• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayın validenin yanında kendi evin mi, yoksa uzakta kira mı? Sizce?

lovelove

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2011
124
3
46
Ankara
Merhaba kızlar, sizlerin tecrübelerinize dayanarak şunu sormak istiyorum.

Sizce kayınvalidenizin alt katındaki kendi evinizde oturmayı mı tercih ederdiniz, yoksa onlardan uzakta ama kirada oturmayı mı tercih ederdiniz?

Sözlüm annemlerin altındaki evde bikaç sene oturalım para biriktirip ev alırız taşınırız diyo ama ben o eve girince bi daha çıkamayız gibime geliyor. Zira şimdiden kayınpeder ben üzülürüm giderseniz falan demiş, sözlüm de ben ailemden nasıl uzak kalıcam diye onlardan etkileniyor. Ben de ailelerden uzak kalamıcaksak madem evlenmeyelim dedim, şuanda ailesi iyi gibi ama evlendiğimizde bu yakın oturma işi bize sorun yaratırmı siz olsanız ne yapardınız?????????????

Bu arada ikimiz de çalışıyoruz, sabah işe akşam 7 de evdeyiz.

Sizce kayınvalidenizin alt katındaki kendi evinizde oturmayı mı tercih ederdiniz, yoksa onlardan uzakta ama kirada oturmayı mı tercih ederdiniz?

Sözlüm annemlerin altındaki evde bikaç sene oturalım para biriktirip ev alırız taşınırız diyo ama ben o eve girince bi daha çıkamayız gibime geliyor. Zira şimdiden kayınpeder ben üzülürüm giderseniz falan demiş, sözlüm de ben ailemden nasıl uzak kalıcam diye onlardan etkileniyor. Ben de ailelerden uzak kalamıcaksak madem evlenmeyelim dedim, şuanda ailesi iyi gibi ama evlendiğimizde bu yakın oturma işi bize sorun yaratırmı siz olsanız ne yapardınız?????????????

Elbette onlardan uzakta kirada oturmayı tercih ederdim..

Parası neyse vereyim de kiranın, onların dibinde bedavadan oturacak olsam da huzurum kaçmasın diye.

kv ye yakın hatta onlara ait bir evde oturuyorum ama şimdiki aklım olsaydı kesinlikle kv deden uzakta kirada otururdum.eşim şu anda burdan taşınmak istemiyor.evi sevmiyorum diyorum o zaman bu semtten başka ev alalım diyor.sanki koca şehirde başka yer yok.

sanki bu evde ben yaşamıyorum ev onlara ait.ilk evlendiğimizdeki zorlukları hiç anlatmayayım bile.eşimle ilişkimiz bile çok yıprandı.

Forumun çoğunu zaten bu problemden dertli kadınlar oluşturuyor. Baştan bir şekilde kabul ediliyor ama sonrası pişmanlık.

Aklın varsa kira olsun ayrı olsun derim. Ayrıca nişanlını çok ana kuzusu gördüm, ailesinden nasıl ayrılacakmış onu düşünüyor. Sen de ailenden ayrılacaksın artık kendiniz bir aile olacaksınız bu ne bağlılıktır anlamadım. Yurt dışında yaşayanlar ne yapsın o zaman?

şu aralar kv ve ailesinden çok çeken biri olarak kesinlikle onlara yakın oturmanı tavsiye etmiyorum. 3 yıllık evliyim. tanıştığımızdaaz çok tahmin ediyodum nasıl insanlar olduklarını ama gerçek yüzlerini öyle bi gösterdilerki hepsini hayatımdan çıkarmak istiyorum.
çok iyi diyebileceğin bi kayınvaliden bile olsa mutlaka problem çıkaracaktır emin ol. çalışıyo bile olsanız her gün görüşeceksiniz emin ol yemekti misafirdi alışverişti flan filan komşu olmaya hiç gerek yok uzak dur bence mesafeli ol. hatta bnm yaptığım hatayı sen yapma. ben kv arkadaş gibi olcam kendi annem gibi benimsiycem diyodum ama hiç te öyle olmadı. keşke en başından biraz sert çıkışlar yapıpı göz dağı verseymişim o zaman cesaret bulup ta seni üzemezler;) inan canım sadece ben dertlideğilim bu konuda.eşinin ailesiyle anlaşabilen 1 tane arkadaşım yok:) ilerde çocuk fln olunca zaten sürekli gidip gelceksiniz eşinin ailesi madem eşine okadar bağlı ayrılmak istemiyolarmış flan. evlencek yaştaki adamdan ayrılamıyolarsa zaten en başta dikkatli olman gerekir:) sürekli görüşceksiniz zaten merak etme bi de altlı üstü oturmanın hiç anlamı yok. nacizane fikrim böyle:)

