işte böyle elin evinde hizmetçi oluyorlar.yazık değil mi? Anne babasına hesap vermemek için evleniyor kayınvalideye hesap veriyor.of ki ne offf.

Allah yardımcınız olsun.iki taraf için de zor.kayınvalide için de zor bence.ben istemem sahsen evimde düzenimde başka birini.o başka birinin misafiri işi gücü ohooo.o zaman tasın altına elini koysun derim.iş beklerim.ya evi ayıracaksınız ya da böyle katlanacaksınız.tek suçlu iki tarafı da bu duruma düşüren daha ev kuramayan ama evlenme cesareti gösteren eşinz

Değişen bişey olmadı diyosun bide üstüne çocuk yapmışsın. Aferim sana. Bundan sonra daha hiç değişmicek bişey aksina daha beter olcak

E babanın evinden koşa koşa gittiğine göre çok iyi tanıyor olmalıydın?
Kayınvaliden annenden daha iyi olmalı ki annenin yanından kaçıp onun evine yerleşmişsin?
Tabi bunu taçlandırmadan olmaz bebek de yapmışsınız, şu an neyin değişmesini bekliyosun tam olarak?

Siz her prof. İnanıyorsanız vah vah... Aşıya hayır diyen proflara ne yapalım ????
Ben sosyal bilgiler öğretmeniyim ve hiç böyle bir bilgi bulamadım duymadım. Türk ve İslam devletlerinde böyle şeyler bulunmazdı ama devleti aliyi kötülemek içinse bunlar sanırım esirlerden kastiniz ya da devsirmemi desem????

Bunları araştırın bakalım Osmanlı tebaasinda bunlar nasıldı???

Benim bı sosyal bilgiler öğretmenim vardı ortaokulda, kurtulus savaşında gökten inen evliyaların yardım ettiğini derste anlatmıştı ders gibi 😂 size o fakültede ne öğretiyorlar anlamıyorum ki, Osmanlı'da ki cariyeleri maaşlı sgkli işçi sınıfı mi zannediyorsunuz? Her prof.a inanmayalim sizin gibi işimize gelen proflara inanalım bundan sonra

Çunki kaçarak evlendim malesef boşanmak istemiyorum ben hamileyim çocuğum babasız mi büyüsün birde eşim ilk başta 3 ay oturucaz dediği için kabul ettim ama 1 yıl oldu hala bişey yok
Çocuğunuz babasız büyümesin ama o kv ile, sizi kvnize ezdiren kocanız ile birlikte büyüsün tabii ki... Kızsa kadınlığı sizin gibi kendini ezdirmem erkekse de karısını ezmek olarak öğrensin... Bı de millete burda ters ters konuşuyorsunuz, laf olsun diye hata benim diyosunuz ama hatayı anlamak o hatanın sorumluluğunu kabul etmekle olur. Hatanizi telafi etmek için harekete geçiceksiniz, milletin üniversite kantininde arkadaşlarıyla gulusup konuştuğu yaşta siz karninizda bebek, arkadaşınıza gitmek için kvden izin almaya calisiyosunuz. Yok ben boşanmam, bebeğim babasız büyümesin diyosaniz şikayet etmeyip çekeceksiniz bunu, çünkü sizin eşiniz iflah olmaz.

Benim bı sosyal bilgiler öğretmenim vardı ortaokulda, kurtulus savaşında gökten inen evliyaların yardım ettiğini derste anlatmıştı ders gibi 😂 size o fakültede ne öğretiyorlar anlamıyorum ki, Osmanlı'da ki cariyeleri maaşlı sgkli işçi sınıfı mi zannediyorsunuz? Her prof.a inanmayalim sizin gibi işimize gelen proflara inanalım bundan sonra
Çok fazla Muhteşem Yüzyıl a kaptırmışsınız kendinizi sizde galiba🤦‍♀️ Sarayda ki harem kısmı sizin kafanızda ki harem değil haremlik kısmıdır sadece kızlar yok iki kısım vardır. Enderun ve haremlik bunlar sarayda okul . Kızın dediği profesör de İlber Ortaylı ki bunu sadece o değil alanında tanınmış bir çok tarihçi anlatır öyle hadi ben bir yerimden uydurayım yazayım değil bu adamlar arşivlerden tut o dönemin eserlerine , devşirmelerin yazdıklarına onların torunlarıyla görüşen araştıran insanlar yani öyle vasıfsız insanlar değiller. Bazı şeyleri süzgeçten geçirmekte fayda var

