• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınbabamın yaptığı

astalavista12

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2011
269
80
118
meraba arkadaşlar çok mutsuzum belki dertlerim sizin ki kadar büyük değil ama çok kırıldım ben 19 yaşımda nişanlıyım temmuz da düğünüm var nişanlımı çok sewiorum aramızda şu ana kadar hiç bi sorun olmadı ailesini de ne sewerim ne sewmem saygıda kusur etmem yüzlerine gülerim iyi davranırım. olaya geçeyim dün kaynanam kayınbabam ananemlere oturmaya geldiler bizde ordayız teyzelerim dayılarım onların akrabaları herkes orda cenazemiz vardı dedem vefat etmişti konu kapanma mevzusuna geldi teyzem yeni kapandı. kayınbabam teyzeme dedi ki maşallah pek güzel olmuşsun Allah hayırlara vesile eylesin dedi. hemen arkasına bana döndü. sen kıyamet alametleri nedir bilirmisin dedi erkeğin kadına kadının erkeğe benzemesi kadının vücudunu göstermesi kadının kot giymesi dedi ( üstümdede mavi tşört kolları uzun baya altımdada bol paça kotum var ) yani diyeceğim sen kıyamet alametisin günaha giriosun dedi. (ellerini baş parmağını bana doğru çevirerek ) hiç bi şey söylemedim sonucunda büyüğüm saygısızlık etmedim. bu sırada babam mutfakta sigara içioyordu Allah tan duymadı duysaydı çok kızardı. bende bugün olayı serkana anlattım o da babası için densiz terbiyesiz adam işte boşwer ben sana kapan demiorum boşwer sen onları dedi. ama yinede beni orada bütün akrabalarımın önünde rezil etti

:5::5::59::59: sizce bundan sonra nasıl davranmalıyım

Burada insanların başka türlü dertleri varken sizin bu kadar önemsiz bi konuyu ağlayan suratlarla ifade edip akıl istemenize şaşırdım doğrusu! Tamam, akrabalarınızın içinde sizi rencide etmiş olabilir ama nişanlınız bu konuda size bi baskı uygulamadıktan sonra sorun ne??? Zaten olayı bu kadar büyüttüğünüze göre aldırma,boşver desek de kayınvalidenize ve kayınpederinize soğuk davranacağınız gayet belli.Ne dememizi bekliyorsunuz ki bizden???

Burada insanların başka türlü dertleri varken sizin bu kadar önemsiz bi konuyu ağlayan suratlarla ifade edip akıl istemenize şaşırdım doğrusu! Tamam, akrabalarınızın içinde sizi rencide etmiş olabilir ama nişanlınız bu konuda size bi baskı uygulamadıktan sonra sorun ne??? Zaten olayı bu kadar büyüttüğünüze göre aldırma,boşver desek de kayınvalidenize ve kayınpederinize soğuk davranacağınız gayet belli.Ne dememizi bekliyorsunuz ki bizden???

herkes şaşırdı ben gece boyu ağladım bu sorun şimdi var ise evlendikten sonra da ortaya çıkacaktır. ayrıca sadece benm ailem onun ailesi yoktu herkes vardı komşular akrabalar siz hiç toplum içinde resil olmAdınız yerin dibine girmediniz sanırım. sizden isteğim kararsızım nişanlım bu konuyu açsın mı düğün üstü ailesine yoksa sölemesin mi söylese kayınbabama dicek ki hemen yumurtlamış bizim gelin Ayrıca kaynanamda sürekli kapan der bana. ben kapanmak istemezmiyim ama hem üniv okuyorum hemde içimden gelmiyor keşke içimden gelsede kapansam

