Kayınpederimin rahatsızlığı, arkamdan söyledikleri

didos86

hayat bir maraton
Kayıtlı Üye
14 Mart 2010
1.099
927
323
arkadaşlar merhaba,
aranızda beni eski konularımdan tanıyanlar vardır.evet yine burdayım.sinirlerim bitap oldu.herşey bizi mi buluyorlar, yinede şükürler, hamdlar içinde yaşayıp gidiyorken hakkımda söylenen bazı şeyler duydum.
1 ay önce kayınvalidemin üst katını kiraladık, taşındık. taşınma sürecinde kayınpederimden borç aldık.daha önce de 5.000 tl eşim iş dolayısı ile borç almıştı.işleri kötüye gidip batınca ödeyemedik.evden çıkartıldık.ben çalışmaya başlayınca çocuklara kayınvalidem bakacağı için bu evi kaçırmamak için borç aradık kayınpederim verdi ve taşındık.herşeyde vardır bir hayır dedik.taşındığımızın ertesi günü eşim işten çıkartıldı.bu ilk şok oldu bize.neyse birkaç gün içinde başka bir işe yerleşti.az veya çok alayım işsiz kalmayayım dedi.yine taşındıktan 1 hafta sonra kayınpederim rahatsızlandı.kendisi çok aktif, çalışmayan ama sürekli gezen biridir.eski evimde otururken evimize erzak, çocuklara bez mama almışlığı vardır sağolsun.dua ederdim hep.
kayınvalidem, kayınlarım ve eşim kayınpederimi pek sevmezler lakin ne de olsa baba sıfatını taşıdığı için saygılı davranırlar.
kayınpederim 1 haftadır hastanede yatıyor.hastalığının teşhisi henüz konmadı.şuan yürüyemiyor.ben ziyarete gidemedim ama eşimin söylediğine göre elini kolunu, başını kaldıramıyormuş.tüm vücudu felç gibi oldu.önceleri bacağında uyuşma, ense ve kol ağrılarıyla başladı.denge kaybı ve görme kaybı ile hastaneye yatırdık.neyse hastamız olunca akrabalar eve de geliyor.bugün bana kayınpederin senin ahını da aldı artık iflah olmaz denildi.ben de ah edecek bir durum yaşamadık.aksine bize her konuda destek oldu dedim.sonra bana anlatıldı.sağda solda oğlum paramı aldı vermedi.gelinim ha bire birşeyler istiyor.beni sömürdüler falan diyormuş.ben olmasam bu evi de tutamazlardı.sokakta kalırlardı,... ve niceleri. (ayrıca kendisi çalışmıyor cebindeki para engelli kayınlarımın maaşları ve kayınvalidemin