Kayinailesi ile aynı muhitte oturmaya zorlanma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Altınları geri odeyeceklerini söylüyorlar bakalım ne zaman daha etltiminkiler de yok . Zaten çok ısrar eder zor durumda bırakırsa ise girip çalışıcam çocuğumu kvalideme birakicam arabamı da kendim alicam inat uğruna çünkü kayinvalidemler asla çalışmamı istemez . Benim istediğim zaman çalışacağımi biliyorlwr yakın oturmak istediklerine pişman olurlar böyle olursa . Ama işte onlar müdahil olmasa ben hayatimdan çok memnunum inat uğruna yapmak istemiyorum
İnat olan onlar siz değilsiniz.
Sizi böyle davranmaya mecbur bırakıyorlar.
Araba almanız bence yanlış olur çünkü eşiniz arabayı ailesine hibe eder. Siz yine kullanamazsınız.

Bende bende bende! Bir erkeğin ailesi her şeyini yönetiyorsa ve dibinde yasiyorsa o erkek birey olamiyo aile babası da olamıyor. O da sen de ailesinin elinde bir piyon oluyorsun onlar gel dese gel git dese git!
Bu ama 2-3 yasından beri Süregelen Hadise.
Yani adam utanmasa annesi ile yatacak

İnat olan onlar siz değilsiniz.
Sizi böyle davranmaya mecbur bırakıyorlar.
Araba almanız bence yanlış olur çünkü eşiniz arabayı ailesine hibe eder. Siz yine kullanamazsınız.
Eğer öyle bir şey olursa asla izin vermem baştan söylerim . Sirmi arabam olsa çocuğumu alır atlar gider gelirim annemlere ama gidemiyorum neden eşim onlsrin borcunu ödüyor onların arabası da he dolu gün içinde isteyemiyorum .

Merhaba arkadaşlar.
1 haftadır içimi yiyip kemiren bir şeyi paylasip fikirlerinizi almaya ihtiyacım var. Kayinpederim bize ev vermişti aynı sokağından . Ben yakın istemiyordum eşim kiradan ev bulamadi begenmedi işine yakın olsun istedi . Ben de tamam o zaman babanın evinde oturalım dedim . Evlendiğinden beri oturuyrouz ancak kepder sıkıştığı için sattı burayı. Biz bir sure ev baktık bulamadık derken ev sahibi komşum evimden çıkın ay sonuna kadar dedi . Şuan aşırı sıkıştık . Kayinpederimin işi başka bir semte taşınıyor haliyle onlar oraya tasinacaklar. Orda boş olan bir daire olacak . Ancak kvalidemlere o binadan daire kalır mı bilmiyorum . Fırsat bulurlarsa bizi oraya oturtup kendileri de boş daire bulursa kaçırmaz aile binası yapmak isterler.Şuan eşim kiraya çıkmak istemiyor çünkü ailesi sürekli aklına işliyor kiraya verilen para boşa gidiyor diye. Altınlarimi onalra verdim elimizde peşinat yok kpedere gelmesi de 4 ayı bulacak . Ev alalım desek ben nasıl o kadar kredi çekeyim diyo eşim . Baban versim deyince abbasindan da istrmiyor kiyamiyor onlara. Babamlar in taşınacağı yerdeki daireye gecelim en uygunu o diyor. Ben kabul etmedigimde sen benim yanımda olmuyorsun zor zamanımda karşımda oluyorsun diyor. Kiryaa çıkalım sonra alalım kim hemen ev almış ki diyorum ben kira istemiyorum imkan var ev hazır niye böyle yapıyorsun diye beni zorluyor . Çok bunaldım uyku uyuyamıyorum direniyorum direnebildigim kadar ama huzurumuz kalmadı bunlar yüzünden . Ben oraya tasinirsam yine arabamız olmuycak ortak araba kullanicas gerek yok diycekler ve çok zor oluyo. Eşim syrat asiyo ben senin bir deidgini iki etmiyorum diyo. Ne yapicam bilmiyorum . Sizce eşim gerçekten zor durumda kaldığı ev hazır olduğu için mi oraya tasinmak istiyor yoksa ailesine yakın olmak için mi ? Kendisi asla icguvrysi olacağını dusunmezmis ama aynı durumda kendisi olsaymis benim ailemin olduğu yere gelirmiş hiçbir şey umrumda olmazmis diye ajitasyon yapıyor. Ailesinden nasıl crkindigini bilmiyormuşum gibi .
Uzun ve yanlış yazmış olabilirim ama yazdığımı okumaya halim yok anlayışınız için teşekkür ederim ben
benim eşim biz evlenmeden önce evini almış annesiyle aynı semtte yürüme mesafesinde yani. ama ben çok memnunum yakınlıktan çünkü onun annesi de kendi annem gibi kaynanalık falan yapmıyor hiç. sizin yakın olmayı istememenizin sebebi ne anlaşamıyo musunuz?

