Kayınpederimi aniden kaybettik kalanlarla yeni hayat

yumusak

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2025
7
5
1
31
Öncelikle merhaba kimseye soramadığım için bu hesabı açtım ve objektif yorumlara ihtiyacım var. Tam 40 gün önce kayınpederim aniden öldü bir eşim var oğlu birde kızı var kayınvalidem genç hastalığı falan yok çok şükür biz aynı şehirde yaşıyoruz görümcem uzakta gidecek yakında. Ben 12 senelik evliyim çocuklarım var daha önce her ailede olduğu gibi sorunlarımızda oldu ama şuan ortada bi kayıp olduğu için hiç birinin önemi yok. 40 gündür her gün ordayım eşim bir gün var bir gün yok işi dolasıyla ama ben hergün ordayım sabah gidip akşam geliyorum hiç yanlız bırakmak istemiyorum ama… şimdi belki bencilce yanlış ama ben çekirdek aile olarak bi sınır çizmek istiyorum biz normalde bu kadar yakın değildik ki bu durum bizi birden aşırı samimi bi aile haline getirdi ama değiliz ben bunu biliyorum be bunca yıldır kurulmayan samimiyetin bir anda kurulmuş olması ve hala anne kızın içime sinmeyen hareketleri eşimin tutumunu kestiremiyorum benimde çok acı kayıplarım oldu ama görümcem gelmedi bile eşim beni yeteri kadar anlamadı şuan ben onları anlıyorum acılarını biliyorum ama ben acılarımı tek başıma yaşamak zorunda kaldım ve şimdi hazmedemiyorum ben neden bu kadar içinde kalmak zorundayım benim yasımda herkes hayatına devam etti ama ben neden onlarla beraber yas tutmalıyım bunu istemiyorum

40 gün yeterli bir süre artık çocuklarınızla ilgilenin. Zaten yakın değilseniz böyle problemler varsa sizi sürekli görmeye de bayılmıyorlardır iş yaptırmak için kullanıyorlardır. Siz de yapmanız gerekeni fazla fazla yapmışsınız eski düzeninize geri dönersiniz. Yas öyle kalabalıkta anlaşılmıyor şu toplumun cenaze sonrası günlerce yeme içmesinden gına geldi artık

Öncelikle merhaba kimseye soramadığım için bu hesabı açtım ve objektif yorumlara ihtiyacım var. Tam 40 gün önce kayınpederim aniden öldü bir eşim var oğlu birde kızı var kayınvalidem genç hastalığı falan yok çok şükür biz aynı şehirde yaşıyoruz görümcem uzakta gidecek yakında. Ben 12 senelik evliyim çocuklarım var daha önce her ailede olduğu gibi sorunlarımızda oldu ama şuan ortada bi kayıp olduğu için hiç birinin önemi yok. 40 gündür her gün ordayım eşim bir gün var bir gün yok işi dolasıyla ama ben hergün ordayım sabah gidip akşam geliyorum hiç yanlız bırakmak istemiyorum ama… şimdi belki bencilce yanlış ama ben çekirdek aile olarak bi sınır çizmek istiyorum biz normalde bu kadar yakın değildik ki bu durum bizi birden aşırı samimi bi aile haline getirdi ama değiliz ben bunu biliyorum be bunca yıldır kurulmayan samimiyetin bir anda kurulmuş olması ve hala anne kızın içime sinmeyen hareketleri eşimin tutumunu kestiremiyorum benimde çok acı kayıplarım oldu ama görümcem gelmedi bile eşim beni yeteri kadar anlamadı şuan ben onları anlıyorum acılarını biliyorum ama ben acılarımı tek başıma yaşamak zorunda kaldım ve şimdi hazmedemiyorum ben neden bu kadar içinde kalmak zorundayım benim yasımda herkes hayatına devam etti ama ben neden onlarla beraber yas tutmalıyım bunu istemiyorum
Siz üstünüze düşen görevi yapmışsınız daha ne yapacaksınız 40 gün boyunca kim cenaze evinde kalır siz kalmışsınız insanlık yapmışsınız. Sizin de bir Aileniz var ihmal etmeyin. Muhtemelen ailesi değerini kıymetini bilmeyecek ama olsun eşinizle de konuşun eviniz de durun artık ara sıra yine uğrarsınız bu kadar

Cenazede yakinlarina yardim edip daha sonrasinda cokca nankorluk goren biri olarak diyorum ki 40 gunde kalsaniz, bi ugrayip bas sagligida dileseniz nasilsa ugradi gitti diyecekler, o yuzden yavas yavas kendinizi cekebilirsiniz, evlat (esiniz) annesinin yaninda degilken sizin daha fazla durmaniza da gerek yok.

Basiniz sagolsun.🙏

Şimdi bırakıp evine döndüğünde 40 gün yanımızda durdu millete hizmet etti demicekler bizi bıraktı gitti dicekler. O yüzden kendini çokta heba etme olması gereken olmuş sıkıntılar paylaşılmış 40 gün olmuş ama hayat devam etmek zorunda kendi çekirdek ailenize yönelin derim yavaştan

İnsanlar gelip gidiyo evde ev işleri yapılması gerekiyo bunları yapıyorum
Yapmayın madem içinize sinmiyor. Yapan biri çıkar illaki. Hadi gittiniz hergün gitmeyin eşinizle gidip geri de eşinizle eve dönün. İnsanlara hem iyilik yapıp hem böyle düşünmek normal değil. Olduğunuz gibi görünün göründüğünü gibi olun

Biraz daha zamana ihtiyacı var eşinizin. Ani kayıp yaşamış şuan yapacağınız her davranış sizin için doğru bile olsa kocanızın kalbini kırar.

Ha sonunu okumamıştım siz haklısınız o zaman. Sizin de başınız sağolsun.

Yavas yavas birgün gidip bir gun gitmemeye baslayin. Okullar aciliyor zaten cok sık istesenizde gidemessiniz. Biraz daha gidin gelin deyim yerindeyse gozlerine sokun yanlarinda oldugunuzu. Neden bunu dedim cunku onlar sizin kayiplarda yaninizda olmamis yarin öbür gün illaki bir tartismada konusu acilirsa sizin soz hakkiniz olur onlarin olmaz. Ustunuze duseni zaten yapmissiniz. Allah rahmet eylesin. Hepimizin gidecegi yer orasi. Bundan sonrasi onemli olan sizin degil esinizin tutumu ve kayinvalidenizin. Gorumcemiz uzaga gidecekmis. Dua edin kayinvalide oğluna dort elle sarilmasin asil sikinti ordan baslar

Düşünceleriniz ve yaptığınız birbirine uymuyor ki, hem her Allah günü yanlarına gidiyorsunuz, hem de onlar benim yanımda olmamisti diyip kendi kendinize kuruluyorsunuz. İçinizden geleni yapın sorun kalmaz.

Bu kadar çok vakit geçirmenize gerek yok yas süreci bitmiş. Arkadaşımin oğlu küçük yaşta vefat etti es ailesi ilk 7 gün geldi.

Back
X