Kayinbaba yuzunden evliligim iyice yiprandi.

yol arkadasi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2016
42
31
3
36
2 yillik evliyim ve 5 aylik bir bebegim var. Evliligimize o kadar cok karisildi ki artik yoruldum. Esim normalde iyi bir insandi fakat benim ailemin borc para istemesiyle esimin babasi esimi iyice doldurusa getirdi. Esim ne beni gordu ne ailemi. Ailem esimi cok sevmisti. Kendi ogullari gibi gorduler esimi benim ailem. Fakat para istediler diye bir abda sirtini dondu bana. Bu ara hamileydim. Esim hic ilgilenmedi. Hep para mevzusu yuzunden sikinti cikardi. Bu arada ben de calisiyorum. Yaptigim hicbir iyiligi gormedi. Babasi ben hamile iken benim oglumun sevgisini benden kimse alamaz dedi. Ben de oyle bir insan degilim ki... Baba sevgisi ayri es sevgisi ayri. Aileme borc verdik diye kotu gelin oldum. Ailem cok uzuldu. Bir an evvel paramixi verdiler ama bunlar o kadar paraciymis ki durmadilar. Her olumlu adimimiza engel olmaya calistilar. Esim dik duramadi. Hep babasini savundu. Yavrumuzu bile hic saydi. Dogumumda hamileligimde hep aglatti. Bebegimle ikimiz hadtaneden ciktik arayip sormadi bile. Kendi babasi hadtalaninca 0 benim babam dedi bir hisimla.( ben de esiydim ) cok agrima gitti. Simdi ailemin yanindayim. Arayip sormuyor. Seviyorum diyormus ama hicbir caba yok. Ailem beni getirdigi icin gururuna yediremiyormus. Cok kavga ettik. İyice biktirdi beni. Bsbadi kendi hayat cizgisine gore ogluna yol ciziyor. Eger yapmazsa olumume gelme diyor. Esim de buna dayanamiyor. Ne yapmam lazim.

kayınbabanın günahı yok böyle hamur oğlum olsa bende yoğururum kocanız basiretsiz.

Allah gerçekten böyle ebeveynle eş arasında tutarlılığı sağlayamayanlardan uzak eylesin
Sonuçta sizde çalışıyormuşsunuz ve borç verilmiş ve geri ödenmiş zaten..
Bu neyin kini, öfkesi, nefreti..
Sizinkiler de anne- baba
Ona birileri bunu öğretsin, ezilmeyin karşısında. Haklılığınız olduğunda savunun kendinizi.. Kaf dağında görmesin eşiniz kendisini

Esim evde ne olup bitiyorsa aktariyordu babasina. Borc verdik gitti soyledi. Javga ettik gitti soyledi. Evliligimizi orta mali etti. Hayir esim ogretmen. Babasi ise ciftci. Yaptigi hicbir seye sartsiz kabul ediyor. Bebegimin sunneti olacakti.2 ay onceden gun aldik herkese haber ettik. Esimin babasi bunu bile bile koye yemek vermeye karar vermis. Bizimkine diyor hemen gelin yemek verecegiz. Siz sunnetinizi ileti tarihe atun diyir. Esim de bana ben giderim diyor. Cocugun sunneti bile unrunda degil. Baba tasmayi takmus ogluda ustedigi yone gidiyor.

Canim benim mevzuda ayni igrenc bir kayinpeder ve herseye ragmen babasinin sozunden cikmayan evlatlarini esini harcayan karaktersz bir adam yillarca mucadele ettim duzeldi duzelcek derken benim hayatim heba oldu..son ve tek careyi ayrilmakta buldum..boyle bir adamla ugrasman zor..cok pisman olmadikca hatasini anlamadikca barisma derim..kendini ziyan edersin yoksa

Ailen icin zor durumdayken para vermeni sorun ettirmemeliydin hemen ağızlarını kapamalıydınki burda suçlu eşin

Okadar bana bakacak büyütecek meslek sahibi edecek zor gününde verdiğim parayı (üstelik borç olarak) basıma kakacaklar,kayınbabaya degil eşine kız, biri tasma takıyosa taktıranda eşin

Esim cocuk gibi. Esime cok deger verdim ama ahdevefa gostermedi. Aslinda iyi biriydi fakat babadinin sozunden cikamamasi her seyi bitirdi. Hamilelik ve 5 aylik bebegim donemince hep agladim. Falat hicbir fayda vernedi. Ailem ugrasti duzelmesi icin fakat karistilar isimize oldular. Dua edin ins. Guzel niyetle basliyorsun sonu husran.

