Kayinpederimin Karari, Sizce cevabimiz ne olmali ??

Ahuzarim

Isvicreden
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
2.291
497
398
Selamlar Herkeze.
Daha onceki konumda Esimle cok ciddi kavga ettigimizi ve dayaga maruz kaldigimi belirtmistim.

Sizce ne yapmaliyim?

Son düzenleme:
eşinizde saçmalamış ilk ev eline geçsinde 2. olmasada olur.yeterki başını soksun bir eve.azını bulmayan çoğunu bulamaz önce kp gönül rızasınla verdiği eve geçsinde sonrası ALLAH KERİM nasibinde varsa 2. yide alır.

Son düzenleme:
Bence o ewi satin, daha iyi bir ew alin. İkinci bir ew bnce sacma.

Hay Aklinla bin yasa arkadasim sen..
iste sorunlar hep bundan cikiyordu.. Benim esim olacak insanin bu inadi ve diretmeleri yuzunden..
Hep bunalimlar, hep stressler..Olan hep bana oldu.. Ama bu son olayda ise sanki Allah yuzume bakti da..Ailesi beni anladi..
Ve boyle bir teklif ile geldiler.. Bende ayni senin gibi dusunuyordum hep
Ama karsimda bunu anlayan bir erkek (esim icin diyorum) yoktu!...

Bence o ewi satin, daha iyi bir ew alin. İkinci bir ew bnce sacma.

Anladim arkadasim..
Suan bende kayinpederimin ogluna vermis oldugu evin satilmasi taraftariyim..
Hem o evde suan kiraci oturuyor.. satacagim gidin baska ev alin dedi..
Kocama kalsa sattirmiyordu o evi, sorunu cikaran hep esimdi zaten!!....
yok neymis, babasinin evini satmayacakmis kendi 2.evini alacakmis.. 2 evi olsunmus..
Ahh ahh ben bu dusunce yuzunden az mi cektim.. durup dururken kendini hep strese soktu!

ailesinin senden yana olmasıda çok iyi olmuş ..en azından eşin anlamadığı yerde onlar ona anlatır işin doğrusunu.bence teklif çok güzel kp riniz satarsınız başka alırsınız dediğine göre sizde beğendiğiniz mekandan güzel bir daire alırsınız.sonra ilerdede nasibinizde varsa 2. evi alırsınız.eşiniz boşuna stres yapıyor bu devirde 1 evi bulamayanlar var. siz en iyisi ailesini devreye sokun böyle durumlarda hep.benim kv ve kp böyle teklif yapsaydılar keşke hiç desteklerini görmedik.dahada biriktirdiğimiz paramızı elimizden almaya çalıştılar.hem hatta yeni evli olduğumuz zamanlar altınlarımı aldılar geri vermediler.sonrada birikimlerimizden ev almaya çalıştık destek çıkmadılar.evimizi tek başımıza aldık ALLAHA ŞÜKÜR.

Son düzenleme:

Arkadasim ne mutlu size..
Evinizde gule gule oturun. Benim esimin ailesi benimle daha icli-disli.. Ogullarindan cok benimle konusmuslardir,hep dertlesirim onlarla..Ama ogullari onlarla dertlesmiyor. mesafeli duruyor hep.. Ben kendimi ve cektiklerimi en iyi sekilde saygili bir sekilde hep anlatmisimdir..En son bu dayak olayini soyleyincede sanirim cok uzulduler ki, boyle bir teklif yaptilar. sorunun kaynagi evdi zaten...

Esimde ayni sizin gibi istiyordu, ben kendi evimi kendim alayim..
Kimseye muhtac olmadan.. Hani babamin evini satmadan kendi maasimla, emegimle ev almak istiyorum diyordu..
O babamin evi dursun kosede, ben kendimiz icin "Yeni bir Evi" kendim alayim deyip duruyordu.. Ama oyle kolay mi ev almak,mutlaka bir destek gerekli..
Adamdaki gurur kimsede yok.. sorunlarda hep burda cikiyordu iste arkadasim
..

