• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayın validenin yanında kendi evin mi, yoksa uzakta kira mı? Sizce?

Merhaba kızlar, sizlerin tecrübelerinize dayanarak şunu sormak istiyorum.

Sizce kayınvalidenizin alt katındaki kendi evinizde oturmayı mı tercih ederdiniz, yoksa onlardan uzakta ama kirada oturmayı mı tercih ederdiniz?

Sözlüm annemlerin altındaki evde bikaç sene oturalım para biriktirip ev alırız taşınırız diyo ama ben o eve girince bi daha çıkamayız gibime geliyor. Zira şimdiden kayınpeder ben üzülürüm giderseniz falan demiş, sözlüm de ben ailemden nasıl uzak kalıcam diye onlardan etkileniyor. Ben de ailelerden uzak kalamıcaksak madem evlenmeyelim dedim, şuanda ailesi iyi gibi ama evlendiğimizde bu yakın oturma işi bize sorun yaratırmı siz olsanız ne yapardınız?????????????

Bu arada ikimiz de çalışıyoruz, sabah işe akşam 7 de evdeyiz.

ben kabul etmezdim. sadece kv değil kendi ailemlede yakın olmak istemezdim yakın olunca hep sorun oluyor maalsef. kayınvalidemleri sewiorumm ee anemleri zaten sewiyorum ama bu sewgiyle ilgili birşey değil bence. iyi düşün sözlün şimdiden sinyalleri vermiş sana

Eğer yakınında oturmayı kabul edersen olaylar şöyle gelişecek ; ikinizde çalışıyorsunuz ya işten gelceksiniz kayınvalden yemek yapmış olucak aman benim gelinim yorulmasın aman işten gelmiş sofraya bi tabak daha fazla koyarız la başlayıp eşinin gönlünü feht edip seni hep orda yemeğe zorluyacaklar sonra yavaş yavaş hayatının tüm kademesine sızacaklar ve bir bakmışsınki özel bir hayatın kalmamış hele bir de çocuğun oldu mu düşünemiyorum bile ,

O yüzden Kira da otur uzak otur derim ben...

kirada oturayım ,esyam mesyam olmasn ,huzurum yerinde olsun ama kaynanadan cok cok uzak olsun daha iyi :)

Sizce kayınvalidenizin alt katındaki kendi evinizde oturmayı mı tercih ederdiniz, yoksa onlardan uzakta ama kirada oturmayı mı tercih ederdiniz?

Sözlüm annemlerin altındaki evde bikaç sene oturalım para biriktirip ev alırız taşınırız diyo ama ben o eve girince bi daha çıkamayız gibime geliyor. Zira şimdiden kayınpeder ben üzülürüm giderseniz falan demiş, sözlüm de ben ailemden nasıl uzak kalıcam diye onlardan etkileniyor. Ben de ailelerden uzak kalamıcaksak madem evlenmeyelim dedim, şuanda ailesi iyi gibi ama evlendiğimizde bu yakın oturma işi bize sorun yaratırmı siz olsanız ne yapardınız?????????????

Aynen bır daha cıkamazsın. yakın arkadaşım aynı sneın durumdaydı. evlenırken eşi dedıkı şimdilik oturalım seneye kıraya verır başka yere cıkarız. sonuç 3-4 sene oldu hala ordalar
soruna gelınce mesela benım kayınvalıdemlerle hıçbır problemım olmadı. sevıyorum hepsını. ama genede boyle bırşeyı asla kabul etmezdım. altlı ustlu oturmaya karşıyım

Kirayı bırak istersen sokakta çadır kur otur ama kv kp yanında altında yasa üstünde oturma

Ben sizin yerinizde olsam kirada ama uzakta bir yerde oturmayı tercih ederdim.

O eve bir girerseniz bir daha çıkamazsınız.