benim eşim biz evlenmeden önce evini almış annesiyle aynı semtte yürüme mesafesinde yani. ama ben çok memnunum yakınlıktan çünkü onun annesi de kendi annem gibi kaynanalık falan yapmıyor hiç. sizin yakın olmayı istememenizin sebebi ne anlaşamıyo musunuz?
Hayatımıza aşırı müdahale ediyorlar. Kpederim işi de aynı yerde . Tatile bile gidemedik sorsanız hiç karismiyorlar ama eşim onlardan çok çekindiği için onlara göre yaşıyor. Balayına gidecek msiiniz demiş mesela eşim yok deyincr tabi gitmeyin napicaksiniz milletin yattığı pis yatakta diye balayimiza kadar karıştı sormadı ki gelin istiyor mu ki diye . Sürekli orda olmamızı istiyor eşimin izinli günlerinde sürekli orda olalım istiyor dışarı çıksak akşamına illa oraya gidiyoruz bir de kendi küçük çocuğu var şımarık. Eltimin çocukları var ev tam curcuna yazın benden cikmiyolar evin ne ciddi bitiyor ne kakası kendi çocuğumla bir de onunla az uğrasmadım . Kvalidem araba almamızı istemiyor eşim araba ilanı bakarken bile önüne yastık koyuyo ki bakmasın diye. Kendisi ne saman istese kocası arabayı o gün ona ayarlıyo ve benim soforluhum olduğu için istediği yere goturtuyo ama biz bir yere gidecekken eşim hadi hadi araba lazım olur babamlara diye tutturuyo . Ya da gidecekken araba bekliyoruz iki saat başka yerde diye .
Sürekli yok misaifr geliyo gel izinli gününüz gelin e kendi annemlere gidiyorum haftada 1 . Düzenim kalmıyor daha bir suru şey var ya Eltim de bıktı ben de . Hayatıma karisilmasindan ve çok gorusmekten iç içe olmaktan hiç hoslanmam ve bunu fazlasıyla yapıyorlar.

Hayatımıza aşırı müdahale ediyorlar. Kpederim işi de aynı yerde . Tatile bile gidemedik sorsanız hiç karismiyorlar ama eşim onlardan çok çekindiği için onlara göre yaşıyor. Balayına gidecek msiiniz demiş mesela eşim yok deyincr tabi gitmeyin napicaksiniz milletin yattığı pis yatakta diye balayimiza kadar karıştı sormadı ki gelin istiyor mu ki diye . Sürekli orda olmamızı istiyor eşimin izinli günlerinde sürekli orda olalım istiyor dışarı çıksak akşamına illa oraya gidiyoruz bir de kendi küçük çocuğu var şımarık. Eltimin çocukları var ev tam curcuna yazın benden cikmiyolar evin ne ciddi bitiyor ne kakası kendi çocuğumla bir de onunla az uğrasmadım . Kvalidem araba almamızı istemiyor eşim araba ilanı bakarken bile önüne yastık koyuyo ki bakmasın diye. Kendisi ne saman istese kocası arabayı o gün ona ayarlıyo ve benim soforluhum olduğu için istediği yere goturtuyo ama biz bir yere gidecekken eşim hadi hadi araba lazım olur babamlara diye tutturuyo . Ya da gidecekken araba bekliyoruz iki saat başka yerde diye .
Sürekli yok misaifr geliyo gel izinli gününüz gelin e kendi annemlere gidiyorum haftada 1 . Düzenim kalmıyor daha bir suru şey var ya Eltim de bıktı ben de . Hayatıma karisilmasindan ve çok gorusmekten iç içe olmaktan hiç hoslanmam ve bunu fazlasıyla yapıyorlar.
anladım çok sağlıklı bir ilişkiniz yok sürekli müdahale herkesi sıkar haklısınız ama bu problemin tek kaynağı eşiniz. eşinizin dengeyi kuramayışı sizi yoruyor. eşinize söyleyin çok bunaldığınızı iyiyken kötü olmaktan korkuyorum diyin yani sert değil de yumuşak bir dille onun ailesini de kendinizi de düşünüyormuş gibi.. eşler evlendikten sonra aileden kopabilmeli işte kopamayınca böyle gelinler sıkıntı yaşıyo..

