Kayınpederim evdeki düzenimiz dahil herşeye karışıyor

ylz78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2010
119
1
68
Zonguldak
kızlar 8 aylık evliyim ve misafirliğe gelen eşinizin ailesi özellikle babası evdeki düzeniniz dahil herşeye karışsa ne yaparsınız ve geceleri de kitaptı namazdı derken oturuyor mutfak odalar da geziyor ve eşimle artık tartışmaya başladım gece duşa girmek istesem giremiyorum hiç bir yere kımıldayamıyorum ne yapacağımı şaşırdım ve strese girdim eşimi çok seviyorum ve ben onun da üzülmesini istemiyorum ne yapacam ben yaa

yok canımgece de oturuyor okuyor namaz kılıyor, sabah namazını falan kılıp yatıyor ama o rada da eşimde işe gidiyor. kaldım yani arada.

yok misafirliğe geldiler aslında aynı şehirde oturuyoruz ama şimdilik bendeler çoçuklarını geziyorlarmış ama belirli bi tarihde vermiyorlar ki bizde plan yapalım yada o zmanana kadar sabır edelim yaşılda değilller 50- 55 arası bişey ama sadece kendini düşünüyor benimde banyom odamın içinde değil sıkıntı yaşıyorum artık ben de eşimle 2 haftadır.

yok misafirliğe geldiler aslında aynı şehirde oturuyoruz ama şimdilik bendeler çoçuklarını geziyorlarmış ama belirli bi tarihde vermiyorlar ki bizde plan yapalım yada o zmanana kadar sabır edelim yaşılda değilller 50- 55 arası bişey ama sadece kendini düşünüyor benimde banyom odamın içinde değil sıkıntı yaşıyorum artık ben de eşimle 2 haftadır.

eşiniz konuşsun bence kayınpederinizle,siz konuşursanız tatsızlık çıkabilir...

kısa bir süre kalacaksa idare et canım başka ne yapabilirsin ki:44:
eğer uzun kalacaklarsa bence eşin babasıyla konuşsun yada kayınvaliden eşi ile konuşsun
sabaha kadar uyumamak oda oda gezmek herşeye karışmak hoş bir durum değil tabiki:26:daha anlayışlı olmaları gerek ama bazı büyükler çok tuhaf yaaa:20:

Valla bu tür şeylerde konuşmak olayı gereksiz yere büyütebiliyor. Yani küçük eleştiri, uyarı ya da ricalar doğrudan tartışma gibi algılanabiliyor. O nedenle siz dolaylı mesaj vereceksiniz. Banyoya girmeniz gerekiyorsa gireceksiniz. Eğer anlayışlı biriyse zaten hatasını anlar ve sizin için uygun olmayan saatlerde odasına çekilir bundan sonra. Yok eğer anlayışlı biri değilse sizin banyo yapacağınız malum saatlerde ortada dolaşmaya devam ederse kendisi utansın.

neden banyoya girmekten utanıyorsun cnm illaki bişey yapıncamı banyo yapılır. valla bende eşimde her sabah duş alırız he yaz ayında eve girerken daha banyoya gireriz. sürekli duş alırız yani. sen köşe bucak saklanırsan girdiğinde garipserler. benim ailemde eşimin aileside bilirler bizim sürekli duş aldığımzıı o yüzden hiç sorun olmaz.

kızlar haklısınız eşimde biz kendimize bakalım anlaarlar ve odasınsına çekilir diyor ama ben hiç emin değilim insan bi düşünür yeni evliler diyeç bu yüzden eşim ben de soğur diye ve eşimi bu konuda üzdüğüm için kendimi yiyip bitiriyorum. ama hala gidecekleri zamanı bilmiyorum hee bide şu sorun var her gidilen yere biz de gitmek zorundaymışız gibi konuşuyor. sanki bu evde benim kocam yok o karışıyor. ama ben de tepki olarak surat yapıyorum açıkcası ve gitmiyorum onlarla.

Valla bu tür şeylerde konuşmak olayı gereksiz yere büyütebiliyor. Yani küçük eleştiri, uyarı ya da ricalar doğrudan tartışma gibi algılanabiliyor. O nedenle siz dolaylı mesaj vereceksiniz. Banyoya girmeniz gerekiyorsa gireceksiniz. Eğer anlayışlı biriyse zaten hatasını anlar ve sizin için uygun olmayan saatlerde odasına çekilir bundan sonra. Yok eğer anlayışlı biri değilse sizin banyo yapacağınız malum saatlerde ortada dolaşmaya devam ederse kendisi utansın.

kesinlikle boyle yapın

balımnur haklısın ama ben de biraz çekiniyorum daha doğrusu biraz garip yani off nasıl anlatsamki yaa inanın 2 haftada 2 senem gitti.

canım normal hayatına devam et. zamanla o da evinizin düzenine alışır, nerde ne yapacağını anlar.

kızlar arada kaldım işte ne bileyim biraz anlayışlı olsalar hiç olmazsa kaldığı odada falan olsa da çıkmasa eyvallah diyecem ama yok yaa kendimi kötü hissediyorum gece duşa giremiyorm sinirlerim bozuldu artık.

kızlar arada kaldım işte ne bileyim biraz anlayışlı olsalar hiç olmazsa kaldığı odada falan olsa da çıkmasa eyvallah diyecem ama yok yaa kendimi kötü hissediyorum gece duşa giremiyorm sinirlerim bozuldu artık.