çocuklardan dolayı aldığı bakım aylıkları.adam o paralardan evine birşey alırsa alır almazsa eve gelip dışarıda kimlerle gazdiğini, ne yiyip ne içtiğini anlatır) kayınvalidemin üst katında olduğumdan şimdi aşağıda yiyip içiyoruz.yok yiyip yiyip mutfak tezgahına atıyormuşum.bulaşıklar birikiyormuş.ki şu 1 ay süresince kayınvalidem 2-3 kez ancak bulaşık yıkamıştır.ben sürekli temizlik yapar, yemek yapar, bulaşık yıkarım.ona ne zararım dokunmuş anlamadım. benim asıl şok olduğum şey ise kayınvalideme demiş ki; oğlum paramı ne yapsın etsin versin.afedersiniz karısını pazarlasın versin demiş. :53: adam bizim yüzümüze gülüp arkamızdan demediğini bırakmamış.bana senin hakkında bunları söylüyor dediklerinde ben de babam kızgınlıkla konuşur öyle bazen.benim ah ettiğim yok diyebildim.onun yapısı bu kızgınlıkla söylemiştir dedim.eşim babasının onun hakkında bu dediklerini duysa hastaneye gitmeyi bırakın evine adımını atmaz.için şişti inanın. kayınpederim o kadar sorumsuz biridir ki eşim okulu bırakıp evi geçindirmiş küçük yaşta.halen de kayınpederim eşimin sigortası ile şuan hastanede yatıyor.
kayınpeder 3 hafta içinde resmen eridi.bana telefon açıp kızım çok ağrılarım var deyip ağlıyor.şimdi anlıyorum acaba söyledikleri birer birer önüne mi geliyor.
kızlar öyle doluyum ki... kayınvalideme de üzülüyorum. benim iki engelli kaynım var.biri yatalak zaten.diğeri görme engelli.şimdi bir de kayınpederim yatağa düştü.adam daha 52 yaşında.çok da sivri dillidir.bakımı bir yana o dili insanı delirtir.
ben de buraya taşınırken kayınvalidem iki engelli kaynıma rağmen kızlarıma bakacaktı.ben de çalışıp eşimle borçlarımızı ödeyecektik.şimdi işler yine sarpasardı.bu evden bile soğudum.iki yaşında ikizlerim var.şimdi kim bakacak.ben işe nasıl gideceğim.bu duyduklarımı nasıl hazmedeceğim bilemiyorum.ağlasam ağlayamıyorum.evlere sığamıyorum.tek dayanağım kızlarım.dua edin olur mu Rabbim hakkımızda hayırlısını versin.
sizler de hakkınızı helal edin.buraya yazmasam, içimi dökmesem kurdeşen dökerdim herhalde....

