Kayınpederim çocuğuma zarar verdi

Boşanmadım , çok yalvardı . Onları gönderdim dedi , fazlasını yapamıyorum dedi. Ben görüşmüyorum o görüşüyor .
İlk kavga anında size git demiş ama eşiniz. Ailesini tutmuş gayet. Komşuların dediğini gizlemiş. Bence sınırımız de hala bu yüzden. Hazmedemiyirsunuz . En çok da eşinizin yaptığını. Haklısınız da. Malesef hiçbirşey eskisi gibi olmaz evliliğinizde. O güveni kaybetmiş kocanız. Hem koca olarak hem de baba olarak

İlk kavga anında size git demiş ama eşiniz. Ailesini tutmuş gayet. Komşuların dediğini gizlemiş. Bence sınırımız de hala bu yüzden. Hazmedemiyirsunuz . En çok da eşinizin yaptığını. Haklısınız da. Malesef hiçbirşey eskisi gibi olmaz evliliğinizde. O güveni kaybetmiş kocanız. Hem koca olarak hem de baba olarak
Evet maalesef , o yüzden dayanamıyorum bazen . Ne yapayım dedi ? Bu olaydan sonra gidin dedim def olun evimden . Onlar giderse ben de giderim dedi. Tamam git . Ben çalışıyorum ,çocuklarıma da bakarım zaten . Maddi bağlılığım yok eşime .
Ama gitmedi ve 2 hafta evimde kaldılar . Bütün bu olaylardan sonra gitmediler. Eşimde gözümden düştü . O kadar karmaşık ki hissettiklerim .

Kayınvalidem mental sorunlarından dolayı psikolojik sorun yaşamaya başladı, sebeni bilinmiyor ama zarar vermeye kalkıştı kendine
O nemrut adam, Çocuğunuza bunu yapabildiyse karisinin mental sorunlarina sebep aramasinlar.
Muhtemelen kadina da şiddet gösteriyor olabiliyor.

Asla asla ölseler de ne siz ne çocuklar değmez karşılaşmayın ay çok üzüldüm ya eşiniz de aynısını yaşamış muhtemelen ama onların yanında yer alması saçma kv de kendisini mi düşündü size duyursaydı yahu gerçekten çocuklara isterseniz destek aldırın tüylerim diken diken oldu iki çocuğuma ben bağırsam da babalarıyken ters bişi dese dokunuyor şiddeti geçtim büyük konuşarak yazmak istemiyorum ama umarım atlatırsınız ama evliliğiniz devam etsede asla bunlarla denk gelmeyin

Su an kucağımda bebeğimle okudum bunu kanım çekildi, değil birisi vuracak kaşını gözünü oynatıp korkutmaya çalışsa, onun kaşını gözünü yırtarım, birak iki hafta daha kalacaklar ha, o adam da baba diye geçiniyor mu hala, cocuklarina sahip çıkamamış, önce o baba musvettesi evden gönderilmeliydi.

Ama eşim var ve onun bu aileden gelmesi , üzülüyorum ama asla ve asla onları kabul edemiyorum .
Yoo ediyorsunuz. Eşiniz onların parçası, çocukları her gün dövülürken mık dememiş, korumamış yapma dememiş. Sizden önce onun göndermesi gerekmez miydi? Bence istismar da etse ses çıkarmazdı çünkü babası öz çocuklarından daha önemli. Keşke komşular polisi arasaydı, çocukları alsalardı elinizden.

Bu kadar yazdınız ettiniz, sonuç ne? Bu adamla aynı evde aynı yatakta mısınız? İşi gücü parası olan kadınlarsınız bir de. Yurt içi yurt dışı fark etmiyor. Kadınlar çocuklarını tehlikenin içinden çekip çıkarmıyor, babalarından ayrı büyümesinler bahanesine sığınıyor. Bu pislik adamı koca-baba diye tutuyor musunuz evde? Yarın sizin yüzünüzden annem babam gitti diyip kendi de döver çocukları. Çocuğunun dudağı yarılırken bile seyretmiş ezik sünepe.

