Kayınpederimin davranışları normalmi?

Sakın kayınpederinle bu konuyu açık açık konuşma. Ne kadar riskli bir durum...
Ya adamın içinde kötü niyet yoksa seni kızı gibi görüyorsa nasıl bir duruma
düşersin bir düşün.
Ya da adamın içinde kötü niyet olabilir ama sen bunu açık açık söyleyince
belki de beklemediğin bir tepkiyle karşılaşırsın. Ne bileyim bağırır çağırır, oğluna
şikayet eder, masum pozları takınır, ağlar sızlar. Yine sen kötü olursun.

Öncelikle başka bir arkadaşın da dediği gibi adamın hareketlerini gözle.
Kızı varsa kızına, oğluna nasıl davranıyor? Eğer onlara da sana davrandığı gibi
davranıyorsa sorun yok.
Ayrıca diğer yabancı kadınlara olan davranışlarını da gözlemle. Onlara da gereksiz
samimiyet gösteriyor mu, şık olmayan davranışlar da bulunuyor mu? Eğer bulunuyorsa
pek de iyi niyetli görmüyorum adamı.

Ayrıca eşine konuyu çıtlat. Ama pat diye değil belli etmeden, yordamıyla.
Mesela eşine "babam ne kadar çok seviyor beni adeta kızı gibi görüyor, gelip sarılıyor
saçlarımı okşuyor" filan diyebilirsin. Bakalım eşin ne tepki verecek? Belki eşinin hoşuna
gitmeyecek bu durum. Bu kadar samimiyetten hoşlanmıyorum kendini geri çek diyecek eşin.
Sen de gönül rahatlığıyla koyacaksın mesafeni.

evett kesinlikle katılıyorum yani hiçbi şey anlamamış gibi saf masum bir şekilde eşine söyle

Bir şey dikkatimi çekti. Demişsin ki kayınvalidem yemeğe kalmak ister ama kayınpederim yorulmasın gelinim diye eve gidelim der. Şimdi bu adamın niyeti kötü olsa her fırsattan istifade etmek sürekli sana yakın olmak istemez miydi? Niye desin ki evimize gidelim diye? Bu da farklı bir bakış açısı.

Ayrıca bir sorum var. Kayınpederin eşinin yanında sana sarılmaya çekiniyormuş. Peki ya karısının (kayınvalidenin) yanında nasıl?

Dediğim gibi en doğrusu eşine çıtlatmak herhalde.

Son düzenleme:
adamın içinde kötü niyet olmasa da bu temaslar gelin k.baba arasında biraz fazla bence. mutlaka mesafe olmalı. ama işte eşine sölesen k.babana sölesen nasıl bi durum oluşur bilemiyorum eşin de kıskançmış olay büyüyebilir. nolursa olsun hiçbir bayan erkek arasında bu tarz mesafeden yoksun gereksiz samimiyetler olmamalı. kaldı ki k.baba gelin. içinde kötü niyet olmasa da. olması gerektiği kadar bir çizgi korunmalı arada diye düşünüyorum. gerek yok yani. ne gerek var saçını falan okşasın. istediği kadar sevsin. yakın temasa gerek yok yani. bende olsam rahatsız olurum. arkadaşların dediği gibi hoşlanmadğını belli et bi şekilde. yanına gelince uzaklaş tavrın mesafeli olsun. anlar diye umuyorum.:44:

adamın niyetinin ne olduğu çok da önemli değil bence. sen rahatsız olacak boyuta gelmişse eğer bişeyler ters demektir.derhal müdahele et. adamla yalnız kalmamaya çalış. eşine de sor, baban herkese böyle sarılır eder mi ben babamdan görmedim garip geldi bana gbisi ağzını arayabilrsin.

