Ev kayinpederin evi degil mi ? Sizemi vermisti ki esin 2. ev hayali kuruyordu.. :26:
yakamoz gecen kı konunu okuyunca cok uzulmustum kp nın bu kararına cok sevındım ıns esın aklını basına toplar bundan sonra
mıgrenın oldgunu da yazmıstın gecen konunda uzuldukce ve bu konulara kafa yordukca daha cok hastalanırsın bılıyorum kendımden ferah a erıyorsun sonunda sukurler olsunSagol canim benim..
inan bende cok sevindim. Sanki Allah duydu dualarimi, sesimi, aglayislarimi,caresizligimi..
Hep esimin sacma gururlari yuzunden evimizde bu BABADAN KALMA EV SORUNU yuzunden kavgalar cikiyordu..
Bende konustum yetti artik! dedim kayinvalideme..
sanirim ise yaradi.. cunku konustugumda cok ciddiydim, evi terkedecegim dedim de zor ikna etti beni kayinvalidem..
Ne baba ogluna verdigi sozu tutuyor, nede oglu babasina diyor gucendigini.. sozunu yerine getirmedigini..
Olan bana oluyordu bikmistim artik..
Allah razi olsun Kp ve Kv`den ne diyeyim. Ama bende cekecegimi cektim, cok yoruldum, cok yiprandim
Babasindan kalma o ev suan kirada ya, Kirasini sana verecegim demisti.. Yillar once..
Esimde ordan gelen kira ile bende ustune katarim bir ev alirim diyordu. Ama kp`im verdigi sozu tutmuyordu..
Bu nedenle esimde bir turlu parayi denklestirip ev alamiyordu..
Bende duruma el koydum resmen.
Kayinvalideme "Kp sozunu tutmuyor kendi soz verdigi halde, oglu da burda bunalima giriyor babam niye bana sozunu tutmuyor" diye..
olan bana oluyor artik yeter dedim!... sizin oglunuz size birseyini anlatmiyor,babasina kirildigini, niye sozunu tutmuyorsun baba demiyor? icine atiyor, patlamalarinida ben yasiyorum olmuyor boyle dedim..!
Galiba ise yaradi konusmam...
Ev kayinpederin evi.. Ama biz evlenince orada yasiyorduk..Bu sizin eviniz dedi bize..
Tapu onun uzerinde olsada yani Kp`in.. Bu ev sizin ogluma verdim diyordu...
Esimde o babamin evi ben onu sattirmam,onun emegi..Ben kendime yeni bir ev alayim insallah kendi cabamla.. O dursun diyordu..
Kendi cabasiyla bir ev alsaydi 2 evimiz birden olurdu.. Ama bu caba ne kadar ugrassada yetmedi..yetmeyincede bunalimlara giriyordu iste..
simdi mecburen babadan kalma evi satacaklar..
cunku kp ve kv oglumuz bunalima girmesin senide uzmesin yeter dediler..
mıgrenın oldgunu da yazmıstın gecen konunda uzuldukce ve bu konulara kafa yordukca daha cok hastalanırsın bılıyorum kendımden ferah a erıyorsun sonunda sukurler olsun
E peki siz yurt disinda yasamiyormusunuz ? o evede ayda yilda bir gidip kalmiyacakmisiniz niye bu denli sorun oldu..
Huzurunuz yerine gelecekse madem kayinpederde razi satsin esin iestediginiz yerden alin
heee tamam anladım canım.. senin konuşman tam yerinde olmuş sözlerinin arkasında olmaları lazim..ama eşinizi anlayamadım babası evi satıp ona vermeyi düşündüğünde gurur yapıyorda.babasının kira parasını almak isterken neden gurur yapmıyor.eşinizin düşünce tarzı çok çelişkili.ne farkeder ha sattılar size verdiler yada evin kirasını size verdiler sonuçta herşekil faydalanacak babasının evinden..
Şartlar uygun olmuyorsa gurur yapmanın alemi yok bence. Ben evde huzursuz sıkıntılı olup 2 evim olacağına 1 evim olsun mutlu olayım derim.
Canim biz yurt disinda yasiyoruz.. Fakat o evde suan kiraci var, biz Turkiyeye gelince orda oturmuyorduk ki..
Kayinvalidemde kaliyorduk cocuklarla onlarin evide kucuk, cok zor oluyordu.. Benim ailemde baska bir sehirdeler..
iki ailede baska sehirlerde.. bir oraya, bir buraya birde cocuklar icin tatile git, parca parca oluyorduk.. Buna parada yetistiremiyorduk..
Huzursuzluk bundan kaynaklaniyordu insallah artik bitecek hayirlisi ile... cok sagol canim...
