kayınpederimin yaptıkları..

riph

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2012
58
0
36
İstanbul
merhaba kızlar,
yaklasık 1,5 yıllık evliyim, evliliğimizin ilk zamanlarında çok sorunlar yaşadık .. herneyse evliliğin ilk aşamaları dedik, daha tam oturmadı dedik, sineye çektik ve devam ettik ilişkimize..

ama bu kez sorun eşim değil, kayınpederim. ilk zamanlarda ''sen benim gelinim değil kızımsın, ben senin hep arkandayım, oglumla sorun yaşarsan önce bana gel, ben onun kulagını çekerim'' laflarının samimiyetine eskiden inanır ve gerçek bir baba olarak görür severdim kendisini.

fakat eşimle yaşadıgımız birkaç sorunun ona yansımasıyla, eşimin yanında beni yerle bir eden, oğlunun yaptıgı hatalarda da beni suçlu bulan ''sen kadınsın alttan al'' diyen, bırakın bana biraz olsun arka çıkmayı ''benim oğlumun kumarı mı var, alkolik mi, daha ne istiyosun'' diyerek oğlunun koltuklarını daha da çok kabartmış ve samimiyetsizliğin dibine vurmuş bir adamdır.

bizim eve kayınvalidem ile ilk geldiklerinde, (evliliğimizin 10. ayında geldiler ilk kez birlikte, başka şehirdeler çünkü)ottan püsürden tripler atıp, bunları abartarak eşime anlatıp duygu sömürüsü yapıp, bana onun yanında iyi davranıp o yokken kendi akıllarınca olmayacak laflar sokan insanlar ayrıca da. bunların üzerine de gitmelerinden bir gece önce saçmasapan bir kavga çıkartıp, yapmadıgım şeylerden ötürü beni suçlayıp, kendilerinden özür dilettiler, dilim aşınmadı ama haksızlıklarından yüreğim acıdı.

sonrasında yağlı ballı istediklerini elde etmiş olarak gittiler. ve bizim onlara yaptıgımız ziyarette evde bulunan tüm düğün fotoğraflarımız kalkmış, yerine eşimin çocukluk fotoğraflarını, boşanan teyzesinin de düğün fotoğraflarını koymuşlar :))))

olayların, bana söylemiş olduklarının daha da fazlası var da, şimdi çok uzar gider. herneyse bu samimiyetsizliklerini ve cahilliklerini anladıgımdan ötürü de tam anlamıyla mesafemi koymus durumdayım artık.

fakat tüm özel günlerde, ayrıca 10 günde bir de arayıp usulen hatırlarını soruyorum.

asıl olaya geliyorum;

benim bir sağlık sorunum oldugunu ve bununla ilgili çok sıkıntılar yaşadıgımı, yakın zamanda da operasyon geçirdiğimi biliyorlar. bana bir geçmiş olsun, nasılsın diye bile sormadılar. sadece oğullarıyla alakalı sorunlarda, sorularda konusurlar benimle. bayramda da eşimle bir sorun yaşadık. ne o benim ailemi aradı ne de ben onun ailesini aradım. o zaten özel günlerde bile benim zorumla arar ailemi. kayınpederim bayramdan iki gün sonra ise beni aradı ve telefonu açtım, bana oğlunu sordu sadece, çok soğuk ve saçmasapan triplere girerek konuştu benimle. sonrasında da onun huyunu bildiğim için, yine yüreğim elvermedi, onu aradım ve şu tavırla karşılaştım:

ben: alo merhaba babacım nasılsın
kp: iyiyim saol
ben: yaa ben bayramda sağlığımla ilgili sorunlar yaşadım eşim de söylememiş üzülmeyin diye, çok rahatsızlandım, zor günler geçirdim
kp tripli ve inanmadığını gösterirce: yaaa hasta oldun haa, demek öyle oldu haaa

dedi telefonu yüzüme kapadı. ben ağlamaya başladım, çok zoruma gitti. insan inanmasa bile, aman çocuklar iyi olsun da bayramda aramış kadar oldun, siz iyi olun, geçmiş olsun demez mi yaa. eşim de çok sinirlendi ve kp yi aradı. yok yanımda işçiler vardı da konuşamadım demiş. bana daha sonra aricam diyebilirdi. sonrasında da aramadı. ve artık ben de aramıyorum.

ne yapmalıyım bilmiyorum. eşimle zaten düşe kalka yürüyoruz evlilik yolunda. tam herşeyimizi yoluna sokuyoruz, evliliğe alışıyoruz derken, ailesinin yaptıkları, onların sıkıntıklarından sıkıldım artık. eşimle ilişkimize bir de bu sorunlar eklenecek diye huzursuz oluyorum. ne yapmalıyım sizce? : (