Siz değil çocuğunuz yemiş dayağı, niye nasıl unutsun? Sizin değil onun canı yandı korktu. Bencilliğe bak unutmasını istiyorummuş. Dedesi onu döverken babası oturup seyretmiş, korumamış almamış elinden. Bunu da unutsun çünkü siz öyle istiyorsunuz. O koca dediğiniz yaratıkla aynı evde yaşıyor çocuklar, nasıl unutsunlar?

Tövbe estağfurullah sabır Ya Rabbim🙏 dedesi çocuğumun ağzına çatalı sokup canını yakacak o çatalı yuttururum ona🤬

Eşiniz de tam boşanılacak biri, onlar ailesiymiş, kızınız da evladı, insan evladı dayak yerken susar mı, yazık onun kalıbına😡

Bir sene önce oldu .

Kısaca anlayacağım, akrabalarım burada ola bilir (

Sadece tepkim çok mu fazla merak ediyorum . Yanlış mı yaptım . Başka yollar ile çözermiydim bilemiyorum .
Ben çalışan anneyim. 2 kız çocuğum var . Çok şükür . Allah fazla görmesin onları bana .
Kayınvalidemle ve eşimin ailesi ile hep iyidim. Ben yabancıyım bu ülke ve kültür için ama , kader işte . Sevdik evlendik ve s . Klasik .
11 senelik evliyim.
Kayınvalidem mental sorunlarından dolayı psikolojik sorun yaşamaya başladı, sebeni bilinmiyor ama zarar vermeye kalkıştı kendine , hastane , Yorgun bakım ve s . Kim balacak diye ortaya bir sorun çıktı. Benim eşim ailenin en küçük oğlu. Herkes geri çekildi, ben tamam dedi bizde kalsın , eşim erken geliyor ben akşam kadın olarak ona hizmet ederim özel durumlarda. Neyse öyle anlaştık. Bizde kalacak , yatalak kaldı çünkü belli bir süre, bakacak biri bulunmadı 4 kardeş arasında .
Benim 2 çocuğum var , eşimle ikimiz çalışıyoruz . Eşim ben erken gelirim dedi ama babam da bizde kalacak annem onsuz yapamaz o da yalnız kalamaz . Tamam dedim . Olsun . Benim bakıcım vardı ben işteyken çocuklarımı servisten alan , yemek yediren ve yanlarında duran kadın . Allah razı olsun ondan bin kere. Kapalı bayan , kayınpeder evde var diye ben gelemiyorum dedi evde erken varken çalışamam beni anla dedi. Tamam dedim sonuçta evde 2 kişi biri yatalak o birir kocası. Eşim erken gelir , kayınpeder dedi ben ilgilenirim o gelene kadar . Zaten Bebek değiller . Sadece yemek verilsin ve başlarında duracak biri gerekiyordu. Seçeneğim olmadı hasta kayınvalidemi eve aldım kocası da geldi ne yapacağımı bilemedim. tamam dedim .
Neyse uzatmayacağım . Bakıcı abla da komşum bu arada. Karşı konşum .
Ben de güveniyorum salak gibi .11 sene tanıyorum eşimin ailesini.
Bir gün eve geldim herkes tedirgin eşim dahil . Anlayamadım . Yemek yerken çocuğum dedi ki dişim ağrıyor ve dudağım. Allah . Bir baktım çocuğumun diş Eti yarılmış . Nasıl oldu dedim ? Dedem vurdu dedi. Öldüm burada .
Neyse kavga çıkarttım dedim nedir bu ? Bu arada kayınvalidemin altini değiştirmek , yıkamak benden . Ben yapıyorum herşeyi ( söylemek istedim ).
Bende isyan bende kriz nasıl yapasınız. Eşim sanki birşeyden haberi yok.
