Kayinpederimin tutumu sizcede tuhaf değil mi?

Konu toruna bisey almak degil. Ben yegenime bile neler neler aliyorum, kendi cocugumdan ayirmam bile. O kagidi gosterip parayi ala biliyolarsa o para niye devlette kalsin. Kimsenin devlete borcu yok. Toruna hediye almak baska, devlette parasi kalmasin baska. Siz de boyle yorum yapmakla diger yorum yapanlari aşagiliyorsunuz. Burda kimse konu sahibine kotu bisey demedi, her kesin de fikir yurutme hakki var ...
Parayi devletten alma kısmında problem yok.
Ama dede diyorki sen o parayı al,bende gelip senden alırım.Yani torununa aldığı ilacın parasını geri istemiş oluyor,devletten değil anneden geri istiyor.

Bunun neresi gereksiz alınganlık?

Adam torununa ilaç alıyor, giderken de, verdiği paranın geri alınabileceğini ve alındığında gelip alacağını söylüyor. Torununa aldığı ilacın parasının peşinde adam. Buna alınmaz da insan neye alınır?

Parayı alın, siz de kalsın demiyor ki, ugrar alırım diyor, pes.

Konu toruna bisey almak degil. Ben yegenime bile neler neler aliyorum, kendi cocugumdan ayirmam bile. O kagidi gosterip parayi ala biliyolarsa o para niye devlette kalsin. Kimsenin devlete borcu yok. Toruna hediye almak baska, devlette parasi kalmasin baska. Siz de boyle yorum yapmakla diger yorum yapanlari aşagiliyorsunuz. Burda kimse konu sahibine kotu bisey demedi, her kesin de fikir yurutme hakki var ...
Canım benim devletten parayi alsam bile para bende kaliyor. Yani oglunda, gelininde, torununda. 10 tl yani ortada olan. Gelip alirim demesi tuhafima gitti. Elbette 10 tlsinde gözüm yok durumumuz iyi şükür ama onun icin tenezzül edip gelip almasi ne bileyim belkide böyle büyümedigim icin garipsedim..

Merhabalar,

Oğlum bu sabah hastalandı. Eşim işe gittikten sonra oğlum istifra etmeye başladı. Artık o kadar çok tekrarlandıki bu durum nöbetci eczaneye gitmeye karar verdim. Sonra kayinvalidem aradı, oğlumu sordu durumu anlattım. Bana sakın sen gitme, evde hasta çocukla yanlızsın zaten, hangi ilaçsa kayinpederine yolla alsın dedi. Kayinpederime yolladım gitti aldı geldi,sağolsun. Sonra tam çıkarken dedi ki, kızım ilaç 10 euro tuttu. Fişini doktora göster onlar parayı geri vercek,alırım uğrayıp. Gerçekten şaşırdım çünkü, ben keyfiyetten birşey istemedim ondan. Ihtiyaci bir durumdu bide işin tuhafı eşimle babası arasında asla para muhabbeti olmaz. Yeri gelir eşim öder, yeri gelir kayınpederim. Kendi ailemde asla böyle birşey görmedim, duymadım, bilmemde. Çok tuhafıma gitti. Bahsettiği ücrette öyle yüksek rakamlı bir ücrette değil. Cüzdanımda bozuk, nakit para olsaydı anında verirdim o an ama onu teklif etmek bile çok tuhaf bana göre. Abime veya babama teklif etsem çok kızarlard bana misalen çünkü, yengemede yeri geldi maddi konularda destek çıktılar ama asla laf bile olmadı. Tuhaf karşıladım açıkcası. Haksız mıyım sizce? Eşime söylicem iş çıkışı uğrayıp hemen parasını versin.
Yani ben burda birşey göremedim.Adam parayı sistemin tekrar iade edebileceğini söylemiş madem öyle gelir alırım demiş.
Yok sizde de şöyle bir düşünce varsa bilemem o parayı ben alır cüzdanımı koyarım diye mi düşündünüz? Aranızda para meselesi önemli değilse almasını niye tuhaf karsilıyorsunuz.Alabilir madem sistem veriyor geri alsın parasını
asıl parasıni verdiklerinde geri vermemeniz şaşırtıcı. :KK57:
Bir de şunu eklemek istiyorum.Dedesi gelip torununa ilacını almış bu iyiliğini de görmezden gelmemelsiniz:KK39:

