• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpederim 🤦‍♀️

Merhaba arkadaşlar benim sorunum kayınpederim. Eşimin ailesiyle pandemiden dolayı uzun zaman sonra bu akşam görüştük oturmaya gittik. Benim kayınpederim inanılmaz çok ve çoğu kez boş konuşur temcit pilavı gibi bişey anlatır durur herkes onu dinleyecek. Çoğu şeye müdahale eder etrafındaki insanların düşünmesi gereken şeylere yorum yapmaya bayılır. Bu akşam da öyle ilk gittiğimde biraz mesafeli olayım muhabbetlere kısa dahil olayım dedim ama kasmayıp bende muhabbet ettiğimde hemen pişman oluyorum. Annem babamlarla yakın oturuyorlar onlarla ilgili bile yok annen şunu yaptı baban pandemiden dolayı hassas gereksiz muhabbetler. Yahu biliyorum öyle ay var ya eve gelince aklıma geliyor konuştuklarımız sinir oluyorum okadar herşeyi biliyor ki. İşin kötüsü kayınvalidem oğlu alışmış artık yeter demiyor aslında kötü niyetli değil çoğu kez biliyorum ama bencil öyle alışmış işin kötüsü öyle alıltırmış etrafındakilere de. Hamileyim bu arada o konuda bana iyi davranır ne bileyim maddi konuda yardımcı olmak ister biz istemesek te olur da. Ama şu çok konuşmaları herşeyi ben bilirim havaları Allahım dayanamazsın. Nasıl geriyo beni bu durum nasıl serinletsem içimi bilemiyorum 🤦‍♀️
Yemin ederim birebir benim kayınbabam. Bi veya karısı kızı bile bişi alsınlar veyahutta beğensinler kayınbabamın direk cevabı ‘o neyki beş para etmez’, eve bişi alır ‘bu çok kalite ha 1numara şuan piyasada en iyisi’ ha beğeneceksin beğenmezsen adam sinirleniyor herzaman aaa ne güzel wooow demeliyizzz bende bunaldım iyice kötü niyetli değil dediği gibi aöa benimkide ailem hakkında gereksiz yorumlar yapıyor deli oluyorum.

Beni 1kez eşime şikayet etmiş yağdığı bişeyi beğenmedim diye eşim bana hiç söylemedi tesadüf üzeri duydum onu söylerken eşime. Eşime neden bana bişi demiyorsun diyince ‘ben babamı bilmiyommu boşver abartır o hep’ dedi. ve biz deriz ki mesela bunu yapalım rengi mavi olsun o gider kendi kafasına göre rengi modeli seçer yapar bizim dediğimiz herzaman kalitesiz iyi değil sma onunki güzel en iyisi eve geliriz ki bambaşka model renk. Ah ah..

Yemin ederim birebir benim kayınbabam. Bi veya karısı kızı bile bişi alsınlar veyahutta beğensinler kayınbabamın direk cevabı ‘o neyki beş para etmez’, eve bişi alır ‘bu çok kalite ha 1numara şuan piyasada en iyisi’ ha beğeneceksin beğenmezsen adam sinirleniyor herzaman aaa ne güzel wooow demeliyizzz bende bunaldım iyice kötü niyetli değil dediği gibi aöa benimkide ailem hakkında gereksiz yorumlar yapıyor deli oluyorum.
Gerçekten mi siz de takıyomusunuz kafaya benim gibi. Sizin gibi düşündükçe deli oluyorum özellikle ailem konusunda gereksiz boş muhabbetlerine annemin diz ağrısı konusuna bile yorum yapar. Eşinizle bu konu üzerine konuşurmusunuz hiç o müdahale eder mi rahatsız olduğunuz bu konulara

Beni 1kez eşime şikayet etmiş yağdığı bişeyi beğenmedim diye eşim bana hiç söylemedi tesadüf üzeri duydum onu söylerken eşime. Eşime neden bana bişi demiyorsun diyince ‘ben babamı bilmiyommu boşver abartır o hep’ dedi. ve biz deriz ki mesela bunu yapalım rengi mavi olsun o gider kendi kafasına göre rengi modeli seçer yapar bizim dediğimiz herzaman kalitesiz iyi değil sma onunki güzel en iyisi eve geliriz ki bambaşka model renk. Ah ah..
Allah kolaylık versin sizin işiniz de çok zor benim kayınpederimin Bi level üstüymüş sizinki. Biz evimize alakalı bişey yapacaksak onun ailesiyle paylaşmayız karıştırmayız kolay kolay biliriz yorum yapacak üstüne vazife olmadan evlenirken salonumuzu nasıl yerleştireceğimize bike yorum yapmıştı deli oldum kendi bildiğimi yaptım o ayrı. Bazen karışmaması gerektiğini anlar üstelemez ama yorum da yapma yani yok 🤷‍♀️