Dedim ben kaldıramam eşime gitsin babam annem kalsın , o gitsin ben işteyim sen de iştesin ben istemiyorum onu evimde.
Eşim sanki bilmiyordu . Helen komşuma gittim çocuklarımı tekrar bakarmısın , çalışmak zorındayım .
Dedi ki sana anlatmam gerekiyor.
Komşular şikayet etti bana bu daireyi . Çocukları kim dövüyor bu evde diye çocuk ablama sesleri bütün gün . Meğer komşular kapıya geldi . Bu ne ağlama sesi eşime sordular ben yokken . Bütün gün çocukları dövüyorlar bu evde eşine geldiler dedi. Sana demedi mi.
Yok tabi kendi annesi bakılsın diye , babasına ben bir şey demeyim diye sustu bu adam . Midem bulandı .
Eve geldim dedim def olun buradan , sen oglun ve eşin gidin buradan . Def olun . Beni bakıcısız bıraktınız. Annenin altını yıkıyorum ben sen benim çocuklarıma zarar mı vereceksin. Ayağa kaldırdım herkesi. Gitmediler . Ben gitmiyorum oğlumun evi diye. ( ipotek ev ve birlikte yaptık ) . Neyse dedim yok ben istemiyorum gitsinler eşim onların tarafını tuttu . Ben de giderim dedi , git dedim .
Gitmedi ama onlar da kaldı . Çocukları komşum baktı onun evinde , onlar bende kaldı . Eve gelmek istemedim her akşam ağlayarak arabadan inemedim . Bende devam ettiler kalmayı. Öyle de 2 hafta geçti ben eşime dedim babam gelecek memleketten ve annem , ben onlarla döneceğim boşanalım sen ailene git ben çocuklarla baba evine .
Çocuğa gelince travma yaşadı , çatalı soktı agzına çocuğumun Allah onun belasını versin . Yemek yemek istemediği için , diş etini yırttı. Çocuğumu korkuttu ve hala yaşlı insanlara karşı korkusu var. Büyük kızımla konuştum neden anlatmadın kardeşinle bu şekilde davrandı diye , neden ? Korktum dedi sana zarar verir ve bize . Fazlası oldu mu ? Yok konuştum her konuyu , şükürler olsun o konuda bir şey olmadı. Ama şiddet gösterdi ve zarar verdi.
Bende eşime dedim gitsin o , kayınvalide de gitsin . O yatalak ama zihin engelisi değil . Kendi oğluna anlatabilirdi baban öyle davranıyor diye ama sustu.
Ben gitmelerini istedim ve 2 hafta süren zor süreden sonra gittiler evlerine . Bend eaffetmedim ne görüşüyorum ne de konuşuyorum onlarla . Nefret var içimde onlara karşı. Ve eşime karşı . Hala af etmedim bu insanları .
Çocuğum unutmadı , dede kötü insan diyor hala sevmiyorum diyor .
Hala hatırlıyor bu şiddeti.
Ama eşim var ve onun bu aileden gelmesi , üzülüyorum ama asla ve asla onları kabul edemiyorum .
Sağlıklı ve mantıklı insanların olmasını diliyorum herkesin etrafında .
Bu kadar ..
Esiniz bu konuda suskun olup bi cözüm bulmamasi kötü. Bence siz ayrilin cocuklari alip onlar evde otursun.

Hangi ulkeden geliyorsunuz bilmiyorum ama tahminim Kafkas ya da Asya ulkelerinden biri.

Elinizde boyle yok olup gidebileceginiz kendinize ait cok uzak bir memleketiniz varken cocugunuzun agzina catal sokan ruh hastalariyla ayni yerde niye kaliyorsunuz ki, alin goturun çocuklarınızı kurtarin.

Böyle babayı gormedende büyüseler bisey kaybetmezler.

