• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpederim para istedi

O altınlar eşine ve sana ait.Karar hakkı da ikinizindir.
Eşine,altınları geleceğiniz ve çocuklarınız için saklamak istediğini söyleyebilirsin.

Annenin sonradan eksik altın taktınız demesi hoş olmamış.
Eltine takılan altın miktarını bilmeniz bile gerekmiyordu aslında.
Şimdi de aslında altınlarım gidiyor diye üzülmüyorsun,anneme nasıl hesap vereceğim diye dertleniyorsun gibi görünüyor.

İçişlerini ele almanın zamanı gelmiş.19 yaşında olabilirsin ama o evin hanımı sensin.
Eltini işin içine katmadan (ve gözönüne almadan) kendi doğru bildiğin şekilde ne yapmak istiyorsan eşine söyle.
Yani onların altınları,onların arabası şöyle oldu gibi kıyaslara girmemeye çalış.

konu sahibinin bahsettiği maddiyatı kıstas olarak alırsam çok ucuza gittim çok :D

ama çoooooooooook mutluyum o ayrı varsın 3 bileziğim olsun benim olsun

güldürmeyin :) etrafımdaki insanlara görede ben ucuza gittim gibi bişi ama umrumda degil son bir kaç gündür eşimdede bendede moral sıfırın altında ne güzel mutlu mesut yaşıyoduk bütün altınları birgün camdan aşgı atacam o olacak

O altınlar eşine ve sana ait.Karar hakkı da ikinizindir.
Eşine,altınları geleceğiniz ve çocuklarınız için saklamak istediğini söyleyebilirsin.

Annenin sonradan eksik altın taktınız demesi hoş olmamış.
Eltine takılan altın miktarını bilmeniz bile gerekmiyordu aslında.
Şimdi de aslında altınlarım gidiyor diye üzülmüyorsun,anneme nasıl hesap vereceğim diye dertleniyorsun gibi görünüyor.

İçişlerini ele almanın zamanı gelmiş.19 yaşında olabilirsin ama o evin hanımı sensin.
Eltini işin içine katmadan (ve gözönüne almadan) kendi doğru bildiğin şekilde ne yapmak istiyorsan eşine söyle.
Yani onların altınları,onların arabası şöyle oldu gibi kıyaslara girmemeye çalış.

aynen altınlar umrumda degil isterse çalınsın fakat iki taraf arasında kalmak ...:((

güldürmeyin :) etrafımdaki insanlara görede ben ucuza gittim gibi bişi ama umrumda degil son bir kaç gündür eşimdede bendede moral sıfırın altında ne güzel mutlu mesut yaşıyoduk bütün altınları birgün camdan aşgı atacam o olacak

ucuzluk pahalılık kıstası ne peki size göre? ne kadar altın olsa pahalı olurdu ne kadar altın olsa ucuz olurdu? camdan atacagına kayınpederine verin bari adamın işi görülsün

ayyyyyyyyyyyyyyyyy arkadaşlar açıklama yapmakda GINA GELDİİİ..

eger kayınbabam bize evlemeden önce kaynımgile yapılanın aynısı sizede yapılacak demeseydi ben böyle bir kıyaslamayı düşünmezdim

çekemyen huysuz biri olrak düşünüyorsanız beni baya yanılmalardasınız eger öyle biri olsaydım eşim benle hayatta evlenmezdi çünkü bir evde iki gelin çekememezlik yaparsa gerisini siz düşününnnn !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Demiş ve yapmamış; hala niye bu işin davasını güdüyorsunuz ki. Gramlar, çeyrekler vs. Siz evinize odaklanın.

Ucuza gitmek ne demek? Başlık parası mı var sizin oralarda.

aynen altınlar umrumda degil isterse çalınsın fakat iki taraf arasında kalmak ...:((

umrumda değil diiyorsunuz ama uzun uzun yazmıssınız neler yapıldıklarını bide üstüne eltim beni kıskanıyor demişsiniz

çocuğun olacak hala takı nişan bohça konularını unutmamıssın

o altınlar sizin ne kadar az da olsa sizin için

onlara karar verecek olan sizlersiniz

siz iki aile o kadar çok takılmısınız ki paraya altına

bir kere ailene herşeyi anlatmayacaksın biliyorsun annenin huyunu ne demek habire aradı altınları sordu verme dedi o ne karışır ki

nasıl ki kayınpederin illa alıcam diyemeyeceğine göre annenin de kesinlikle verme deme yetkisi yok bana göre

yok canım ne başlık parası öylesine şakasına cevap verdim

Düğün öncesi iki aile "şu kadar takılsın, gramı şu olsun" diyorsa ve evlendiğiniz halde anneniz altınlarınız hakkında size "verme, etme" diyebiliyorsa bu başlık parası demektir. Ucuza gitmek deyimini bir kadının azğına hiç yakıştıramam zaten, onu da belirteyim.

umrumda değil diiyorsunuz ama uzun uzun yazmıssınız neler yapıldıklarını bide üstüne eltim beni kıskanıyor demişsiniz

