Kayınpederim ve kıskançlıkları

Bu tarz muhabbetlerde iş eşinizde biter. Onun tavırları rahatsız edici değilse diğerlerine b*k yemek düşer. Sizde onu görmezden gelin sadece birşey sorarsa cevap verin.
Bende aynı öyle yapmaya çalışıyorum görmüyorum, duymuyorum. Kp çok fazla yalan söylediği için de eşimin ol-madığı yerde asla kp ile muhabbete girmiyorum

zaten eşim beni ön planda tuttuğu her şeyde bana güvendiği için kuduruyor kp ama bunu net olarak da söyleyemiyor

Bazı erkekler kadının güçlenmesini istemyior hiç umursamayın devam edin işleriniz rast gelsin

Yahu, ev araba hadi bir yere kadar anlayabilirim de, hele ki bu ekonomide işletme kıskanan insan da ilk defa görüyorum.
Vergisi var, borcu var, denetimi var, Allah esirgesin dönen çeki var, usulsüzlüğü var, batması var, çıkması var...
İşletme sahibi insan daima sorumluluk ve risk sahibi insandır.
Devir belli ekonomi belli; gencecik insanlar cesaretle yola çıkmışlar, hayırlı olsun Allah muvaffak etsin diyeceğine, abuk subuk lâflar...

Ama naçizane tavsiyem, akıllıca davranın, mümkün olduğunca muhatap olmayın, olduğunuzda da bir şey belli etmeyin, ilişkilerde kocanız önde olsun, belli ki kocanız omurgalı bir adam, hiç müdahil olmayın.

Hayırlı uğurlu olsun, Allah muvaffak etsin.

Bence kişisel algılamayın. Adamın kadınlara genel tavrı bu. Kütüğü yontarsınız, böyle tipleri asla yontamazsınız.

Eşiniz yanınızda. Siz de onunla muhatap olmayın mümkün olduğunca.
öyle
gerçekten çok güzel konuştunuz, içimi rahatlattınız. Allah razı olsun

İşletme sahipliği kıskanılacak birşey değil ki zaten bu büyük bir sorumluluk vergisi algısı cezası bir sürü şey var Allah korusun .sizin adınıza ev almış araba almış gibi birşey degilki bu hiç anlam veremedim

bende ona anlam veremiyorum ya, sizin dediğiniz gibi söylese oğlum büyük sorumluluk bu diye ama tam tersi. Şöyle de bir durum var eşim şu an ki mevcut dükkanımızı açarken de karşı çıkmıştı olmaz yapma felan diye kazanamazsın dedi şu an ki kazancı gördüğü için dükkanı destekliyor

Bazen yasli insanlara laf anlatması çok zor oluyor bosverin takılmayın hiç ..hayırlısı olsun yeni işiniz Allah utandirmasin

çok mu önemli ki hanginizin üzerine olduğu da her iki aileye de danışıyorsunuz. Haberleri bile olmasa laf söz de edemezler. Ama sorunca illa fikrini söyler adam da. Eski insanların böyle düşünmesi normal. Şu tapu işleri neden bu kadar önemli oluyor anlamıyorum biz de bir ev bir dükkan aldık eşimle ikimiz de kendi üzerimize almak istemedik uğraşmamak için herkes birbirine itekliyor en sonunda eşim aldı. Boşanma durumunda zaten yarı yarıya paylaşılıyor, e normalde de zaten eşinden habersiz satıp yemezsin parayı. Bu kadar önemli olan ne kaçırdığım bir şey mi var acaba?

Burda konu tapuda degilki birde o var..dükkanın işletmeciliği hanımefendinin üstüne yapılıyor sadece..tapu olsa kimbilir neler diyecek

Bu kıskançlık değil, adam ömrü boyunca böyle görmüş böyle yaşamış ve onun normali bu. Evinize geldiğinde oğlundan yardım istemesi de size karşı garezi olduğu için değil, oğlunu tabi ki daha yakın bulduğu için ondan istiyor. Boşuna kendinize dert türetmeyin.
Not: Allah dert vermesin:)

kimin üstüne olduğunun ne önemi var ki ailelere neden bu detay verilir anlamadım
işleri büyütüyoruz dersiniz onu anlarım da
dükkan kimin üzerine kime ne yani bundan
ayrıca kp cahil yani siz evlisiniz boşansanız bile dükkan yarıya bölünür
kimin üstüne olduğunun önemi yok yani yasalar önünde ortak zaten

Esimle daha nisanliydik, evlerine gittigimizde kaginpederim kendi onundeki sehpada duran caydanliktan cay doldurmasi icin kayinvalidemi mutfaktan çağırmıştı. O anda zihnimde outrdu ona karsi tavrim. Baba baba diye el etek öpüp saygi ayagina onun ailesinden biri gibi himayesindeymis izlenimi versem ayni saygisizliklari bana da yapacakti muhtemelenm ama asla muhatap olmadim. Aksam evlerinde otururken bile hic dogrudan onunla muhabbet etmedim. Mumkun mertebe elini opmedim vs vs. 7 kat yabanci gibi durdum hep. Ne onumden ne arkamdan en ufak saygisizliga teşebbüs bile edemedi. Bu tarz adamlar oyledir iste. Bana mi düştü duzeltmesi, banane. Muhatabi düşünsün. Ben kendimi korurum. Muhatap olmayin yok sayın

Kıskançlıkla ilgisini pek anlamadım konunun. Bu bilgiyi ailelerle paylaşmanız da eşinizin koştur koştur gelip size anlatması da yanlış. Siz insanlara bunu anlattığınızda haliyle cevap hakkı doğmuş. Kayınpederiniz de kendi doğrusuna göre yorum yapmış. Ailenizle kıyas yapmayın, kendi aileniz elbette sizin üzerinize yapılmasından memnun olurlar.

İşletmeyi üstüne almak mantıklı değil
Batarsanız herkes seni kovalayacak
Allah korusun

Bunu yazmaya gelmiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…