Kayınpeder ve Kayınvalide

Gelinlerin kayin valideyi kiskanmasini anlamiyorum anlayamayacagim.
Siz sapur supur operken sorun yok, kadin dogurmus buyutmus bu yaslara getirmis opunce ilgi gosterince sıkıntı oluyor. Degisik bir kafa yapisi

Küfür konusunda haklısınız. Ama annesi oğlunu öpmek için sizden izin mi alacak?kıskançlık sizinki..
Bir anne ölene kadar annedir.çocukları 70 yaşında bile olsa yinede gözünde çocuktur. İster sapur supur öper isterse yanaklarını minciklar.
Böyle şeylere takılan bir gelinim olsa yüzünü görmek istemem.çok net.

İkisi de çok normal bence...

ha kayınpederin davranışı çooook yakışıksız ama anormal değil...yurdum erkeği işte:/
annenin tavrı ise çok doğal...evladı işte...insanın çocuğunu yiyesi geliyor valla:)

Küfür konusunda haklısınız. Ama annesi oğlunu öpmek için sizden izin mi alacak?kıskançlık sizinki..
Bir anne ölene kadar annedir.çocukları 70 yaşında bile olsa yinede gözünde çocuktur. İster sapur supur öper isterse yanaklarını minciklar.
Böyle şeylere takılan bir gelinim olsa yüzünü görmek istemem.çok net.
Çok büyük konuşuyorsunuz

Ben kocamı onların yanında o kadar samimi davranamıyorum çekiniyorum
aynı fikirdeyim bekarken yaptığını evliyken de yapmaya devam ettiğinde olmuyor
Bende nisanlima ayni davranmiyodum. Annesi pasam falan diyodu sapur supur opuyodu. Benim annemde benim yanima yaklasmaz nisanlim bize gelince. madem herkes cocgunu oyle sevecek, otursun evinde kimse yokken sevsin yada hic evlendirmeye kalkmasin. Tamam elbette cocuklar degerliler ama birakinda eslerinin yaninda yapmayin bari.

İkisi de çok normal bence...

ha kayınpederin davranışı çooook yakışıksız ama anormal değil...yurdum erkeği işte:/
annenin tavrı ise çok doğal...evladı işte...insanın çocuğunu yiyesi geliyor valla:)
yeni mi anne oldunuz bilmiyorum ama o yasa kadar yeterince sevmistir evladini. bari esinin yaninda yapmasin bu kadarinida.

Gelinlerin kayin valideyi kiskanmasini anlamiyorum anlayamayacagim.
Siz sapur supur operken sorun yok, kadin dogurmus buyutmus bu yaslara getirmis opunce ilgi gosterince sıkıntı oluyor. Degisik bir kafa yapisi
hicte degisik degil, o yasa getirene kadar sapur supur yeterince opmustur. gelinin yaninda pasam falan ne o oyle, kocaman adam olmus sirnasmaya falan ne gerek daha. geline nispet yapar gibi.

Kayınpederiniz konusunda haklısınız.
Ama bir annenin oğlunu öpmesi konusunda sizi gereksiz kıskançlıkta buldum. Kimse kusura bakmasın ben oğlumu öperim kardeşim. Buna sonradan gelen gelin hanım karışamaz. Gün gelir o gelin gider anne gene kalır. Biraz anlayış yahu. Annesi şapur şupur öpüyormuş, öper size ne. Sizden izin mi alacaktı öperken.

hicte degisik degil, o yasa getirene kadar sapur supur yeterince opmustur. gelinin yaninda pasam falan ne o oyle, kocaman adam olmus sirnasmaya falan ne gerek daha. geline nispet yapar gibi.
Ne alakasi var? Siz cocugunuz oldugu zaman belli bi yasa kadar sevip doyacak misiniz? Cocugu 60 yasinda da olsa cocuktur. Hic de nispet falan degil kaynanam benim yanimda boyle bi sey yapsa aklimin ucundan bile gecmez nispet yaptigi. O yasa kadar getirmis insanin cocugunu sevmesine karisacak halim yok.

Kayınpederinize diyecek laf yok bence. . Karakteri böyleyse aynı ortamda bulunmayarak veya zor olsada duymamazlıktan gelerek ancak çare bulabilirsiniz. .

Kızabilirsiniz ama insan kocasını belli bir yaştan sonra şapur şupur öpemez heralde. . ama evlat bambaşka. . Çocuğunuz varmı bilmiyorum ama annelerin gözünde evladı daima küçük görünür. ona karşı tavırları bu yüzdendir.

Mrb arkadaşlar Kayınpederim bazen benim yanımda açık açık küfür ediyor ve bu sözler beni rahatsız ediyor çünkü ben ailemden küfüre alışık değilim. Babamın küfür ettiğini duymadım. Ama kayınpederimin benim yanımda (sonuçta ben bi gelin olarak) küfür etmesi beni utandırıyor ve hiç hoşuma gitmiyor. Yani bunu sık değil ama seyrek de olsa yapıyor sizce normal mi bu durum yoksa ben rahatsız olmakta haklımıyım ayrıca kayınvalidemin eşim işten gelince yanaklarını şapır şupur öpmesi paşam geldi vs. sözler söylemesi beni gıcık ediyor. Kocasına bu kadar ilgili değil ama oğluna gelince bi haller oluyor ona hizmet etmeler onun rahatını düşünmeler...

