• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpederim Hastanede, Eşim Onun Yanında Nöbetçi...

sssemaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2011
900
0
46
İstanbul
Kızlar k.pederim ve k. validem bizden farklı bir şehirde yaşıyor,k.pederim küçük bir operasyon geçirdi, çok şükür durumu iyi, eşim onun yanında kalıyor.Yani birkaç gün ayrı kalmak durumundayız.

Sıklıkla telefonda konuşuyoruz eşimle, belli ki k.validemin yanından arıyor, her seferinde sesi geliyor, sor bakalım niye gelmemiş, yorulur muymuş, bize kim yardım edecek gibi şeyler söylüyor.

Oysa ki ben çalışmaya yeni başladım ve henüz yıllık izin hakkım bile yok, patronum sana da 3 gün izin veririm dedi ama 3 günümü bu şekilde harcamak istemiyorum açıkçası, eşimin işi rahat, patronuyla arkadaş gibiler istediği zaman istediği kadar izin alıyor ama ben öyle değilim,ayrıca k.pederim gerçekten küçük bir ameliyat geçirdi ve ben telefonda geçmiş olsun dileklerimi ilettim,kendisi de memnun oldu, gel falan demedi, gayet iyiyim kızım merak etme dedi. hem yanlarına gitsem ne yapacağım, neye yardım edeceğim, tarım işi yapıyorlar ki ben anlamam, yemek falan içinde açıkçası eşim k.babamın yanında dururken k.validem yapabilir diye düşünüyorum.Hem orada halalar, yengeler,teyzeler var ve köy olduğu için çok yakın oturuyorlar, onlar da yardım edebilir.

Haksız mıyım düşüncelerimde, her türlü fikire açığım..

Hafta sonu gitseniz ve 1 gece bile olsa kalsanız hem izniniz gitmez hem de gönüllerini almış olursunuz...

aslında haksız sayılmazsın,eğer ufak bir ameliyat geçirdiyse zaten iyileşme süreci de kısa olur.hem eşin gitmiş,babasının yanında kalıyor k.validen de diğer işleri rahatça yapabilir.acaba iş için mi çağırıyor seni yoksa ziyarete gitmedin diye mi bozuluyor? sadece laf olsun diye konuşuyor sanki.

Hafta sonu gitseniz ve 1 gece bile olsa kalsanız hem izniniz gitmez hem de gönüllerini almış olursunuz...

Onu da düşündüm, eşim c.tesi akşam apar topar gitti, hiç haberimiz falan yoktu hastalıktan,k.validem bir anda arayınca toparlanıp gidemedim açıkçası ne olduğunu bilmeden, eşim de önce ben bi gideyim ihtiyaç olursa gel derim falan dedi.Gelmene gerek yok diyor şu an, Zaten çarşamba günü dönecek sanırım.Olmazsa duruma göre karar verip gideriz.

aslında haksız sayılmazsın,eğer ufak bir ameliyat geçirdiyse zaten iyileşme süreci de kısa olur.hem eşin gitmiş,babasının yanında kalıyor k.validen de diğer işleri rahatça yapabilir.acaba iş için mi çağırıyor seni yoksa ziyarete gitmedin diye mi bozuluyor? sadece laf olsun diye konuşuyor sanki.

Her zaman yaptığı şey zaten laf olsun diye konuşmak.
Eminim gitseydim,yaptığım işleri beğenmeyecekti, haftasonu gidersem bu kadarcık mı geldin, hiç gelmeseydin diyecek.

K.valideme göre değil de k.pederimin sağlık ve beklenti durumuna göre karar vermeyi düşünüyorum.

Operasyonun küçüğü büyüğü olmaz.
Yolunu bulup gitmeniz en doğrusu.
Bir de ters tarafından bakın olayın.
Aynı şey sizin babanız için olsaydı ve eişiniz gelmeseydi.
Hem babanız hem siz incinirdiniz.
Kayınpederiniz gelme kızım dediyes bu onun nezaketindendir.
Bence vakit ayırın ve gidin. Siz gelinisiniz. Ve bu ziyareti yapmanızg erekiyor.

bide şöyle düşün derim...senin baban ufak bir operasyon geçirseydi,nede olsa ufak bir operasyon deyip onada gitmemezlik yaparmıydın...cevabın evet ise haklısın...ona kesin giderdim diyorsan biraz ayrımcılık oluyor gibi...

Bencede gitmelisiniz. Büyükler her zaman baştacı edilmeli. Inanın bereket,muhabbet hep onlarla. Gidip dualarını alsanız daha ne olsunn.

Haklısınız o açıdan da düşünüyorum ama inanın gidecek uygun durum olmadı.
Eşim gelmemi istemedi mesela şu anda, ama eşim dönsün, o da bi müddet sonra tekrar görmek ister zaten, o zaman da ben de giderim.

