Kayınpeder ve namaz konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

-Gri-

Bayan pozitif 😄
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2021
1.409
3.863
83
Arkadaşlar, benim bir kayinpederim.var kendini din işlerine adayan bir adam ve benim pek dindar olmadığımı bildigi halde, her bayram seyran da bela oluyor, namaz namaz diye. Ya düşünün artık gidiyoruz, merdivenlerden iniyorum, hala bir daha geldiğinde beş vakit namaz kıldığını görecem diyor. Öyle dindar bir aile de değildi bu aile ama son yillar kafayı yediler, çok değiştiler. Herşeye din penceresinden bakar oldular. Yemeklerini hızlı hızli yiyip, daha ezan okunmadan namazı beklemeye başlıyorlar. Bu değişim benim umurumda degil ama bana da sarıyor kayınpeder. Önümüz yine bayram ve yine namaz kılıyor muyum diye beni gozetleyecek. Ne kadar aptalca. Ne kadar saçma ya.

Dün oradaydik, vah vah diyerek geldi büyük oglumla. Büyük oğlum da beş buçuk yaşında. Kayınpeder abdest alırken oğlum görmüş ve ne yaptigini sormuş, o da hemen abdest alıyorum namaz kilacagim sizin evde kimse abdest alıp namaz kılmıyor mu demiş. Oğlum da hayır demiş. Bu kafaya ne demeli ne yapmalıyım sizce?

Gitmeyin görüşmeye?
Zaten bayramdan bayrama gidiyorum.kayınvalide kanser hastası, o kadar da düşman olmaya gerek yok diyorum ama bu adam çok değişti, konuşsam bozulacak, kayinvalideye anlatıp duracak. Kayınvalide de iyi bir insan sayılmaz ama hasta oldugu icin huzursuzluk olmasın diyorum. Moral önemli ya!

Sahsen aldirmam. Bazi insanlari ölüm korkusu sardi son zamanlarda. Birden dine yönelen bir cok insan var. Kendisi istedigi gibi yapsin. Bana sorsa da bir cevaplarim iki cevaplarim sonra gereken cevabi saygimi bozmadan veririm. Tesvik etmeye calisiyor kendince sanirim

Benim esimin ailesinde bütün kadinlar kapalidır namaz kılar erkekler ise din sadece kadinlara var gibi davranırlar ve bu hic acayip gelmez onlara kadinlar kapali 5 vakit namazli olacak gezmeyecek ama erkekler rahatla icebilir rahatla gezebilir .Isimlerin sonunda hep Nur vardır asla şaşmaz bu bir bayram kapalilarin süsünden bilmem kimin gelininin giydigi kısa tunikten konu acıldı ben de kadinlarla ugrastığınız kadar kendinize bakin bence isimlerin sonuna nur hecesi koymakla müslüman olunmuyor dedim daha hic kimsenin kıyafeti hakkında benim yanımda konusamıyorlar afaroz ediveriyorum yilanın basıni kücukken ezeceksin böyle beylik laflar ettigime bakma yeni gelinken baya eziktim ben de 🥺 Bu arada 6 subat sonrası bende de namaza baslama dine yonelme maneviyata yonelme oldu tovbe ettigim konular oldu ama esim de dahil kimseye namaz kil demiyorum kitap var ilmihal var isteyen okusun haşa peygamber değilim ki teblig edeyim ben böyle insanlara sinir oluyorum

Sahsen aldirmam. Bazi insanlari ölüm korkusu sardi son zamanlarda. Birden dine yönelen bir cok insan var. Kendisi istedigi gibi yapsin. Bana sorsa da bir cevaplarim iki cevaplarim sonra gereken cevabi saygimi bozmadan veririm. Tesvik etmeye calisiyor kendince sanirim
Beni düşünüyormuş. İyiliğimi istiyormuş. Benim de aklım var, benim günahım benim sevabın, herkes kendi bacagindan diyeceğim ama ev çok gergin, herkes diken üstünde kayınvalide hasta diye. Gülerek tamam baba, kılarız baba demekten gına geldi.

Beni düşünüyormuş. İyiliğimi istiyormuş. Benim de aklım var, benim günahım benim sevabın, herkes kendi bacagindan diyeceğim ama ev çok gergin, herkes diken üstünde kayınvalide hasta diye. Gülerek tamam baba, kılarız baba demekten gına geldi.

"Baba tesvik etmek istemen ne güzel, Allah hayrini sana yazsin..ama her sefer tekrar etmene gerek yok." Deyin. Tamam baba kilariz deseniz tabi ki gelecek sefere sorar

Bence böyle demeniz yanlış. Böyle cevap verince ısrarla namaz kilmanizi bekliyor gibi geldi bana.
Baba bu konuda ısrar etmenden hoşlanmıyorum herkesin kendi aklı var fikri var, ibadet kişisel bir şeydir lütfen birdaha bu konuda bir şey söyleme ısrar etme gibi şeyler diyebilirsiniz.
Bu saygısızlık değildir.
Aksine onun yaptığı şey saygısızlık.

Dinimiz zorlama dini değil diyin zorla olan da ne kadar kabul olur meçhul diyin, siz yol gösterdiniz ama uymak uymamak bana ve aileme kalmış diyim

Niye tamam baba, kılarız baba gibi cevaplar veriyorsunuz? Bunlar beklentiye sebep olur. Herkesin dini de ibadeti de kendine, benim kılmadığım namazların günahı size yazılmıyor deyin. İnançsız da olabilirsiniz bu şekilde dayatmak hakkı değil.

Arkadaşlar, benim bir kayinpederim.var kendini din işlerine adayan bir adam ve benim pek dindar olmadığımı bildigi halde, her bayram seyran da bela oluyor, namaz namaz diye. Ya düşünün artık gidiyoruz, merdivenlerden iniyorum, hala bir daha geldiğinde beş vakit namaz kıldığını görecem diyor. Öyle dindar bir aile de değildi bu aile ama son yillar kafayı yediler, çok değiştiler. Herşeye din penceresinden bakar oldular. Yemeklerini hızlı hızli yiyip, daha ezan okunmadan namazı beklemeye başlıyorlar. Bu değişim benim umurumda degil ama bana da sarıyor kayınpeder. Önümüz yine bayram ve yine namaz kılıyor muyum diye beni gozetleyecek. Ne kadar aptalca. Ne kadar saçma ya.

Dün oradaydik, vah vah diyerek geldi büyük oglumla. Büyük oğlum da beş buçuk yaşında. Kayınpeder abdest alırken oğlum görmüş ve ne yaptigini sormuş, o da hemen abdest alıyorum namaz kilacagim sizin evde kimse abdest alıp namaz kılmıyor mu demiş. Oğlum da hayır demiş. Bu kafaya ne demeli ne yapmalıyım sizce?
Namaz farzdır.Burada dini konuda yasakmış hemen ceza geliyor.Haberiniz olsun.Namaz kılmayan cennete giremez.Ama sadece küçük cocugunu eğitim amaçlı zorlayabilirsin.Baskasinin kızını gelinini bilmem zorlamak biraz abes ve tuhaf geldi.

Böyle böyle diyorum ama niye hala devam ediyor diyorsunuz 😒 istemiyorum diyin dediler yok dediniz, görüşmeyin dedik yok dediniz. E kılın o zaman?

Oğlunuz yok dediğine göre babasından da görmüyor, sende kayınbaba laf attıkça kocana topu at,kendi babası ister laf sokar ister geçiştirir kendi bilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X