Kayınpeder kayınvalide sorunsalı

Bende çalışan bir kadınım. Doğal olarak ev işi hafta sonuna kalıyor. Çamaşır da öyle. Beyazlar, koyu renkler, nevresim, bebeğimin giysileri zaten 4, e ilave koltuk örtüsü tül perde gib şeyler de olunca 5-6 oluyor. Benim kv de her defasında çok çamaşır yıkıyorsun diyor. Ben salak bir kadınım sırf keyif için su faturası çok gelsin diye çamaşır yıkıyorum değil mi?

Dışarıda gezmek dolaşmak varken evde iş yapmayı hangi kadın tercih eder ki. Kimse keyfinden iş yapmıyor. Kendisi 3-4 günde bir kıyafet değiştirir, tül perde yılda bir yıkanır, nevresim de sık yıkanmaz, e renkli beyaz ayrımı olmaz, çocuk da yok. Doğal olarak haftada en fazla 1 ona yetiyor. Ama bana yetmiyor. O söylemekten bıkmadı. ben cevap dahi vermiyorum çünkü umursamıyorum. Kendi kendine konuşmuş oluyor. Yaşlı kadın anlatsam da anlamaz ki. Öyle görmüş.

Benimki de aynı.. Eşimle başka bir yerdeydik. foto çekip sosyal medyaya koyduk. Kv aradı görünce, üzerinizdeki gömlekler yeni mi dedi. Sanane diyemedim

Yuhhhh

Annemin taktiğini uygulayın bence: Ne zaman yeni bir şey almış olsa ve ben farkedip aaaa yeni mi aldın desem bana şöyle der: aaaaa bu vardı zaten dolapta, taaa ne zaman almıştım :KK70: Halbuki eminim yeni olduğuna.

Konu sahibi size önerim: Eşinizi bir kenara çekin ve deyin ki, şu şu şu durumlar beni GERÇEKTEN çok rahatsız ediyor. Çok bunalıyorum. Büyüğüm oldukları için ve senin annen-baban oldukları için cevap veremiyorum ama bu da bende birikiyor. O yüzden lütfen sen konuş, kendilerine bir çeki düzen versinler. Yoksa ben bir gün derken patlayacağım, o zaman birbirimizin yüzüne bakamayacağımız şeyler söylemekten korkuyorum. Lütfen çok geç olmadan sen onlarla konuşur musun canım?

Not: Ben eşimle bu tarz bir konuşma yaptım, ama benimki tınmadı. Sonra patladım (çünkü insanız ve sabrımızın bir sınırı var) sonra hepten kötü oldu, sonra da kocayı boşadım vs.

Lütfen eşinizle konuşun. Hala aynı gidiyorlarsa, o zaman cevap verin ve hakkınızı savunun. Gerekirse "sana ne" deyin. Siz alttan aldıkça insanlar tepenize binerler. Eşiniz size bir şey derse de "ben seni uyarmıştım" dersiniz.