Şehirler arası mesafe ne kadar? Uzaksa 3 gün gittiğine değmez daha da yorulursun, dinlenmeye fırsatın olmadan hoop işbaşı.:5: Sen aramış elinden geleni yapmışsın. Eşin tek kardeş mi? Yardıma daha müsait olan bir kardeşi yok mu? Bana gıcıklığına çağırıyor gibi geldi. Düzgünce çağıracak olsa telefonda arkadan bağırmaz, eline alıp güzelce kızım biz yetişemiyoruz müsaitsen sende gel derdi.:31:

Operasyonun küçüğü büyüğü olmaz.
Yolunu bulup gitmeniz en doğrusu.
Bir de ters tarafından bakın olayın.
Aynı şey sizin babanız için olsaydı ve eişiniz gelmeseydi.
Hem babanız hem siz incinirdiniz.
Kayınpederiniz gelme kızım dediyes bu onun nezaketindendir.
Bence vakit ayırın ve gidin. Siz gelinisiniz. Ve bu ziyareti yapmanızg erekiyor.

bide şöyle düşün derim...senin baban ufak bir operasyon geçirseydi,nede olsa ufak bir operasyon deyip onada gitmemezlik yaparmıydın...cevabın evet ise haklısın...ona kesin giderdim diyorsan biraz ayrımcılık oluyor gibi...

bende böyle düşündüm,üstelik buradaki yorumlarda eşe ateş püskürürdü:34:

Benim babam bu operasyonu geçirseydi ve k.pederimle aramızdaki uzaklık mesafesi olsaydı gitmezdim.
Şöyle anlatayım, daha önceden bir ameliyat olmuştu fakat sanırım bir sıkıntı kalmış, bi süredir rahatsızlık veriyomuş, doktora gidiyorlar, doktor da hemen alabiliriz demiş o şekilde girmiş operasyona, yine tekrarlanmasın diye şu anda hastanede denetim altında.

Ama belki de eşimin ailesi olduğu için daha özenli davranmalıyım

Şehirler arası mesafe ne kadar? Uzaksa 3 gün gittiğine değmez daha da yorulursun, dinlenmeye fırsatın olmadan hoop işbaşı.:5: Sen aramış elinden geleni yapmışsın. Eşin tek kardeş mi? Yardıma daha müsait olan bir kardeşi yok mu? Bana gıcıklığına çağırıyor gibi geldi. Düzgünce çağıracak olsa telefonda arkadan bağırmaz, eline alıp güzelce kızım biz yetişemiyoruz müsaitsen sende gel derdi.:31:

Polemik değil niyetim ama konusahibine bu şekilde yaklaşmanızı doğru bulamadım.
Ameliyat olmuş birine yardım etmek için gidilmez sadece.
Geçmiş olsun, yanındayım demek için de gidilir.
Hele bu aile büyüğüyse.
Eşinizin babasıysa.
Aramakla elinden geleni yaptığını düşünmüyorum. Yedi kat eller yapar onu.
Gıcıklığına çağırmak ne demek.
Kimse de gel kayınpederini gör diye yalvarmaz.
Ne kadar zor durumda olursa olsun yapmaz bunu. Çareler arar bulur ama yine de gelmek istemeyeni çağırmaz.
Daha önce de yazdığım gibi sizin babanız olsaydı orda yatan ve aynı tavırla karşılaşsanız gerçekten de üzülür ve çok incinirdiniz..

Eşim tek kardeş değil, 2 k.biraderim 1 de görümcem var, hiçbiri gitmedi mesela, onlara gelince onların işi var diyor k.validem..
Mesafemiz otobüsle 12 saat

Benim babam bu operasyonu geçirseydi ve k.pederimle aramızdaki uzaklık mesafesi olsaydı gitmezdim.
Şöyle anlatayım, daha önceden bir ameliyat olmuştu fakat sanırım bir sıkıntı kalmış, bi süredir rahatsızlık veriyomuş, doktora gidiyorlar, doktor da hemen alabiliriz demiş o şekilde girmiş operasyona, yine tekrarlanmasın diye şu anda hastanede denetim altında.

Babanızı görmeden nasıl rahat durabilirdiniz?
Ameliyat bu.
Apandisit ameliyatından ölen insanlar var.
YŞa da sizin ziyaret etmeniz için illa ki ölümcül bir ameliyat mı geçirmesi gerekiyordu.
Şu durumda eşinizin yanında olmanız gerekirdi bence.

Kızlar k.pederim ve k. validem bizden farklı bir şehirde yaşıyor,k.pederim küçük bir operasyon geçirdi, çok şükür durumu iyi, eşim onun yanında kalıyor.Yani birkaç gün ayrı kalmak durumundayız.

Sıklıkla telefonda konuşuyoruz eşimle, belli ki k.validemin yanından arıyor, her seferinde sesi geliyor, sor bakalım niye gelmemiş, yorulur muymuş, bize kim yardım edecek gibi şeyler söylüyor.

