Kayınpederimin ismini koymak istemiyorum :(

Benim de kayınvalidem tutturmuş kız olursa şu ismi koyun diye... Ben iki isim düşünüyorum diyince bir de sonuna nur eklemez mi. Yani daha ortada bile olmayan kızıma ikinci ismi bile buluverdi :1: Eltim benden önce doğum yapıp kız evlada sahip olursa ben sıyırıcam aradan :1: eşime de diyorum kesinlikle koymak istemiyorum, uygun bir dille sen anlatırsın annene diye. çocuklara anne veya babanın isminin konulmasını hiç anlamam zaten. kimi bunu saygısızlık olarak algılıyor, ne alaka??? İnşallah sağlıkla hamile kalıp, hayırlısı ile bebeğinizi kucağınıza alır ve eşinizle ortak noktada buluşup ikinizn de istediği bir isim koyabilirsiniz. belki de oğlunuz değil, kızınız ya da kızlarınız olacak. hayırlısı Allah'tan...

başlığı görünce ablam geldi aklıma
ablam 2. çocuğuna hamile kaynana ve kayınpeder ablama hiç sormuyolar bile istediklerini koyuyorlar
ablamın kızı olcak ve kayınvalidesinin ismini koyucaklar resmen emreediyolar sanki onlar doğurcaklar
kocasında iş yok kocası anası ne derse o
ah benim kaynanam olcaktıki o görcekti gününü

zaten soyadını vermişler hakkaten, daha ne isim soruyorlar anlamak mümkün değil.. eğer bu konuda tartışmak zorunda kalırsak kabul edicem mecburen 2 isim kullanmayı ama büyük saçmalık.. neyse kızım olursa kayınvalidemin ismi filan demiyorlar en azından, şimdi burda okuyunca o da olabilirdi di mi.. %50 ihtimalle sıyırabilirim :)

yok ya niye günah olsun.hem kimsenin kalbi de kırılmadan halloluyor mesele:)
şimdi bize de soruyorlar ne olacak diye.bi çıtlattık valide hanıma beğenemedi hatun, hemen kendi istediğini söyledi.e şimdi de hiiiçç isim konusuna girmiyoruz kimlikte görür artık:27::47:

ben de henüz hamile değlim ama biz de biara konuşmuştuk kayınvalidenin imaları vardı kayınpederin ismi konulur gibilerinden..eşimle konuşmuştum o da asla düşünmüyorum koymayı dedi içime su serpti..isim bile bulduk erkek ve kız ismi ama ortada çocuk yapacak cesaret yok o ayrı:)

ak sakallı dede süper fikir de onda da ne istediğinden kesin emin olmak lazım değiştirme şansın yok :)

benım kayınpederımın adı ismail hakkıydı babamın adı ismaildi biz ismail koymadık kalktık kayınpederımın amcasının adını koyduk eşime cok faydası dokunmus zamanında oglum olursa senın adını koycam falan demiş ukde kalmasın dedık ben daha cok ismi sevdigim için koydum ne yalan söylıyım bırde yanına kendı sevdıgım isim ekledım oldu size AHMET YİĞİT şimdi Ahmetı kımse kullanmıyo klayınvalıdem dısında oglumda yiğide alıstı ama keske tek koysaydım Ahmet koysaydım canım senın kayınpederının ısmı ne

babanın ismini kulağına okutalım ama kimliğe yazmayalım ilerde sınavlarda falan zorluk çeker de :P
benim erkek arkadaşıma ailesindeki herkes oğuzhan diyo kulağına öyle okunmuş ama kimliğinde oğuz yazıyo kendisi de oğuzu daha çok seviyo arkadaş çevresi oğuzu kullanıyo ben de :)

evlenmeden önce hani bazı kişiler evlilik sözleşmesi yapılıyorya o maddelere işde aile büyüklerinin ismi doğacak çocuğa konulmasın diye eklenmeli bence:kkk:ne bu yav ne gerek böyle şeylere o isim konulunca ne oluyor anlamıyorum başları göğe mi eriyor?:37:

amaaan canım boşver kafaya takma. Benimde oğlum var eşimde bana babamın adı ve senin babnın adı koyarız dedi. İkisi çok uyumlu oluyordu. Sonra eşim nedense vazgeçti babmın adından. Ben zaten ikisinin isminide koyma taraftarı değildim. Ama nedense hep erkeklerin dediği oluyo ve babsının ismini koydu dedi ikinci isminide sen koy. Benim istediğim ismide KOYMADILAR. Kayınpederciğim beğenmedi. İkinci ismide görümcem koydu. Oğlum 17 aylık ve ben isimlerini bir kere bile kullanmadım. Herkes kayınpederimin ismini kullanıyo zaten.

