• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınbabamın siz ödeyin sonra şaaparız demesi

Kamu spotudur: Evleniyorsanız bunun masraflarını yuvayı kuran yetişkin insanlar olarak siz kendiniz karşılamak zorundasınız. Aileler yardım etmek isterse bu onların tercihleri ve jestleri olur. Yardım etmeye mecbur değiller. Kimsenin evini dizmeye, evini arabasını almaya, bu zamana dek eşşek gibi çalışarak aldıkları mal varlığını gelin rahat yaşasın diye harcamak zorunda değiller. Çünkü bu malı çoğu bu rahatı görmeden kemer sıkarak alıyor. Herkes elini kendi cebine atarak evlensin, kimseden medet ummayın

ne demek hakkın yok. onlar kira vermeden keyif kekah otururken biz neden sıkıntı çekiyoruz kömür ödüyoruz onlar tatile giderken ben neden çocuğuma kıyafet alırken 2 kere düşünüyorum . tutturdunuz bi hakkın yok. adalet denen bi şey var.
hanımefendi o evi siz mi çalışıp kazandınız ? ya da kayınailesine güvenerek mi çocuk yaptınız ?
adil filan olmak zorunda değiller , kendileri kazanmışlar kime isterlerse ona verirler

Siz bir şey yapamazsınız. Eşiniz yapacak karışmayın.

Biz iki aylık evliyiz, düğünü falan tamamiyle kendimiz yaptık hiç masraf yaptırmadık onlara esya dahil, neyse biz evlendik. Eşim evlenince işten çıktı bir buçuk aydır çalışmıyor geliri yok, daha geçen hafta işe başladı. Eşimin üstüne ama babasının yürüttüğü bi işletme vardı. İşletmeden eşim beş kuruş para almıyor. Geçen ay bir sebepten o işletmeye masraf yapıldı 45 bin. Babası siz şaapın ben öderim dedi. Biz şaaptık, babası aylık 5-5 veririm demiş. Dün eşim bu ayki taksiti sordu yanımda, babası da ben bu ay 5 veremem sıkışırım dedi. Biz şaaptık ama o şaapmıyor yani :işsiz:

Buna da ses etmiyorum çünkü eşim mahcup belli napim yani 45 bin için yakalarına mı yapışayım. Babasına da açık açık baba işsizim ve ben de sıkışığım dedi. Devamını duymamak için yanlarından ayrıldım, ne konuştular onu da sormadım. Herkesin kendi ayıbı.

Yani bırakın yardım etmeyi, elimizdeki parayı alıyor benimkiler :KK54:
Eşiniz size bu konuda ne dedi merak ettim.

Ben aileden bu tarz beklentileri hiç anlayamıyorum açıkçası ,kocaman insanlarsınız, herhangi bir maddi destekte bulunmak zorunda değiller ki.
Eşimin kardeşi babasının evinde oturuyordu bir şey demedim demişsiniz ; e zaten deme hakkınız yok ki.Ülkedeki bu evli insanların ailelerinden beklentileri beni gerçekten şok ediyor her seferinde.
Beni de. Bir üye vardı evlenmek üzere olan. Kaynananın güzel evi varmış kaynana da ona ben geçeceğim sizin kiranızı vereyim başka yerde oturun demiş ama o evin mutfağı kötüymüş. Burada ben bu fedakarlığı yaptım diye anlatıyordu üye şok olmuştum. Benim dayım da böyle hak görür. Çok iyi maaşı var daha babadan aldığı ev dışında bir arabası var onun da yarısını mı ne dedem vermişti 😐

Karı koca çalışan bir aileyiz
Ne kendi ailemden ne eşimin ailesinden maddi destek görmek beni küçük düşürür
utanırım yani onlardan gelecek maddi destekten
aciz miyim ben yahu