eğer niyeti kötü değilse oğlunun yanında da aynı şekilde davranır eğer yaptığının yanlış bir şey olmadığını düşünse oğlunun yanında da aynı davranışları sergiler demek ki oda normal olmadığının farkında o zaman neden böyle davranmaya devam ediyor bunu bir düşünün derim:59::97:

benim babaminda 3 gelini var.. birtanesini ayni beni sever gibi sever.. kiz çocuklara çok duskundur zaten, ayri bi sevgisi vardir bunuda gosterir.. sarilir, yengemin kizmizi al yanaklarininda makas alir gulerek.. ammaaaaa bunu abimden gizli yapmak ne demek yahuu??? hep beraber bir arada oldugumuz zamanlarda yapar bu sevgi gosterilerini.. yengemde ayni sekilde karsilik verir babama.. ama sizin dediginiz, mutfaga geliyor , saçimi duzeltiyor esimin yaninda yapmiyor, herkesin oldugu gibi benimde ayri bir dikkatimi çekti!!.. lutfen dikkatli olun, onunla yalniz kalmamaya dikkat edin. eger gelmeden once ariyorsa evde degilim falan diyin. mutfaga yaniniza geldininde isim bitti ben içeri geçiyorum falan diyin nebileyim. uf Allah korusun insallah adamin gunahini aliyoruzruda hepimizin aklina takilan kusku gibi degildir hiç bisey ! Allah yardimciniz olsun, siz neler hissederseniz bence o dogrudur...

eşinin yanında herkesin içinde bu derece yakın davransa demek ki seni çok seviyor bu şekilde sevgisini gösteriyor diyecektim ama eşinin yanında yapmaması ilginç:26:
çok karışık bir durum valla rahatsız olduğunu nasıl belirtebilirsin ki:44:

benim de şu dikkatimi çekti, eşim kıskanç o nedenle onun yanında sarılmaz hiç demişsiniz. peki bunu düşünüp sarılmayan adam siz mutfakta tekken yanınıza gelirken niye eşinizden çekinmiyor?

bence sen önce kendı adına daha sonrada oğluna adına kokrmalısın oğluna bı sor bakalım ona karsı davranısları nasılmıs eyer adam sana karsı nıyetı bozduysa emın olki oğlunda tehlıkede demektır

Herşeyin bir dozu ve adabı olmalı. Bi kayınbaba sever gelinini hatta bazen elini öptürür öper onu yada ilgili durur ama ten teması ne yaa şok oldumm.. Bilmiyorum günahını alamam kayınbabanızın belki huyu bu kötü düşüncesi yoktur ama ne bileym bizim yasayıs tarzımıza okadar terski.. Bence mesafeni belli et ayıbı yok bunun inan baska biri görse o an asla anlayısla karsılamaz.

hepsini tek tek okudum sağolun kızlar, çok teşekkür ederim yorumlarınız için
birşeyler yapmam gerek ,eşimin yanında sarılmamasının nedeni eşim aşırı kıskanç giyimimi falan geç perdeleri bile açık bıraktırmaz asla , ve herkeste bu huyunu bilir ona göre davranır
ama beni rahatsız etmeye başladı birşeyler yapmam lazım ama nasıl

canım eşine söyleme yıllar boyu unutulmaz yaralar açabilir aranızda
kayınpederinede sözsel bişi söyleme ama hareketlerinle koy tavrını sizin yanınıza yaklaştığında bir iki adım geri çekil ama suratını falan asma her zaman davrandığın gibi davran sadece geri çekil bu işi problemsiz atlatmanın tek yolu bu
sonuçta öz baban değil elin adamı bana niye sarılsın ya. ben çok rahatsız olurum babam abim eşim dışında kimseyle bu kadar yakınlaşmam

şimdi burdan okuyunca derimki mesafe koy fakat o samimiyetinize o anki kayınpederinizin hareketlerine göre değişir.bunu sizin anlamanız gerekir

kayınpederinizin davranışları bence pek normal değil.

eğer eşinizin yanında bu davranışlarda bulunmaya çekiniyor ise o da sevginin dozunda sıkıntı olduğunu düşünüyordur.

hem bir insan oğlunun kıskançlık dolayısı ile bu davranışlardan hoşlanmadığını bile bile neden yapar ki?

sevgisi bu kadar mı içine sığmıyor?

oğlundan daha fazlamı seviyor sizide oğlunun üzüleceği davranışlarda bulunuyor.

bana göre yersiz bir sevgi gösterisi bu.

şunu da eklemek isterim ki benim de kayınpederimle ilişkim çok iyidir ama ne o nede ben böyle bir sevgi gösterisinde bulunma gereği duymadım

Back
X