Kendi işine yakın bir ev bul bence hem bahanen daha iyi olur burası benim işime yakın.
Alt katta otursan neler olur sayalım,
Kızım gelin sofra hazır burada yiyin öyle inersiniz birkaç kere güzel olsada asla kendi evin olduğunu bilemezsin,
Kızım Ayşe teyzenler,Mehmet amcanlar geldi gelin bir çay için, her misafirde yukarıdasın,
İşten yorgun geldin uzanıp dinleneceksin ama K.vler çay demlemişler çaya çıkacaksın
Biryere giderken haber vereceksin, yoksa obnları tınmıyor musunuz
Tuvalette olursun banyoda olursun kapıyı açamadın bizi istemiyor vs. bu böyle uzar gider
Uzak olsun ama mutlu ol, biz uzak olduğumuz halde kapalı telefonun hesabını veriyoruz aradık telefonunuz kapalıydı aynı binada çok çok zor bence evli olduğunu bilmek istiyorsan uzak olsun

baska bahaneler sunmana gerek yok
eşine karşı açık ol. istemediğini söyle. net ol yaaa...
sen zaten dusundugun seylerı paylaşmaktan korkacaksa, oturup kafanda evıre cevıre nasıl soylesem dıye dusuneceksen ohooooooo

sadece nişanlın bakmasın ev.
sende bak. ama gucunuzun yetecegı kadar bı ev bak.
netten ara bul.
bı dunya ılan var. elbet uyan bırı olur.
tuttugunuz ev yıne yakın olmasın fazla eşinin ailesine.

ayrıca o dediği ne sacma onun yaaa, nasıl ayrılıcam ailemden mişmişmiş
eee sen napıosun. ayrılmıomusun anan babandan. yaa sabııırrr
ıyı cevap vermıssın. boyle ana kuzuları analarının yanında kalmaya devam ettıkce dunyayı karılarına dar edıyorlar.

huzurunun bedelı 500-600 tl ise vereceksın o parayı...
ben eşinin aileisyle oturup mutlu olan bi kişi görmedim!!!
ben, dayımın hanımı yengem, teyzemın 3 gelini, 2 arkadasım, eşimin amcasının gelinleri, bu forumdakıler :50:

bızde aynı apt.dayız. kavgalıyız. 2.5 senedır konusmuyorum. haklı oldugum için eşim ilk zamanlar hiç laf etmıyordu bana. ama erkekler balık hafızalı oldugundan ve kendı kanlarından oldugu ıcın rahatlıkla unutabılıyorlar. oyuzden yenı yenı 1-2 laf soylemeye basladı. benım durusum belli ama!!!

Zaten sözlüme ailenin yanında oturmak istemiyorum diyemedim şimdiden kötü olmamak için, ortada bir sorun yokken. Başka bahaneler ileri sürerek yakınlarda bir ev kiralayabileceğimizi söyledim. O da ev arayayım ben o zaman bulamazsak mecbur oraya otururz dedi. Acaba arar da bulamazsa nolucak şimdi onu düşünüyorum, olmazsa olmaz mı desem acaba ev alana kadar evlenmeyelim mi desem.

belki hemen ev alamazsınız bir birikim yoksa ..ama kesnlikle kabul etme. sözlün muhtemelen bulamadğını söyleyip orada otururuz diyecek, sen bundan taviz verme kararlı ol derim ben ..

Madem ikiniz de çalışıyorsunuz, kiraya çıkın derim ben de. Ve biraz uzak olsun yapabiliyorsan. Ama ev almadan evlenmeme olayı biraz gereksiz geldi bana. Herkes evlenmeden önce ev sahibi olamaz ki.

evlenmeden önce insanın gözü kara olyo yada kapatıyr gözünü ne bileyim ama nişanlsına sözlüsüne güvenmek istiyor insan. doğru söylüyordur diyor ve kendini teslm etme isteği olyo bayanlarda. teslm etmese de hzurumz kaçmasn ya bitersebu kadar yol katetmişiz bitmesn die kadın geri adım atıyor çoğu zman.
peki sonra ???
attığı geri adım onun takılıp düşmesine düşene de tekme vurulmasına sebep olyo. şimdi nişanlın için dünyanın en önemli insanısın gibi ama annemlerden nasıl ayrılcam da diyor. asla ve kat a o evden taşnmazsınız bu birrr
ikincisi onlardan nasıl ayrılcam demiş ya sen de ayrılmııcaksak niye evleniyorz deme bence sakın tabi ki ayrılmııcaz de. kesnlkle bunu söyle. çünkü bu kız beni ayırır ailemden korkusu bi oluştu mu erkekte kene gibi yapışıyor ailesine. uzakta otrmak ayrılmak değildr die empoze et. en özel anınızda kapı çalarsa falan die anlat ona. ailen büyük onları kırmak istemiicez onlarda bizi sevdkleri için yanlarında görmek istiiicekler ama bizi görme vaktlerini biz ayarlııcaz eğer alt katta oturmazsak. sık sık gider gönülleriin ederz de. işten gelcez yayılıp yatmak istiicez ama altta oturrsak kalpleri kırılmasn die gtmek istticez hep böyl e yorgun olcaz ama uzak olursak bizm iyi hissettiğimzde güler yüzümzle giderz yanlarına sık sık de. yani bence kesnlkle tabi ayrılcan yeni ev kuryon vs deme. asla.
ve de o evde otrma yazık etme en güzel günlerinize.ev bulana kadr da beklesn düğün işi.

