• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınpederim ve uyanık kaynım

eşimde biran önce ödeyip kurtulmak istiyo ama benim sinirimi bozan kaynımgilden neden istemiyolar hep bizden bekliolar

size ne canim kayniniz ne yaparsa yapsin sonucta siz en basta anlasmissiniz banka yerine kayinbaba diye.
kayniniz borc almasaydi bunlari yazmazdiniz.
herkes kendinden sorumludur.
parayi sizden alip almamak da kayinpederinize kalmis bisey.
bosverin hem kul hakki almamis olursunuz, hemde gelecekte sizden ev icin bi hak talep etmemeleri icin siz odeyin borcunuzu kurtulun.
siz de evinizde,cocuklariniz ve esinizle hayatinizi guzel guzel yasayin..
buna da sukur bence...

İnsanlara ev aldık demesinden rahatsız oluyorsanız ona olan borcunuzu ödemelisiniz ki bu durumun doğru olmadığı kanıtlansın.

Ayrıca bana kızacaksınız ama kaynınız kp'den para isterken yanlarında mıydınız? Belki borç olarak istemedi de hibe etmesini istedi. Ortak yiyip içiyorlar demişsiniz bi masrafları yok demişsiniz ama belki de eve yardımda bulunuyorlardır? Ayrıca masrafları da yok işler iyi gidiyor diyorsunuz ama bundan emin misiniz? Hadi işler iyi gidiyor diyelim bir işletme sahibi olmak öyle sanıldığı kadar kolay bir şey değildir. Masrafları o kadar çoktur ki bilir misiniz bilemiyorum. İşletmenin kapısını açtığınız an kazanıp kazanmamanız önemli değil, mutlaka masraf edersiniz.

Eltinize çok kıskanç demişsiniz ama siz de şu an onun altınlarını kıskanıyor durumdasınız maalesef :50:

Biraz sakinleşin ve evlatlarınızı-ailenizi düşünün, diğer tarafı boşverin onlar aralarında halletsinler siz de ailenizle kendi planlarınızı yapın.

(Bilmediğim şeyler muhakkak vardır sadece olayı tüm yönleriyle görmeye çalışmanızdır tavsiyem)
kayınpederim kendisi söyledi abin para aldı bende aydan aya ödiycek dedi işlerinin iyi gittigini biliyorum çünkü kayınpederimde kaynımın yanında duruyo kendisi söylüyor ben eltimin altınlarını kıskanmıyorum yapılan haksızlığı çekemiyorum

okadar çok sinirliyim ki nerden başlasam bilmiyorum içimi biyerlere dökmessem sinirden patlıycam biz 2 yıl önce ev aldık kayınpederimden borç para alarak kredi çekmektense kayınpederime aydan aya öderiz dedik buarada ben bütün altınlarımı satmak zorunda kaldım evi aldıktan sonra ben hamile kaldım ve ikiz bebek olucagını ögrendik baya riskli bir gebelikti her hafta doktora gitmem gerekiyordu ve buda bizim para durumumuzu baya bi etkiledi ve borcumuzu ödeyemedik bebeklerimiz doğduktan sonra aydan aya eşim 2 milyar ödemeye başladı bu arada kaynım iflas etti ve tekrardan işyeri açmak için kayınpederimden baya yüklü miktar para aldı ve eltimin bilezikleri bir sürü altınları vardı onlara hiç dokunmadılar işyeri açtı işleride iyi gidiyo babasınada ödeme yapmıyo biz enayi gibi hem bieziklerimden oldum hemde her ay k.pederime ödeme yapıyoruz dün akşam kayınpederim arada çocukları sorma bahanesiyle diyo ki sor Bakalım A.ya parayı bankaya yatırmış mı okadar sinir oldum ki öbür oğluna ne altınlarını bozdurdu nede parasını istiyo biz enayi gibi her ay para ödeyelim eşime dedim ki sende ödemiyosun 3 ay para felan yatırma hesabına bakalım ne diycek okadar yıprandım ki bu konuda çıldırmak üzereyim bu yüzden eşimle kavgalarımız başladı he bide kayınmlar babasına çok yakınlar aynı yerde oturuyolar kaynanam yapar yemeklerini onlarda akşam yemeklerini yer yatmaya evlerine giderler bizim bir sürü masrafımız var onlar ne yapıyo hiç bi masraf Allah aşkına bişey söyleyin ya ben abartıyomuyum bu arada eltimde çok kıskançtır ikizlerim oldu diye çatlıyo :36::36: :47: kusura bakmayın valla daha anlatıcak çok şey varda beni yoran konu bu

ben burada ters bir şey göremedim uyanıklık babında..
sağolsun size kredi çektirmemiş. kendi vermiş ve dolayısıyla verdiği parayı alıyor. sizden kendisi için bir şey beklemiyor. sadece verdiğini alıyor... anormal bir şey yok bunda..Diğer kaynınla aralarında daha farklı bir ilişki var demek ki. Borcunu ödüyor olman seni enayi kılmaz…

Biz de ev alırken kayınpederimden borç istedik. O da verdi.. Tl.olarak aldık dolar cinsinden ödedik sene 2001'de doların fırladığı sene.. Biz öyle istedik. Herkesin parası kendine göre.. Vermek de vermemek de karşı tarafın isteğinde. Bence bu tür konuları kafanıza takmayın.. Sonuçta ev sizin.. Onların değil..Kaynınlarla ilgili kısmı iki tarafı ilgilendirir.. Bence karışma... Ama konusu olduğunda da söylersin..Herkes sizin evinizi kendinizin aldığını bilsin.. Bu konuda onlara laf söyletme..