Öncelikle konuya nerden başlayacağım bilmiyorum ama en son yaşadığım sorunumu anlatayım kızlar kayınvalide kayınpeder her aldığıma karışıyor yeni bir sey alıyorum ilk önce fiyatını soruyorlar sonra ne gerek vardı diyorlar israf diyorlar bu arada ben çalışıyorum ve inanın israf değilim kendime birsey almayalı aylar olmuştur bebeğime aldığım seylere de karısmaları cok zoruma gidiyor.Örneğin en son oyuncak almıstım cıngırak ona bile laf ettiler bu arada maddi olarak evlenirken herseyi eşimle beraber yaptık benim ailemde destek oldu hala destek olurlar.Artık tahammülüm kalmadı eşimle paylaşsam o da ne var bunda diyecek herşeyime karışıyorlar buraya sadece en son yaşadığımı yazdım lohusayken de beni bunalıma soktular ne yapmalıyım bilmiyorum aklıma gelenler cok camasır yıkıyormusum bulasıkları elde yıkamalıymısım daha binlercesi...
Yüzüne karşı tersleme çünkü ben sırf kuaför e ben ve sağdıçlar toplamda 3 kişi gideceğiz görümceyle benim kardeslerimle birlikte benim kendi kuaförüme degil de başka bir kuaför ayarlayıp oraya gideceklerini söyledim diye canı sıkılmış3 yada 4 gün boyunca hastalandi ibabasis bile gelinim demedim kuzum dedim yinede çok seviyorum ama beklemezdim çok canım sıkıldı demiş kayinvalidede canı sıkılmış canı sıkılığı için benim yüzümden hasta olmuş bu cümlede ne varsa sonradan tabi evlerine gidip tatlı yapıp hediye alıp gittim özür dilerim dedim öptüm (bunu yapmam için kendi ailem zorladı) nişanlım bana anlayış gösterdi ama annesi hasta olunca sanki bana canı sıkılmış ta ondan hastalanmış gibi davrandı (ikide birde sürekli hastalanıyor tansiyonu düşüp bayılıyor benimle bir alakası yok) ama suçlu ben sayıldık yani sen birşey söyleme hemen yanlış anlaşılıp kendi ailemden bile tepki görüyorsun sus canım en iyisi sus tersleme ama tavrını köy mesela bunu niye aldın gerek yoktu boşa masraf dediklerinde anne çok begenbeğenerek severek aldım yakıştı hayırlı günlerde giyeceğim inşalla h de onlar hayırlı olsun ermeseler bile mesaj yerinde olur bulaşık meselesinde bile onu yıkama bunu yikama ben niye aldın makinayı anne tabiki bulaşık makinasında yıkayacağım böylelikle bebeğim le daha çok ilgilenme fırsatım olacak diyebilirsin kuzum

Karıştırmayacaksın
Tersleyeceksin
Neden korkuyorsun eşinle tartışmaktan
Tartışsın eşin ne olacak
Soğur terk eder diye mi korkuyorsun?
Ailesi sana karıktı diye senden vazgeçecek Ada'm bugün seni terk etsin zaten
Gitsin ne hali varsa görsün neden korkuyorsun
Sevmediğin insanlara da çocuk baktırma,muhtaç olma

Aynı evde yasamıyoruz ama ben kabul etsem yasayacaklar su anda kızıma bakıyorlar
Aynı evde yaşamıyorsanız aldıklarınızı onlara göstermeyin, gelecekleri zaman mümkün olduğunce yeni şeyleri ortada bırakmayın, fiyat sorunca da söyleme.. Fiyatı uygun merak etmeyin, ben bilirim hesabımı kitabımı diyin, zamanla kapatırlar çenelerini. Onlar fiyat sorar siz söylerseniz tabi laf ederler. Söylemeyin fiyatlarını, ona rağmen laf ederlerse evimiz ayrı kesemiz ayrı herkes kendi geçimine baksın de olsun bitsin.

Gelişimine ve ihtiyacına uygun olanları alıyorum
Çalıştığım parayı çocuğum ve kendi ihtiyaçlarımız için harcamayacaksam çalışmanın anlamı yok işi bırakıyorum deyin . Bir nebze susarlar işi bırakmandan korktukları için

Calisiyosun zaten ayrica calismasanda karismaya haklari yok yeri gelince yapistir lafi esine soylemene gerek yok

Yuhhhh

Annemin taktiğini uygulayın bence: Ne zaman yeni bir şey almış olsa ve ben farkedip aaaa yeni mi aldın desem bana şöyle der: aaaaa bu vardı zaten dolapta, taaa ne zaman almıştım :KK70: Halbuki eminim yeni olduğuna.

Konu sahibi size önerim: Eşinizi bir kenara çekin ve deyin ki, şu şu şu durumlar beni GERÇEKTEN çok rahatsız ediyor. Çok bunalıyorum. Büyüğüm oldukları için ve senin annen-baban oldukları için cevap veremiyorum ama bu da bende birikiyor. O yüzden lütfen sen konuş, kendilerine bir çeki düzen versinler. Yoksa ben bir gün derken patlayacağım, o zaman birbirimizin yüzüne bakamayacağımız şeyler söylemekten korkuyorum. Lütfen çok geç olmadan sen onlarla konuşur musun canım?

