Kayınpederimin ismini koymak istemiyorum :(

aman bnm eşimde çok dedi babamın ismini koyucam diye.
birincisi babası çok umursamadı hamileliğimi bi kere sormadı bile.
ikincisi ismini ben beğenmiyorum.

snra eşimin altından girdim üstünden çıktım veeee bu fikirden vazgeçirdim.
ama kaynanam koysam çok sevinir. ama haketmediklerini düşünüyorum.
bide ne gerek var babası sağ. ölmüş vs olsa neysehh

:)benimde cok istemişti esim oğlumuzun ismini babasının adının olmasını siddetle karsı cıktm asla kabullenmedm yanlıs anlamayın kayınpdrm dünya tatlısı bir insan ama ben bu anlayısı kabullenemedm esim usaklı daha hamileyken kız olursa kayınvlde adı erkekse kayınpedern ismi dediler saka gibi...kayınpedermn ismi himmet...koyamazdım benimde ailem var onlarda beni bugüne getrdler bu nasıl bir zihnyet aklım almıyor simdi oğlum büyüyecek cocuğu olacağında ona manen baskı yapacağım adımı koy diye yok artık:)
esimin tarafı bana kıgın özellikle kayınvldm bu benim özencimdi dedi ama kusura bakmasın ben bunu asla saygısızlık olarak kabul ETMYRM baska isim önerebilirler tabi buna hakları war ama ille o ismin konulması olmaz yani esimin tarafında adet bu simdiki moda iki isim koymak ilki kayınpederin ismi ikincisi ailenin koymak istediği isim örnek wereym:döndü beyza cennet ela hicret kaan yorum sizin...

off böyle ailelerin işin içine girdiği hassas konulardan nefret ediyorum! daha hamile bile değilsin diyosunuz ama siz hiç hamile olmadan önce eşinizle hayal kurmadınız mı? bunu konuşurken de böyle bi konu çıktı ortaya ve ben artık bu konuya girmekten bile çekiniyorum konusu açılmasın diye çaba harcıyorum. şimdi kafam karıştı 2 farklı görüş var, bi taraf eşim mutlu olcaksa kabul ederdim diyo bi taraf beğenmiyosan zorla koyma diyor. ben ikincisi yönünde çaba harcıyacaktım ama bilmiyorum her ikisi de haklı..

Benim kızım doğduğunda eşim bana dediki benim ablam doğmuş 6 günlükken ölmüş ben çok arzu ediyorum onun ismi olsun dedi ama ikinci ismi sen koy dedi ben de tamam kırmayayım eşimi dedim neyse bebeğimiz iki isimli oldu o sıradada evimizde papağan vardı.Kayınvalide sözde bana doğuma yardıma geldi ki annemle aynı yerde oturuyorum o şehirdışındaydı o papağana geldi gitti kendi kızının ismini öğretti inanır mısınız kahretti beni nasıl pişman oldum anlatamam size resmen beni doğum sonrası depresyonuna soktu.Herzaman da üzülerek anlatırdı kızım öldü diye mezara gidemem diye ben de sonuçta ana yüreği derdim üzülürdüm onun içn.Neyse 2.çocuğuma hamileyim aradan geçmiş 16 yıl kayınvalidemlere bayrama gittik mezarlığa uğradık eşime hadi gel bir ablanada uğrayalım dedim eşim benim ablamın mezarı bilinmiyor bizimkiler ilgilenmemişler dedi o anda kaynar sular başımdan aşağıya döküldü bedenine sahip çıkamadıkları kızlarının ismine sahip çıkmışlar dedim bebeğimi o üzüntüyle 2 ay emzirebildim sırf bu isim yüzünden.Ölene kadar değil öldükten sonra bile affetmeyeceğim dedim eşim de ilk ismi farklı bir şekilde mahkeme kararıyla değiştirdi ama gene de af etmiyorum.Benim eşim de tek erkek oğlum oldu benim de eşime sormadım bile babanın ismi olsun demeyi ne istersin bile demedim istediğimi koydum

sizin eşleriniz demiş en azından.. benim bir kere bile halimi hatrımı sormak için aramayan kayınpederim kendisi söyledi çocuğun adını düşünmeyin boşuna ben kendi ismimi koyacağım dedi :47: ben de topu eşime attım babası bilir ben karışmam diye.. o da birinden ne hayır gördük ikincisinden görelim dedi :81:

daha hamile bile değilsiniz haırlısıyla Allah hayırlı ve sağlıklı bir evlat versin önce sonra düşünürsünüz ismini şuan isim düşünmek için çok erken bizde eşimle sevgiliyken ilerde çocuğumuz olursa adını ne koyarız diye düşünürdük üstünden yedi yıl geçti ama malesef bebeğimiz olmuyor eskiden eşim çocuğum olursa babamın adını koyucam deseydi bende istemezdim (gerçi demedi öyle bişey)şuan bebeğim olsa yeterki bebeğim olsun ismini kim ne koyarsa koysun hiçbir önemi yok yeterki Allah sağlıklı bir evlat nasip etsin

bencede herkesin kendine göre düşünccesi var herkes haklı benimde oğlum olacakmış ve kayınbabamın ismide hasan hüseyin ama hüseyin ismini sevdiğim için ilk isim onu koyacağım kızımın adıda cemre onada uysun diye ikinci ismini emre koyacağım biz yakıştırdık eşimin ailesi karışmadı ama kendim istedim sizce uygun ve güzelmi pek demode olduğunuda sanmıyorum fikir sunarsanız sevinirim