arkadaşlar merhaba,
aranızda beni eski konularımdan tanıyanlar vardır.evet yine burdayım.sinirlerim bitap oldu.herşey bizi mi buluyorlar, yinede şükürler, hamdlar içinde yaşayıp gidiyorken hakkımda söylenen bazı şeyler duydum.
1 ay önce kayınvalidemin üst katını kiraladık, taşındık. taşınma sürecinde kayınpederimden borç aldık.daha önce de 5.000 tl eşim iş dolayısı ile borç almıştı.işleri kötüye gidip batınca ödeyemedik.evden çıkartıldık.ben çalışmaya başlayınca çocuklara kayınvalidem bakacağı için bu evi kaçırmamak için borç aradık kayınpederim verdi ve taşındık.herşeyde vardır bir hayır dedik.taşındığımızın ertesi günü eşim işten çıkartıldı.bu ilk şok oldu bize.neyse birkaç gün içinde başka bir işe yerleşti.az veya çok alayım işsiz kalmayayım dedi.yine taşındıktan 1 hafta sonra kayınpederim rahatsızlandı.kendisi çok aktif, çalışmayan ama sürekli gezen biridir.eski evimde otururken evimize erzak, çocuklara bez mama almışlığı vardır sağolsun.dua ederdim hep.
kayınvalidem, kayınlarım ve eşim kayınpederimi pek sevmezler lakin ne de olsa baba sıfatını taşıdığı için saygılı davranırlar.
kayınpederim 1 haftadır hastanede yatıyor.hastalığının teşhisi henüz konmadı.şuan yürüyemiyor.ben ziyarete gidemedim ama eşimin söylediğine göre elini kolunu, başını kaldıramıyormuş.tüm vücudu felç gibi oldu.önceleri bacağında uyuşma, ense ve kol ağrılarıyla başladı.denge kaybı ve görme kaybı ile hastaneye yatırdık.neyse hastamız olunca akrabalar eve de geliyor.bugün bana kayınpederin senin ahını da aldı artık iflah olmaz denildi.ben de ah edecek bir durum yaşamadık.aksine bize her konuda destek oldu dedim.sonra bana anlatıldı.sağda solda oğlum paramı aldı vermedi.gelinim ha bire birşeyler istiyor.beni sömürdüler falan diyormuş.ben olmasam bu evi de tutamazlardı.sokakta kalırlardı,... ve niceleri. (ayrıca kendisi çalışmıyor cebindeki para engelli kayınlarımın maaşları ve kayınvalidemin çocuklardan dolayı aldığı bakım aylıkları.adam o paralardan evine birşey alırsa alır almazsa eve gelip dışarıda kimlerle gazdiğini, ne yiyip ne içtiğini anlatır) kayınvalidemin üst katında olduğumdan şimdi aşağıda yiyip içiyoruz.yok yiyip yiyip mutfak tezgahına atıyormuşum.bulaşıklar birikiyormuş.ki şu 1 ay süresince kayınvalidem 2-3 kez ancak bulaşık yıkamıştır.ben sürekli temizlik yapar, yemek yapar, bulaşık yıkarım.ona ne zararım dokunmuş anlamadım. benim asıl şok olduğum şey ise kayınvalideme demiş ki; oğlum paramı ne yapsın etsin versin.afedersiniz karısını pazarlasın versin demiş. :53: adam bizim yüzümüze gülüp arkamızdan demediğini bırakmamış.bana senin hakkında bunları söylüyor dediklerinde ben de babam kızgınlıkla konuşur öyle bazen.benim ah ettiğim yok diyebildim.onun yapısı bu kızgınlıkla söylemiştir dedim.eşim babasının onun hakkında bu dediklerini duysa hastaneye gitmeyi bırakın evine adımını atmaz.için şişti inanın. kayınpederim o kadar sorumsuz biridir ki eşim okulu bırakıp evi geçindirmiş küçük yaşta.halen de kayınpederim eşimin sigortası ile şuan hastanede yatıyor.
kayınpeder 3 hafta içinde resmen eridi.bana telefon açıp kızım çok ağrılarım var deyip ağlıyor.şimdi anlıyorum acaba söyledikleri birer birer önüne mi geliyor.
kızlar öyle doluyum ki... kayınvalideme de üzülüyorum. benim iki engelli kaynım var.biri yatalak zaten.diğeri görme engelli.şimdi bir de kayınpederim yatağa düştü.adam daha 52 yaşında.çok da sivri dillidir.bakımı bir yana o dili insanı delirtir.
ben de buraya taşınırken kayınvalidem iki engelli kaynıma rağmen kızlarıma bakacaktı.ben de çalışıp eşimle borçlarımızı ödeyecektik.şimdi işler yine sarpasardı.bu evden bile soğudum.iki yaşında ikizlerim var.şimdi kim bakacak.ben işe nasıl gideceğim.bu duyduklarımı nasıl hazmedeceğim bilemiyorum.ağlasam ağlayamıyorum.evlere sığamıyorum.tek dayanağım kızlarım.dua edin olur mu Rabbim hakkımızda hayırlısını versin.
sizler de hakkınızı helal edin.buraya yazmasam, içimi dökmesem kurdeşen dökerdim herhalde....

