Kayınpederimin bizde kalmasını istemiyorum

Dogalgaz faturasini dahi yatiran bir kayinpedere, "sanki onlarin evleri" diye kizan bir gelin...
Cok sasirdim arkadasim kusura bakma...
Fazla ilgi heleki yeni evlilik soz konusuysa bir yere kadardir katiliyorum ancak sen stres yaptigin için olumlu ve guzel seyleri kaçiriyorsun bence...
Kayinpederin temelli kalmaya gelmiyormus bu kadar gerilmene neden yok ki...
Tavrimi koymalimiyim diye dusunursen, aranizin iyi oldugu insanlarla arani bozar kendinden sogutursun...
Onlarda çok iyi biliyorlardir ki orasi sizin eviniz...
Bos yere kalplerini kirmaktan çekinlemisin... Esinle daha çoook yalniz kalirsiniz merak etme.

ama bu bende kendi evimde dışlanmışlık hissi yaratıyor. belki biraz da hakimiyetin en fazla bende olmasını istediğimden.

ya da benim hamilelik sendromlarım bunlar.

Ama şimdi biz kayınpederiniz iyi ve anlayışlı deyince başka şeyler söylüyorsunuz.
Sanırım olaylar bu kadar basit değil.
Yani size sorun çıkaracak şeyler yapılıyor

ya bi eve fatura geldiğinde ilk önce evin sahibine verilir dimi. ben bunu giderken işyerine götüreyimde yatırılsın denmez. belki de ben hamileyim diye beni yoracak angaryaları ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. bilemiyorum ya kafam iyice karışık..

ya aslında gelip gitme konusunda biraz rahatlar. kaynanam çok dominant bi kadın. kötü değil ama biraz yönetici. babasıda saf. uykusu geldiği için odasına gidiyor belki de. doğalgaz faturamı kapıda görüpte ne kadar geldiğini sorduğumda duymazdan gelen insanlar. sanki onların evleri:20:

Hep aynı şey hep aynı..

Önce yumuşak yumuşak yazılıyor sonra olumlu yorumlar görülünce, konu sahibinin çıkarlarına dokunan mesajlar yazılınca '' AMA '' ile başlayan yorum yapmaya başlıyor konu sahibi.

Bu mesajınız ile ilk sayfadaki anlatımınız arasında çok fark var.. TUHAF...

Hep aynı şey hep aynı..

Önce yumuşak yumuşak yazılıyor sonra olumlu yorumlar görülünce, konu sahibinin çıkarlarına dokunan mesajlar yazılınca '' AMA '' ile başlayan yorum yapmaya başlıyor konu sahibi.

Bu mesajınız ile ilk sayfadaki anlatımınız arasında çok fark var.. TUHAF...

bunun sebebi önüne geçemediğimiz duygular büyük ihtimalle.. şöyle ki, evimde olmasını istemiyorsam bi nevi burdaki insanlar tarafından onaylanmak isiyorumdur aslında özünde budur olay. birde şu var; insan yorumları gördükçe bazı şeyleri hatırlıyor ve onlarıda paylaşmak istiyor; "ama şu da vardı" diye..

Siz birileri üzülmesin, kimseyi kırmayayım diye hareket edenlerdensiniz.
İçiniz içinizi yiyor ama gerçek düşüncelerinizi belli edemiyorsunuz.
kimse hakkında kötü konuşmak istemiyorsunuz.
Çok hassassınız.
Bunlar benim anladıklarım.
Böyle davranarak kimseyi kırmazsınız, olanlara katlanırsınız ama kendinize edersiniz. Ve şu anda içinizde, yarın kucağınızda olana.
Söylemeniz gerekenleri, isteklerinizi incitmeden de söyleyebilirsiniz aslında.

bunun sebebi önüne geçemediğimiz duygular büyük ihtimalle.. şöyle ki, evimde olmasını istemiyorsam bi nevi burdaki insanlar tarafından onaylanmak isiyorumdur aslında özünde budur olay. birde şu var; insan yorumları gördükçe bazı şeyleri hatırlıyor ve onlarıda paylaşmak istiyor; "ama şu da vardı" diye..