Artık bu durumu yaşayanlara hiç mi hiç üzülmüyorum. Allah akıl vermiş fikir vermiş. Kullanmak bu kadar zor olmamalı. Sırf evlenmiş olmak için gidip evi olmayan, kendine ev dizmekten aciz insanları tercih ederseniz olacağı bu.

Hiç kv tarafından bakmamıştım. Birkaç sayfa önce üye herseyi tek tek yazmış. O yazıyı okuyun. Çok haklı. Kv sizi gelin olarak istiyor muydu acaba? Belki ilerleyen zamanda başkasıyla evlendirecekti oğlunu. Siz de onun istedigi gelin kriterlerine uymuyor olabilirsiniz.sizi istemesi için hiçbir sebep yok. Sadece oğlu sevmiş istemiş o kadar. Gerçi artık oğlu da siz mi sevmiyor istemiyor. Geldiniz resmen kadının evine çöktünüz. Ne düzeni kalmış ne huzuru.

Çok fazla Muhteşem Yüzyıl a kaptırmışsınız kendinizi sizde galiba🤦‍♀️ Sarayda ki harem kısmı sizin kafanızda ki harem değil haremlik kısmıdır sadece kızlar yok iki kısım vardır. Enderun ve haremlik bunlar sarayda okul . Kızın dediği profesör de İlber Ortaylı ki bunu sadece o değil alanında tanınmış bir çok tarihçi anlatır öyle hadi ben bir yerimden uydurayım yazayım değil bu adamlar arşivlerden tut o dönemin eserlerine , devşirmelerin yazdıklarına onların torunlarıyla görüşen araştıran insanlar yani öyle vasıfsız insanlar değiller. Bazı şeyleri süzgeçten geçirmekte fayda var

Sadece kizlar yok ama kizlar var mi? Var. Kimse muhteşem yüzyıl daki gibi sadece padişahla halvet olan köle kizlar olduğunu iddia etmiyo zaten. Cariyeleri geçin hadım agalar vardır mesela, bu kişiler Habeşistan dan kaçırılıp hadım edilir ve köle olarak satılırdı, Osmanlı da bunları alırdı. Kendimizi akliycaz diye tarihi carpitmanin da bı anlamı yok yani

Sadece kizlar yok ama kizlar var mi? Var. Kimse muhteşem yüzyıl daki gibi sadece padişahla halvet olan köle kizlar olduğunu iddia etmiyo zaten. Cariyeleri geçin hadım agalar vardır mesela, bu kişiler Habeşistan dan kaçırılıp hadım edilir ve köle olarak satılırdı, Osmanlı da bunları alırdı. Kendimizi akliycaz diye tarihi carpitmanin da bı anlamı yok yani
Hadımlık konusunda yorum yapmıştım önce ki sayfalarda cariyelerle bu adamlar durmadan seçip halvete girmiyorlar canım. O kadar şey var ki ama insanlar gerçeğe kendi inandıklarıyla duyduklarıyla inanmayı seçip gerçekleri hem de kanıtlı gerçekleri bir kenara atıyor. Bakın bu okulda kızlar eğitim alır senelerce 10 küsür yıl bu kız erkek çocukları Türkçe Farsça vs öğrenirler sadece ders değil spor sanat kuzlarda dikiş nakış bir sürü ders alınır ve bunlar bellı sınavlardan geçerler küçük oda büyük odaya vs olaylarıda var uzun burası neyse . Burdan zeki olanlar idari sınıfa geçer diğer kısım yeniçeri ocağına vs kızlardanda en güzeli en zekisi seçilir padişaha eş seçilir. Yani padişah hepsiyle afedersiniz şey yapıyor sanıyor insanlarımız ben buna kızıyorum. Ki bu küçük çocuklar aileden alınırken belli kurallar vardır aile rızası da alınır ve çoğu aile kendi verir yüksek yerlerede geldikleri için. Kızlar da eğitim sonrası sarayda kendi dallarında yüksek mevkilerde çalışıyorlar. Hatta devlet adamları kızlarınıda o okula vermek için uğraşmışlardır bu dediklerim kitaplarda o devşirmelerin yazdığı şeyler ki arşivlerde bu bilgiler verilmiştir. Devlet adamları niye veriyordu eğitimden ve sonra bu kızlar yüksek mevki devlet adamlarıylada evlendirildikleri için. Çok şey var ama uzar konu