Not: Ben eşimle bu tarz bir konuşma yaptım, ama benimki tınmadı. Sonra patladım (çünkü insanız ve sabrımızın bir sınırı var) sonra hepten kötü oldu, sonra da kocayı boşadım vs.

Lütfen eşinizle konuşun. Hala aynı gidiyorlarsa, o zaman cevap verin ve hakkınızı savunun. Gerekirse "sana ne" deyin. Siz alttan aldıkça insanlar tepenize binerler. Eşiniz size bir şey derse de "ben seni uyarmıştım" dersiniz.
gelen kutusu sana bir şey sorcam pişman olup peşinde dolandı mı senin kocan

cok uzatıyorlar bildiğin gibi beyin hücrelerim yandı onlara laf anlatmaktan
Berabermi yaşıyorsunuz anlamadım?
Sizde aldıklarınızı göstermeyin olsun bitsin.Kendin al annem almış babamın hediyesi arkadaşım bebeğime almış deyin.Bulun bir yolunu.
Ayrıca çamaşır falan yıkamıyorum aynı iç çamaşırını eşimle 1 hafta giyiyoruz de :D
Bulaşıkları da 3 günde 1 yıkıyorum falan de geçiştir ;)
Allah size peygamber sabrı versin inşaAllah.
Siz yaşadıklarınızı yazmışsınız ben okurken gerildim gerildim resmen şiştim :o

Aynı evde yasamıyoruz ama ben kabul etsem yasayacaklar su anda kızıma bakıyorlar
aynı evde değilmişsiniz aldığınızı göstermeyın görünce yenı mı derse yok almıstım coktan duruyo dersınız yada çocugunuza alacagınızı eşinizle alın eşiniz almış gibi gösterın hıcde umursamayın alacaksınız tabı madem takıntılılar boyle yapın sızde

Öncelikle konuya nerden başlayacağım bilmiyorum ama en son yaşadığım sorunumu anlatayım kızlar kayınvalide kayınpeder her aldığıma karışıyor yeni bir sey alıyorum ilk önce fiyatını soruyorlar sonra ne gerek vardı diyorlar israf diyorlar bu arada ben çalışıyorum ve inanın israf değilim kendime birsey almayalı aylar olmuştur bebeğime aldığım seylere de karısmaları cok zoruma gidiyor.Örneğin en son oyuncak almıstım cıngırak ona bile laf ettiler bu arada maddi olarak evlenirken herseyi eşimle beraber yaptık benim ailemde destek oldu hala destek olurlar.Artık tahammülüm kalmadı eşimle paylaşsam o da ne var bunda diyecek herşeyime karışıyorlar buraya sadece en son yaşadığımı yazdım lohusayken de beni bunalıma soktular ne yapmalıyım bilmiyorum aklıma gelenler cok camasır yıkıyormusum bulasıkları elde yıkamalıymısım daha binlercesi...
Seni cok iyi anliyorum canim surekli tersle karistirma kendine birde calisiyorsun onlari hic ilgilendirmez kaldiki calismasanda ilgilendirmez kocan sana bakmakla yukumlu sonucta hic canini skma sende onlari surekli tersle.

Bu sitede "sorunsal" kelimesi(!) kullanımı ne kadar sık böyle.Normalde konuşurken insanlara "Benim bir sorunsalım var." diyorlar mı diye merak ediyorum.

Sorununuz ile ilgili şunu söyleyebilirim :Bazı arkadaşlar annem aldı, babam aldı de demişler ben buna katılmıyorum.Sizin bebeğinize ne aldığınıza karışamazlar,"Ben kim için çalışıyorum? Tabi çocuğuma harcayacağım."diyeceksiniz.Şimdi demezseniz bu durum artarak devam edecek.

Back
X