çocuğun olacak hala takı nişan bohça konularını unutmamıssın

o altınlar sizin ne kadar az da olsa sizin için

onlara karar verecek olan sizlersiniz

siz iki aile o kadar çok takılmısınız ki paraya altına

bir kere ailene herşeyi anlatmayacaksın biliyorsun annenin huyunu ne demek habire aradı altınları sordu verme dedi o ne karışır ki

nasıl ki kayınpederin illa alıcam diyemeyeceğine göre annenin de kesinlikle verme deme yetkisi yok bana göre

ben birşey anlatmadımmmm bunuda bin kere belirtdim

konuya biraz baştan başlamak istiyorum. eşim beni istemeye geldiklerinde kayınbabam kaynımgile ne yapıldıysa dügünlerinde aynısının bizede yapılcanı söylediler neyse nişanlandık kaynananmgil nişanda geline getirilecek bohçadan getirmedi fakat eltime getirdi onu geçtim üst baş kıyafetinde eltim 3 milyarlık kıyafet aldırmış benimki 1 milyar bile etmezzzdi neyse onuda boşverdim ben , ailemde boşverdi fakat bir konuyu boşveremiyorlar dügünde takılan altın meselesi . eltime takılan altın bariz bir şekilde çok bana verilenn 12 bilezik (2 si annemgilden ) 3 kremse onuda annanem verdi birkaçda küçük çeyrek fakat birton kremse ve altın bize verilmediginden annemgil şikayetçiydi ve eşime söylemişler ben farkında degilim eşimde kaynımgil evlendigi zaman altının ucuz oldugundan çok takıldıgını şimdi ise pahalı oldugundan takılmadını söylemiş annemde tabiki birşey diyememiş ...

gel gelelim asıl konuya kayınbabamın torosu vardı evlendigimiz ilk aylar bize verildi bir anda bozuldu ve kayınbababm sattı baya bir arabasızdık fakat bir kaç gün önce kayınbababm (eltimgilin arabası var ) eltimin arabaya bindirmedigi için araba aldı ve parasını başlangıcını bize verilmeyen altınlarla ödendi devamında ise kayınbababm biraz borç bulacakmış ve eşimden 3 kremseyi ve maaşından 2,5 milyar para istedi verecek ama araba bizim üzerimize olmayacak biz ev alıncaya kadar duracak sonra araba geri verilecek bunu duyan ailem beni bugün telefon yagmuruna tuttu altınları öndüç mü alldıklarını arabanın bzim üstümüze mi olacagını felan halbuki daha eşimin maaşından para alınacagını bile demedimm :( onu desem ne olur bilmiyorum fakat annem sakınlıkla başka altın isterlerse vermememi istedi eger isterlerse ben ne yapıcammmm yardım edin böyle maddi konunun tartışmasını eşimede diyemem neolur yardım edin ...

ailenizi böyle şeylere karıştırmayın hatta haber bile vermeyin...
yoksa siz bir aile olamazsınız

çevremde de çok oluyor ben bu altın meselesini başlık parasına benzetiyorum..ne gerek var yaw..erkeğe niye bilezik takılmıyor?

şu eltimgili annemgili atalım siz ve eşinizin ailesine gelelim....
araba senin altınlarınla alınıyorsa eşin babana bak baba bizim bi yatırımımız yok sende bize borçlu kalma ilerde ödeyemessende en azında lazım olursa arabamızı satarız ihtiyacımızı karşılarız desin bence....
birde senin altınlarına ailen karışamaz eşinin aileside tabiki çünkü o latınlar eşinle ikinizindir...
valla biz düğünden 6 ay sonra ew aldık ben altınlarımın hepsini verdim setime kadar haa gkayınvalidem eline geçtikçe daha iyilerini alıp getiriyor ama ne gerek var sonuçta altın yatırım tabikide vericem diyorum...
bizimde ew ve arabamız kayınpederimin üstüne ne zaamn biizm üstümüze geçer ALLAH bilir ama böle kaygılarım hiç olmadı...
eşim 2 kardeş 1 kız 1 erkek görümcemin ew kredisinide kayınpederim çekicek belki ilerde damat bey bizim ewden arabadan hak bile istiycek ama bekleyip görmek istiyorum ozaman çıkarıcam tırnaklarımı şimdi kafam çoookk rahat sizinde rahat olsun bebebişinizde uğuruyla şansıyla gelsin size inşallah :nazar:

Kayınpederim düğünümü izmirin en güzel otelinde yapıyordu, bana istediğim şehirden ev alıyordu :D Sonuc; nikahla evlendim, 2 yıldır kiradayım, düğünde de 1TL bile takmadı ahahahahah

İnanın umrumda değil. Benim yaptıklarım bana yetiyor.

Eşimin kardeşi evlenir bir kaç seneye, eğer ona alırlarsa da ben mutlu olurum. Onun kardeşi benim de kardeşim. İnsan kardeşinin ve karısının mutlu olmasını ister değil mi?

kiyaslamayi birak bence
huzursuzluktan baska bir sey getirmez
ne yapacaksaniz kendiniz yapin o zaman
kimseye eyvallahiniz olmaz

hakikaten, hiç kız çocuğu olmayan erkek ailelerinin günahı ne ya, yazık :1:

ah ah tam da yaramı deştin,bizim suçumuz ne sorarım size:5:bende oğuşlarım için başlık parası ya da gramse (kremse de olabilir bilmiyorum) istiycem:60:

ucuza gitmissin?:53:

hahahahahahha yaw cok guluyorum bu konudaki yorumlara :9:

Back
X