kirada oturmakta zor ama kayınvaliden ne kadar iyi olursa olsun en azından evinize 10 dk mesafe olsun.

kirada oturmayı tercih ettim,hem onlarla birlikte yapamazdım hem de semt iyi değildi.kapın ayrı olmuyor hep görüyoruz.ne kadar haklı olduğumu sonradan anladım.kp dedi ki çook sonrada,bi nevi derdini paylaştı:)ben bu evleri ne için yaptım(arsasına zamanla kafasına göre yaptığı 3 katlı evden bahsediyor)oğullarım otursun diye yaptım.aptal adam senin oğlun bile orada sizinle oturmak istemiyor,artık kime sorduysa yaparken nasıl fantazisi vardıysa..bir dönem beş kuruşun hesabını yapıyorduk,kiradaki evlerinin kirasından yardımda bulunayım demeyi bırak,borçların konusunu bile açmadı.bu kadar çocuklarını düşünüyorsan böyle davranmazsın,onun amacı başka bir yaşam tarzı,otorite kurma çabası.ve çoğunda bu böyle.eğer oğlu oturabiliyorsa o evde kiraya versinler,sizde o parayla ev tutar paranızı biriktirrisiniz.

Zaten sözlüme ailenin yanında oturmak istemiyorum diyemedim şimdiden kötü olmamak için, ortada bir sorun yokken. Başka bahaneler ileri sürerek yakınlarda bir ev kiralayabileceğimizi söyledim. O da ev arayayım ben o zaman bulamazsak mecbur oraya otururz dedi. Acaba arar da bulamazsa nolucak şimdi onu düşünüyorum, olmazsa olmaz mı desem acaba ev alana kadar evlenmeyelim mi desem.

Zaten sözlüme ailenin yanında oturmak istemiyorum diyemedim şimdiden kötü olmamak için, ortada bir sorun yokken. Başka bahaneler ileri sürerek yakınlarda bir ev kiralayabileceğimizi söyledim. O da ev arayayım ben o zaman bulamazsak mecbur oraya otururz dedi. Acaba arar da bulamazsa nolucak şimdi onu düşünüyorum, olmazsa olmaz mı desem acaba ev alana kadar evlenmeyelim mi desem.
bence sen o evde oturacaksın gibi geldi bana,sana oyun yapıyor,kesin ev bulamayacak::)

Kesin ev bulamayacaktır :)

Neden sen veya ailenden biri de ev bakmıyor?Bulmama şansınız hiç kalmaz.

Artik erkekler analarindan uzakta oturamiyor devir degisti :) bence uzakta otur kira derdi var ama kafan rahat olur :)

Mümkün mertebe uzak ol çünkü ne kadar yakında olsan o kadar kıymetin kalmıyor huzurun kalmıyor ve bazen herşeye eşin ve çocuğun için katlamak zorunda kalıyorsun ama ister istemez eşine ve çocuğuna da huzursuzluğun yansıyor ve mutlu olamıyorsunuz uzak ol kıymetli ve huzurlu ol bence.