Söyleyenlerin doğru söylediğine emin misiniz? Belki doğru soylemiyorlardir. Hastalik zor su mubarek günde kayinpederinize Allah'tan şifa diliyorum. Size de sabir ve kolayliklar. En cok da kayinvalidenize üzüldüm. 2 engelli çocuk bir de hasta eş o kadincagiz napsin :(

Allah yardımcın olsun, zor bir durum. Kayınvaliden de nereye yetişsin? Ne diyelim allah şifa sını versin yine de.

benim asıl şok olduğum şey ise kayınvalideme demiş ki; oğlum paramı ne yapsın etsin versin.afedersiniz karısını pazarlasın versin demiş.

Bu ne demek ya? Ne cürretle
Boyle birsey diyemez pardon da cok ileri gitmis anladik, parasi da parasi terbiyesiz yaa
Ne gerizekali insanlar su hayatta

kayınpederiniz ayıp etmi..rabbim akıl fikir versin mübarek gecede..

Söyleyenlerin doğru söylediğine emin misiniz? Belki doğru soylemiyorlardir. Hastalik zor su mubarek günde kayinpederinize Allah'tan şifa diliyorum. Size de sabir ve kolayliklar. En cok da kayinvalidenize üzüldüm. 2 engelli çocuk bir de hasta eş o kadincagiz napsin :(

Malesef doğru canım.küçük kaynım da onayladı.bizzat şahit.hatta evde kavga çıkmış.kayınvalideme sataşmış.oğlun paramı versin demiş.annem de ağlamış ne yapsın.bize anlatmadı tabi.gerçi bana çıtlatımıştı.baban yakında parayı ister.kızım işe girince şu adamın parasını verirsiniz yoksa başınıza kakar demişti.ama benim hakkımdaki ağır söylemi dile getirememiş tabi.eşime de söyleyemem.sanki derdim azdı da bir de bunları duydum.doldum taştım resmen:(((

Malesef doğru canım.küçük kaynım da onayladı.bizzat şahit.hatta evde kavga çıkmış.kayınvalideme sataşmış.oğlun paramı versin demiş.annem de ağlamış ne yapsın.bize anlatmadı tabi.gerçi bana çıtlatımıştı.baban yakında parayı ister.kızım işe girince şu adamın parasını verirsiniz yoksa başınıza kakar demişti.ama benim hakkımdaki ağır söylemi dile getirememiş tabi.eşime de söyleyemem.sanki derdim azdı da bir de bunları duydum.doldum taştım resmen:(((

Eğer doğruysa sen çok haklısın söylenen yenilir yutulur gibi değil. Allah'a havale et, ruh sağlığı bozuk belli ki böyle laf etmiş. Kayinvaliden iyi biri onun hurmetine iyilesir kayinpederin inşallah. Boşver kocana söyleme sen yine de hasta belki de sayılı günleri adamın babasıyla kusmesin. Iyilesirse şayet mesafenizi koyarsin. Ilk is de parasını odersiniz. Sen gönlünü ferah tut bebeklerin için üzme kendini...

Allah yardımcın olsun, zor bir durum. Kayınvaliden de nereye yetişsin? Ne diyelim allah şifa sını versin yine de.

benim asıl şok olduğum şey ise kayınvalideme demiş ki; oğlum paramı ne yapsın etsin versin.afedersiniz karısını pazarlasın versin demiş.

Bu ne demek ya? Ne cürretle
Boyle birsey diyemez pardon da cok ileri gitmis anladik, parasi da parasi terbiyesiz yaa
Ne gerizekali insanlar su hayatta

kayınpederiniz ayıp etmi..rabbim akıl fikir versin mübarek gecede..

sağolun kızlar.ben de kayınvalideme üzülüyorum sedece.olan o kadına oldu resmen.nekadar arada kalmış haberimiz yok.
ah ah eşim bir bilse o adamın yüzüne bile bakmaz.keşke ben de öğrenmeseydim.yük oldu bana da.tamam adamın fıtratı bu.söyleniyordur belki diyordum ama çizmeyi çoktan aşmış.ben onun geliniyim ya.inanın bir saygısızlığım da olmadı.hatta canım şunu çekti dediğinde bile üşenmeyip pişirdim.buraya taşındığımızdan beri kahvesini bile ben yapardım.şimdi yüzüne bile bakasım yok.eve geldiğinde nasıl davranacağım bilemiyorum...

Ben en çok kayınvalidenize üzüldüm üstelik çalışıp çocukları ona bırakıcakmışsınız .
Ne yapsın o kadıncağız ya valla üzüldüm şimdi.
Kayınpederinizin söyledikleri bir kulağınızdan girip öbüründen çıksın belli zaten ne tür biri olduğu .
Size gelip bunları anlatanlar da az değil ama hee , adam hasta iyice sizi kızdırıp elinizi eteğinizi çekmenizi bekliyorlar sanırım , bir düşünün bunu size anlatanların asıl niyeti ne ?