Canım ne olursa olsun bankaya borçlanmaktan iyidir hamileliğiniz zamanında hoşgörülü davranmışlar idare etmişler banka olsa dinler miydi hiç o dar zamanda hem de faiziyle daha da fazla para öderdiniz. Sonuçta borç olarak almışsınız kaynınızın yaptığı tabii ki hoş değil ama onlara bakarak bende 3 ay ödemicem demeniz hoş değil ha sizi gebeliğinizd idare etmeselerdi isteselerdi tamam kızardım ama o zaman zaten idare etmişler sizi siz de borç olarak almışsınız başkasının ne yaptığı ettiği ilgilendirmesin sizi 3 ay vermeseniz ne olacak bir faydası olmayacak ki yine ödeyeceksiniz süreyi uzatmaktan başka işe yaramaz hem onlardan da istiyorlardır belki bilemezsiniz ki sizin yanınızda söylemiyor olabilirler. Gelinin altınları verip vermemesi de onu bağlar eşi gerek görmediyse vermemiştir siz vermişsiniz gönül rızası ile yani gelinin kendi rızası verip vermemesi. Sonuçta onlara da hediye bahşedecek değiller o kadar parayı belki de sizi gebeliğinizde nasıl idare ettilerse o da işini tuttursun diye bir süre bekliyorlardır eli para görsün öder diye. Eşiniz haklı kardeşi için ailesiyle ters düşmek istemez bir an önce borcunu ödeyip bitirmek ister kim naparsa yapsın siz bitirin borcunuzu ferahlayın.

zaten kayınpederim orda burda akrabalara herkese diyoki A.ya ev aldık hayret bişi ya görende sanıcak ki bütün parasını o verdi

valla siz de deyin biz her ay duzenli borc oduyoruz diye ...benden utanmayandan ben hic utanmam..

çocukları arasında ayrım yapmaları sinir bozucu ve üzücü ama borç olayına gelince haksızsınız.
madem borç aldınız ödemelisiniz.
kaynınızın borcuna sadık olmaması onların arasındaki mevzu.
kaldı ki kendinize ev almışsınız.
bankaya borçlanacağınıza kp size iyilik yapmış.
ama sonunda kötü olmuş adamcağız

Sakin olun bence , sinirlenecek bir durum yok..

Bu yola.cikarken , zaten bankadan bile kredi almis olsaydiniz..
Bankaya odeyecektiniz , suan kayinbabaniza oduyosunuz.diger kaynin odemiyorsa , esinde babasiyla konussun odemesin..
ha esiniz.odemek istiyosa o baska ..

ama is esinizde biter ..

Mantık olarak baktığınızda adamın kendi parası, istediğinden borcunu ister istemediğinden istemez. Onun kararı.

Duygusal olarak bakarsak evlatlarına eşit davranmalıydı. Bir ihtimal onlar beraber oturum yiyip içtikleri için kendilerine daha yakın görüyor olabilir.

Ayrıca ikizleriniz olması kimseyi çatlatmaz, siz bunlarla uğraşmayın da kendi sorununuza odaklanın bence.

ayrıca ben hamileyken eltim bana bence birisi kesin ölücek demek nedemek oluyo kıskançlık değil de sizce ne bu ? bir hamile bayana bu söylenebilirmi sizce

sevgili konu sahibi

bileziklerin gittiyse senin evin için
gitmiş eltinin yada kpnin evi icin değil

ortada evlat ayrimciliği varsa o da kocanı ilgilendirir seni değil

bi borç almışsınız bunu elbette ödeyeceksiniz adam ister öbür oğluna öylesine para verir,ister borç verir

bilmiyorum eltinizin çocuğu mu olmuyor da sizin ikiziniz oldu diye kıskanınıyor,olmuyorsa inşallah en kısa zamanda Allah onada evlat verir

yalniz şunu unutmayın sizde de onlara karşı yoğun bir kıskançlık var,sakın kesinlikle kıskanmıyorum deme olmasa buraya bu konuyu acmazdiniz...

kayınpederim kendisi söyledi abin para aldı bende aydan aya ödiycek dedi işlerinin iyi gittigini biliyorum çünkü kayınpederimde kaynımın yanında duruyo kendisi söylüyor ben eltimin altınlarını kıskanmıyorum yapılan haksızlığı çekemiyorum