Hani diyorsunuz ya “Ben onların öyle olduğunu bilsem çocuklarımı bırakır mıydım” diye, babaları biliyordu ve bıraktı.
Üstüne çocuklarının ve sizin yaşadığınız travmayı göre göre 2 hafta daha onlarla yaşamaya mecbur etti.
Yani çocuklarını düşünen bir baba asla değil üstüne çocuklarınız babalarına-belki de size- asla güvenemeyecekler, bizi her şeyden korur diye.
Böyle baba olacaksa uzakta olsun daha güvenli çocuklar için.
Demem o ki bu adamı niye affettiniz, niye diğerleri gibi kovup ondan da nefret etmediniz;babayı ayrıcalıklı kılan ne?
Esas o sorumlu olanlardan öncesi ve sonrasını biliyormuş tahmin de etmiş

Evet maalesef , o yüzden dayanamıyorum bazen . Ne yapayım dedi ? Bu olaydan sonra gidin dedim def olun evimden . Onlar giderse ben de giderim dedi. Tamam git . Ben çalışıyorum ,çocuklarıma da bakarım zaten . Maddi bağlılığım yok eşime .
Ama gitmedi ve 2 hafta evimde kaldılar . Bütün bu olaylardan sonra gitmediler. Eşimde gözümden düştü . O kadar karmaşık ki hissettiklerim .
Siz dalga mı geçiyorsunuz? Git dedim gitmediler, napim 2 hafta daha kaldılar. Bu nasıl iş? Onlar giderse ben de giderim diyen adamı niye polis zoruyla atmadınız evden? Bir daha çocuğu bırak eve yaklaşamazdı ama borcunu ipoteğini seve seve ödetirlerdi. Neyse bu konu çok sinir bozucu, takip etmemem gerek. Herkes kendi zevkinde keyfinde ve olan yine çocuklara olmuş. Bütün komşular çocukların dövülürken seslerini duymuş, buna rağmen adamdan soğumamış nefret etmemiş kocam diye tutmuşsunuz ve tek derdiniz çocuk unutsun artık. Baba görüyor kurtarmıyor, anne biliyor ama çocuklarını 15 gün daha bu pisliklerle aynı çatı altında yaşatıyor. En çok sizi affetmeyip unutmazlar bence.

Sen tutarsın altını temizlersin, onlar da teşekkür niyetine evladını döver. :olamaz:
Kocanız tam boşamalık bir koca. Evladını koruyamadığı yetmiyor gibi bir de gerekli tepkiyi de gösterememiş. Ben olsam boşardım. Beni geçtim, evladıma sahip çıkamayan biriyle evli kalmam.

Malesef çok zor bir durum. Eşinizde de yeterince mahcubiyet yok demekki , sınırımız geçmediğine göre. Zaten özrü de yılki o iki hafta kalmaları , ben de girerim demesi falan herşeyi açıklıyor. Ailesiyle de görüşüyormuş siz kötü olmuşsunuz resmen. Sanki siz onları dövdünüz. Haklıyken haksızmışsınız gibi muamele görmuşsunuz eşinizden. Telafisi ne olur bilemem.

Bir sene önce oldu .