tabi ki uzak olan seçeneği tercih ederim...
bi girersen çıkamazsın ordan...

kaynanadan uzakkk dertten uzakk..calısıyosunuz paranızı verırsınız kırada kımse karışamaz..ben kayınvalıdemın ust katına gelın gttım 1seneye kalmadı psıkologdan gelemedım..

Altlı üstlü otur arkadaşım ..
Hayatın şeffaf olur , kimseden bişeyini saklayamazsın ..
Karı koca bi plan yaparsınız hemencik bozulur ..
Akşam şortunu çekip rahat rahat yatmak istersin ama çat kapı gelirler kaçacak delik ararsın ..
Alışverişe gidersin , giderken yanınızda gelirler , sormazsanız küserler ..
Evlerine misafir gelir , seni çağırırlar 'çay servisi ' yap diye ..
Öğlen kalkarsın sorun olur , akşam yatarsın sorun olur ..
Kocanla kavga etsen o anda çıkıp gelseler meseleye bodoslama dalarlar ve her halükarda haksız sen olursun ..
Çocuğun olduğunda yaşayacaklarını söylemeyim istersen ..
Bütün bunlara katlanırım diyorsan kabul et , yok katlanamam dersen ısrar et , inat et , diret ama kabul etme ..
Nişanlın da ailesinden ayrılamıyorsa bırak ayrılmasın , sen ayrıl ondan ..
Bütün bunlar tecrübe ile sabit ..
1-2 sene sonra çıkarız başka bi yere taşınırız laflarına da inanma . 6 yıldır çıksam ben çıkardım ..
Şimdi eşim aynı binaya evli olan ablasıda gelsin istiyor ..
Koloni halinde yaşıyoruz .. Ve ben çok yıprandım.

güzelim ben de uzak da olmanı tavsıye ederım...cok cok ıyı bıle olsalar ozel hayatınız olmayacak ki sızn en guzel gunlerınız ılk yıllarınz.. yemek yaptım gelın, cay demledım gelın ne bılıyım gıttıgınz geldıgınzden herseydn haberlerı olck ya en ufak bı kavgada bıle sesınızı duysa kotu olacak.. bunlar belkı kucuk detaylar ama ınan oyle an oluyr kı kocaman bır kabusa donusyr..yaşayan cok kısı var etrafımda umarım hakkında hayılısı olur

önceliklee canımsınn bak sakınn ama sakın beraberlıgee inanma,yok para biriktirene kadar falan filanlarad kanmaa....

ne güzel çalışıyorsunuzz..
ev kirası çokta etkilemez sizi diye düşünüyorum...
.......
en basitinden kendimi örnek vermek ıstıyorum sana
eminimm fikrin sabitlenecektirrr

bak benım alt katımda öz babam-annem oturuyorlar..birde kızkardeşim var
ama dünyamm zindann olduu
öz ailmeden tiksinir duruma geldim...
kaldıki kayınvalidemler 4 km uzagımdalar bır köydelerr
4 km diyorumm ama 4 adım ötemdeler gibilerr...
öz ailmele bile yaşayamıyorum..kayınvalidelerr şıp demeden yanımdalarr istedıklerı an...

yani ben ıkı aile arasında sıkıştım,patladım...
eşimin daimi işi olsaaa defolup gidecem burdannn o dereceye geldimm
........
uzun uzun anlatırsamm bir sordum bin ah işittim dersinn vallahiii...
o yüzden sen sen oll..kesinlikleee aman diyimm aslaaa yaniii
vallahi bakkk cok içimden gelerek cvp yazıyorum konunaaaa
sakınn birtanem yaaa
..........

