- 11 Ağustos 2016
- 42
- 31
- 3
- 36
- Konu Sahibi yol arkadasi
-
Benim ailemin borc istemesinin sebebi bir anda borca girdiler. Zor durumda kaldilar. Yoksa istemezlerdi bizden. Bizimde dugun borcumuz yoktu. Esimin babasi birakin onlari kendinizi dusunun ev alin dedi. İyi de bizim de 10 milyar kadar paramuz vardi. O parayla kredi cekin ev alin dedi. Benim babam dede kizim siz ne zaman ev aliyoruz derseniz ben size verdiginiz parayi hemen gonderirim dedi. Bu soz bile esime yetmedi. Hemen ev alalim diye beni yipratti. Oyleki bizimkiler borcumuzu bir yil icinde geri verdiler. Ben de calisiyorum. Zor durumda aileme borc veremeyeceksem beni niye okuttular. Esim kiymet bilmedi.eşinizi kesinlikle haksız ve boşansanız bence de iyi olur.
ama başka hatalar da var, bu kadar yeni bir evlilikte ailelerin borç istemesi ne kadar doğru, bir de çocuk çok erken gelmiş.
ne bileyim, belki bu olaylar bir kaç yıl sonra yaşansaydı belki eşinizin tepkisi farklı olacaktı. evli olduğuna alışamadan bir sürü büyük olay yaşanmış, ve eşiniz henüz yeterince olgun değilmiş anlaşılan.
bu saatten sonra düzelir mi bilemem de, düzelicekse bile sizin kararlı duruşunuzu görmeli, boşanmayı talep edin, bu sürede belki aile olmanın kıymetini anlar ve evliliğinizi kurtarmak için karşılıklı adım atarsınız.
tabi ki bu süreçte sizin önceliğiniz bebeğiniz, sağlıklı sıhhatli büyütürsünüz umarım, bunun için kendinize çok dikkat edin, sağlığınıza ve psikolojik durumunuza zarar veren kişi ve ortamlardan uzak kalın.
Benim ailemin borc istemesinin sebebi bir anda borca girdiler. Zor durumda kaldilar. Yoksa istemezlerdi bizden. Bizimde dugun borcumuz yoktu. Esimin babasi birakin onlari kendinizi dusunun ev alin dedi. İyi de bizim de 10 milyar kadar paramuz vardi. O parayla kredi cekin ev alin dedi. Benim babam dede kizim siz ne zaman ev aliyoruz derseniz ben size verdiginiz parayi hemen gonderirim dedi. Bu soz bile esime yetmedi. Hemen ev alalim diye beni yipratti. Oyleki bizimkiler borcumuzu bir yil icinde geri verdiler. Ben de calisiyorum. Zor durumda aileme borc veremeyeceksem beni niye okuttular. Esim kiymet bilmedi.
Siz de haklisiniz fakat burada sadece kudkanclik var. Benim ailem guvenmeseydi beni verirmiydi. Dugunde taki istemedik. Ne yapiyorsaniz yapin dedik. O zaman aikem seker insanlardi. Zorda olunca para istediler kotu oldularyok haklısınız ama bu borç meselesi bir çok ailenin sonunu getiriyor.
biraz daha evliliğiniz ilerlemiş olsaydı belki çözebileceğiniz bir konuydu, ama o an demek ki güven duygusu karşılıklı olarak tam kurulmamıştı.
ben dışarıdan bakan tarafsız bir kişi olarak bu şekilde düşünüyorum, sizin hislerinizi de anlıyorum elbette.
O zaman düşünecek fazla birşeyiniz yok.Benim Eşim de aşırıcı aileci. Anne ve babası ölse bile benim eşimin kafasına dank etmez. Bu seferde ablam kardeşim der durur değişen bişey olmaz,bir kez sende benim karımsın deyip değer vermez bana eminim
Aynen sana katılıyorum.Hepsi kukla.Ana kuzusu, ev kızı bu kocalar hepsi aynıO zaman düşünecek fazla birşeyiniz yok.
Ben normalde kimseye boşanması konusunda tavsiye vermem.
Fakat kendi başımda sizin yaşadığınızın farklı bir versiyonu var.
Bu kadar had safhada olmasa da, yer yer bende aynı şeyleri yaşayabiliyorum.
Eşinden önce anne-baba ihtiyaç ve düşünceleri geliyor bazen, sinir küpü gibi geziyorum ortalıkta.
Bir evlilikte bu kadar dışardan müdahale olunca, malesef o evlilikten hayır gelmiyor.
Daha geçen haftasonu bir ilişki uzmanından dinledim, boşanmaların %70'i aileler yüzünde oluyormuş.
Ciddi bir rakam bence..
Gelecekte ben nasıl bir kaynana olurum bilmiyorum, fakat oğullarımın hayatlarına kesinlikle karışmayacağım.
nasıl istiyorlarsa öyle yaşasınlar, kimle evlenmek istiyorlarsa da onunla evlensinler, hayat onların.
Kukla gibi birileri tarafından yönetilerek yaşamaları saçma olur zaten.
Eşlerimize yapılan da bu bence, kuklalık!
Esimin babasi herkesten cok kendi dusuncelerini sever. Kendi oglunu sevse bu kadar baski yapmazdi. Benim esimde babam bizi seviyor bizi dusunuyor diye savunsun. Rabbim biliyor her seyi. Cok uzuldum hamileyken lohusayken cokkk beddua ettim.O nasıl baba ya,
oğlumun sevgisini kimse benden alamaz nedir.
