Kayınpederimin bizde kalmasını istemiyorum

konu sahibinin uzerine "abartili sekilde" gidiyorsunuz...
kiz evleneli daha 1 yil bile olmamamis, evine surekli esinin ailesi gidip gelip uzun sure kalmis...
yalniz kalmak istiyor iste bunu anlamak bu kadar zor mu?
ama bir taraftan da esine bunu soyleyemiyor cunku kayinpeder yardim amacli geliyor...
kizcagiz da icini dokuyor iste amma buyutuyorsunuz haa...

Bir de şöyle düşünelim..
Hamilesiniz.. Yeni evlisiniz.. Eşinizin bir rahatsızlığı var...
Kayınpederiniz de belki, tıpkı daha evvel bir mesajınızda belirttiğiniz gibi angaryaları kaldırmaya çalışıyor üzerinizden.. Karakterini bilemiyorum ama, bu erken dönemde oğlunun rahatsızlıkları nedeniyle belki size yardımcı olamadığı şeyleri halletmeye çalışıyordur.. Olabilir.. Ama bundan emin olamayız..

Kalış amacı tam olarak nedir, siz bunu daha iyi gözlemleyebilirsiniz... Buna göre de geçici mi yoksa kalıcı olarak mı bu durum sürüyor, karar verilebilir..
Eşinizin rahatsızlığı mı? Bu rahatsızlık, sizin üstesinden gelemeyeceğiniz bir şey mi? Eşiniz neden babasına ihtiyaç duyuyor işi ile ilgili... Kendileri nerede oturuyorlar?
Perdenin arkasını göremeden, sahnede sunulana söylenecekler, bence size yardımcı olmayacaktır...

Belki çok basit bir şeydir, tavır almanız evliliğinize zarar verir...
Ya da çok daha ciddi bir şeydir, almamanız da zarar verebilir..

Bu yoruma katılıyorum..Bence bu sorulanlar cevaplanırsa daha çok yardımcı olabiliriz.

konu sahibinin uzerine "abartili sekilde" gidiyorsunuz...
kiz evleneli daha 1 yil bile olmamamis, evine surekli esinin ailesi gidip gelip uzun sure kalmis...
yalniz kalmak istiyor iste bunu anlamak bu kadar zor mu?
ama bir taraftan da esine bunu soyleyemiyor cunku kayinpeder yardim amacli geliyor...
kizcagiz da icini dokuyor iste amma buyutuyorsunuz haa...

tamam da canım o insanlarda keyfii gelmiyormuş ki,yardıma geliyormuş.emin ol eğer eşi rahatsızlandığında aile ilgilenmese bu defa da diyecektiki,eşim rahatsız ailesi arayıp sormuyor,işlerimize yardım etmiyorlar.:50:bu forumda böyle konularda gördük.eşi rahatsızmış,demekki tek başına işleri üstlenemeyecek durumu var.üstelik kayınpederi de,kayınvalideside iyi biri gibi anlattığı kadar.yardım için ellerinden geleni yapıyorlar.:34:

DUSUNCELERINDE ve isteklerinde cok haklisin. gayet de istemeyebilirsin. ama soyle de birsey war. sanslisin ki iyi insanlarmis. ne insanlar war sen bilior musun ? yasamadigin icin bilemezsin . burada da okuyorsundur. kayinpederinden kaynanasindan iskence ceken,,, o kadar kendine dert etme derim ben. uygun bir dille anlat esine. kendinin kalanbaligi sewmedigini , bu sekilde olmayacagini anlat uygun bir dille. tek care bu baska caren yok ama o kadar dert etme. neler war nerler. kaynana kayinbaba neler yapior,,, yasadigim icin biliorum..

aranızda eşiyle böyle bişeyi paylaşan, yani onun ailesinden birinin gelip gidişinden rahatsızlığını belirten biri var mı arkadaşlar? bunun geri dönüşü nasıl olur sizce? benim aileme karşı tavır alır mı eşim? aramızdaki ilişki bozulur mu?

direk istemiyorum babanı demicem tabii. ne zaman gidecek biraz yalnız kalmamız iyi olmaz mı diyeceğim?

eşim az önce gene tekrarladı babasının çok işe yaradığını ona ihtiyacı olduğunu. ooooooofffffff patlıycam artık!

6 aylik evli 4 aylik hamilesin
ve ziyarete geldiklerinde yardim amacli geliyorlar
bence sevinmelisin
yardima ihtiyaci var demekki esinin
ustelik adamcagiz elinde televizyon komandasi
kös kös oturup senden hizmetler beklemiyor
ogluna yardima geldi
bazi aileler gibi yardim talep etmiyorlar
ustelik guzel jestlerdede bulunuyorlar
kayinvaliden geldiginde sana yardimci oluyor
bence kiymetini bilin
cocuk oldugu zamanda herhalde torun sevmeye gelecekler
bu onlarin en dogal hakkidir
biraz ozverili olmaniz gerekiyor diye dusunuyorum