Anladım şimdi. Ama yine de siz bence bu haksızlığı çekemediğinizi ne yakınlarınıza ne eşinizin ailesine ne de eşinize yansıtın. Paşa paşa borcunuzu ödeyin. Yoksa her şey üstünüze kalır benden söylemesi. Ailenin arasını açıyo kardeşlerin arasını bozuyo denir sonra, kötü gelin olursunuz bi anda. Bunlar hep olan şeyler. Eşinizi bu konuda yiyip bitirmeyin ne yapmış da olsa o kişi onun babası, atamaz. Keskin sirke küpüne zarar diye boşuna demiyolar. Daha ılımlı yaklaşmaya hatta o konuyu hiç mi hiç düşünememeye, o konudan bahsetmemeye çalışın. Boşverin onların aralarında olanı.

sağolsun size kredi çektirmemiş. kendi vermiş ve dolayısıyla verdiği parayı alıyor. sizden kendisi için bir şey beklemiyor. sadece verdiğini alıyor... anormal bir şey yok bunda..Diğer kaynınla aralarında daha farklı bir ilişki var demek ki. Borcunu ödüyor olman seni enayi kılmaz…

ayrica eklemek istiyorum;
sizde altinlarinizi satmadan tumden para isteyebilirdiniz.ama siz borc daha az olsun diye altinlari satmayi tercih etmissiniz..

bir kere ev kimin üstüne?
borç aldığın para kpederden olunca esneme mi yapmak zorunda.
tamam eş aileleri sevilmez ama bu kadarı da bana pes dedirtti resmen.

Sakin olun bence , sinirlenecek bir durum yok..

Bu yola.cikarken , zaten bankadan bile kredi almis olsaydiniz..
Bankaya odeyecektiniz , suan kayinbabaniza oduyosunuz.diger kaynin odemiyorsa , esinde babasiyla konussun odemesin..
ha esiniz.odemek istiyosa o baska ..

ama is esinizde biter ..

Arkadaşlara aynen katılıyorum..

ayrıca ben hamileyken eltim bana bence birisi kesin ölücek demek nedemek oluyo kıskançlık değil de sizce ne bu ? bir hamile bayana bu söylenebilirmi sizce

evet hamile bayana bu şekilde bir laf söylenmez düşüncesizce patavatsızca konuşmuş.."Allah bilir orasını" diyip geç kendi kendine kudursun seni sinir edemediği için..o kadar çok fesat insan varki hangi biriyle uğraşıcaksın bacım..

etraftan negatif eleştiri alınca neden ama bana bunu demişti,şöyle yapmıştı vs vs diye sıralıyorsunuz?keza hiç inandırı gelmiyor.

Ne güzel en azından bankaya borçlanmamışsınız elden kayınpederinize ödüyorsunuz ve zor zamanlarınızda sizi idare ediyor şükretmelisiniz. Bileziklerinizi bozdurma konusuna gelince kendinize ait bir ev alırken bozdurmuşsunuz bende zamanında bütün takılarımı bozdurmuştum setim hariç ve bankadan kredi çektik (bu konuda sizin kadar şanslı değildik kayınpederimin bize borç verecek kadar durumu iyi değil çünkü) inanın bankaya borçlanmak daha kötü. Eltinizin sizi kıskanması konusuna gelirsek bence kıskançlıklar karşılıklı o sizi siz de onu kıskanıyorsunuz eğer kıskanmıyor olsaydınız o bileziklerini bozdurmadı diye cümle kurmazdınız.

sevgili konu sahibi

bileziklerin gittiyse senin evin için
gitmiş eltinin yada kpnin evi icin değil

ortada evlat ayrimciliği varsa o da kocanı ilgilendirir seni değil

bi borç almışsınız bunu elbette ödeyeceksiniz adam ister öbür oğluna öylesine para verir,ister borç verir

bilmiyorum eltinizin çocuğu mu olmuyor da sizin ikiziniz oldu diye kıskanınıyor,olmuyorsa inşallah en kısa zamanda Allah onada evlat verir

yalniz şunu unutmayın sizde de onlara karşı yoğun bir kıskançlık var,sakın kesinlikle kıskanmıyorum deme olmasa buraya bu konuyu acmazdiniz...
kıskançlık deil haksızlığa gelemiyorum herşey eşit şartlarda olsa kimse beni ilğilendirmez ama neden ortada ikilik var

etraftan negatif eleştiri alınca neden ama bana bunu demişti,şöyle yapmıştı vs vs diye sıralıyorsunuz?keza hiç inandırı gelmiyor.

beni yanlışlıkla aldın sanıırm.
ben de diyorum yine dilimin ayarını yapamadım mı acaba:36:

kıskançlık deil haksızlığa gelemiyorum herşey eşit şartlarda olsa kimse beni ilğilendirmez ama neden ortada ikilik var

orası onların bileceği şey değil mi sence???
peki olay tersi olsa kpeder ev alacak olsa borç topluyor olsa ilişkileri iyi diye onlardan borç alsa.
bu sefer de sen der misin: neden eşit davranmıyor diye..
o zaman bunun adı: o oğluyla iyi ondan borç alsın tabi... dersin..
dürüstçe buna cevap verebilecek misin?

Back
X