Oysa ki ben çalışmaya yeni başladım ve henüz yıllık izin hakkım bile yok, patronum sana da 3 gün izin veririm dedi ama 3 günümü bu şekilde harcamak istemiyorum açıkçası, eşimin işi rahat, patronuyla arkadaş gibiler istediği zaman istediği kadar izin alıyor ama ben öyle değilim,ayrıca k.pederim gerçekten küçük bir ameliyat geçirdi ve ben telefonda geçmiş olsun dileklerimi ilettim,kendisi de memnun oldu, gel falan demedi, gayet iyiyim kızım merak etme dedi. hem yanlarına gitsem ne yapacağım, neye yardım edeceğim, tarım işi yapıyorlar ki ben anlamam, yemek falan içinde açıkçası eşim k.babamın yanında dururken k.validem yapabilir diye düşünüyorum.Hem orada halalar, yengeler,teyzeler var ve köy olduğu için çok yakın oturuyorlar, onlar da yardım edebilir.

Haksız mıyım düşüncelerimde, her türlü fikire açığım..

Bence gitmen daha doğru olurdu.
Sonuçta bir ameliyat, küçük yada büyük fark etmez, yani birşey yapacağından veya yardımda bulunacağından değil.
Sadece maksat görünmek olsun, bir gelin olarak üstüne düşen vazifeni yapmış olmak adına...

Kayınpederin her ne kadar gelmeni istemiş olmasada, içten içe dilemiştir gitmeni.
Fakat zaten anladığım kadarıyla olan olmuş, ama en kısa zamanda onları ziyaret etmende fayda var.
Hatta eşin dönmeden gidebilir, eşinle beraber dönebilirsiniz. 1 gün dahi izin alsan olur.

Onlara da bu konuyu iş yerinden izin alamadığın için gidemediğini açıklayarak, anca izin alabildiğini belirterek kalplerini kırmamış olursun.
Bu tarz ufak nüanslar zamanla sorun yaratabiliyor.
Her ne kadar bize önemsiz gelse de, biz nasıl en ufak rahatsızlığımızda bir ziyaret, bir geçmiş olsun, bir "ben burdayım" diyen hareket bekliyorsak,
karşımızda büyük-küçük kim olursa olsun aynı hareketi bekler bizden... :34:

Ayrıca konu başlığınızı da çok sevmedim.
Kayınpederim hastanede, eşim onun yanında nöbetçi...
Nöbetçi ne demektir.
Refakatçi demek çok mu zordu.
Ki bu adam öyle nazik bir şekilde size gelme kızım ben iyiyim diyor. Sizin hakkında düşündükleriniz ve söyleminiz hiç şık değil.

Polemik değil niyetim ama konusahibine bu şekilde yaklaşmanızı doğru bulamadım.
Ameliyat olmuş birine yardım etmek için gidilmez sadece.
Geçmiş olsun, yanındayım demek için de gidilir.
Hele bu aile büyüğüyse.
Eşinizin babasıysa.
Aramakla elinden geleni yaptığını düşünmüyorum. Yedi kat eller yapar onu.
Gıcıklığına çağırmak ne demek.
Kimse de gel kayınpederini gör diye yalvarmaz.
Ne kadar zor durumda olursa olsun yapmaz bunu. Çareler arar bulur ama yine de gelmek istemeyeni çağırmaz.
Daha önce de yazdığım gibi sizin babanız olsaydı orda yatan ve aynı tavırla karşılaşsanız gerçekten de üzülür ve çok incinirdiniz..

EBRU 72, belki siz bu şekilde bir insanla denk gelmediniz, belki de geldiniz fakat bakış açınız çok farklı.
Şöyle söyliyim. K.validem gıcıklık yapayım falan gibi sinsice davranmaz açıkça yapar, içinde bana karşı her zaman bir art niyeti oldu.
En başta kendi kızları var , 1 oğlu daha var, onlar da gitmedi,
Bana bu şekilde davranması doğru mu peki?
Gelmemi isteyebilir ama arkamdan konuşarak mı?
En azından telefonu alır, sitem edecekse bi zahmet bana eder sitemini de.

Neyse sadece kendi içimde şunu ayırt etmeye çalışıyorum, k.pederimi seviyorum, ve bunun için gitmem gerekiyor mu?

Ayrıca konu başlığınızı da çok sevmedim.
Kayınpederim hastanede, eşim onun yanında nöbetçi...
Nöbetçi ne demektir.
Refakatçi demek çok mu zordu.
Ki bu adam öyle nazik bir şekilde size gelme kızım ben iyiyim diyor. Sizin hakkında düşündükleriniz ve söyleminiz hiç şık değil.

Bizde genelde o tabir kullanılıyor, k.pederimle ilgili içimde hiçbir kötü his yok, kendisini seviyorum ve saygı duyuyorum.
Yanlış anlaşıldıysam düzeltmek isterim.

kesinlikle öyle...mesela annenlere 2 ay gitmesen küsmez kırılmazlar ama kayınvalidenlere gitmesen kötü gelin olursun...buda böyle bişey...

Back
X