şehir dışında yaşıyor olmasına rağmen bu kadar probleme sebebiyet veren insanları anlamıyorum.. Buna müsade etmeyin.. biraz da sizin elinizde 10 günde bir aramak zorunda değilsiniz eşiniz arasın konuşsun.. Siz aramayın efendim kandiller özel günler dışında.. Size bir geçmiş olsun demekten aciz bencil insanlarla mesafeli olun.. Hiç muhatap olmamak olmuyor malesef eşinin hatırı var arada.. Belli ki biraz dengesiz bir adam.. Bayramda arayamadığınız için sonradan tekrar aramışsınız.. şimdi öğrendiniz ki insanlık yaramıyor malesef.. sizde bir daha böyle gereksiz iyilikler yapmazsınız.. çünkü karşı taraf anlamıyor..

haklısınız, kayınvalidemin cep telefonu yok ztn. kayınpeder aracılıgıyla konusuyoruz, onlar beni zaten aramıyor. bu da tuz biber olmuş olur, özel günler haricinde aramam bidaha da. boyumun ölçüsünü aldım..

Son düzenleme:
canım madem bu sekılde davranıyorlar,sende bır daha aramazsın.eşinizde sızın yanınızda gerı aradığına gore sehırlerıde uzak olduğuna gore ozel zamanlar dışında gorusmezsınız olur bıter.eşinizin aılesı her zaman ıyı olsun goruselım ısterız ama olmuyorsa zorlamamak lazım bence

Ablacım bence bundan sonra kayınpederinle sadece bir büyüğün olduğu için konuş ve normal günlerde arama sorma. Bayramlarda ararsın bayramın mübarek olsun dersin oda he hı der olur biter. Tamam demesi basit ama eşinle mutluluğun için bunu denemelisin. Zaten farklı şehirlerdeymiş kendileri de görüşmene bile gerek kalmaz. Arada sırada muhattap olman gerekecek. Eşinin ailesi çok saygısız ve senin ailen böyle yapmamasına rağmen eşin aileni aramamış bu çok enteresan bir durum. Acaba kayınpederin eşini doldurmuş olabilir mi? Saygısızlık yapma ama mesafeni koru ve ona göre davran. Umarım yardımcı olur. :)

evet canım gerçekten çok saygısızlar.
benim ailem ''aman siz mutlu olun da gerisi önemli değil'' modunda.
kayımpederim eşimi dolduramaz, çünkü öyle bir ikili oynuyorlar ki, ben inanamıyorum bu oyunlara.
saol bebeğim, özel günler dışında aramayı düşünmüyorum artık.
eşimle aramı bozmak ve tekrar aratıp kendilerinden özür diletmek için yapıyorlar. ne kadar alttan alırsan o kadar tepene çıkıyorlar işte.

O zaman ablacım siz mutlu olun yeter. Sizin mutluluğunuz daha önemli. Sıkma canını her şey hallolur. Sen mesafeyi koru ve eşinle rahat, mutlu, huzurlu bir hayat geçir. :) eşinde ailene saygısızlık yapmıyorsa hiçde sorun yooook

ahhh ahhh bu devirde az yırtık olacan az yağcı olacan aradada vercen veriştircen bak ozaman senden iyi kimse varmı... nerde aileesi aman siz iyi oluında biz gelmesekde olur ama siz iyi olunda biz idare ederiz diyen varsa aman siz iyi olunda eşya hiç önemli değil aman siz iyi olunda diye cümleler kuran ailelerin kızları kötü gelin yoluk yoluk yolanlarınki de baş tacı oluyo... dellendim gen ben yaaaaaaa

hiç sorma canım ya. iyimser oldugun zaman kaybediyosun, allah çirkin şansı versin. güzellik anlamında değil sadece.. : )

tlfnu yüzüne kapatmak ne demek insan bi geçmiş olsun der en azından işi varsa da meşgulüm der öyle kapatır suratıma tlf kapatanın suratına bile bakmam bi daha

yaşadıklarını okuyunca bi an kendi yaşadıklarım geldi gözümün önüne bende 1 yıllık ewliyim we ayrı şehirde yaşıyoruz neler olduğunu yazmak bile istemiyorum artık ama sana tavsiyem en güzeli uzak durman kavga etmekte bir çzöüm değil kendi psikolojin için yapabildiğin kadar uzak dur yoksa evliliğin dahada cıkmaza girer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…