Merhabalar,

Oğlum bu sabah hastalandı. Eşim işe gittikten sonra oğlum istifra etmeye başladı. Artık o kadar çok tekrarlandıki bu durum nöbetci eczaneye gitmeye karar verdim. Sonra kayinvalidem aradı, oğlumu sordu durumu anlattım. Bana sakın sen gitme, evde hasta çocukla yanlızsın zaten, hangi ilaçsa kayinpederine yolla alsın dedi. Kayinpederime yolladım gitti aldı geldi,sağolsun. Sonra tam çıkarken dedi ki, kızım ilaç 10 euro tuttu. Fişini doktora göster onlar parayı geri vercek,alırım uğrayıp:KK57:. Gerçekten şaşırdım çünkü, ben keyfiyetten birşey istemedim ondan. Ihtiyaci bir durumdu bide işin tuhafı eşimle babası arasında asla para muhabbeti olmaz. Yeri gelir eşim öder, yeri gelir kayınpederim. Kendi ailemde asla böyle birşey görmedim, duymadım, bilmemde. Çok tuhafıma gitti. Bahsettiği ücrette öyle yüksek rakamlı bir ücrette değil. Cüzdanımda bozuk, nakit para olsaydı anında verirdim o an ama onu teklif etmek bile çok tuhaf bana göre. Abime veya babama teklif etsem çok kızarlard bana misalen çünkü, yengemede yeri geldi maddi konularda destek çıktılar ama asla laf bile olmadı. Tuhaf karşıladım açıkcası. Haksız mıyım sizce? Eşime söylicem iş çıkışı uğrayıp hemen parasını versin.
Ay ayip tabi. Millet de nasil okuyosa artik. Parası devlette kalmasin diye düşünuyormuş. parayi geri al çocuğa bir şey alırsın diyebilirdi pinti kp ama dememiş. Ben uğrar alırım demiş. Yuh yani

Halen anlamadin. O para hic bir sekilde devlette kalmiyor. O kagit torun adina ve ancak konu sahibi yada esi o parayi geri iade edebilir. Dede o kagit ile iade edemez. Yani o 10 euro alinacakta, sadece oglunda kalmis oluyor. Dede iste o 10 euronun hesabini yapiyor. Özel o 10 euro icin gelecek parasini alacak. Ne olurduda oglunda kalsaydi?

Dedenin davranışı doğru mu yanlış mı bilemiyorum, çok göreceli bir durum.
Ama ben hak veremiyorum dedeye, yani bu çocuk kendi öz oğlunun çocuğu, torunu, baya canı kanı. Devletten aldığı ilacın parasını alabiliyorsa alsın elbet ama böyle söyleyip ben uğrayıp alırım demesi ne bileyim banada tuhaf gelirdi heralde. Keyfi birşey de değil hani şu oyuncağı sen al ben parasını sonra veririm gibi bir durum değil, çocuk hasta alınan şey ise ilaç birde 10 euro. Bilemedim bence tuhaf.
Eşinize söylersiniz verir 10 euroyu.
Ama kışkırtarak söylemeyin, hayatım bugün baban çocuğa ilaç almıştı bende para yoktu veremedim bi ara uğra ver gibisinden. Boşuna tadınız kaçmasın en azından. Boşverin bundan sonra kendi işiniz kendiniz halledersiniz.

Yani dede kisinin "vah vah, 10 eurom kaldi oglumda, derhal almaliyim" tutumunda yalnislik görmedi. öyle mi? Ha birde avrupada 10 euro'yu, Türkiyedeki 10 lira gibi düsünmek lazim. Aynisi atiyorum annene olsa, sen gidip özel annenlere ogrardin yani 10 lirani almak icin? Hic "annemdir ya, hastaydi aldim ilacini. O 10 lirada olsun iste sonucta annem, sefam olsun" demezdin yani öyle mi?