Çok üzüldüm inşallah tez zamanda herşey yoluna girer. Sen zaten güzel davranıp eşine bunları anlatmamışsın bu tutumunu devam ettir. Bu zor günlerde birde eşin bunları öğrenip babasına sırt çevirmesin.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben en çok kayınvalidenize üzüldüm üstelik çalışıp çocukları ona bırakıcakmışsınız .
Kayınpederinizin söyledikleri bir kulağınızdan girip öbüründen çıksın belli zaten ne tür biri olduğu .
Size gelip bunları anlatanlar da az değil ama hee , adam hasta iyice sizi kızdırıp elinizi eteğinizi çekmenizi bekliyorlar sanırım , bir düşünün bunu size anlatanların asıl niyeti ne ?

adamın başka kimsesi yok ki zaten.bir anne bir kardeşi var.her ikiside seneler olmuştur hasta kayınlarımı bile görmeye gelmiyorlar.üstelik yürüme 10 dk mesafedeler.diğerler ise yakın akraba değiller zaten.Allah ıslah etsin ya diyecek birşeyde bulamıyorum.
kayınvalide çoktan o dama boşayacaktı da tehdit ediyordu yaşatmam diye.hem ellerinden parayı alır hem afedersiniz başka kadınlarla nerelerde gezdiğini anlatırdı.benden değil ama o iki çocuğundan çok ah aldı.sonunda kendisi onların durumuna düştü ya.Allah büyük. yine de Rabbim ayağa kaldırsın.o adamın yürür hali de yatan hali annemin başına bela :47:

Ben de sizin gibi düşünüyorum bunları soylemenin sırası mi sanki? Adam caniyla uğraşıyor millet dedikosunu yapıp aralarini açmaya çalışıyor. O söyleyenler huzur kaçırmak için yapmış gibi geldi bana...

adamın başka kimsesi yok ki zaten.bir anne bir kardeşi var.her ikiside seneler olmuştur hasta kayınlarımı bile görmeye gelmiyorlar.üstelik yürüme 10 dk mesafedeler.diğerler ise yakın akraba değiller zaten.Allah ıslah etsin ya diyecek birşeyde bulamıyorum.
kayınvalide çoktan o dama boşayacaktı da tehdit ediyordu yaşatmam diye.hem ellerinden parayı alır hem afedersiniz başka kadınlarla nerelerde gezdiğini anlatırdı.benden değil ama o iki çocuğundan çok ah aldı.sonunda kendisi onların durumuna düştü ya.Allah büyük. yine de Rabbim ayağa kaldırsın.o adamın yürür hali de yatan hali annemin başına bela :47:
Tüylerim diken diken oldu valla cidden en son onlar gibi olmuş.
Belli ki kayınvaliden iyi biri , sen de öyle anladığım kadarıyla merhametsiz biri değilsin , o laf taşıyanlar amaçları belli hiç güldürme onları size.

Bunlari gelip size anlatan kim acaba kayinpederinizin nesi oluyor... bence hastanede yatan zor durumda bir insanin arkasindan dua edecegine mubarek gunde sifa isteyecegine onu adina kadin gelip size dedikodu yapmis gene adamcagiz Allahin sevdigi kuluymus hasta yataginda gunahlarini vermis anlatan sahisa arkasindan mubarek gun dedikodusunu yaptigi icin.. siz kadina olgunlukla guzel cevap vermissiniz en azindan dier tarafa da gidip sizin dedikodunuzu yapamaz agzina o payi vermemissiniz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

öncelikle şunu söyleyim rahatsızlığının sana söyledikleriyle ilgisi olduğunu sanmıyorum. hastalık bu ya! kime ne zaman ne geleceği belli olur mu.. belki adam sıkıntısından oldu. Para mevzusu olunca emin ol herkes değişiyor. hem verirler hem söylenirler. bizimkiler verecek gibi oldular da hamileyim manevi-maddi destek olacaklarına köstek oldular.. yaptıkları küçük destekler oldu ama yaşattıklarından sonra ne yalan söyleyim içimde kaldı.