Uzak ol canim. Esin su anda anlamiyor, ama onun icinde BÜYÜK bir iyilik yapmis olacaksin.
Ayni caddede falanda olmasin, mümkünse baska bir sehirde hatta. Nekadar uzak, okadar tatli olur iliskiniz ailesiyle.
Öyle yok kira bulamazsak otururuz kvnin yanindaylada laflara kanmayin. Emin olunki ozaman yarim yamalak arar yada hic aramaz, erkeklerin beyni düz calisiyor, kirami ödüyecegim der hazir ev varken, otutturur sizi oraya, evliliginizde sorun oldukcada senden bilir, sonucta ailesi gayet iyiydi sen oraya tasinmadan önce, yani birsey olursa, ozaman sen oraya geldikten sonra dolaysiyla senin yüzünden olacaktir : )
Evi tutmadan sakin evlenme. Evlendikten sonra yapariz derse inanma. Gücünüzün yettigi kadar bir ev tutun, ödüyemiyecegi borca girmesin, cok lüx birsey secip sonra esinin ve ailesinin baskisiyla kiralik evi birakmaya mecbur kalma.

aman diyim sakıın o evde oturma uzakta kiraya çık. Eğer o evi eşin için ayırmışlarsa verin kiraya.geliriyla kendi kiranızı karşılayın.bütçeniz hiç etkilenmemiş olsun böylece. Ben on dk yürüme mesafesinde oturuyorum ve bıktımmm... Yeni doğum yaptım 22 günlük bi bebeğim var lohusayım ama sayelerinde depresyona girdim.yakın oldugumuzdan hergun bendelerdi.kv öğlen gelip gece yarısı gidiyordu.en son dayanamayıp ablama ağladım.eşimle konusmus sütü kesilir üzüntüden.yorgun dinlenmesi lazım demiş.vs vs ... Artık biraz daha rahatım. Elimden gelse ayrı bir şehirde otururum. Aklını başına al diyoru müsadenle. Mümkün oldugunca uzakta otur.

sözlünün senaryosu o kadar bildik bi senaryoki benim annemde aynı senaryonun kurbanı mesela, yeme bu numarayı, madem o ev sizin satın üstüne kredi çekin başka yerden ev alın belki kredi çekmenizede gerek kalmaz, velev ki kredi çektiniz biriktirmeyi düşündüğünüz miktarı kredi olarak bankaya ödersiniz, biriktirmeye gelince zor oluyo bu yaşlarda mesela ben bu ay 2500 atalım kenara diyorum ama bi ayakkabı bi kot vs beğeniyorum para iniyo 2000 liraya, ama borç olsa almayıveririm o alacaklarımı 2500 tl şak gider bankaya

şimdiden bulamazsak diye yola çıkıyosa zaten bulsada bulduklarına kulp takar, bide ailemden ayrılamam diyen bi adam illaki başının etini yer yok babam hasta yok annem üzülüyo, döner gelirsiniz gene diplerine, desene ben ağaçtamı yetiştim bende kendi ailemin yakınında oturmak istiyorum diye, kötü olmayım dersen işin zor senin

burada _ kaynanamla otursak nasıl olur _ aynı bınada otursak nasıl olur dıye tutup sirkelemak istiyorum yapmayın dıye KESİNLİKLE YAPMAYINNNNN