Cevabınıza bayıldım.. Çok objektif..

Teşekkür ederim..

Siz birileri üzülmesin, kimseyi kırmayayım diye hareket edenlerdensiniz.
İçiniz içinizi yiyor ama gerçek düşüncelerinizi belli edemiyorsunuz.
kimse hakkında kötü konuşmak istemiyorsunuz.
Çok hassassınız.
Bunlar benim anladıklarım.
Böyle davranarak kimseyi kırmazsınız, olanlara katlanırsınız ama kendinize edersiniz. Ve şu anda içinizde, yarın kucağınızda olana.
Söylemeniz gerekenleri, isteklerinizi incitmeden de söyleyebilirsiniz aslında.

nasıl nasıl. kime söyleyebilirim. :43:

4 aylık evlisiniz, 2 aylık da hamilesiniz.. annenizin de gelip sizde kalmasını gerektirecek bir durum göremedim ki..

hamileliğiniz ilerlese, belki yardıma gelir..

ev ana baba ocağına dönmüş..

hepsinin gelişine bir son verin derim..

4 aylık evlisiniz, 2 aylık da hamilesiniz.. annenizin de gelip sizde kalmasını gerektirecek bir durum göremedim ki..

hamileliğiniz ilerlese, belki yardıma gelir..

ev ana baba ocağına dönmüş..

hepsinin gelişine bir son verin derim..

söylemesi kolay. belki anneme gelme derim ama koca tarafıma nasıl diyeceğim ki..

bence çok fazla hassas davranıyorsunuz
evlilikte ilk zamanlarda eşler bu hataya sürekli düşüyor
benim istediğim olsun,benim dediğim olsun,ipler benim elimde olsun.
kayınpederiniz sizi bir evladı gibi görüyor faturanızı yatıyor yardımcı olmaya çalışıyor
siz hakimiyet kurma derdindesiniz.
hırslarınızı biraz küçültün sizi seven sayan insanları kırmayın

Eşinize tabi ki.
Sizin istediğiniz yaşam şeklinin nasıl olacağını anlatırsınız.
sanırım sizin istekleriniz önemlidir.
Eğer iş için yardıma ihtiyacı varsa orada ayrı bir evde düzen kurabilirler.

bi de erkeklerde şu var; ben işi gücü düşünüyorum para kazanalım çocuk olacak diye diyorum, sen keyfinin peşindesin diyebilir.

bi de erkeklerde şu var; ben işi gücü düşünüyorum para kazanalım çocuk olacak diye diyorum, sen keyfinin peşindesin diyebilir.

Keyifle ne alakası var canım.
Siz mecbur değilsiniz ki birlikte oturmaya.
Evinizde rahat etmek sizin hakkınız değil mi
Mecburiyetler olsa neyse..

söylemesi kolay. belki anneme gelme derim ama koca tarafıma nasıl diyeceğim ki..

kayınpeder ve kaynanaya nasihat verecek haliniz yok heralde.

eşinizi karşınıza alır, güzelce konuşur (ki kendinizi iyi ifade ediyosunuz) derdinizi anlatır, "bak ben kendi annemi bile çağırmıyorum" mesajları ile iletişiminizi kurarsınız..

Bazen bu gelinlere de yaranılmıyor. Kayınpederiniz doğalgaz faturasını önünüze koysa belki bu sefer de "üç kuruşluk faturayı bile önüme koyuyor" diyeceksiniz. Siz belli ki ne olursa olsun istemiyorsunuz eşinizin ailesini. Yoksa "annem gittikten sonra mı söyleyeyim" demezsiniz.
Bence yok yere hamilelik psikolojisi ile eşinizle aranızla gerginlik yaratmayın. Mecburiyetleri kalkınca onlar da gidecektir evlerine. Biraz daha sabredin bence.

Back
X