kayınpederimin babamdan borç istemesi

Alışmış kudurmuştan beter derler. Böyle aile ilişkilerinde mesafe her zaman iyidir. Baştan alıştırmamak lazım sonra böyle oluyor 1 kere bile taviz verilmemesi gerek.
Bence siz ve babanız tepkinizi koyun kesinlikle vermeyin dahada eşinizde duyarsa duysun.

Bu ne ezikliktir anlamadım, babanı sömürmesine asla izin verme, olmadı eşine söyle...insanları anlayamıyorum.

ben çok hassasım herseyi takarım budurum üzdü beni hemen evlilik bumu o aileye nasıl ısıncam diye korkuyom eşime karsı bile soğuklasıyom abartıyomuyum bilmiorum

ya ben eşime kendi arkadasımdan örnek vererek senin baban istese napardın dedim oda kızardım doğru bişey deil dedi eşime diyemiyorum kendini yanımda ezilmiş hissetcek ailesi yuzunden çok anlayıslı ve hassas eşim babasından cok farklı
Yarin oburgun birsekilde bu duyulur ve olaylar istenmeyen noktalara gelirse asil esiniz o zaman ezilecek ona soylemediginiz ondan sakladiginiz icin. Hakliyken haksiz duruma duseceksiniz niyetiniz iyi olsa bile o yuzden esinize simdiden guzelce bu durumu izah edin

bence bu iki kocaman adam arasında mesele, sizi bağlamaz.

adam babanızdan borç istemiş, babanız elinde varsa ve güveniyorsa verir, yoksa ya da güvenmiyorsa vermez.
siz duymayın bilmeyin bence, eşinize söylemek de hani şikayet gibi olacaksa doğru değil, ama haberi olsun şeklinde bir düşünceyle olacaksa olabilir.

Eger geri odeyecekse babanin yardim!etmesine izin ver zamaninda benim!kaynimla sorunlarim vardi her iki tarafinda durumlari iyiydi ama kaynim kisa sureli nakit ihtiyaci vardi benden babamdan istememi istedi bende kizip babam sana vermez dedim devran döndü. Babamin ihtiyaci oldu kaynimda vermedi ama manevi olarak tam destek oldu hala utanirim keske derim..

Babanızda neden dünürü için kredi çekmeyi göze alıyor ? Kayınpederinizin yaptığı hiç hoş değil bence eşinize söyleyin

ah tatlıııım bizimkiler o hatayı bir kez yaptı 2 sene olucak hala alamadı 250 bini.
gitti gözüyle bakıyorlar olan da arada bana oluyor. eşine söyleme. babana söyle vermesin hiçbişey

kayınpederim düğünden öncede babamdan borç istedi simdi 5 aylık evliyim yine borç istemiş.kendisi emekli evde çalışmıyor.yaşıda çok yaşlı değil.ve parayı çok seviyor.kredi çekeyim istersen demiş babam oda yok kredi olmasın demiş.babamda nakitim yok demiş.bu huyunu babamda sevmiyor.ve babam eşime söylememi istemiyor.bunları duyunca ben iyce soğuyorum eşimin babasından
eşine direk söyle bence

Gecmis olsuuunn.
O para kayiplar diyarinda, daha geri gelmez.
Kac lira vermisti zamaninda bari babaniz?

erkek aileleri yakında bizden başlık parası isteyecek
bu ne yüzsüzlük
ben olsam eşimin de para konusunda gururundan emin olsam ( ki benim eşimin yok ondan böyle söylüyorum)
" hayatım baban babamdan böyle böyle para istemişti babamda vermişti şimdi de istemiş babam da yok veremediği için üzülmüş" derdim
eşin utanır da belki babasına bir ayar çeker

ya ne bu şiddet bu celal anlamadım ki?! adam alt tarafı borç istemiş, evini üzerime yap dememiş ki:KK57:
daha önce istediğinde de vermemiş babanız, şimdi istediğinde de... yani giren çıkan yok, sorun ne?
ihtiyacı olan insanın borç istemesi ayıp mı, suç mu, yasak mı? millet de hemen ooo sömürüo da, o para gelmez de vs vs hemen yapıştırmış şok oldum okurken. yahu ne biliosunuz adamın geri ödemiyceeni? belki gerçekten ihtiyacı var, yakın gördü istedi ve zamanı gelince ödiycek nerden biliosunuz? ne kadar önyargılı, ne kadar tahammülsüz, ne kadar bencil insanlar olmuşuz biz, yazık:KK12:

boyle durumlardaıkı aıleden bırı bıle sorumlulugunu bılen tıp deglse yanı borc verlse bıle snrasnda odenmezse veya alskanlk halıne gelrse ılk huzuru bozulacak kısı sen ve esın olacak canım... bnde yasadm bu tur durumlar.. en ıyısı hıc alsvers olmaması bı yerde b.ku cıkıyor cnku .. ya basa kakılıyor ya alskanlık oluyor vs vs....

baban kp istese gerçekten kredi çekecekmiymis
eski borcuda odememis
babanizz soyleyin bu kdr yumusak olmasin
param yok deyince konu kapanmis olmali siz koruklemeyin bence
ama esin vermek isterse ona bisey diyemem bu konuda onu tutmn zor
acil bi borç altina girin, ev araba yatirim gibi
borcunuz olursa elinize para kalmaz esinde olmayan parayi veremez :)

ya ne bu şiddet bu celal anlamadım ki?! adam alt tarafı borç istemiş, evini üzerime yap dememiş ki:KK57:
daha önce istediğinde de vermemiş babanız, şimdi istediğinde de... yani giren çıkan yok, sorun ne?
ihtiyacı olan insanın borç istemesi ayıp mı, suç mu, yasak mı? millet de hemen ooo sömürüo da, o para gelmez de vs vs hemen yapıştırmış şok oldum okurken. yahu ne biliosunuz adamın geri ödemiyceeni? belki gerçekten ihtiyacı var, yakın gördü istedi ve zamanı gelince ödiycek nerden biliosunuz? ne kadar önyargılı, ne kadar tahammülsüz, ne kadar bencil insanlar olmuşuz biz, yazık:KK12:
yok daha once vermis borç ve onu hala geri odememis kp

Meblağ ne kadar bilmiyorum ama çok ise Ben olsam söylerdim ama tepeden inme "baban para istemiş babamdan" demezdim.
Haberdar etmek amaçlı derdim.

Yalnız babanız veremem deyince konu kapandıysa demeyin.
Eşiniz babasına "ondan isteyene kadar bana söyleseydin" der mi?Öyleyse hiç demeyin zaten babanıza da borcunu ödememiş sizden gelince ardı kesilmeyebilir.

eşim kızkardeşi evlenirken, damat daha düğün günü borç istemiş. eşim de acil bir ihtiyaç çıktı diye düşünüp vermiş. öyle yüklü bir para da değil 400 Tl.
ve aradan 2 yıl geçtikten sonra eşim sıkışık zamanında istedi diye damat küstü ve senelerdir triplerde. borcu ödemedi, babası ödedi duyunca.
sonradan öğrendik ki kredi kartlarını şişirip ödemeyen sürekli icraya takılan biriymiş.
akraba ile para alışverişi yapmayacaksın bence.

Back
X