Sadece tepkim çok mu fazla merak ediyorum . Yanlış mı yaptım . Başka yollar ile çözermiydim bilemiyorum .
Ben çalışan anneyim. 2 kız çocuğum var . Çok şükür . Allah fazla görmesin onları bana .
Kayınvalidemle ve eşimin ailesi ile hep iyidim. Ben yabancıyım bu ülke ve kültür için ama , kader işte . Sevdik evlendik ve s . Klasik .
11 senelik evliyim.
Kayınvalidem mental sorunlarından dolayı psikolojik sorun yaşamaya başladı, sebeni bilinmiyor ama zarar vermeye kalkıştı kendine , hastane , Yorgun bakım ve s . Kim balacak diye ortaya bir sorun çıktı. Benim eşim ailenin en küçük oğlu. Herkes geri çekildi, ben tamam dedi bizde kalsın , eşim erken geliyor ben akşam kadın olarak ona hizmet ederim özel durumlarda. Neyse öyle anlaştık. Bizde kalacak , yatalak kaldı çünkü belli bir süre, bakacak biri bulunmadı 4 kardeş arasında .
Benim 2 çocuğum var , eşimle ikimiz çalışıyoruz . Eşim ben erken gelirim dedi ama babam da bizde kalacak annem onsuz yapamaz o da yalnız kalamaz . Tamam dedim . Olsun . Benim bakıcım vardı ben işteyken çocuklarımı servisten alan , yemek yediren ve yanlarında duran kadın . Allah razı olsun ondan bin kere. Kapalı bayan , kayınpeder evde var diye ben gelemiyorum dedi evde erken varken çalışamam beni anla dedi. Tamam dedim sonuçta evde 2 kişi biri yatalak o birir kocası. Eşim erken gelir , kayınpeder dedi ben ilgilenirim o gelene kadar . Zaten Bebek değiller . Sadece yemek verilsin ve başlarında duracak biri gerekiyordu. Seçeneğim olmadı hasta kayınvalidemi eve aldım kocası da geldi ne yapacağımı bilemedim. tamam dedim .
Bir gün eve geldim herkes tedirgin eşim dahil . Anlayamadım . Yemek yerken çocuğum dedi ki dişim ağrıyor ve dudağım. Allah . Bir baktım çocuğumun diş Eti yarılmış . Nasıl oldu dedim ? Dedem vurdu dedi. Öldüm burada .
Neyse kavga çıkarttım dedim nedir bu ? Bu arada kayınvalidemin altini değiştirmek , yıkamak benden . Ben yapıyorum herşeyi ( söylemek istedim ).
Dedim ben kaldıramam eşime gitsin babam annem kalsın , o gitsin ben işteyim sen de iştesin ben istemiyorum onu evimde.
Eşim sanki bilmiyordu . Helen komşuma gittim çocuklarımı tekrar bakarmısın , çalışmak zorındayım .
Komşular şikayet etti bana bu daireyi . Çocukları kim dövüyor bu evde diye çocuk ablama sesleri bütün gün . Meğer komşular kapıya geldi . Bu ne ağlama sesi eşime sordular ben yokken . Bütün gün çocukları dövüyorlar bu evde eşine geldiler dedi. Sana demedi mi.
Yok tabi kendi annesi bakılsın diye , babasına ben bir şey demeyim diye sustu bu adam . Midem bulandı .
Eve geldim dedim def olun buradan , sen oglun ve eşin gidin buradan . Def olun . Beni bakıcısız bıraktınız. Annenin altını yıkıyorum ben sen benim çocuklarıma zarar mı vereceksin. Ayağa kaldırdım herkesi. Gitmediler . Ben gitmiyorum oğlumun evi diye. ( ipotek ev ve birlikte yaptık ) . Neyse dedim yok ben istemiyorum gitsinler eşim onların tarafını tuttu . Ben de giderim dedi , git dedim .
Gitmedi ama onlar da kaldı . Çocukları komşum baktı onun evinde , onlar bende kaldı . Eve gelmek istemedim her akşam ağlayarak arabadan inemedim . Bende devam ettiler kalmayı. Öyle de 2 hafta geçti ben eşime dedim babam gelecek memleketten ve annem , ben onlarla döneceğim boşanalım sen ailene git ben çocuklarla baba evine .
Çocuğa gelince travma yaşadı , çatalı soktı agzına çocuğumun Allah onun belasını versin . Yemek yemek istemediği için , diş etini yırttı. Çocuğumu korkuttu ve hala yaşlı insanlara karşı korkusu var. Büyük kızımla konuştum neden anlatmadın kardeşinle bu şekilde davrandı diye , neden ? Korktum dedi sana zarar verir ve bize . Fazlası oldu mu ? Yok konuştum her konuyu , şükürler olsun o konuda bir şey olmadı. Ama şiddet gösterdi ve zarar verdi.
Bende eşime dedim gitsin o , kayınvalide de gitsin . O yatalak ama zihin engelisi değil . Kendi oğluna anlatabilirdi baban öyle davranıyor diye ama sustu.
Ben gitmelerini istedim ve 2 hafta süren zor süreden sonra gittiler evlerine . Bend eaffetmedim ne görüşüyorum ne de konuşuyorum onlarla . Nefret var içimde onlara karşı. Ve eşime karşı . Hala af etmedim bu insanları .
Bu kadar ..
Normal değil bunlar. Sizde ne cesaret çocukları dedeye emanet etmişsiniz. Ne derlerse desinler çocuk emanet edilmez.. Böyle çocuklarınız tacize bile uğrayabilir.

