Kayınpederime nasıl davranayım fikir lütfen

2.5 senedir gorusmuyorum kv cocuklari gormek icin geliyor mecburen konusuyorum kp ile asla konusmuyorm evlerinede gitmiyorm boyle dertlere kökten çözüm

2.5 senedir gorusmuyorum kv cocuklari gormek icin geliyor mecburen konusuyorum kp ile asla konusmuyorm evlerinede gitmiyorm boyle dertlere kökten çözüm
Benim kv gittiği yerlerde iki aydan aşağı kalmıyor benim için çok dezavantajlı olur

ay allahtan uzaktalar ve uzun süre görmeyeceksin böyle bi kişiyle ne yapılır ki çok zor

Esinizle konuşun sizin oraya geldiklerinde bir apart tutun ya da otele yerleştirin ucretini de kısıtlı ödeyin bitince gitsinler evinizde kalacaklarsa esinize soyleyin 1 haftadan fazla kalmasinlar yoksa kovarım diye. Esinize biraz sert ve net tavirlar gerekiyor yoksa ailesinden ayrisamamis biri. Sert tavir gerekiyor.

otel desek dünyaları şaşar. Neye uğradıklarını bilemezler bizi silerler. Eşim ne şekilde bunu söyleyebilir? Sınır koymayı gram bilmiyor. Fikir olması açısından benim aklımda bir şeyler olması açısından sormak istedim. Bu insanlar akraba evinde iki hafta kalınca çok kısa kaldık bu sefer falan der. 1 hafta onlara çerez. Ne şekilde söylerse etkili olur sizce?

Yani esiniz diyemez bence dese bile evirip cevirip babasi karsisinda zorlanir oyle alismislar çünkü
Kendi adima sınırlar çok önemlidir mesela şu an annem bende 1 ay kalacak, yalnız kalmasın yilbasinda beraber olalim diye çağırdım. Kadinin bana destegi de çok ama ben yalnızlığımı özledim. Ya da kardesim de burada is buldu çalışıyor ama ayri eve cikamiyor. Bu kadar curcuna beni yoruyor ama ozellikle sınır ihlali yok sadece kosullara gore ortak bir yol bulmaya çalışıyoruz.
Evli olsaydım bu anlattıklarım olmazdi belki çünkü o zaman kocasi var diye rahat edemezlerdi. Yani demem o ki sizi saymiyorlar ogullarini da saymiyorlar. Oglunun evi onun evi gibi kayinpeder icin çünkü oglunun ayri bir hayati, kendi karakteri olamaz. Fazla mudahaleci bir aile.
Bununla ilgili en sağlam adım bir psikologdan yardim almak diye düşünüyorum. Eşinize birey nasil olunur, zor insanlara sınır nasil konulur ve olasi gerginlikler nasil yönetilir bunlarla nasil basa çıkılır gibi durumlari profesyonel birinin aktarmasi daha doğru olur diye düşündüm acikcasi.
Buraya cok fazla konu açılıyor ama bazi seyler imkan varsa işin uzmanlariyla çözülmeli. Buradaki tavsiyeleri siz uygun bulsaniz da esinize anlatmakta zorlanabilirsiniz, uygulamada sorun yaşayabilir ya da kayinpederde etkili olmaz esiniz de ilk tepkide geri adim atabilir. Çünkü aile sınır tanımıyor esiniz de kendi sınırlarını korumayi bilmiyor. O yuzden uzman destegi dedim. Düşünmez misiniz?

Çok teşekkürler düşünürüz tabii ama şu an durumlar ona pek uygun değil. Eşim ailesini o kadar reddetmemiş ki en ufak hayırı bile anlıyorlar aslında. Her hayır dediğimizde bozuluyorlar. Eğer eşim söylerse ki söyler anlarlar. Maksimum küserler. Eşime de o durumlarda hata yapmışsın gibi konuşma bu davranışı beslersin diyorum o da sanki küsecekleri bir şey yok gibi gönül alır gibi değil normal bir şekilde konuşup kapatıyor. Olay şu ki adamlar gittikleri yerlerde 1-2 aydan aşağı kalmamışlar. 2 hafta gittikleri yerde bunu saymıyorum çok kısa oldu diyorlar eşim bunun normalinin 1 hafta vs olduğunu nasıl izah edebilir fikriniz var mı