Ondan sonra hani aile diyesim geliyor. Devlet para vermesinin birseyi degistirmiyor bu arada. En fazla o para ogluna kalacakti. Bu sekilde resmen oglundan 10 lisaninda bile hesabini yapiyor dede kisisi.
10 lirayi kucumsuyorsunuz, sizin gibi konu sahibi de 10 lirayi kucumsuyor. Kimese gore 10 lira kucuk para, kimese gor buyuk. Demek ki, dedeye gore 10 lira buyuk para. Her halde dede dusunmustur 10 lirayi oglum sigortaya gosterip istemez, oyuzden istemistir. Bir de yaşli adamlar aşiri tutumlu oluyor, benim kv 1 lirasini bile harcamaz, disarda ac gezer, kendine 1 lira verip simit almaz. Ben olsam 10 lira istemem ama 50 ve 100den cok olursa sigortadan paranizi aldiginizda alirdim derdim. Her kes ayni dusuncede olmaya bilir, her kesin fikrine sayqiyla yanaşmak lazim ...

Bazıları anlamamak için ısrar ediyo sanki.
Ya devler oluyo o parayı evet geri se alınabilme imkanı var ona da evet fakat konu sahibi doktora gösterip parasını alabilir bunu asam hatırlatabilir fakat gelir senden alırım sonra hususî ugrayipta demesini konu sahibi yadirgiyo.Alt tarafi 10 auto türkiyede yaşayanlar için 10 tl.
Yanı azıcık parayı torununa feda edemiyor mu.Aile arasinda ufak tefek paranin hesabı sorulmaz sorulsada ayip olur,demek artık cebinde 10 euro bile yoksa ailenden gerektiğinde bile olsa biset isteyemicekmissin gibi geliyo insana.Kac yaşına gelmiş adam bırak ilaç parasını istemeyi torununu koluna takip istediği herşeyi alması lazım, valla bende yadirgadim ama yinede fazla takılma konu sahibi. Annem bi laf söyler hep
Kel kör
Kendi işini kendin gör

Ayy çok yanlışlar var yazımda kusura bakmayın acele yazmak istedim

Yani ben burda birşey göremedim.Adam parayı sistemin tekrar iade edebileceğini söylemiş madem öyle gelir alırım demiş.
Yok sizde de şöyle bir düşünce varsa bilemem o parayı ben alır cüzdanımı koyarım diye mi düşündünüz? Aranızda para meselesi önemli değilse almasını niye tuhaf karsilıyorsunuz.Alabilir madem sistem veriyor geri alsın parasını
Ne alakası var? Bende, kayinpederimde 10 tl ile zengin olmayız. Torununa aldı o ilacı bana değil. Mesele onu geri istemesi bunu dillendirmesi. Yoksa elbette geri aldigim takdirde birakirim ona parasini. Ama bunu dillendirmekte ne demek? Ayrica parayi devletten ben geri alinca ve kendi benden alinca, benden geri almis oluyor. Ki parayi geri almasa bile gider ogluma birsey alirim o parayla. Zaten hasass bir konu bu benim icin. Yeri gelir eşim kayinpederimin ihtiyacini karsilar asla para mevzusu gecmez. Simdi ise kayinpederimin yaptigi size göre normal gelebilir ama bans göre normal degil.

Halen anlamadin. O para hic bir sekilde devlette kalmiyor. O kagit torun adina ve ancak konu sahibi yada esi o parayi geri iade edebilir. Dede o kagit ile iade edemez. Yani o 10 euro alinacakta, sadece oglunda kalmis oluyor. Dede iste o 10 euronun hesabini yapiyor. Özel o 10 euro icin gelecek parasini alacak. Ne olurduda oglunda kalsaydi?
Anlamadigimi kim soyledi? Dede ala bilse zaten kendisi gider sigortadan alardi parasini))) Evet, oglunda kaliyo o para. O dede zahmet etmis gitmis ilac almis, niye bi de bu tarafini dusunmuyorsunuz? Bebegim ameliyat oldu, kaynanam bi kere bile hastanaya gelmedi, ayni evde kaliyoruz bi kere bile yardim etmedi o ameliyatli bebege bakmaya, bi kere bile torunum ameliyat oldu diyip uzulmedi bile. Siz dedenin para istemesini goruyorsunuz ama o dede torununu dusunmese gidip ilac almazdi ...

