kayınpederimin kararsızlıkları

askiminaskiyim

Penceresiz kaldım anne
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2012
4.745
3.866
merhaba kızlar, 2 yılı geçti evliliğim. geçen sene kayınvalidemi kaybettik. mekanı cennet olsun. çok seviyordum. bana bir kötü sözü olmamıştır. kızlarından ayırmamıştır. zaten iyilerin yeri yok bu dünya da ben buna inanırım.
biz zor bir dönem geçirdik ve ben gelini olmama rağmen inanın kendime son 1 aydır gelebildim. ve bu sebepten dolayı üzüntümden dolayı benim çocuğum olmuyor.. Ama zamanı var diye düşünüyorum. Allahım nasip edecek inşallah.
neyse kısa yazayım annem vefatından sonra (eşim tek erkek iki görümcem var biri bekar biri evli ) sanırım aile içerisin de bizim onlarla beraber oturmamız düşünüldü konuşuldu kp ile. ama eşim de bunu istemediği için bize konusu geçmedi. ama başımın üstünde yerleri var gelip bizde kaldılar biz hep kaldık ki öyle olması gerekiyor du .. bir gün kp bir karar aldıklarını ve kış boyunca bizde kalacaklarını söyledi . bende akşamleyin eşime söyledim. gelip kalsınlar dedi sesimi çıkarmadım.. ama bu konu bir daha açılmadı.
bu arada şehir dısında bir evleri daha var eşimin oraya taşınma konusu sürekli gündemde ama yanlarında hep bizimde gideceğimiz kararları alınıyor. siz borçlarınızı toparlayın yaza gidicez ve ya ablanlar yazın oraya taşınıcaklar ben sizinle kalıcam, diyor kp en sonda ben gideceğim oraya bekar ablan sizinle kalıcak dedi.
offf yani biz evimizi taşıdığımızdan beri benim boş bir odam var ve bebeğimin odası olsun istiyorum oraya sürekli ben çekyat alıcam biz gelip burada kalırız yani baba bir sor kızım/oğlum bu odayı ne yapacaksınız. zaten salonda açılan koltuklarım var.
böyle konuşmalarından ben çok rahatsız oluyorum. Eşimin üzülmesini asla istemiyorum. görümcelerimi görümce olarak görmüyorum onların acısı çok büyük. ama bende onlarla ağladım onlarla üzüldüm hastalandım.
bir gün görümcem bana keşke kardeşim evlenmeseydi evde hep beraber olurduk dedi, bir gün bazen seni kıskanıyordum annemden seni çok seviyordu diye dedi... en son annemin mevlüdüne gelmediler.
ben yine onlara hiçbirşey konduramıyorum kondurmak istemiyorum. ama beni de biraz anlasınlar istiyorum.
ben 1 senedir gülmüyorum her gece ağlıyorum.

niye sizin evde kalıyorlar onu anlamadım kayın pederin tek değil ona bakacak bir kızı var. tek olsa anlıcam da

Tamam kv niz vefat etmiş, hepiniz uzulmussunuz. Gelini olmanıza rağmen siz de aynı şekilde. Allah rahmet eylesin de, neden kv vefat etti diye siz kendi duzeninizi bozuyorsunuz? Ölenle ölünmez. Hem ortada degiller. Kp de hayatta. Bana mantıklı gelmedi açıkçası

yani gelip kalsınlar ama hani sürekli olması ve sürekli bu konunun açılması beni rahatsız ediyor. evet bekar bir kızı var.
ama birşey diyim mi annem bile sen gelinisin bakacaksın diyor ya bana.. anlamıyorum bu mantığı.
Allaha şükürler olsun kp başımızdan eksik etmesin.. çok şükür sağlığı yerinde , hasta olsa, bakıma muhtaç olsa ben zaten elimden geleni yaparım. ama bu durumda böyle denmesi bu konunun hep gündemde olması beni yıpratıyor.

Konu baslığınızı kayınpederimin emrivakileri yazmalıymışsınız.
Alenen emrivaki yapıyor, size sormadan kararlar alıyor. Tamam başınız sağolsun kötü günler geçirmişsiniz ama fazla değil mi bu kadarı?
Sizin odanıza hangi esyayı koyacağınizdan nerede yaşayacağınıza varana kadar kayınpederiniz karar veriyor.
Bilemedim yani bana fazla geldi. Sonuçta kızlarıda var onlarıda dahil etmeli bu planlarına. Sırayla kalabilir tüm çocuklarında. Ortak paydada buluşabilirsiniz.