ya sankı herkes benım yaşadıklarımı yaşıcakmış gibi geliyorr,kıyamıyorum kimseye
uyarmak istiyorum delii gibi...ben yandım başkaları yanmasınn

altlı üstlü otur arkadaşım ..
Hayatın şeffaf olur , kimseden bişeyini saklayamazsın ..
Karı koca bi plan yaparsınız hemencik bozulur ..
Akşam şortunu çekip rahat rahat yatmak istersin ama çat kapı gelirler kaçacak delik ararsın ..
Alışverişe gidersin , giderken yanınızda gelirler , sormazsanız küserler ..
Evlerine misafir gelir , seni çağırırlar 'çay servisi ' yap diye ..
öğlen kalkarsın sorun olur , akşam yatarsın sorun olur ..
Kocanla kavga etsen o anda çıkıp gelseler meseleye bodoslama dalarlar ve her halükarda haksız sen olursun ..
çocuğun olduğunda yaşayacaklarını söylemeyim istersen ..
Bütün bunlara katlanırım diyorsan kabul et , yok katlanamam dersen ısrar et , inat et , diret ama kabul etme ..
Nişanlın da ailesinden ayrılamıyorsa bırak ayrılmasın , sen ayrıl ondan ..
Bütün bunlar tecrübe ile sabit ..
1-2 sene sonra çıkarız başka bi yere taşınırız laflarına da inanma . 6 yıldır çıksam ben çıkardım ..
şimdi eşim aynı binaya evli olan ablasıda gelsin istiyor ..
Koloni halinde yaşıyoruz .. Ve ben çok yıprandım.

arkadaşım benim yaşadığım çoğu şeyi nede güzel anlatmışsın bende altlı üstlü oturuyorum daha üç ayda psikolojimi bozdu kaynana konu sahibi arkadaşım tecrübeler sabit gerisi de sana kalmış ama emin ol çok pişman olursun şimdiki aklım olsa yıllarca kirada otururdum kaynanayla altlı üstlü oturacağıma...

önceliklee canımsınn bak sakınn ama sakın beraberlıgee inanma,yok para biriktirene kadar falan filanlarad kanmaa....

ne güzel çalışıyorsunuzz..
ev kirası çokta etkilemez sizi diye düşünüyorum...
.......
en basitinden kendimi örnek vermek ıstıyorum sana
eminimm fikrin sabitlenecektirrr

bak benım alt katımda öz babam-annem oturuyorlar..birde kızkardeşim var
ama dünyamm zindann olduu
öz ailmeden tiksinir duruma geldim...
kaldıki kayınvalidemler 4 km uzagımdalar bır köydelerr
4 km diyorumm ama 4 adım ötemdeler gibilerr...
öz ailmele bile yaşayamıyorum..kayınvalidelerr şıp demeden yanımdalarr istedıklerı an...

yani ben ıkı aile arasında sıkıştım,patladım...
eşimin daimi işi olsaaa defolup gidecem burdannn o dereceye geldimm
........
uzun uzun anlatırsamm bir sordum bin ah işittim dersinn vallahiii...
o yüzden sen sen oll..kesinlikleee aman diyimm aslaaa yaniii
vallahi bakkk cok içimden gelerek cvp yazıyorum konunaaaa
sakınn birtanem yaaa
..........

ya sankı herkes benım yaşadıklarımı yaşıcakmış gibi geliyorr,kıyamıyorum kimseye
uyarmak istiyorum delii gibi...ben yandım başkaları yanmasınn

Canımmm çok zor durumda kalmışsın allah kolaylık versin sana bir an önce kurtarsın inşallah...:38:

Herkese tavsiyeleri tek tek teşekkür ediyorum kızlar iyiki varsınız şimdi bu ev işinde artık boğazıma kadar geldi, ya olur başka yerde kiraya çıkarız, ya kira bulana kadar evlenmez bekleriz, ya da en sonunda ayrılırız sanırım. Hayırlısı bakalım.

Bu arada kayınpedere söylemiş nişanlım, biz alt katınızda oturmucaz diye, o da alt katlarındaki boş evi kiraya vermiş. Biz oturcaz diye banyoyu falan yaptırmıştı adam ama napıyım ben orda oturcam diye söz vermemiştim sonuçta. :17: :27:

Back
X