Allah akil fikir versin... insan psikolojisi deyip siyrilmaktansa terapiste gitmeye ne dersin? Belliki psikolojin bozulmus. Yoksa sana yardim eden esinin ailesine nasil boyle dusunceler gudebilirsin? Yazik adamcagiz faturani gormus hemen odemis hamile gelinine mi odetseydi? Kuyruklarda hamile halinle beklemekten zevk mi alacaktin? Ustelik ne kadarda comert 3 kurusun hesabinimi yapacakti adamcagiz? Bunun yaninda esin rahatsizmis is icinde yardim ediyorlarmis sen hamilesin sen yorulmayasin diye ellerinden geleni yapmaya ogullarina bakmaya ustelik kaynananda sana hep yemek temizlik vs.. yardim etmis... Ben tavrindan cok korktum acikcasi korkunc dusunceler bunlar. Ustelik simdi bu yardimlara ihtiyacin var.Hani hamile olmazsin esin hasta olmaz sen herseye kosabllecek konumdasindir haklisin duzenin bozulmasin diyebiliriz.... Fakat bu insanlar bu kadar sana ve esine duskunken.... yaptigin cok ayip... Eger hamilelik psikoljisi diyorsan insan psijokolojisi diye ortaya atiyorsan mazeretini hemen bir doktora gorun.... En azindan ne kendine ne esinin ailesine zarar verirsin. cOK tehlikeli kirici ve sebepsiz yere suclayici aklindaki dusunceler su anda.... Vakit kaybetmeden yardim al. Iyiki esinin ailesinin yerinde degilim , bunlari ogrenseydim kahrimdan olurdum herhalde ne kadar kirici dusunceler... Ustelik bu insanlar haketmiyorda.,,

Siz onları hiç istemiyorsunuz mesajlarınızdan öyle anladım. Torunları olduğu zaman tabi gelecekler asıl gelmezlerse ayıp olur. Evet bazı gelinler eşinin ailesinden haz etmez ama nedenleri vardır çektikleri vardır, o yüzden öyle davranırlar, sizin karşınızda sizin için eşiniz için kendini seferber eden bir aile var ama siz yine de istemiyorsunuz. Normal zamanda keyfi gelseler rahatsız olmanızı anlarım ama sizin zor zamanlarınızda size destek olmaya çalışıyorlar rahatsız etmemek içinde ince davranışlar sergiliyorlar, oğlumun evi deyip baş köşeye kurulmuyorlar. Umarım bu haliniz hamilelik psikolojisindendir ve umarım bu düşüncelerinizle eşinizi de ailesini de üzmezsiniz.

bende bu arkadaşların dediklerine bire bir katılıyorum, söylenecek söz kalmamışta

siz bizden olaya bakış açısı istemiyorsunuz ki
direk eşinize ailesini istemediğinizi nasıl söyleyeceğiniz hakkında fikir istiyorsunuz
size acıdım ben en son yazdıklarınızdan sonra :47:
gidip eşinize söyleyin ailesini istemediğini artık gelip gitmelerini kesmelerini
sonrasında olacaklar yüzünden korkmasın gözünüz yani, sırf eşim aileme tavır mı alır acaba diye yaşamayın
yazık yani çok yazık.........
bir arkadaşın dediği gibi bu hislerinizi hamilelik ardına sığınıpta bunları yapıyorsanız bir yardım almanız en iyisi gibi

çocuk olduktan sonra ne olacak. torun diye gelicekler bu kez:17:

Sorunun anlaşıldı, sen hiç gelmesinler diyorsun resmen :45:
Yok öyle şey, gidip gelecekler tabiki, üstelik şu an özel bir durum söz konusu belli, biraz anlayış lazım..
Bu durum düzeldiğinde zaten eskisi kadar sık geliş gidiş olmayacaktır.
Bu psikolojiyle insanları kıracak bir laf etme bence..

konunuzu okudum mutlu giden bir aile düzeniniz var eşiniz sayglı sevgili kayın babanızd aanlayışlı yanınzda bile oturmuyormuşş odasına geçiyor artı ogluna yardım etmek için gelmişş bence bu durumda ne kötülük var anlamadım benn sizi koruyup koolayan insanlar varr hemde laf sokmadan iyi niyetli şanslısınz lütfen kalplerini kırmayınnn yanlış bana göree

tamam da canım o insanlarda keyfii gelmiyormuş ki,yardıma geliyormuş.emin ol eğer eşi rahatsızlandığında aile ilgilenmese bu defa da diyecektiki,eşim rahatsız ailesi arayıp sormuyor,işlerimize yardım etmiyorlar.:50:bu forumda böyle konularda gördük.eşi rahatsızmış,demekki tek başına işleri üstlenemeyecek durumu var.üstelik kayınpederi de,kayınvalideside iyi biri gibi anlattığı kadar.yardım için ellerinden geleni yapıyorlar.:34:

canim biliyorum neden kayinpederinin geldigini, onceki yorumumda da yazdim zaten ama konu sahibinin niye boyle davrandigi belli iste daha yeni evli ve yalniz kalmak istiyor...
bunu bile bile uzerine gidilmesi gereksiz...
kiz da biliyor zaten kayinpederinin neden geldigini...

canim biliyorum neden kayinpederinin geldigini, onceki yorumumda da yazdim zaten ama konu sahibinin niye boyle davrandigi belli iste daha yeni evli ve yalniz kalmak istiyor...
bunu bile bile uzerine gidilmesi gereksiz...
kiz da biliyor zaten kayinpederinin neden geldigini...

Kimsenin abarttığı üzerine gittiği yok, herkes fikrini paylaşıyor, konu sahibi de yorumlara makul cevaplar vermiş, ortada bir gerginlik yok. Aynı fikirde olmak zorunda değiliz...

Back
X