Biryerde okumuştum, bayan hamile eşi kendi babasının adını koymak isteyince tartışıyorlar bayanda bir süre sonra o isim eski erkek arkadaşımın ismi o yüzden koymak istemiyorum diyor ve eşide bir daha mevzuyu açmıyor :1::1::1:. eşinle ilişkiniz nasıl bilmiyorum ama sen de bu yöntemi kullanabilirsin :60:

Bende bu fıkrı tuttum.

Bızımde henuz bebegımız yok ama esım bır kac kez bu mevzuyu actı.
Bende 'pekı, ıkıncı ısmı de benım babamın adı olur' dedım.

Kayınpederımın adı guzel, fakat kendısını sevmıyorum.
Ogluna babalık etmemıs, bana da kayınpederlık.
Bır de kalkıp onurlandıracak mıyım?
Cok bekler!

Son düzenleme:
inanmiyorum yaa
nasil oyle bir sey beklerler nasil isterler
o psikolojiyi cozmem imkansiz
buyuk gorumcem ogluna babasinin ismini vermis
simdi benim kizim olacak (cok mutluyum bu arada :)
kayin validem kendi ismini koyulmasini istermis
cok mutlu olurmus
ama biz isim sectik secmesekte koymazdim
bir arkadas yazmis hosuma gitti
zaten soy ismini babadan aliyorlar
e ismini koymak annenin hakkidir!
kimseyi yad etmek icin dunyaya gelmiyor bebekler

şöyle isim konusunda araya giren karışan ailelere deli oluyurm.yahu bırak çoocuk onun onlar zaten dusunmuşlerdır ne ısım koyacakalrını sen nıe karışıyosunkı.. yok kaynanaın adı yok bılmem ne.. yeni evlııym daha simdidien kaynanam çocuk ısmı konusu acıldığında ''ben mıhrıban ısmını cok sevıyorum'' der hep. yanı mıhrıban koyun demek ıstıyo ben anlıyorum onu.. çok beklersin ...

hamileyken kayınpederim eşime benim adımı koyarsınız diye takılmış, kayınvalidem de atılmış hemen başka isim mi bulamadılar da seninkini verecekler diye:) eşim de zaten istemezdi. ewt iki isim koyduk ama sadece beğendiğimiz için ve kimseye de sormadık. eşimle son ay oturduk(daha öne hiç böyle bir konuşma bile yapmadık), beğendiğimiz isimlerin listesini yaptık, anlamlarını araştırdık ve ikisine karar verdik. doğumun ertesi günü eşim gitti nüfus kağıdını çıkarttı. kimse tek laf edemedi şunu koyun diye.

aynı sorun bende de var. 5 yıllık evliyim ve çocuk konusu hiç açılmıyor evimizde.
düğünümüze 1 hafta vardı eşimle isim yüzünden tartıştık. bir cafede otururken küçük bir kız geldi yanımıza kucağımıza aldık sevdik. sonra kız annesine gidince kendi aramızda konuştuk. kızımız olursa ...... koyalım dedim. bu yüzden çok kötü tartıştık. yüzükler atılıyordu nerdeyse. kız olursa annesinin ismi, erkek olursa babasının ismi konulacakmış. ben şiddetle karşı çıktım. benim tarafımda kimse isme karışmaz. annem babam benim ismimi bile kendileri koymuş. eğer annesi babası bi de siz isim koyun derlerse 2. ismi biz koyabilirmişiz o da derlerse... eşimin ailesi bu tartışmayı bilmiyor tabi. ama benim ailem yapma kızım nolcak sizde isim koyarsınız hem o zamana kadar fikri değişir dediler.