Ben bi kaç ay yaşadım onunla birlikde ve kafayi yiyecekdim ben ömrümde böyle adam görmedim. Kimseyi beğenmez ama kimseyi hemen eleştiri hemen bi ön yargı. Mesela yengeme bile laf eder bişi olsun mesela bana direk ‘sevgili yengeciğin’ der imalı imalı. Yahu sanane yengemden laf sokuyon sanane demi.. dayımada geçenlerde ‘yahu dayın da bişi bilmiyor nasıl bi adam o boş boş iş yapıyor allahım akıl yok dayında akıl’ diyo bazen böyle ağzı açık baka kalıyorum. Eşime söylüyorum tabii asla saklamam ondan bişi rahatsız oldugum ne varsa direk söylüyom. eşim sağolsun cidden bişi demiyor çünkü oda biliyor babasının bazen gereksiz boş konulduğunu kendisine kızmışmışlığı bile var.

Siz oğlu omzuna aldı beni döndürdü, bir yerin ağrıyacak dedi diye KV takan üye değilmisiniz ? konularınız hep eş KV kp bu üçlü den biraz sıyrılıp hopi falan edinin.. bebeğinize adaklanin .

Merhaba arkadaşlar benim sorunum kayınpederim. Eşimin ailesiyle pandemiden dolayı uzun zaman sonra bu akşam görüştük oturmaya gittik. Benim kayınpederim inanılmaz çok ve çoğu kez boş konuşur temcit pilavı gibi bişey anlatır durur herkes onu dinleyecek. Çoğu şeye müdahale eder etrafındaki insanların düşünmesi gereken şeylere yorum yapmaya bayılır. Bu akşam da öyle ilk gittiğimde biraz mesafeli olayım muhabbetlere kısa dahil olayım dedim ama kasmayıp bende muhabbet ettiğimde hemen pişman oluyorum. Annem babamlarla yakın oturuyorlar onlarla ilgili bile yok annen şunu yaptı baban pandemiden dolayı hassas gereksiz muhabbetler. Yahu biliyorum öyle ay var ya eve gelince aklıma geliyor konuştuklarımız sinir oluyorum okadar herşeyi biliyor ki. İşin kötüsü kayınvalidem oğlu alışmış artık yeter demiyor aslında kötü niyetli değil çoğu kez biliyorum ama bencil öyle alışmış işin kötüsü öyle alıltırmış etrafındakilere de. Hamileyim bu arada o konuda bana iyi davranır ne bileyim maddi konuda yardımcı olmak ister biz istemesek te olur da. Ama şu çok konuşmaları herşeyi ben bilirim havaları Allahım dayanamazsın. Nasıl geriyo beni bu durum nasıl serinletsem içimi bilemiyorum 🤦‍♀️
Bu yaşından sonra adam değişmez ee size özel bir davranış da değilmiş. Bu kadar gerilmenize, sinir olmanıza gerek var mı? Kendiniz yazmışsınız kasmayıp muhabbete dahil oldum diye. Sizi bu kadar geriyorsa mesafenizi koruyun.

Bu yaşından sonra adam değişmez ee size özel bir davranış da değilmiş. Bu kadar gerilmenize, sinir olmanıza gerek var mı? Kendiniz yazmışsınız kasmayıp muhabbete dahil oldum diye. Sizi bu kadar geriyorsa mesafenizi koruyun.
Hep bu şekilde kendimi telkin ediyorum tutuyorum ama nasıl oluyorsa beni tekrar çekmiş oluyor muhabbetine. Gerek yok biliyorum takmama ama Bi konuda eleştirdiğinde yaptığım ve paylaştığım şey kursağımda kalıyo

Ben bi kaç ay yaşadım onunla birlikde ve kafayi yiyecekdim ben ömrümde böyle adam görmedim. Kimseyi beğenmez ama kimseyi hemen eleştiri hemen bi ön yargı. Mesela yengeme bile laf eder bişi olsun mesela bana direk ‘sevgili yengeciğin’ der imalı imalı. Yahu sanane yengemden laf sokuyon sanane demi.. dayımada geçenlerde ‘yahu dayın da bişi bilmiyor nasıl bi adam o boş boş iş yapıyor allahım akıl yok dayında akıl’ diyo bazen böyle ağzı açık baka kalıyorum. Eşime söylüyorum tabii asla saklamam ondan bişi rahatsız oldugum ne varsa direk söylüyom. eşim sağolsun cidden bişi demiyor çünkü oda biliyor babasının bazen gereksiz boş konulduğunu kendisine kızmışmışlığı bile var.
Bende eşimle paylaşıyorum bazen çok üstüne de gitmek istemiyorum. paylaştığım da bunda kafanı takacak bişey yok o da böyle eleştirsin yorum yapsa da biz bildiğimizi yaparız diyip bana da hak veriyor ama bi kere en azından kadınların yapacağı muhabbetleri (eşya düzen temizlik v.s) yapmaması gerektiğini söylediğimde sen nereden biliyorsun ki erkeklerin yaptığı muhabbeti bizde yaparız gerekirse demişti eşim çok bozulmuştum o yüzden aramda gerginlik olmasın diye de paylaşmıyorum her zaman