anladım çok sağlıklı bir ilişkiniz yok sürekli müdahale herkesi sıkar haklısınız ama bu problemin tek kaynağı eşiniz. eşinizin dengeyi kuramayışı sizi yoruyor. eşinize söyleyin çok bunaldığınızı iyiyken kötü olmaktan korkuyorum diyin yani sert değil de yumuşak bir dille onun ailesini de kendinizi de düşünüyormuş gibi.. eşler evlendikten sonra aileden kopabilmeli işte kopamayınca böyle gelinler sıkıntı yaşıyo..
İnanin evlendigimizden beri gerek tatlı tatlı soyeldim gerek kavga ettim ama yok. Her şey erkekte bitiyor benim eşim denge kuramıyor hayır diyemiyor . Bir gün yok gelmiycez bu akşam dese içi içini yiyor durmadan onları arıyor ve bize çağırıyor onlar geliyor mesela :) geçen eltime 23.30 da catkapi gitmişler siz gelmiyosun uz biz gelelim dedik diye. Çok dusuncesizler aile olarak eşim de bunları normal görüyor ve ailesi ne derse onu doğru biliyor. Kayınvalidem kiraya çıkmayın para boşuna gidiyor diye eşimin aklina girdiği için eşim çıkmam kiraya diyor mesela. Ben yokken sürekli plan yapıyorlar ve benim de uymam bekleniyor . Eşimin ailrsi de bana karşı çok iyi çünkü onlar da biliyor oğlunun onları uzmeyip bana isteidgini yaptıracağını.

İnanin evlendigimizden beri gerek tatlı tatlı soyeldim gerek kavga ettim ama yok. Her şey erkekte bitiyor benim eşim denge kuramıyor hayır diyemiyor . Bir gün yok gelmiycez bu akşam dese içi içini yiyor durmadan onları arıyor ve bize çağırıyor onlar geliyor mesela :) geçen eltime 23.30 da catkapi gitmişler siz gelmiyosun uz biz gelelim dedik diye. Çok dusuncesizler aile olarak eşim de bunları normal görüyor ve ailesi ne derse onu doğru biliyor. Kayınvalidem kiraya çıkmayın para boşuna gidiyor diye eşimin aklina girdiği için eşim çıkmam kiraya diyor mesela. Ben yokken sürekli plan yapıyorlar ve benim de uymam bekleniyor . Eşimin ailrsi de bana karşı çok iyi çünkü onlar da biliyor oğlunun onları uzmeyip bana isteidgini yaptıracağını.
off hiç katlanamicağım konular benden habersiz plan yapılması ve emri vaki .. allah kolaylık versin valla bu tiplerin düzelmesi biraz zor :KK43: ben gitmek istemezsem eşim gider kendi mesela beni zorlamaz benim kayınvalide de habersiz gelir ama yarım saat durur gider geldiğinde de benden hizmet beklemez şunu yapmadın demez gittiğimiz geldiğimiz yere karışmaz hiç sizde ayrı evlerde ortak yaşam gibi bi şey olmuş ama ben çalıştığım için de böyle olabilir gerçi i ama annede de bitiyo konu anneler çok yönlendiriyor oğullarını erkekler kızlardan daha beter bu konuda kopamıyolar çok ilginç.. ne yapılabilir bilmiyorum ki eşinizin ikna edilmesi lazım o da zor gibi görünüyor.. size bu duruma alışmak kalıyor..