Son düzenleme:
Esin ne diyor peki simdi

Esim ne desin arkadasim..Kendi gururu yuzunden,inadi yuzunden illede ben evimi kendim alacagim, babamin evini sattirmam diye diye soyleniyordu..Ama bakti ki, evde huzursuzluk cikiyor,kendi kendini bunalima soktu,beni uzdu kirdi.. Artik bende ailesine bildirdim durumu, inadindan vazgecti.. Simdi karar verme asamasinda.. Dusunuyor..

Diyorum ya esim gurur yapiyor.. Babasi evi satacak diye uzuluyor.. Onun emegiydi..diyor.
Ama mecburen sattiracak sanirim, baska sansi yok..

Eşiniz ikinci ev için sinir krizimi geçiriyo :26:

Arkadasim soyle anlatayim:

Zaten babasindan kalma 1 evi var.. Onu hic sattirmayi dusunmedi esim.. O babamin emegi sonucta, onun evi.. deyip dururdu.
Ben kendime kendi emegimle ev alayim, dedi.. Babadan kalma evim zaten var, birde ben kendimize alirdim kendi cabamla.. 2.bir evimiz olmus olur diyordu.. O nedenle hic sattirmayi istemedi babasindan kalma o evi.. Ama kendi emegiyle birikimiyle de ev alamiyor gordu bunu, mecburen babasindan kalma evi sattiracak.. Esimin amaci: Babasindan kalma evi sattirmamak, kendisi calisip kendi emegiyle bir ev almakti.. Bu sayede 2 ev olacakti.. onun mantigina gore..

umarim simdi anlatabildim..

Son düzenleme:

saol canım.. tabiki kendi aldığın evin tadıda başka oluyor kendi cabanla birşeyler başarmış oluyorsun.kimseye minnet etmeden.ama evi olmadığı ve alamadığı içinde boşuna stres yapıyor eşiniz.madem babası böyle imkan tanıyor kendi isteğinle neden hazırda ev varken kendini bu kadar sıkıntıya sokuyor neden gurur yapıyor.babasının aldığı evde otursun sonra parasını birikitirsin kendi maaşınla aldığı evinide alsın.

Esimin amacida buydu iste.. Kendi cabasiyla bir ev almak..
Biz simdi yurt disinda yasadigimiz icin babadan kalma o evi kullanamadik, orda duruyor ev.. icinde kiraci var. Turkiyede iken orda oturuyorduk..
Kendi kendini SIKINTIYA sokuyordu iste, yillardir bunun icin kavga cikiyordu bizim evde. Adam gururlu,inatci..
Bende ayni sizin dusundugunuz gibi dusunuyorum.. Eli mahkum artik kabul edecek,kusura bakmasin!...
Bos gururlar bunlar bence.. Aileside ayni benim gibi dusunuyor..

peki kp eşinize ne için söz vermişti?

Son düzenleme:
Ev kayinpederin evi degil mi ? Sizemi vermisti ki esin 2. ev hayali kuruyordu.. :26:

Böyle kp dostlar başına ,sevgiler........

Amin canim..
Kayinpederim 9 yildan sonra boyle bir teklifle geldi..onceden yanasmiyordu boyle bir teklifle
sanirim benim en son ki, dayak olayim ve onlara karsi "Artik tahammullum bitti,evi terkedecegim cocuklarimla" cumlelerim uzdu onlari.
Ne kadar ciddi oldugumu anladilar. cunku esim ev konusunda cok bunalima giriyordu ve hirpalanan ben oluyordum.
beni cok iyi anladi kv ve kp`im...

peki kp eşinize ne için söz vermişti?

Babasindan kalma o ev suan kirada ya, Kirasini sana verecegim demisti.. Yillar once..
Esimde ordan gelen kira ile bende ustune katarim bir ev alirim diyordu. Ama kp`im verdigi sozu tutmuyordu..
Bu nedenle esimde bir turlu parayi denklestirip ev alamiyordu..

Bende duruma el koydum resmen.
Kayinvalideme "Kp sozunu tutmuyor kendi soz verdigi halde, oglu da burda bunalima giriyor babam niye bana sozunu tutmuyor" diye..
olan bana oluyor artik yeter dedim!... sizin oglunuz size birseyini anlatmiyor,babasina kirildigini, niye sozunu tutmuyorsun baba demiyor? icine atiyor, patlamalarinida ben yasiyorum olmuyor boyle dedim..!

Galiba ise yaradi konusmam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…