şöyle düşün babasının ben oğluma şunları veriyorum şu yardımı yapıyorum şöyle çalışmıyorlar şöyle batırdılar deyip övünerek anlatması mı uygun olur. olaylar nasıl gelişti. nasıl dile geldi.. belki üzüntüsünden paylaşmak durumunda kaldı.. Hadi direk kızgın bir şekilde oğlum batırıyor gelin harcıyor vs deyip yakınlarıyla dertleşmiş olsun. yapmayan var mı.. paylaşmasın mı.. karısını satsın ödesin çok ağır olmuş. ama bu kadarını söylese az çok size olan davranışlarından birşeyleri hissederdiniz.. yüzümüze gülüyor,iyiydik diyorsun. Söylemiş olsa da demek ki ruh hali bozuktu..

kısaca bence takılacak bir durum yok.. zaten istemese yardımcı olmazdı. söyledikleri ise sizin için endişeleri vs nden kaynaklanıyor. elinden geleni yapmış..

Adam dengesizin biri belli canım.
Kayınvaliden yazık çok çekmiş, bence onun hatırına eşine de kayınbabana da bir şey deme. Kadın daha fazla arada kalmasın. Bi de bu olaylarla uğraşmasın. Sen Allah a havale et, büyüklük sende kalsın.

arkadaşlar merhaba,

Didos sağdan soldan duyduklarınla kendini doldurma. Derdi veren Allah, belki atıp tutmuştur oğlum paramı aldı vermedi fln diye ama bunlar önemiz mevzular suanda.

Bak düzenini kurmuşsun, sıkıntılar birbir arkadanda kalacak. Milletin ne söylediğini duymazdan gel

Belki hastalığıyla alakali bir durum yani beyin vücudu kontrol edemiyor belki aklındada sorunlar oldu...

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

kızlar yorumlar için teşekkür ederim.konu ile ilgili kayınvalideme de eşime de birşey demedim.ama hala dolu içim.daha bugün odalarını temizledim, nevresimlerini değiştirdim.marifet mi diyeceksiniz belki değil ama ben Allah rızası için yaptım.kayınpeder sorunlu bir insan biliyorum.hep pohpohlanmak ister.hep en çok o bilir, en iyiyi o alabilir vs.kaç kez küfredip kalktı sofradan.çocuğa birşey desek üzerine alınır.arkamızdan atıp tutması da hastalığından öncesine dayanıyor.annem anlatıyordu da diyormuş ki ben enayi miyim sizi bırakayım paranızı yiyeceğim diye.kaç kez annemin üzerine silahla, bıçakla yürümüş.kadın boşayamadı bile korkusundan.kızım sizin de huzurunuzu bozar diyordu.
sonuç olarak şuan hastanede.karnından beline uzanan büyük bir tümör bulunmuş.halamız bugün uğradı.diyor biz ona bitkisel tedavi yapacağız.hastaneye bazı bitkisel karışımlar götürüp yedirip içiriyormuş.doktorlara söylemiyorlar.verilen ilaçlar ile etkileşime girip zarar verebileceğini düşünmüyorlar bile.
annem bugün evde.kadın çökmüş.adam hastane odasında bile anneme hakaret edip bağırıyormuş.hastalığına bağlayalım diyeceğim ama adamın mizacı bu.emirler yağdırmasını sever sağolsun.ben de ona karşı ne yaparsam tamamen Allah rızası için yaparım artık.baba vasfını kaybetti gözümde.Rabbim tez elden borcumuzu ödemeyi nasip etsin.

Bir insan gelini için nasıl böyle konuşur ya çok büyük terbiyesizlik yazık birde altlı üstlüsünüz. her gördüğünüzde bu söyledikleri aklınıza gelicek sinir olacaksınız kendi kendinize bence eşinizde bilsin iyileştikten sonra söyleyin.

Back
X