Ben 21 yaşındayım dışarı çıkarke anamdan babamdan izin almam hatta çoğu zaman haber bile vermem. Kaynanam kimmiş 21 senedir babam bir kere bile kahvaltı Hazırla demez. Kendi yer ben 2 ye kadar uyurum. Eşin adam olsa annesine haddini bildirir benim babaannem annemi görünce çekinir çünkü babam onlara öyle bir had bildirmiş ki 20 sene önce 22 senedir anneme bir kere kaynanalık yapamadı sorun eşlerinizde gidin kılıbık soytarı adamlarla evlenin sonuç bu ha birde hamile kalmanız harika :)

Hadımlık konusunda yorum yapmıştım önce ki sayfalarda cariyelerle bu adamlar durmadan seçip halvete girmiyorlar canım. O kadar şey var ki ama insanlar gerçeğe kendi inandıklarıyla duyduklarıyla inanmayı seçip gerçekleri hem de kanıtlı gerçekleri bir kenara atıyor. Bakın bu okulda kızlar eğitim alır senelerce 10 küsür yıl bu kız erkek çocukları Türkçe Farsça vs öğrenirler sadece ders değil spor sanat kuzlarda dikiş nakış bir sürü ders alınır ve bunlar bellı sınavlardan geçerler küçük oda büyük odaya vs olaylarıda var uzun burası neyse . Burdan zeki olanlar idari sınıfa geçer diğer kısım yeniçeri ocağına vs kızlardanda en güzeli en zekisi seçilir padişaha eş seçilir. Yani padişah hepsiyle afedersiniz şey yapıyor sanıyor insanlarımız ben buna kızıyorum. Ki bu küçük çocuklar aileden alınırken belli kurallar vardır aile rızası da alınır ve çoğu aile kendi verir yüksek yerlerede geldikleri için. Kızlar da eğitim sonrası sarayda kendi dallarında yüksek mevkilerde çalışıyorlar. Hatta devlet adamları kızlarınıda o okula vermek için uğraşmışlardır bu dediklerim kitaplarda o devşirmelerin yazdığı şeyler ki arşivlerde bu bilgiler verilmiştir. Devlet adamları niye veriyordu eğitimden ve sonra bu kızlar yüksek mevki devlet adamlarıylada evlendirildikleri için. Çok şey var ama uzar konu

Yazdıklarınızın hiçbiri köle olmadıklarını kanıtlayan şeyler değil farkında mısınız? İyi eğitim alıyorlarmış, yüksek görevdelermiş evet anladık zaten kimse öyle olmadığını iddia etmedi. Bu kadar şeyi boşa yazmışsınız yani.

Şu saatten sonra niye erken evlendin niye birlikte oturmayı kabul ettin veya niyehemen çocuk yaptın demenin sana bir faydası yok. Zaten sende artık geç te olsa yaptığın yanlışların farkındasın. Bundan sonrası için akıllıca davranman lazım. Her şeyi göze alarak babanin evine dön ve kocan (bana göre bir çocuk maalesef) sana ayrı ev tutup evi hazır hale getirene kadar dönmeyeceğini söyle. Yoksa bu sömürü düzeni böyle gelmiş böyle gider. Sen de maalsef ki çocuğun büyüdüğünde onun gözünde aciz mutsuz bir anne olursun. Artık harekete geç öylece kurbanlık gibi bekleme.

Back
X