Kızlar henüz hamile değilim ama eşimle bi kere isimlerden konuşurken eşim erkek çocuğumuz olursa babasının ismini koymak istediğini söyledi. ben de itiraz ettim biraz tartıştık ve o gün bugündür bi daha bu konuya girmedik.eşim tek erkek çocuk o yüzden koymak istiyor, halbuki ailelerinde daha önce de verilmiş bu isim. ben ise iki isimli bile olsa bunu koymak istemiyorum ne biliyim hem isim hoşuma gitmiyor hem 2 isimli olmasını istemiyorum hem de kendi babama karşı da bunu koyduğumuzu söylemek bi garip geliyor.. eşimi de üzmek kırmak istemiyorum ama nasıl vazgeçirebilirim?

bir aileye aynı isimden 1 kişi yeter bana görede gereksiz kayınpederimin adı modern olsun olmasın şahsen bende koymak istemezdım dogurcak olan benim isim hakkıda benim olmadı haa illada baba ismi olcaksa neden benım babamın adı olmuyo öyle iş olmaz yani bana kayınpeder kayınvalıde ısımlerı koymak tuhaf geliyo:D

İlla büyüklerin isimleri koyulacak diye bir kaide elbette yok,
bu yüzden eşinizin tavrı yanlış tabi ki.
Gönlünüze yatan, gönül rızasıyla koymak istediğiniz ismi, ortaklaşa
karar vererek koymak hakkınız.
Oğluna ismini verince, babası daha mı kıymetli oluyor, bence saçma.
Eğer koymazsanız eşiniz ne yapar onu merak ettim, bu yüzden boşanacak mı?
Babasının ne kadar hakkı varsa, 9 ay karnında taşıyan annenin daha çok hakkı var bence,
iki tarafta razı olacağı isimde buluşmalı, yok onun ismi olmalı, yok bunun ismi olmalı saçma.

madem eşiniz empati kuramıyor o halde çocuğa iki isim koyacağınızı birinin kayınpederinizin diğerinin ise babanızın ismi olacağını söyleyin bakalım ne diyecek..

Biz de iki isim koyduk.. Eşim babamın ismini koyalım mı demişti. bende iki isim olursa olur dedi.kayınpederimin ismi Sadık. Önüne de Muhammed koyduk.Muhammed Sadık oldu. :)) şimdi kisini de kullanıyoruz

eşimde bana kızımız olursa annemin ismini koyalım mı demişti bende soyismi senden geliyo ismide benden olcak analık hakkımdır dedim ve konu kapandı denemeni tavsiye ederim

bende ailenin 4.uncu ve son geliniyim benden oncekiler cocuklarina koymamislar kaynanamla kayinbabamin ismini ve simdide diyorlarki biz sona sakladik adimizi yani guya ben koyacakmisim.. cocugu doguran benim ben onlarin ismini koymak istemiyorum bi kere ne kdr sacma ya kayinbaba kaynana adini koymak ben nefret ediyorum bu gelenekten guya onlar sevinecek cocugum ilerde buyuyunce kendi adini begenmiycek sahsen ben oyleyim.. esimde israrci degil Allahtan hamilede degilim ama cocugum olursa onlarin ismini koymuycam cok severim ama seviyorum diye boyle bi zorunlulugum yok

Son düzenleme:
Benim de abim dedemin ismin taşıyor, annem de o ismi çok beğendiği için karşı çıkmamış, ama aynı ortamdayken komik durumlar olabiliyor, mesela yıllar geçti, hala unutamadım küçükken yine bir kapışmamızda salak Murat salak Murat diye evin içinde koştururken dedemle göz göze gelişimizi :17:
rahat rahat adıyla hitap edemiyorsunuz bile dedesinin yanında, annem de çok çekmiştir bu konuda, Murat diye seslenirsin ikisi de bakar falan, yani işin bu boyutu da var :9:

Benim de abim dedemin ismin taşıyor, annem de o ismi çok beğendiği için karşı çıkmamış, ama aynı ortamdayken komik durumlar olabiliyor, mesela yıllar geçti, hala unutamadım küçükken yine bir kapışmamızda salak Murat salak Murat diye evin içinde koştururken dedemle göz göze gelişimizi :17:
rahat rahat adıyla hitap edemiyorsunuz bile dedesinin yanında, annem de çok çekmiştir bu konuda, Murat diye seslenirsin ikisi de bakar falan, yani işin bu boyutu da var :9:

evet birde benim adim o ona bagirma cagirma felan diyolar :1:

ben şöyle birşey duymuştum uygulayan var:)
rüyanda ak sakallı bir dede gördüğünü ve ...... ismini vermeni söylediğini anlatırsın.eh azcık da rüyayı allarsın pullarsın ama kendi isteğin olur sonuçta.
hatta 1 haftadır 10 gündür aynı rüyayı görüyorum alla alllaaaa falan yaparsın dramatize edersin iyice.
denemekten zarar gelmez:)

ben şöyle birşey duymuştum uygulayan var:)
rüyanda ak sakallı bir dede gördüğünü ve ...... ismini vermeni söylediğini anlatırsın.eh azcık da rüyayı allarsın pullarsın ama kendi isteğin olur sonuçta.
hatta 1 haftadır 10 gündür aynı rüyayı görüyorum alla alllaaaa falan yaparsın dramatize edersin iyice.
denemekten zarar gelmez:)

allah senı napmasın emiii yaa cok guldum ama super bı fıkır :27::27::27::27::27:

:60:Bu fikir olabilir ama yalan yere ruya anlatmakda gunah olur bence :97:

Back
X