Birşey yapmayın!

Ailenizin yanında iyiyseniz, boşanın.
Evet ortada bir bebek var, ama baba sözünden çıkmayan bir koca ile hayat geçmez.
Siz eşi olduğunuz ve hamile olduğunuz halde, onun çocuğunu taşıdığınız halde bu şekilde davrandıysa,
Hele ki evladınız doğduktan sonra arayıp sormuyorsa, yapacak birşey yok...
Bu noktada tek yapabileceğiniz uzaklaşıp koptuğu yerde sonlandırmak evliliğinizi.

Benim eşim de ailecidir, kızdığım çok yönleri var.
Çok kereler annemin evine gitmişimdir, fakat abartmıyorum 1 saat ayrı duramaz.
Ne benden ne evladından, gelir dayanır kapılara "nolur bir ortayol bulalım, yapma böyle" diye.
Yeri gelir hatasını kabul etmez, ama evladına kıyamaz.

O yüzden bence eşiniz çok büyük bir yanlışın içerisinde ve farkında değil.

Ben eşime de aynısını diyorum, sizin eşiniz için de geçerli belki bir gün eşinizin kafasına dank eder birşeyler, ancak anne-babası hayattan göçüp gittiğinde dank eder, ama çok geç olur...

Rabbim hakkınızda hayırlısını versin inşallah.
Tabii ki kararlarınız da hayatta sizin, fakat ben çok sağlıklı ilerleyecek bir evlilik göremiyorum.

Cok kere iyice sinirlerim yiprandi. Cocugumu bir an bile sevinerek kucagima akamadim. Hastanede sinir krizine girdim dogumdan cikinca. Yavruma kiyamam cok seviyorum yavrumu. Esim dik duramadi. Ailem diyemedi hic. Gelene laf soyletti gidene laf soyletti.

Sakın dönme derim başka da bir şey diyemem. Eşin daha büyümemiş, karakteri oturmamış, evlenmesi hata zaten. Otursun babasının dizinin dibinde.Gururuna yediremiyormuş, azıcık onuru gururu olan adam zaten bunları yapmaz. Sen ailenin yanında kal bir süre. Bu arada aç boşanma davasını. Bir iş bul kendi hayatını kur. Sakın aman çocuğum var boşanmayayım diyenlerden olma. Emin ol o şekilde çocuklar daha mutsuz oluyor. Eğer düzelir diye bekliyorsan da boşuna bekleme. Düzelmez.

İsim var. Ailem arkamda. İnsan nasil bu kadar kor oluyor. Babasi bi hastalandi gozyaslari dinmedi esimin. Ben hamileligim de ve dogumumda cok agladim cani bile yanmadi. Lafa gelince seni cok sebiyorum diyor. Ama hep aglatti. onu mutlu etmeye calistikca beni mutsuz etti

eşinizi kesinlikle haksız ve boşansanız bence de iyi olur.

ama başka hatalar da var, bu kadar yeni bir evlilikte ailelerin borç istemesi ne kadar doğru, bir de çocuk çok erken gelmiş.
ne bileyim, belki bu olaylar bir kaç yıl sonra yaşansaydı belki eşinizin tepkisi farklı olacaktı. evli olduğuna alışamadan bir sürü büyük olay yaşanmış, ve eşiniz henüz yeterince olgun değilmiş anlaşılan.
bu saatten sonra düzelir mi bilemem de, düzelicekse bile sizin kararlı duruşunuzu görmeli, boşanmayı talep edin, bu sürede belki aile olmanın kıymetini anlar ve evliliğinizi kurtarmak için karşılıklı adım atarsınız.

tabi ki bu süreçte sizin önceliğiniz bebeğiniz, sağlıklı sıhhatli büyütürsünüz umarım, bunun için kendinize çok dikkat edin, sağlığınıza ve psikolojik durumunuza zarar veren kişi ve ortamlardan uzak kalın.

Canım boşa bu adami, bundan ne koca olur ne de baba. Otursun babasıyla. Sen çalışıyor sun da, ailen sana destek olur yeni bir hayat kur. Gençlik geri gelmez.

Benim Eşim de aşırıcı aileci. Anne ve babası ölse bile benim eşimin kafasına dank etmez. Bu seferde ablam kardeşim der durur değişen bişey olmaz,bir kez sende benim karımsın deyip değer vermez bana eminim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…