Ama böyle davranman senin açından da onlar açısından da eşin açısından da iyi değil. Sen birşeydsen rahatsız oluyorsun ve kendi kendine içinde büyütüyorsun. Bu nedenle artık başka şeyler de batmaya başlayacak yavaş yavaş sana. Bu sefer onlara surat asacaksın, eşine dırdır yapacaksın. Belki böyle bir rahatsızlık verdiklerinin farkında bile değiller ve sen kendi içinde bu olayı büyüttüğün için huzursuzluk çıkacak. anlatabiliyor muyum? Tavşan dağa küsmüş dağın haber olmamış misali. O nedenle sen kendini germek yerine normal hayatına devam et, o akış içinde zaten durumu anlayacaklardır. Kendi kendine banyoya gitmeyip gitmeyip bugün de banyo yapadım diye hayıflanmanın kimsye faydası yok. Daha evliliğin başındasın. Böyle ufak tefek tatsızlıkların birikip kocaman bir sorunlar yumağı olmasını engellemek senin elinde. O yüzden sen normal hayatına devam et ki kendini kısıtlanmış hissetme, doşuna yıpranma, sen yıpranmadığın için yüzün düşmesin, o insanlar da hatalarını anlasın ama senin surat asmanla değil de daha az kırıcı şekilde. Bütün bunlar eşinle senin arana gerginlik girmesine de neden olur. Gir banyona sen.

saolun kızlar en azından destek aldım biraz. demekki benim banyoya girmem değil onun evde dolaşması ayıp.

Ebevyn banyo odanızın içinde olsada birşey değişmez ki.
Duşunuzu aldınız diyelim bu sefer saç kurutması var.
Kurutma makinesinin sesi bu sefer sıkıntı yaratacak.
Saçlar ıslak gitseniz gene gözlerine batacak fark edecekler
Yeni evlilerin yanında kalmak zır cahillik.
Aklı fikri medeniyeti yerinde olan insanlar kesinlikle kalmazlar zaten.
Rahatsız olduğunuzu belli edin.
Kocanızın ailesiyse aileliyini bilsin.
Medeniyeti hoş görüyü bilmiyorlarsa bu saatten sonra öğrensinler.
Belki kızacaksınız ama bunları genel anlamda algılayın.
Benim içinde geçerli hepimiz için..

Aynı şehirde yaşayıpta , 2 haftadır sizde kalmaları ne saçma....ama işte insan yaşlanınca ya bencilleşiyor yada idrak edemiyor...bilemiyorum...

Kayınpederin geceleri dolaşıyorsa sende odanın kapısını kapat, yat uyu..belliki adamın huyu bu...zaten değiştiremezsin....

Hiç eşini bu yüzden üzme..aranızı açma...

Aynı şehirde yaşayıpta , 2 haftadır sizde kalmaları ne saçma....ama işte insan yaşlanınca ya bencilleşiyor yada idrak edemiyor...bilemiyorum...

Kayınpederin geceleri dolaşıyorsa sende odanın kapısını kapat, yat uyu..belliki adamın huyu bu...zaten değiştiremezsin....

Hiç eşini bu yüzden üzme..aranızı açma...

İyide adamın huyu buysa gitsin evinde gezinsin.
Düne kadar gelinin evinde mi geziniyordu bey baba.
Evin içinde birisi gezinirken nasıl kapıyı kapatıp hiç birşey olmamış gibi uyuyabilir arkadaş..
Kaldı ki yaşlı falan değiller 50 55 sadece cahiller kendilerini geliştirememişler.
Yaşlı olup ne kibar ne düşünceli üstünden medeniyet akan aileler anneler babalar var.
Öyle düşünceli anne babaların ellerinden öpmek lazım..
Gelin görün ki böyle güzel insanlar herkesin başına gelmiyor.

iyide adamın huyu buysa gitsin evinde gezinsin.
Düne kadar gelinin evinde mi geziniyordu bey baba.
Evin içinde birisi gezinirken nasıl kapıyı kapatıp hiç birşey olmamış gibi uyuyabilir arkadaş..
Kaldı ki yaşlı falan değiller 50 55 sadece cahiller kendilerini geliştirememişler.
Yaşlı olup ne kibar ne düşünceli üstünden medeniyet akan aileler anneler babalar var.
öyle düşünceli anne babaların ellerinden öpmek lazım..
Gelin görün ki böyle güzel insanlar herkesin başına gelmiyor.

haklısın....üstünden medeniyet akan ne insanlar var....ama yaşları gelmiş 55 e ....sen bu insanları değiştirebilir misin ?

Kayınpederi ortalıkta gezerken ne yapsın peki..arkadaşta eline tesbih alıp volta mı atsın....

Güzelce kayınpederini uyarsa ..diyeceğim ama anlayacağınıda sanmıyorum açıkcası...

Hergün eşine bu konuyu açsa ve şikayet etse görüldüğü gibi araları dahada bozulacak....

8 aydır evlisin...iki haftadır seninle kalıyolar...geceleri dolaşması dışında yarattığı bir problemde yok sanırım...ozaman bir nebze sabredilebilir bu duruma..netice sürekli kalıcı değiller....ama olayın içinde olan sensin...sen onları daha iyi tanırsın.....

Eğer nazik bir şekilde uyarınca anlarlar diyorsan bu en güzeli....
Ama daha 8 aylık evliyken eşinle aranı açmanı istemem bu mevzu yüzünden....neticede onunda annesi ve babası....bazı şeyleri söyleyemeyebilir....

Back
X