hamileliktendir o
yoksa ben bi dert göremedim ortada
adamın huyudur o değiştiremezsiniz.
bazen insanları olduğu gibi kabul etmek gerekir
özelliklede aile içinden birisiyse
takılmayın he diyin geçin

adamın genel davranışıymış size özel değil

yani her konuda fikri var ki büyükler genelde öyle takılmayı sever

doktor olsanız o daha iyi tedavi yöntemi biliyordur öğretmenseniz o bir sınıfa girse tüm çocukları iki ay olmadan okutur

bir de adamın tavrı size özel değilmiş muhtemelen diğerleri hiç dinlemiyor he deyip geçiyorlar

mesela benim halam bir ortamda oturur saatlerce yanında konuşanı dinledi sanarsın yani o yanındaki onunla konuşuyordur

sen girer çıkar arada dinlersin o kişi gider sonra konu açılır o saatlerce dinlediğinden tek kelime dinlememiştir

çünkü her şeyi bilen babaannem ile büyümüş, yaşlılığında da birlikte yaşadı o algıyı kapatmış

bu tarz insanlarla birlikte yaşayanlar umursamıyor, onlar da her söylediklerini tek doğru sanıyor

lakin ailem hakkında konuşuyor cümleniz ilginç

yani "baban pandemiden dolayı hassas" demesi sizi neden rahatsız ediyor

evet hassas keşke herkes onun gibi olabilse deyin geçin ya da aksine siz de gereksiz hassas olduğunu düşünüyorsanız o da böyle yürütüyor bu süreci herkesin huyu farklı deyip geçersiniz ile de savunacaksınız

genel geçer muhabbetleri hemen dedikodu olarak yaftalamamak lazım, kp gelin ile ne konuşsun işte anan baban akraban havadan sudan pandemiden sohbet

babanız, kp hakkında "ne çok ve boş konuşuyor" deseydi onun konuşmasını da dedikodu kabul edip rahatsızlık duyar mıydınız yoksa "ayy evet baba haklısın da ne yapalım işte" mi derdiniz

Hakaret mi ediyor,kisiliginize saldirida mi bulunuyor? Eger bunlari yapmiyorsa konussun dursun nolacak? Her gun gordugunuz biri de degilmis.

Boş konuşan insanlara cevap vermicen, muhattap buldular mi susmayi da bilmezler.
o

Benim kayınpederim inanılmaz çok ve çoğu kez boş konuşur temcit pilavı gibi bişey anlatır durur herkes onu dinleyecek. Çoğu şeye müdahale eder etrafındaki insanların düşünmesi gereken şeylere yorum yapmaya bayılır.

E bu bizim milletin %60'ı, belli yaş üstündeki insanların da %80'i zaten.
İlk defa kayınpederinizde görmemişsinizdir herhalde bu huyu. Ama adı "kayınpeder" olunca gözünüze battı galiba.
Konuşmanın akışına göre "evet, hayır, aynen" vs deyip geçin.

özellikle size karşı yaptığı bir şey olmadığı için ben bunu dert olarak algılamadım açıkçası. adamın yapısı buymuş, bırakın 4 saat 5 saat ne konuşuyorsa konuşsun. her gün görmediğiniz için aralıklı sürelerde 4-5 saat katlanılır böyle şeylere diye düşünüyorum. benim babam da çok konuşur, dedikodu vs değil muhabbet eder haftada bir gidip gördüğüm için bizi gördüğüne mutlu olur ve hep muhabbet edelim ister, gözleri parlar konuşurken :-) kayınpederiminse ağzından cımbızla laf alırsın, konuşmayı muhabbet etmeyi pek sevmez. ikisinin de yapısı farklı, ama babamla muhabbet ediyorum diye kayınpederimden de aynı şeyi bekleyemem. sonuçta yapısı bu. kimse bize göre olmak zorunda değil. bu arada Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Ahh.....
Benim k.pederim ramazanda sizde kalmaya karar verdim deyip aldı çantasını geldi iyi hoş buraya kadar çok güzel
Ama velakin geldiği günden oruç tutmaz ama sahura kalkıp yer sonrada sahurdakiler tansiyonumu çıkardı diye sabah sürekli söylenir bir sabah kahvalti hazırlarım bunları yemem tansiyonum çıkar der dediğinde haşlanmış yumurta salatalik domates yeşillik salatası yaparim bu bana dokunur iftarı hazırlarım benim yemeğimi iftar önce odama getirin der en son dün akşam oğlum sen odada rahat uyuyamiyosun cocuk ses yapiyo uyutmuyo gel benle aynı odada yat sen demezmi şaka gibi banada diyoki cocuk uyumadi gece ama benimnoglum ise gidiyo alıp başka yerde bak çocuğa 😬 bu daha niye bezleniyo 😬😬🤐🤐🤐🤐

Benimkide oyle. Ve biz sık sık bir araya geliyoruz

Back
X