ben sıze kırada oturmak daha kolaydır demıyorum oda cok zor ama sole dusunun bı adam esıne anasının babasının maddı destegı olmadan bakamayacaksa evlenmesın
geceıcı olarak gırılıyor ama sonra cıkmak zor oluyor omur boyu orada kalırsınız
bakın sole soyleyım kaynanayla aynı ev dıyorsunuz sız o daha vahım
ben suan kenıd evımdeyım kaynanamla bır sene oturdum bende o sekılde gecıcı olarak gırdım ama malesef ole olmuyor kaynanam gelını yanına aldıgını zannetmıs gercı benım durum cok farklıydı ıste herkesın bı hıkayesı var aynı eve gıderken neyse ben evlendım ve daha ertesı gunu kafama dank ettı
ılk geceden sonra ınsan o sabaha esıyle bırlıkte uynanıp guzelce kahvaltı etmek ıstıyor en basıtınden
kaynana evınde herkesın yaptıgı seylerı sen kendıne bır luks olarak goreceksın esınle beraber yemek yememk televızyona bakıp cay ıcmek kahvaltı yapmak bualr ne kadar basıt seyler degıl mı? sen hasret kalacaksın.... kaynanan olacak kısıyı tanımıyorum ama ben bır antıkaynancı olarak sole soyleyım kı kayanan kanatsız bır melekte olsa aynı evde yasanmaz
aynı bınada oturan kapısı ayrı olanları da goruyoruz benım eltımde ole ama ben ınankı olesını de ısteme cunku o goruntude gelının ayrı evı var yoksa ayrı dıye bırsey yok genelde ole oturanlar yok yeme ıcme bır bılmem ne zaten yemek ıcmek bır oldu mu sayma sadece yatmaya gıderken ayrılınıyor oda zaten aynı evın ıcınde de herkes yatak odasına cekılıyr bole yasamaktan da ne anlıyorlarsa
yemek senın evınde yense kaynanan gelecek yemegı yıyıp gıdecek mı yok cayıydı meyvesıyedı derken gece yarısı ancak gıder sen oraya gıtsen yıne aynı
ayrıca altlı ustlu oturanlarda kıs olunca falan ıkı yerde yanmasın dıyorlar bı taraf dogalgazıda yakmadı mı tama sabah yuzunu yıkamaya kaynana evıne gelır daha da cıkmaz
yanı kaynana ıyılıgından yada kotulugunden kaynaklanmıyor burada yazan herkesın kaynanası kotu de bız sutten cıkmıs ak kasık degılız ıstısnalar harıc bızımde kusurlarımız var
ama her kadın evlendı mı evının hanımı olmamk ıster ve yaptıklarına kocasından baska kımsenın karısmamasını ıster bır evın ıkı hanımı olmuyor malesef
hem senın baslıgın bıle yanlıs _ kaynananın yanında kendı evın mı _ demıssın bole bıse yok asla kaynananın evıne gıdınce o ev senın olmuyor ne yaparsan yap o ev kaynananın evı kadın yıllarca o evde oturmus sen gıdınce nerden senın evın oluyorkı sana ne kadar derlerse desınle burasa senın de evın artık dıye o lafta ole bırseyın yerını degıstır onun yerı orası degıldı der
yada herkesın evınde kendıe gıre yontemlerı vardır mesela sana der ben burayı bole temzılıyorm buraya su ortuyu serıyorum falan gıbı bunlar basıt gelebılrı ama sonra sonra can sıkıcı sen zamanla anlayacaksın kı burası benım evım degıl
ve evsız evlılık olmaz o eskıden mıs ole on kısı bı yerde cumbur cemaat yasamak eskıden gelınlerın sesı cıkamzmıs sımdı cıkıyor
ya cok uzun yazdım ama sunu da soyleyım sımdı vay nısanlımdan sevgılımden ayrılamam ölürüm falan gıbı gelır o fedakarlıgı yapayım denır ama ılerde bır sorun yasadıgında esın senın yaptıgını fedakarlık olarak gırmez benım aılemın nesı var onlarla yasamak neden fedakarlık olsun der senın fedakarlık olarak yaptıgın seyı kocan hiç sayar
valla ne severek evlenıyorlar ama sonunda sevgı kalmıyor sımdı sana solemesı kolay tanı dersın ama gerekırse nısanlından sevgılınden ayrıl ama YAPMA yoksa canından cok sevdıgınden kaynana yuzunden nefret edersın bız sevdıgımıze kıyamıyoruz ama kocalarımız gayet guzek kıyıyorlar valla analarına mahkum edıyorlar huzursuzluk cıkamsın dıye ne sıs yansın ne kebap dıyorlar

bu kadar uzun yazdım insallah seni bezdırmısımdır de YETER ARYIK YETERRRRR TAMAM OTURMAYACAGIM _ dersinn

herkese kaynanalardan uzak huzurlu ve mutlu bır yasam dılegıyle...

Ben kayınvalidemin alt katında kendi evimizde oturmadım,kiraya çıktık ve böyle huzurluyuz.Aynı apartmanda oturmayı düşünüyorsan,burada sürekli dert yanacağını ve sorunlar yaşıyacağını düşünüyorum.Ben onlardan uzakta oturma kararını sözlüyken almıştım(eşime açık ve net söyledim)şuanda ben istesem bile o istemez:))

Back
X