Mrb arkadaşlar Kayınpederim bazen benim yanımda açık açık küfür ediyor ve bu sözler beni rahatsız ediyor çünkü ben ailemden küfüre alışık değilim. Babamın küfür ettiğini duymadım. Ama kayınpederimin benim yanımda (sonuçta ben bi gelin olarak) küfür etmesi beni utandırıyor ve hiç hoşuma gitmiyor. Yani bunu sık değil ama seyrek de olsa yapıyor sizce normal mi bu durum yoksa ben rahatsız olmakta haklımıyım ayrıca kayınvalidemin eşim işten gelince yanaklarını şapır şupur öpmesi paşam geldi vs. sözler söylemesi beni gıcık ediyor. Kocasına bu kadar ilgili değil ama oğluna gelince bi haller oluyor ona hizmet etmeler onun rahatını düşünmeler...
Ben de ömrüm boyunca babamın ağzından küfür çıktığını duymadım, ama kpin ağzı arada bozulur.
Neapayım benim de hoşuma gitmiyor ama yaşını başını almış adamı ben mi terbiye edeceğim?
Bazen benim ailem, eşimin ailesi hep birlikte oturduğumuzda kpin ağzından kaçar, babam uyarır. Okul arkadaşı onlar;
"Arkadaş şşşt hanımların yanında" der. O da fark eder utanır. Naapsın? Yıllarca işi gereği sanayide bulunmuş küfür kıyamet erkek muhabbetinin içinde ömür tüketmiş. Gel de değiştir hadi.
Artık rahatsız bile olmuyorum, çünkü küfür konusunda kpime iltimas tanıdım, çünkü iyi biri.
Duymazdan geliyorum, sen de gel.
"Kusur, görenindir"
Ben kocamı onların yanında o kadar samimi davranamıyorum çekiniyorum
Davran, seni tutan mı var? Ayıplıyorlar mı yoksa kendin mi ayıp olduğunu düşünüyorsun?
Ben de eşime, kendi annesinin gösterdiği kadar sevgi gösterisinde bulunmam aile büyüklerinin yanında, hatta bazı bize özel hitapları da kullanmam "Canım" derim. Bu benim tercihim ve saygı anlayışım diye, bunu annesine nasıl dikte edebilirim? Hakkım var mı?
Annesi, eşimi "Can parçammmm" diye sever, sarılır, öper, şaka olarak omuz atar yanından geçerken.
Anne - oğul arasındaki sevme biçimine nasıl ambargo koyayım, niçin, inanın aklım almıyor şu mantığınızı.
Onlarınki anne oğul ilişkisi, kadın oğlunu senden izin alıp mı sevecek?
Baya baya kıskanıyorsun eşini annesinden ve bu benim açımdan sağlıklı bir şey değil.
Tuhaf ve bencilce.