5 yıldır soranlara hep bir bahane buldum. tayin nedeniyle çok uzaktayız falan gibi şeyler söyledim. şimdide herkes ay şurda şu doktor varmış bi de ona görün diyorlar. hepsinin boğazını sıkasım geliyor. olmuyormuş, problem varmış gibi davranıyorlar. kayınvalidem eşime bebek lafını açıyor .......naz, ........nur ve kayınbabamın ismi............. gelsin artık diyorlar. nazlı nurlu isimleri hiç sevmem zaten. ortada bişey yok bu konuşmalar beni deli ediyor. kucağıma aldığım her çocuğa imrenerek bakıyorum. birinin yeni bebeğini ziyarete gittiğimde kendimi tutamayıp ağlıyorum. eşimin ailesi eğer torunları olursa bize yerleşeceklermiş, onlar torunlarından ayrı kalamazlarmış. biz tayinle başka bir yere gittiğimizde çocuğumuzu bize vermezlermiş. onu biz okutucaz diyorlar. nasıl sinir oluyorum anlatamam.

eşime çocuk konusunu açmaya çalıştığımda kestirip atıyor hiçbir zaman diye. bugüne kadar çok şey yaşadık kaç kez ayrılma noktasına geldik ailesi yüzünden.ailelerimiz konuşmuyor, hiç karşılaşmıyorlar. sanırım eşimde olacaklardan korkuyor :14:

benim kizim da iki isimli.
ben yurt disinda yasiyorum ve burda adetmis kayinvalide ve kayinpederin ismi konurmus.
cevremdekilere baktim evet hepsi de babaanne dede isimler :1:
neyse ben hamileyim bu isim muhabbeti acildi. esim ben annem ya da babamin adini koyucam dedi ben de sakayla karisik ben de anneminkini koyarim o zaman dedim.ses cikarmadim,kendi koyacagimiz ismi de dusunuyorduk.ben elif koymak istemistim istemistim.
dogum yaptim
esim kizimin kimligini cikartmis.ve gordugumde sok oldum
hem kendi annesinin hem benim annemin ismini yazdirmis.
ilk sinir oldum ama sonradan aslinda dusunceli davrandigini anladim.
en azindan benim aileme de deger verdigini gosterdi.

inşallah kız olur diycem bu seferde annesinin ismini koymaya kalkar,
benim kayınbabam beim doğumdan 1 hafta önce vefat etti,
eşim erkek olsaydı babamın ismini verirdik dedi e kız olduğu için ses etmedim tabi dedim ama erkek olsaydıda vermezdim heralde,
güzel bir isminin olması benim çocuğumun hakkı diye düşünüyorum,
kayınbaba ve kaynanamın isimleri güzel değil, çocuğuma bu isimleri vermem,
hem eşin kendi babasının ismiyle nasıl hitap edicek çocuğuna,
ben babamın ismiyle hitap edemem garip gelir,
güzellikle anlatırsan hak verir bence eşin

anlamıyorum ya bu nasıl bir davranıştır...
Saygı sevgi bu şekilde mi olur?
eşimde bana babamın ismi dedi durdu..
Ne münasebet dedim. Kimse karışamaz. Yeri gelirse sen bile karışamazsın dedim.
çok meraklıysalar kayınvalidemin kayınpederimin isimlerinin konulmasına
kızları uyduruk kayduruk isimler koyacağına koysaydı anasının babasının adını

ben şöyle birşey duymuştum uygulayan var:)
rüyanda ak sakallı bir dede gördüğünü ve ...... ismini vermeni söylediğini anlatırsın.eh azcık da rüyayı allarsın pullarsın ama kendi isteğin olur sonuçta.
hatta 1 haftadır 10 gündür aynı rüyayı görüyorum alla alllaaaa falan yaparsın dramatize edersin iyice.
denemekten zarar gelmez:)

:9::9::9::9::9::9: hahahahhhh cok iyi fikirmiş ya...biraz çakallık var ama güzel yinede ise yarayabilir..benim kuzenımde öyle yaptı cünkü..

çocuğa iki isim koyarsınız, birisi sizin koymak istediğiniz diğeri dedesinin ismi. Sonra sizin istediğinz isimle hitap edersiniz, çocuk ona alışır. Bizim bir tanıdık çocuğuna kendi istediği isme alışyırmış, dedesinin ismini söyleuince çocuk kızıyordu, eski isim o diyordu. Çocuğa nasıl öğretmiş dedsinin ismi eski isim diye öğretmiş, çocuk o ismi hiç sevmiyordu :D

Back
X