Parasını demek istemiş gibi görünüyor daha çok.
Ne köy olur ne kasaba.
Böyle bir vicdansızlık olabilir mi.
Doğum yapmış karın hastanede sinir krizi geçiriyor.
Cidden çok üzüldüm.
Madem ailen arkanda hiç duygusal düşünme.
Mutlu olmanız çok zor devam ederseniz.
Esimin babasi herkesten cok kendi dusuncelerini sever. Kendi oglunu sevse bu kadar baski yapmazdi. Benim esimde babam bizi seviyor bizi dusunuyor diye savunsun. Rabbim biliyor her seyi. Cok uzuldum hamileyken lohusayken cokkk beddua ettim.
Esimin parasindan bir kurus bile vermedim kendi kazancimdan verdim. Her sey acik netO nasıl baba ya,
oğlumun sevgisini kimse benden alamaz nedir.
Parasını demek istemiş gibi görünüyor daha çok.
Ne köy olur ne kasaba.
Böyle bir vicdansızlık olabilir mi.
Doğum yapmış karın hastanede sinir krizi geçiriyor.
Cidden çok üzüldüm.
Madem ailen arkanda hiç duygusal düşünme.
Mutlu olmanız çok zor devam ederseniz.
Arkadaslar 3 agustosta ailemin yanina geldim. Esim sadece 1 kere aradi. Aramasida kavgaliydi. Ondan sonra hic aramadi. Uzuluyorum. İnsan nasil bu kadar gaddar olur. Hadi kendimi bir yana koyuyorum. Yavrumuzu bile merak edip aramadi. Bu kadar kin neyin nesi. Ustelik ona hep hosgorulu olmusken. Bir kalemde silmesi sacma sapan konular yuzunden. Ailesine duskunlugu yuzunden hepppp ikinci planda kalmisim. Her seyimiz vardi azcok, ona o kadar kiymet verdim ama ne yapmissam degere gecmemis. Rabbim hayirlara cikarsin. Bitirecegim. Dava acacagim. Sizce onun mu acmasini beklemeliyim.[/QUOTE
Hamileligimde para mevzusu yuzunden beni cok kirdi. Cunku kp esimi hep doldurdu. Her yaptigim davranisi sorgulatti. Hamileligimin son zamanlarinda araba almak istedim ona bile burnunu soktu kp. Esimde babaci oldugu icin hep onu dinledi. Doguma son 1 ay kala 15 tatil icin 3 gunlugune benim ailemin yanina geldik. Esim 3 gun sonra kendi ailesinin yanina gidecekti. Ben gidecegi gece rahatsuzlandim. Esim gordu gece halimi. Dedim ki bak goruyorsun halimi benim icin bir gun daha kal. ( hamileligimde belki de bir istegimdi) bana kalamam dedi ben de ailemi gorecegim dedi.( 15 tatil icin ilk ailesine gittik 3 gunde orada kaldik) ve arkasuna baknadan gitti. Ven de dedim 8 ay boyunca bir istedigim bir sey oldu onu bike cok gordun baba bir gunu cok gordun dedim rest cekerek dogumu ailemin yaninda yapacagin dedim. 4 gun sonra geri geldi yanima. Tamam dedi sen ve bebegimiz iyi olsun da dogumu ailenin yaninda yap dedi. Sonra bu olaydan 3 gun sonra kp devreye girdi dogum orada olamaz diye. Sonrasi nalumm. Bu arada heryaptigi seye ragmen ben kirkim bitince evime dondum. Esimle vakit gecirdik bebegimizle . toparlaniyorduk. İyice sogumamiza ragmen. İyi olmaya calisiyorfuk. Fakat yine kp devrede. Sunnet yaptiracagiz yavrumuza ona hinlik yaparak emrivaki yaparak mevlut okutacagiz dedi nenesine. Hemen gel dedi. Esimde gitmeye kalkti sunnetimiz olmadina ragmen. Orada tekrar kotu oldum. Hic bizi dusunmedi. Babasinin hatalarina hep yag surdu. Beni hep kirdi. Uzun oldu. Kusura bakmayin.Benim anlamadığım hamileyken neden sürekli ağladınız? Bu belki eşinizi biraz soğutmuş olabilir sizden. Borç mevzusu dışında bir sorununuz oldu mu kp ile? Eşiniz kendisini hiç baba gibi hissedememiş ki. Çocuk doğunca zaten ailenize gitmişsiniz. Erkekler çocuğu kucağına alınca hissederlermiş ya baba olduğunu. Sanırım o bağı oluşturamadığı için uzak duruyor. Karakter olarak zayıf birini olduğunu düşünüyorum tabi anlattıklarınıza bakarak. Bence onun adım atmasını bekleyin. Belki çocuğu görmeyi akıl eder o Zaman bir şeyler değişir içinde. Allah yardımcınız olsun zor bir süreçten geçiyorsunuz ama sonunda ayrılık da olsa artık çocuğunuz var yalnız hissetmeyin.
SorunlArimiz oluyordu fakat bana karsi hassasti. Ya hep boyleydi oynadi ya da bilmiyorum. Esim babasinin agzina cok bakti. Hala derim kotu insan degil fakat babasinin evliligimize olan zararini gormemesi bizi hice saymasi beni yikti.Bunlari evlenmeden once hiç mi görmediniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?