Ben de ömrüm boyunca babamın ağzından küfür çıktığını duymadım, ama kpin ağzı arada bozulur.
Neapayım benim de hoşuma gitmiyor ama yaşını başını almış adamı ben mi terbiye edeceğim?

Bazen benim ailem, eşimin ailesi hep birlikte oturduğumuzda kpin ağzından kaçar, babam uyarır. Okul arkadaşı onlar;
"Arkadaş şşşt hanımların yanında" der. O da fark eder utanır. Naapsın? Yıllarca işi gereği sanayide bulunmuş küfür kıyamet erkek muhabbetinin içinde ömür tüketmiş. Gel de değiştir hadi.

Artık rahatsız bile olmuyorum, çünkü küfür konusunda kpime iltimas tanıdım, çünkü iyi biri.
Duymazdan geliyorum, sen de gel.

"Kusur, görenindir"

Ben kocamı onların yanında o kadar samimi davranamıyorum çekiniyorum

Davran, seni tutan mı var? Ayıplıyorlar mı yoksa kendin mi ayıp olduğunu düşünüyorsun?

Ben de eşime, kendi annesinin gösterdiği kadar sevgi gösterisinde bulunmam aile büyüklerinin yanında, hatta bazı bize özel hitapları da kullanmam "Canım" derim. Bu benim tercihim ve saygı anlayışım diye, bunu annesine nasıl dikte edebilirim? Hakkım var mı?

Annesi, eşimi "Can parçammmm" diye sever, sarılır, öper, şaka olarak omuz atar yanından geçerken.
Anne - oğul arasındaki sevme biçimine nasıl ambargo koyayım, niçin, inanın aklım almıyor şu mantığınızı.
Onlarınki anne oğul ilişkisi, kadın oğlunu senden izin alıp mı sevecek?

Baya baya kıskanıyorsun eşini annesinden ve bu benim açımdan sağlıklı bir şey değil.
Tuhaf ve bencilce.

Oğlunuz var mı bilmiyorum ama aksilik öyle bir gelin düşer gözünün içine bakarsınız
Sizinle aynı fikirde olmayisim neden size bu kadar rahatsız edici geldi?mecbur muyum sizin gibi düşünmeye yada size hak vermeye?evet oğlum var ve inşallah ben oğlumu öptüğümde kıskançlıktan delirecek bir gelin almam.zira dediğimi yaparım.
Bu arada karşı fikirlere tahammülünüz yoksa burada konu acmaniz çok anlamsız.

Kayınpederinizin yaptığı ayıp. Ne yazıkki bir kaç defa KP min böyle çok sinirlenip ona buna kufretmesine denk geldim. Çok iyi Çok da severim kendisini. Ama 6 yıllık evlilikte 1 2 defa rastladım.ben de ayipladim içimden .yapan babam olsa onu da ayıplıyor hatta uyarıyorum.

Kayinvalide ise bir anne.ben daha bu sabah düşündüm.kizim büyürse bir gün böyle opturup koklatir mi kendini acaba diye. Yaptirmazsa çok üzülürüm herhalde. Es mes o benim çocuğum. Tabiki öpucem yanağını sıkıcam.kim karışabilir! !!! Bırakın eşiniz anne sevgisini yaşasın. 30 yasindayim 15 sene oldu annemi kaybedeli.onun beni opusunu sevsini hala arıyorum.

Siz tabiki eşinizi onların yanında sevemezsiniz.bir kere eşle annenin sevmesi farklı olur yani.yani amacı ve sonu farklı yerlere giden iki sevgi gosterisi!!!eşler için dört duvar ve ayrı evler var.

Benim eşimde gider kendi sarılır annesine. "Anne bizi hiç öpüp koklamadin,hep uzaktan sevdin der." Kayınvalidem d3 sizinkinin tam tersi.sehir dışından geliriz Yarımağiz öper oğullarını. Ama çok sever oğulları çok kıymetlidir onun için de sevgisini öyle ifade etmez işte.

Ayyy anacım çok uzun oldu.bu kayınvalidelerin ortası yok demekki.normal karsila....kisaca bu.

Ne alakasi var? Siz cocugunuz oldugu zaman belli bi yasa kadar sevip doyacak misiniz? Cocugu 60 yasinda da olsa cocuktur. Hic de nispet falan degil kaynanam benim yanimda boyle bi sey yapsa aklimin ucundan bile gecmez nispet yaptigi. O yasa kadar getirmis insanin cocugunu sevmesine karisacak halim yok.
I incitanemmmmm arkadasinda dedigi gibi herkesin dusuncesi kendine.

yanımda kim küfür ederse etsin,
hop ne oluyoruz derim.
aile ortamında küfür edilmez.
bence kp yi kendiniz uyarabilirsiniz.

kv konusunda ise, arkadaşlar hak vermişler ama benim de garibime gider 30 yaşında adamın şapır şupur öpülmesi, ki pedagoglar küçük çocuklara bile öyle davranılmaması gerektiğini savunuyorlar.
onun dışında hizmet etmesinden rahatsız olmanızı da anlıyorum, şöyleyse ki, benim evliliğimde hayat müşterek, birbirimize hizmet ederiz ama genellikle kendi işimizi kendimiz görürüz.
kv bize ziyarete geldiğinde eşimin suyunu bile getiriyor, bu da uzun vadede soruna sebep olabiliyor, ona alışan adamı eski haline döndürmek yeniden zor olabiliyor.

Back
X