Asla kabul etmeyin! Acındırmalara kanmayın. Olmuyor, olmuyor, olmaz. Huzurunuz kalmaz!

Boşa kira vermeyeceksin, çocuklarına harcarsın biriktirirsin, eşinle aranı bu yüzden bozma bak adam zaten her dediğini yapıyormuş.. sen eşinle iyi ol, gerisi hallolur..

off hiç katlanamicağım konular benden habersiz plan yapılması ve emri vaki .. allah kolaylık versin valla bu tiplerin düzelmesi biraz zor :KK43: ben gitmek istemezsem eşim gider kendi mesela beni zorlamaz benim kayınvalide de habersiz gelir ama yarım saat durur gider geldiğinde de benden hizmet beklemez şunu yapmadın demez gittiğimiz geldiğimiz yere karışmaz hiç sizde ayrı evlerde ortak yaşam gibi bi şey olmuş ama ben çalıştığım için de böyle olabilir gerçi i ama annede de bitiyo konu anneler çok yönlendiriyor oğullarını erkekler kızlardan daha beter bu konuda kopamıyolar çok ilginç.. ne yapılabilir bilmiyorum ki eşinizin ikna edilmesi lazım o da zor gibi görünüyor.. size bu duruma alışmak kalıyor..
Alismiyorum alissam alisirdm kaç sene oldu evleneli ben bu değilim kendimi bildiğim için alisamiyorum bu düzene . Bir çare bulmam lazım ya kabul etmiycem ya da edip çalışma hayatına wtilacagim ama çocuğumu kendim büyütmek istiyorum ve kards stiyorum her anlamda çaresiz gibiyim

Boşa kira vermeyeceksin, çocuklarına harcarsın biriktirirsin, eşinle aranı bu yüzden bozma bak adam zaten her dediğini yapıyormuş.. sen eşinle iyi ol, gerisi hallolur..
Esimle para biriktirmm imkansız kpederimin borclarini eşim ödüyor şuan da maddi durumumuz iyi aslında ama evlendigimizden beri babasının borçlarını ödemekten az parayla geçiniyoruz yani deidigniz gibi kenara apra atma durumu olmuyor ailesiyle o kadar içli dişli ki ayrı kese muhabebti yok

Esimle aramı bozmamak gibi bir durum da olmuyor çünkü yakın olduğum içi n ister istemez bozuluyor . Bı yere gidiyoruz onlara göre oluyor benim modum düşüyor . Bir şey diyolar cevap da versem modum düşüyor çünkü üzülüyorum . Araba bekliyoruz bir yere gitmek için ya da lazım oldu çabuk gelin diyorlar moralim bozuluyor . Eşim her istediğimi yapıyor aramı iyi tutayım gibi bir şey olmuyor sürekli disrsan müdahale odlygu için

Sonuna kadar diretin, kararanızdan dönmeyin. Gidip kötü olmaktansa
Ya kabul etmiycem kiryaa çıkacağım ki eşim borç ödediği için kriayi babası oduycek galiba bu yüzden de kvalidem istemiyor . Ya da ev hazır diue oturacagim ki ona da baskı yapacaklar oğlum orda oturun kiraya çıkmayın diye

Alismiyorum alissam alisirdm kaç sene oldu evleneli ben bu değilim kendimi bildiğim için alisamiyorum bu düzene . Bir çare bulmam lazım ya kabul etmiycem ya da edip çalışma hayatına wtilacagim ama çocuğumu kendim büyütmek istiyorum ve kards stiyorum her anlamda çaresiz gibiyim
çalışmaya başlayın kafanız rahat olur :)

İstanbul da evlenenlerin çoğu kısmı, altınları aile büyüklerine veriyormuş, bu böyle mi merak ettim çok çirkef bir durum altınlar
Ananelerimize göre yeni evli çifte kalır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X