Bir de şunu eklemek istiyorum.Dedesi gelip torununa ilacını almış bu iyiliğini de görmezden gelmemelsiniz:KK39:

10 yuronun nesini cebine atmayı düşünecek? Bakis acılarımız ne kadar zit. Asıl parayı devletten aldıklarında, dedeye 'al 10 yuron' şeklinde vermek ayip. Siz yaptığınız her iyiliğin karşılığını bekliyor musunuz?

Kayınpederim böyle bir teklif yapsam, bir daha olmasın diye uyarirdi beni. Torunu o torunu.

10 lirayi kucumsuyorsunuz, sizin gibi konu sahibi de 10 lirayi kucumsuyor. Kimese gore 10 lira kucuk para, kimese gor buyuk. Demek ki, dedeye gore 10 lira buyuk para. Her halde dede dusunmustur 10 lirayi oglum sigortaya gosterip istemez, oyuzden istemistir. Bir de yaşli adamlar aşiri tutumlu oluyor, benim kv 1 lirasini bile harcamaz, disarda ac gezer, kendine 1 lira verip simit almaz. Ben olsam 10 lira istemem ama 50 ve 100den cok olursa sigortadan paranizi aldiginizda alirdim derdim. Her kes ayni dusuncede olmaya bilir, her kesin fikrine sayqiyla yanaşmak lazim ...

Iyide avrupada pek 10 euronun hesabi yapilmaz, düsük gelirdi olmadigin vakit. Konu sahibide yazmis geliri normal diye, bir sorun yok diye. Kv'denin durumunu bilemem, kim bilir maddi durum sikintili da ondan öyle davraniyor. Baska birsey olsa neyse dicemde, torunun ilac parasinin üzerine hesap yapmak bana cok itici geliyor.

Yaşadığın ülkedeki sağlık mevzuatı hakkında bilgim yok ama Türkiye'de ssk harici alınan ilaçları sonradan reçete ile belgeleyip parasını alabiliyorsun.
Bence kp bunu kastetmiştir. Yani doktora gidince parası alınabiliyorsa neden 10 euroyu geri almasın ki?

Ayrıca doktora götürmeden neden olduğunu bilmeden ne ilacı kullandığını da anlamadım.
Pek anlamadim ssk nin karşılamadığı pahaliya aldığımız ilaclarin parasini geri alabiliyor muyuz?

Anlamadigimi kim soyledi? Dede ala bilse zaten kendisi gider sigortadan alardi parasini))) Evet, oglunda kaliyo o para. O dede zahmet etmis gitmis ilac almis, niye bi de bu tarafini dusunmuyorsunuz? Bebegim ameliyat oldu, kaynanam bi kere bile hastanaya gelmedi, ayni evde kaliyoruz bi kere bile yardim etmedi o ameliyatli bebege bakmaya, bi kere bile torunum ameliyat oldu diyip uzulmedi bile. Siz dedenin para istemesini goruyorsunuz ama o dede torununu dusunmese gidip ilac almazdi ...

Kayinvalidenin yaptigi elbette kötü birsey, hatta vicdansizlik. Ancak bu dedenin yaptigida kötü. Torunu düsünse, parayi düsünmezdi bence. Neyse belli ki fikrin degismeyecek. Bosuna polemige girmeye gerek yok.

Bilmem ama boyle kucuk hesaplarin pesinde kosmak helede durumu iyiyse guzel degil.. 10 euroda kaliversin ugrar alirim demesi hos olmamis

Iyide avrupada pek 10 euronun hesabi yapilmaz, düsük gelirdi olmadigin vakit. Konu sahibide yazmis geliri normal diye, bir sorun yok diye. Kv'denin durumunu bilemem, kim bilir maddi durum sikintili da ondan öyle davraniyor. Baska birsey olsa neyse dicemde, torunun ilac parasinin üzerine hesap yapmak bana cok itici geliyor.
Tabi ki insan torunu için yaptığını istemez de dillendirmez de belli ki böyle birşey ilk defa mevzu oldu.Konu sahibi biraz abartıyor. Adam bir kere kafasından geçeni söylemiş bulunmuş belki unutulup gidecek .Fakat konu sahibi bunu yetistirilme tarzına kadar götürdü olacak şey değil.

Back
X