Kamu spotudur: Evleniyorsanız bunun masraflarını yuvayı kuran yetişkin insanlar olarak siz kendiniz karşılamak zorundasınız. Aileler yardım etmek isterse bu onların tercihleri ve jestleri olur. Yardım etmeye mecbur değiller. Kimsenin evini dizmeye, evini arabasını almaya, bu zamana dek eşşek gibi çalışarak aldıkları mal varlığını gelin rahat yaşasın diye harcamak zorunda değiller. Çünkü bu malı çoğu bu rahatı görmeden kemer sıkarak alıyor. Herkes elini kendi cebine atarak evlensin, kimseden medet ummayın
Bence hiç üzülmeyin.En azından kendi imkanlarımızla eviniz olacak. Burada payım var demez misafir gibi gelir gider.

selam kızlar kısaca yazmaya çalışayım kayınvalidemlerin 1 evi vardı onda eşimin kardeşi oturuyor ben gelin geleceğim zaman bunu sorun etmedim onlar size de ev almaz dediler sonrasında kayınvalidem evlendikten sonra bana biz ev mevzusu alamayız yok kızım falan dedi durduk yere ben bi şey demeden.sonra biz kendi imkanlarımızda ev aldık bunu alırken eşim babasına böyle böyle bi durum var deyince ben de size şu kadar miktar veririm (biz kirada oturduk ya denkleştirme adına) iş para vereceği güne gelince eşime sen öde sonra ben sana şaaparım demiş .olmasa tamam diyeceğim durumu var büyük bi meblağ da vermicekti. evin içini değiştiriyoruz hiç demiyoki bari şu süpürgelikleri ben yaptırayım.kaynımın çocuğunun kırtasiye masraflarını bile alıyor ,evi okula 10 dk mesafede işi gücü bırakıp çocuğa servisçilik yapıyor. daha yazmadığım bir sürü şeyler. biz atılan taraf yani her zamanki gibi. neyse bi şekilde evi aldık bu defa da hiç ne yaptınız diye bile sormuyorlar sanki hiç böyle bi konu yok gibi . bu vurdumduymazlıkları beni üzüyor.nasıl davranmalıyım onlara. bana bi akıl verin (daha bi çok konu var ama kısaca olanı yazdım)
Esimle bizde herseyimizi kendimiz yaptik iyiki de öyle bizden brisey de beklemesinler sizin şununuzu da biz yaptik demesinler niye beklentidesiniz ki kendi hayatiniza bakin kime ne yaptıklarına değil ve herkese mesafeli olmaya özen gösterin fazla yakinlik bir bozukluk getiriyr

Sizi çok iyi anlıyorum aynısı benim annemin başına da geldi dayımgil ev alırken anneanne ve dedem onlara her türlü desteği verdi ama biz araba alırken dolarla verelim sonra ödeyin dedi öz kızına. Sizinki yine iyi bence :).
Benim rahmetli anneannem ve dedemden iyilermis bence. Onlar onu da yapmamışlardır hicbir kizina

Esiniz babasina para vermedikten sonra onlarin vermeyi planlayip yan cizdigi parayi birakin vermesinler. Siz biraz maddi acidan zorlanirsiniz ama zamani geldiginde de biz kendimiz yaptik sozler tutulmadi der geçersiniz
Eviniz hayırlı olsun gule gule huzurla oturun.

hanımefendi o evi siz mi çalışıp kazandınız ? ya da kayınailesine güvenerek mi çocuk yaptınız ?
adil filan olmak zorunda değiller , kendileri kazanmışlar kime isterlerse ona verirler
kime isterlerse ona veriliyorsa
yaşlılık da da kime çok yaptılarsa ondan bekleyecekler hizmet

ben ve birçok insanın burda kızdığı ve normal hayatta da
evlat ayırıp hizmeti bakımı evlatlardan aynı eşit beklemeleri

konu sahibi yerinizde olsam lafı gediğine koyar eşimi falan beklemezdim

Ne demek adil olmak zorunda degiller. Tabiki de adil olmak zorundalar !
Vermeyecekse kimseye vermesin ama böyle olmaz

Aynı durumdayim ve hiçbir şey yapmıyorum . Banane ki oğlu düşünsun . Kimse benden beklentiye girmesin bende kimseden beklentiye girmiyorum.
Ben de aynı seyi yaşamak üzereydim şöyle dedim " sizin paranizdir istediginize verirsiniz ama sonra x diye bir gelinim de vardı nerde demeyin" dedim.

Back
X