• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınbabamın siz ödeyin sonra şaaparız demesi

Siz bir şey yapamazsınız. Eşiniz yapacak karışmayın.

Biz iki aylık evliyiz, düğünü falan tamamiyle kendimiz yaptık hiç masraf yaptırmadık onlara esya dahil, neyse biz evlendik. Eşim evlenince işten çıktı bir buçuk aydır çalışmıyor geliri yok, daha geçen hafta işe başladı. Eşimin üstüne ama babasının yürüttüğü bi işletme vardı. İşletmeden eşim beş kuruş para almıyor. Geçen ay bir sebepten o işletmeye masraf yapıldı 45 bin. Babası siz şaapın ben öderim dedi. Biz şaaptık, babası aylık 5-5 veririm demiş. Dün eşim bu ayki taksiti sordu yanımda, babası da ben bu ay 5 veremem sıkışırım dedi. Biz şaaptık ama o şaapmıyor yani :işsiz:

Buna da ses etmiyorum çünkü eşim mahcup belli napim yani 45 bin için yakalarına mı yapışayım. Babasına da açık açık baba işsizim ve ben de sıkışığım dedi. Devamını duymamak için yanlarından ayrıldım, ne konuştular onu da sormadım. Herkesin kendi ayıbı.

Yani bırakın yardım etmeyi, elimizdeki parayı alıyor benimkiler :KK54:
Sizden alacak parayı yada birikimler gidecek sıkıntı siz çekeceksiniz onların arası yine iyi olacak sessiz kalmayın kabul etmeyin

Beni de. Bir üye vardı evlenmek üzere olan. Kaynananın güzel evi varmış kaynana da ona ben geçeceğim sizin kiranızı vereyim başka yerde oturun demiş ama o evin mutfağı kötüymüş. Burada ben bu fedakarlığı yaptım diye anlatıyordu üye şok olmuştum. Benim dayım da böyle hak görür. Çok iyi maaşı var daha babadan aldığı ev dışında bir arabası var onun da yarısını mı ne dedem vermişti 😐
Geçecegi ev kira değildi yine kaynanasının yaşadıgı evdi 🤭

Ne demek adil olmak zorunda degiller. Tabiki de adil olmak zorundalar !
Vermeyecekse kimseye vermesin ama böyle olmaz
ne gibi bir zorunlulukları var ben onu anlayamıyorum
alın işte adil değiller ne yapacak hanımefendi ne yapabilir ??

hiçbir şey yapamaz
bir yerde zorundalık kavramını kullanıyorsanız altının dolu olması gerekir

Eşim de evlat ayrımının kralını gördü bir kaç ay önce. Toz konduramadığı anne babası onu öyle bir dış kapının dış mandalı yaptılar ki şok şok şok.

Çooook şükür bize yapacakları hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Eşimle el ele verip çalıştık rabbimde nasip etti.

Haaaaa “Yapmak zorunda değillerse bizde görüşmek zorunda değiliz”
Layık gördükleri evlatlarıyla mutlu olsunlar.

Esiniz babasina para vermedikten sonra onlarin vermeyi planlayip yan cizdigi parayi birakin vermesinler. Siz biraz maddi acidan zorlanirsiniz ama zamani geldiginde de biz kendimiz yaptik sozler tutulmadi der geçersiniz
Eviniz hayırlı olsun gule gule huzurla oturun.
Eşim para verdi babasına çok kere hep destek oldu , sıra bize gelince iii miii

Eşim de evlat ayrımının kralını gördü bir kaç ay önce. Toz konduramadığı anne babası onu öyle bir dış kapının dış mandalı yaptılar ki şok şok şok.

Çooook şükür bize yapacakları hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Eşimle el ele verip çalıştık rabbimde nasip etti.

Aynen öyle

O evi satıp iki kardeş arasında bölüştürmeliler. Sonra herkes ister kredi çeker üzerini tamamlar ister başka bişey yapar orasını herkes kendisi bilir. Adil olan ve olması gereken budur.
Satmak istedi kayınbabam ama kaynım sattırmadı

ne gibi bir zorunlulukları var ben onu anlayamıyorum
alın işte adil değiller ne yapacak hanımefendi ne yapabilir ??

hiçbir şey yapamaz
bir yerde zorundalık kavramını kullanıyorsanız altının dolu olması gerekir
Mesela silebilir. Ben bana adaletsizlik yapanı silerim. Sildim de

Evin büyük oğlu eşiniz mi. Benim babam da bu şekilde maalesef. Küçük amcalar herşeye sahip. Babam sanki dedemin kardeşi gibi parasını katmissa ortak olabiliyor falan. Sanki babaannemin çocuğu değil gibi. Erken anne baba oluyorlar herhalde ondan ilk evlatta sevgiyi tam tadamiyorlar ondan eşit olamıyorlar bence.

Babaannemi bu adaletsizliğinden dolayı hiç sevmem. Sadece anne babama değil bize de yapardı çünkü. Köye giderdik. Bize standart sofra. Bir kaç hafta sonra diğer torunları gelirdi ballar kaymaklar ortaya çıkardı.
Benim de iki oğlum var. Adil olmaya çok dikkat ederim ama yaş farkından dolayı tamamen adil olmak mümkün değil..yine de terazi çok sapmamali.

Sizi sonra şaapanı siz de sonra şaaparsınız olur biter. İlk kime şaapıyorsa yaşlılıkta, hastalıkta o ilk şaapsın. Siz de o zaman sonra şaaparsınız.
Genelde her evin bir enayisi olur. Mal mulkten mahrum kaldığı gibi anne baba hasta olduğunda ilk onun koşması beklenir. Hastane masraflarını o öder. Bakma görevi de ona kalır. Türk aile biçimi üç aşağı beş yukarı nedense hep böyle

Bir noktada iyi oluyor yahhuu, enayilik bazı erkeklere vergi anca kazığı yiyinca akıllanıyorlar😑

Evin büyük oğlu eşiniz mi. Benim babam da bu şekilde maalesef. Küçük amcalar herşeye sahip. Babam sanki dedemin kardeşi gibi parasını katmissa ortak olabiliyor falan. Sanki babaannemin çocuğu değil gibi. Erken anne baba oluyorlar herhalde ondan ilk evlatta sevgiyi tam tadamiyorlar ondan eşit olamıyorlar bence.

Evin eşşeği değişiyor bence, bazen kız evlat, bazen en büyük evlat, bazen fedakar evlat...

Back
X