Canim kirayi istemek sanki daha makul gibi dusunuyordu..
Evi sattirmak esimin gozunde cok buyuk gorunuyordu, gurur yapiyordu..Babamin evi sonucta ya kizarsa,istemezse..
Birsey derse? desede haklidir, ben almadim sonucta o emegiyle almis diyordu..
Ama kirayi istemek sanki daha kucuk bir seydi esim icin..
Ondan dolayi...
Eşinin derdi ikinci ev almak mı...
Bana seni dövmek için geçerli bi sebep gibi gelmedi bu.
inşallah eşiniz gururu bir kenara bırakıp babasının teklifini kabul eder.
Anladim canim gozunuz aydin o zaman :) rica ederim..
Selamlar Herkeze.
Daha onceki konumda Esimle cok ciddi kavga ettigimizi ve dayaga maruz kaldigimi belirtmistim. Esim ailesi ile kendi sorunlarini konusamamasi, derdini anlatamamasi yuzunden tum sinirini benden cikardi o gun. Ben ona gore daha konuskan biriyim,derdimi anlatirim,paylasirim. O anlatmadigi icin,paylasmadigi icin kendi kendine stres yapiyordu ve ben en ufak bir hatasini yuzune vurdugumda ise bir bomba gibi patlayip bana vurdu o gun.. Tabiki onunla konusmuyorum suanda.. inanilmaz mesafeliyim.
Ama kayinvalidemi arayip agladim o gun, evi terkedicem dedim,kendisi beni zorla ikna etti evde kalmam icin, hatrini koydu,ne olur kizim dedi. Sen affet buyukluk sende kalsin dedi. Ekonomik durumum olmadigi icin,cocuklarimda okula gittigi icin once onlari dusunmek zorundaydim. Kollarimi zaten sivadim, meslek edinip calisacagim..onceligimi suanda bu.
Ben o gun esimin annesine, esimin cok bunalimda oldugunu, bir turlu Ev alabilmek icin para denklestiremedigini,kayinpederimin ona sozler verdigi halde yerine getirmedigini ve kendisinin bu durumdan dolayi cok asabi ve uzgun oldugunu soyledim. sizede anlatmiyor dedim.Kendi kendini yiyip bitiriyor, stress olmus, sinirini benden aldi dedim..Oglunuz ile konusun bana vurmasin dedim, ne sorunu varsa ona yardimci olun dedim. Evimiz yok evet ama kendisi cok didiniyor,calisiyor alabilmek icin ama yetistiremiyor dedim. sorunlar hep burdan cikiyor dedim.
Dun kayinpederim aramis esimi..Hem baya bir sert konusmus bana yaptiklari icin,uyarmis,hakkimi helal etmem demis birdaha hanimina el kaldirirsan demis. Hemde Esime verdigi ev vardi,onu satma karari aldim, satacagim onu istediginiz yerden kendinize ev alin, her senede gelin orda oturun esin ve cocuklarinla demis. Cunku gercekten cok pahali ev durumlari, bir maasinla sendeki birikmisle bu isi yapamazsin,kredi de cekmeni istemem altindan kalkamazsin borcun demis. Ben o evi sana vermistim zaten, yillardir ben kirasini aliyordum yeterince yararlandim, simdi satacagim, parasi ne ise o para ile kendinize guzel bir ev alin, asla da zor durumda kalmayin, evinizde de mutlu bir sekilde gecinin gidin. sizden mi onemli Ev demis..
Bende sasirdim..Bugun de kendisini arayip bizi dusundugu icin cok tsk.ettim.. Ben gonul rizamla satiyorum icin rahat olsun kizim dedi. Yeterki siz mutlu olun dedi..
Not: Esime kalsa, esim o evi satmayip ilerde 1 ev daha aliriz diyordu..iste bu nedenle hep stress,sinir krizi geciriyordu,bunalimlara giriyordu..cunku istedigi gibi 2.evi almayi birturlu basaramiyordu...Ben babamin bana verdigi evi satmak istemiyorum,kendi emegimle,gucumle evimi almak istiyorum diyordu...
Kayinpederimde sen 2.evi bosver once bunu sat, istedigin yerden ev al icine girin, 2.yi de kendin alirsin dedi.. Esimde sesini kesti!!...
Sizce ne yapmaliyiz.. ? Sizce cevabimiz ne olmali, bana bir fikir verir misiniz?
aa ane güzel canım bence alın ev adam vermişsizin için huzurunuz için ne güzel Allah razı olsun iyi adammıs bence alın canım ozaman belki esinin streside gecer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?