Konu baslığınızı kayınpederimin emrivakileri yazmalıymışsınız.
Alenen emrivaki yapıyor, size sormadan kararlar alıyor. Tamam başınız sağolsun kötü günler geçirmişsiniz ama fazla değil mi bu kadarı?
Sizin odanıza hangi esyayı koyacağınizdan nerede yaşayacağınıza varana kadar kayınpederiniz karar veriyor.
Bilemedim yani bana fazla geldi. Sonuçta kızlarıda var onlarıda dahil etmeli bu planlarına. Sırayla kalabilir tüm çocuklarında. Ortak paydada buluşabilirsiniz.
yok , hayır kahvaltı masasında görümcem ben babama bakamam ama bana bakıp sana güveniyorum sen bakarsın demişti..

Tamam kv niz vefat etmiş, hepiniz uzulmussunuz. Gelini olmanıza rağmen siz de aynı şekilde. Allah rahmet eylesin de, neden kv vefat etti diye siz kendi duzeninizi bozuyorsunuz? Ölenle ölünmez. Hem ortada degiller. Kp de hayatta. Bana mantıklı gelmedi açıkçası

bu konu hep böyle kp im açıyor konuşuyor ertesi hafta başka bir konu.. ne birşey diyebiliyorum nede yapabiliyorum.

29 yasındaki kıza niye siz bakmak zorunda olasınız ki çok saçma. onların aslında kendi düzenlerini bozmaması lazım. aynı evde olmaz bence yani bir hastalık olmadıkça(bakıma muhtaç)

bekar görümcem toparlanamadı , yani ben o eve gittiğimde çok kötü oluyorum. temizlik yapmaya çalışıyorum yemek yapmaya çalışıyorum. hani ev sıcaklığı olsun istiyorum . ama o evden işe işden eve pek birşey yapmıyor ev içinde.

bu konu hep böyle kp im açıyor konuşuyor ertesi hafta başka bir konu.. ne birşey diyebiliyorum nede yapabiliyorum.
Yoo alttan alta size mesaj veriyo. Arada sırada konuyu açıyor kulağınıza gitsin diye. Emrivaki yapıyor, bence kabul etmeyin. 29 yasindaki görümceye siz mi bakacaksınız?

Böyle bir saçmalık olabilir mi? Görümce küçükte değil yani otursun babalı kızlı kendi evlerinde geçinsinler.. Niye sizin düzeninizi bozuyorlar anlamıyorum..

en sonunda gelip bizle tamamen kalacaklar öyle olacak . bana da mantıklı gelmiyor. hele ki bize sorulmadan danışılmadan böyle konuşmaları canımı sıkıyor. mesela cuma akşamı oluyor ya gelin bizde kalın deniliyor. pazar kahvaltıları hep beraberiz.

kendi babasına bakamam mı dedi şaşırdım doğrusu. eşinle güzelce konuş aranızı açmadan bence
öyle dedi o gün masadayken. kp bana ettiği kötü bir laf söz yok ama benimde onları kırıp üzdüğüm yok ki.
hatta kendimi unuttum resmen. insanların benim bu yaptıklarıma karşı hala benden birşeyler beklemesi kendimi uzaklaştırmaya sebep oluyor. böyle düşündüğüm zamanda kendime kızıyorum. bi yerde kendimi kullandırıyorum biliyorum.

29 yasindaki kadin neden sizde kaliyor? Isi gücü yok mu gorumcenizin? Veya evlenmeye niyeti? Siz de kalmamali. Cocuk da değil yani 29 yasinda. Tolerans gostermeyin
işi var çalışıyor,ben varken o pek bir iş yapmıyor. eskiden anne kızardı o na :) gelinim mutfakdan çıkmıyor yeter sen git gir mutfağa diye. şimdi o nu diyen yok. bize gelmek istediğini hissedebiliyorum. evde de iş yapmıyor pek. kp dediği gibi olsa ben ne diyebilirim ki ablan bizde kalmasın diyemem. hem benim mizacıma da uygun değil. kendi kendimi yer bitiririm ama diyemem :KK43:

X