Çocuklara hemen psikolojik destek aldırın. Sizde onların özgüvenleri için elinizden geleni yapın.

Simdi kim onlara zarar verse korkup size anlatamayacaklar.

Bir daha evinize, çocuklarınıza kimseyi yaklaştırmayın.

Eşiniz de çok kötü bir baba. Ç çocuğunu ailesine kurban etmiş. Gözünüz onda da olsun. Şiddete o da meyilli olabilir çocukları korkutabilir.

Ayrıca bakıcı komşuya da çok güvenmeyin. Çocuklarınız da ne yaşıyurlarsa size mutlaka anlatsınlar.

Tepkinizin fazla olduğunu mu soruyorsunuz gercekten ? O evi baslarina yikardim , kabuslari olurdum onların bi daha aklina ben ve cocuklarim gelecek olsa psikolojik sorunlari olurdu onları oyle mahvederdim hee ama en basta cocuklarim siddet görürken susan onlari korumayan asalak , aciz insana basardim tekmeyi . Dehsete dustum okurken asla yaklastirmayin yaniniza

O cocuklar o kadar sansli ki sizin gibi anneleri oldugu icin 🤍 En dogrusunu yapmissiniz, mesafe en dogrusu. Iyi niyetinizi suistimal etmisler. O psikopat dedeyle asla bir araya getirmeyin zaten cocuklari.

Normal değil bunlar. Sizde ne cesaret çocukları dedeye emanet etmişsiniz. Ne derlerse desinler çocuk emanet edilmez.. Böyle çocuklarınız tacize bile uğrayabilir.

Çocuklara hemen psikolojik destek aldırın. Sizde onların özgüvenleri için elinizden geleni yapın.

Simdi kim onlara zarar verse korkup size anlatamayacaklar.

Bir daha evinize, çocuklarınıza kimseyi yaklaştırmayın.

Eşiniz de çok kötü bir baba. Ç çocuğunu ailesine kurban etmiş. Gözünüz onda da olsun. Şiddete o da meyilli olabilir çocukları korkutabilir.

Ayrıca bakıcı komşuya da çok güvenmeyin. Çocuklarınız da ne yaşıyurlarsa size mutlaka anlatsınlar.
Aile icinde siddete maruz kalan erkekleri koca / baba yapmamak gerekiyor, ezilmis insanlar genelde baskalarini onceliklemez, kurtarmaya da calismaz, cok nadirdir kahramanlik gösterip zorbasinin elinden baska kurbanlari kurtarmaya calisan insan.

Cogu kez, zorbanin yeni kurbanlar bulmasi eski kurbanin "rahatlamasi" anlamina geliyor iste o da böyle sonuclar doguruyor.

Bir sene önce oldu .

11 senelik evliyim.
Bu kadar ..
Tabiki haklısınız. 2 hafta sabır etmişsiniz. Eşinizde defolup gitseymiş keşke. Hiç üzülmeyin ne halt ediyorlarsa etsinler. Bir daha evinize koymayın

Back
X