Ve ekleyeyim daha çalışırken ve yaşı gençken böyle. Yaşlanınca ya da emekli olduğunda iş daha içinden çıkılmaz bir hal alır

Size geldiklerinde mesela 1 hafta gecti esiniz artik evinize gidin ya da ne zaman gideceksiniz diye baski yaparsa bir sekilde 1 ay kalmasalar da ne bileyim 2 hafta sonunda giderler belki
Bir sonraki gelislerinde bunu 3.gun soyler 1 hafta kalirlar gibi :) yani 1-2 hafta uzaktan gelen bir aile icin idare edilebilir bir durum ama fazlası sizin duzeninizi bozar
Ne zaman gidiyorsunuz esimle baş başa kalamiyorum / baş başa kalmak istiyorum gibi konusabilir madem ufacik bir hayir bile yetiyorsa isiniz daha kolay :)
Bu tip insanlara sert sinirlar çekmek gerekiyor ama anlamayan anlamiyor ya da anlamazdan gelebiliyor da hic hayir gormedikleri icin bir adim bile sizinkilere yetiyor Allahtan

Ve ekleyeyim daha çalışırken ve yaşı gençken böyle. Yaşlanınca ya da emekli olduğunda iş daha içinden çıkılmaz bir hal alır
Birkac seferde sınırı cizerseniz emekliliklerinde de cekinirler bence
Bizim oglan 1 haftadan fazla kalmamizi sevmiyor diye düşünürler. Onlar emekli olsa da siz calisiyorsunuz ya da ev hanimi da olsaniz esiniz calisiyordur orasi sizin eviniz
Bunu devamli hatırlatsin esiniz
Burasi esimle benim evimiz diye

O zaman bu şekilde konuşmalardan da hoşlanmadığını eşin iletsin kendilerine. Sen eşinle konuş. Yoksa sonu daha kötü ve kırıcı bir tepki vermen olur.

Direkt olarak şunu yap demiyor da geldiğinde bize kahvaltılar hazırlarsın, yemekler yaparsın gibi genel konuşuyor
Şakaya vurun siz de öyle deyince. Ay baba ne kıymetli evin varmış ya senede bir kere geleceğiz bak gelmeyelim diye şimdiden yol yapıyorsun falan diye. Her dediğinde siz de tamam tamam gelmiyoruz ya bu kadar da istemediğini belli etme falan deyin ya da ay canım senede bir geliyoruz bir oğlun bir gelinin var evde mi yiyeceğiz yok canım daha neler falan deyin. Ben kebaplar mangallar beklerken senin dediğin oldu mu hiç falan deyin. O atağa geçtikçe siz de geçin

Aynı benim k.peder ve aynı benim kaynana çok çektirdiler bana rahatsız olduğum her şeyi söyledim ama değişen bir şey olmadı pek biraz sert çıkıyorum bana bulaşamıyorlar....

Ben akrabalara kalmaya gittiğimde babam yada ben birbirimizi diyelim ki bir hafta kaldım.En fazla 2 3 kere ararız.
Hiç sevmem böyle sürekli telefon zırt pırt.

Babannem derdi ben burun kıvırırdım.İnanin abartmıyorum.
El adama ne der ? Derdi.
Birde el acımaz derdi.
O kadar doğru ki anne babalarımız nelerimize sabrediyor ?
Ama erkek ailesi olsun iş hayatı olsun. Ufacık nem kapsınlar burnumuzdan getiriyorlar.

Yaa o kadar güldüm ki okurken Allah da sizi güldürsün hepsini söylemek için kayınpederimin yemek istemesini bekleyeceğim dört gözle normalde laf cambazı her lafa cevapları var ama buna cevap verebileceklerini bile sanmıyorum. Bu tam onların tarzı konuyu başka yere çekip konuştuğuna pişman etmek. Harikasınız çok teşekkürler

Öyle. İnsanlar başkası da birinin evladı diye düşünmüyor ne yazık ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…