meraba arkadaşlar çok mutsuzum belki dertlerim sizin ki kadar büyük değil ama çok kırıldım ben 19 yaşımda nişanlıyım temmuz da düğünüm var nişanlımı çok sewiorum aramızda şu ana kadar hiç bi sorun olmadı ailesini de ne sewerim ne sewmem saygıda kusur etmem yüzlerine gülerim iyi davranırım. olaya geçeyim dün kaynanam kayınbabam ananemlere oturmaya geldiler bizde ordayız teyzelerim dayılarım onların akrabaları herkes orda cenazemiz vardı dedem vefat etmişti konu kapanma mevzusuna geldi teyzem yeni kapandı. kayınbabam teyzeme dedi ki maşallah pek güzel olmuşsun Allah hayırlara vesile eylesin dedi. hemen arkasına bana döndü. sen kıyamet alametleri nedir bilirmisin dedi erkeğin kadına kadının erkeğe benzemesi kadının vücudunu göstermesi kadının kot giymesi dedi ( üstümdede mavi tşört kolları uzun baya altımdada bol paça kotum var ) yani diyeceğim sen kıyamet alametisin günaha giriosun dedi. (ellerini baş parmağını bana doğru çevirerek ) hiç bi şey söylemedim sonucunda büyüğüm saygısızlık etmedim. bu sırada babam mutfakta sigara içioyordu Allah tan duymadı duysaydı çok kızardı. bende bugün olayı serkana anlattım o da babası için densiz terbiyesiz adam işte boşwer ben sana kapan demiorum boşwer sen onları dedi. ama yinede beni orada bütün akrabalarımın önünde rezil etti

yazıkki ne yazık şu ifadelere bakın hele!

sanırım anlamıycaksınız beni =( çok kırıldım bu olaydan sonra mutfağa gittiğimde ise bi de teyzem geldi hahahaha diye bi kahkaha atıp bundan sonra sana kıyamet alameti diycem dedi

üzülmeyin bunu babanız annenizde diyebilirdi. Sizin için iyi niyetlede demiş olabilir.Kapanıp kapanmamak sizin isteginizle olur. KIrılmayın zamanla neler neler duyacaksınız bunlarla yıpratmayın kendinizi

bunu ancak kocan halleder canım
kocan ailesine diyecekki
karım açık onu bu şekilde kabullenin
kapanmak istediği zaman kapanır
buna kendisi karar verir
böyle söyledikten sonra
eminimki onlarda ısrar etmezler....
iş kocanda bitiyor

üzülmeyin bunu babanız annenizde diyebilirdi. Sizin için iyi niyetlede demiş olabilir.Kapanıp kapanmamak sizin isteginizle olur. KIrılmayın zamanla neler neler duyacaksınız bunlarla yıpratmayın kendinizi

işte bundan korkuorum ben evlenince neler olcak kim bilir ayrıca iyi niyetle böyle söylenmez beni her defasında kaynanama nişanlıma kötüler. sadece kapanmadığım için insanlığın ahlakın imanın değeri başörtüyle mi sorgulanır sadece

bunu ancak kocan halleder canım
kocan ailesine diyecekki
karım açık onu bu şekilde kabullenin
kapanmak istediği zaman kapanır
buna kendisi karar verir
böyle söyledikten sonra
eminimki onlarda ısrar etmezler....
iş kocanda bitiyor

kocam ailesiyle asla konuşmaz kendisi der ben sewmiorum diye babasının yanına sadece benm yanımda oturur konuşur

o zaman kulağını kapayacaksın bu söylemlere
her söyleneni kafaya takarsan daha çok başın ağrır
yada kayınbabanla kaynananla başbaşa konusacaksın durumu izah edeceksin
ben buyum beni bu şekilde kabul edin
kapanmak istediğim zaman kapanırım buna ben karar veririm de
kkonuda orda kapansın

o zaman kulağını kapayacaksın bu söylemlere
her söyleneni kafaya takarsan daha çok başın ağrır
yada kayınbabanla kaynananla başbaşa konusacaksın durumu izah edeceksin
ben buyum beni bu şekilde kabul edin
kapanmak istediğim zaman kapanırım buna ben karar veririm de
kkonuda orda kapansın

evet haklısın canım anca böyle yapmalıyım

bence burda kayınpederinizin size söylediği değil nişanlınızın babası için söyledikleri çok üzücü.kayınpederiniz sizin iyiliğinizi istediği için sizi uyarmak istedi.dini konular derin mevzulardır.burda bunu tartışmayacam.söylenecek yer ve zaman değildi belki ama konu açılmışken sizide uyarmak istemiş.ama bence siz kayınpederinizi değil nişanlınızı sorgulayın.babasına densiz terbiyasiz adam diyen acaba evlendikten sonra size hangi sözleri sarf eder onu düşünün.:51:

neden rezil olduğunu düşünüyosun ki o densizlik etmiş tamam belki kapanmanı istediğini ima etmeye çalışmış ama çok ağır bir şekilde mesela sana da çok yakışır kızım filan dese neyse iyi niyetinden dersin bir daha öyle bir iması olursa benim nasıl giyindiğimi beni isterkende biliyordunuz ben böyleyim inşallah bir gün kapanırım ama bu ben istediğim zaman olur gibi kırmadan söyle daha nişanlısın dur bi evlen ne sorunlarla uğraşıyorsun gerçi inşallah bu sana dediği ilk ve son olur ama ben daha sorunsuz geçen bir evlilik görmedim Allah hepimize sabır versin

bence burda kayınpederinizin size söylediği değil nişanlınızın babası için söyledikleri çok üzücü.kayınpederiniz sizin iyiliğinizi istediği için sizi uyarmak istedi.dini konular derin mevzulardır.burda bunu tartışmayacam.söylenecek yer ve zaman değildi belki ama konu açılmışken sizide uyarmak istemiş.ama bence siz kayınpederinizi değil nişanlınızı sorgulayın.babasına densiz terbiyasiz adam diyen acaba evlendikten sonra size hangi sözleri sarf eder onu düşünün.:51:

öyle demesinin sebebi babası bütün kardeşleriyle küs ağzında küfür eksik olmayan birisi anlatılmaya kalkılsa daha neler neler etrafta hiç kimse sewmez kaynanamda der benm kocam aksi adam diye

neden rezil olduğunu düşünüyosun ki o densizlik etmiş tamam belki kapanmanı istediğini ima etmeye çalışmış ama çok ağır bir şekilde mesela sana da çok yakışır kızım filan dese neyse iyi niyetinden dersin bir daha öyle bir iması olursa benim nasıl giyindiğimi beni isterkende biliyordunuz ben böyleyim inşallah bir gün kapanırım ama bu ben istediğim zaman olur gibi kırmadan söyle daha nişanlısın dur bi evlen ne sorunlarla uğraşıyorsun gerçi inşallah bu sana dediği ilk ve son olur ama ben daha sorunsuz geçen bir evlilik görmedim Allah hepimize sabır versin

amin canım Allah herkesin evine huzur versin

Agzindan küfür eksik olmayan biri nasil olur da baskalarinin girdigi günahi sorgulayabilir cok enteseresan ama bizim kanimizda var nedense kendi cöplügümüze bakmayip baskalarina kulp takmayi yada camur atmaya bayiliriz!!! Kayinpederine göre o zaman herkes günahkar..

Bence her koyun kendi bacagindan asilir, sonucta hayat senin hayatin nisanlin ile böylesi mevzularda sorun yasamiyorsan eger sen sadece önüne bak derim.

ben olsam o anda herkesin kendi fikri ben böyle giyinmek istiyorum derdim saygısızlık mı olacaktı sanki..Büyükler diye her dediklerine ses çıkarmazsak kendi kişiliğimiz olmaz robota dönüşürüz..

yapman gereken kayınbabana tel açıp sana o kadar insan içinde neden böyle söylediğini sormak ve bu durumdan çok üzüldüğünü söylemek..Emin ol seni isteyip istemediği de o zaman ortaya çıkacaktır verdiği tepkilere bakıcaksın..

Son düzenleme:
Agzindan küfür eksik olmayan biri nasil olur da baskalarinin girdigi günahi sorgulayabilir cok enteseresan ama bizim kanimizda var nedense kendi cöplügümüze bakmayip baskalarina kulp takmayi yada camur atmaya bayiliriz!!! Kayinpederine göre o zaman herkes günahkar..

Bence her koyun kendi bacagindan asilir, sonucta hayat senin hayatin nisanlin ile böylesi mevzularda sorun yasamiyorsan eger sen sadece önüne bak derim.

öyle yapıcam zaten canım nişanlımı çok seviyorum. onun hatrına ellerinden öpücem yüzlerine gülücem haftada bir gitcem evlerine inş kendi evimizde huzurlu bi hayat süreriz

öncelikle saygı sınrları içinde mesafeni koymalısın..
nişanlın seni anlıyorsa problem etme..
alışman lazım bunlara ...
kimse sana İSTEMEDİĞİN BİŞEYİ ZORLA YAPTIRAMAZ...

Size katılmıyorum. İnsanın soy ismini taşıyacağı kişinin kendisine "sen kıyamet alametisin" demesi hiç de azımsanacak bir sıkıntı değil bence.
Derim ki nişanlınız evlenmeden önce bu konuyu babasına açsın,senin kapanmanı istemediğini söylesin. İmzalar atılmadan kartlar açık oynanmalı. zira imzalar atılınca onların söylediğinin doğru kabul edileceğinden hiç şüphem yok...

Back
X