• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinpederin anlamsiz beklentileri

Eşiniz iyi niyetli imiş. Mesela nasıl yaptınız ne yaptınız aklını açmak için

Esim huylarimi gayet iyi bilir. Ben durduk yere kimseye sataşmam, ihtiyac sahibi olan kimseden yardimimi da esirgemem. Bir cok yardim kampanyalarina katiliyorum. Mesele para olmadigini o yüzden gayet biliyor. Maddi konularda bana güvenir o yüzden. Biz digerinin rizasi olmadan birseyler yapmiyoruz. Ama baktim ki onu rahat birakmayacak bazilari kayinvalidemle ve kayinpederimle de konustum akrabalarini uyarsinlar diye. Bende iyi niyetliyim, ama gerektigi yerde sert de oluyorum. Ben onlari uyarsam bunu poncik bir sekilde yapmayacagimi biliyor herkes. Esimin ama bu durumlari sorgulamaya vesile olan bir nokta ama su oldu: Bizim ne zaman yardima ihtiyacimiz olsa kimse yardima gelmedi o akrabalardan. Sadece bir istekleri oldugu zaman damliyorlar.

Esim huylarimi gayet iyi bilir. Ben durduk yere kimseye sataşmam, ihtiyac sahibi olan kimseden yardimimi da esirgemem. Bir cok yardim kampanyalarina katiliyorum. Mesele para olmadigini o yüzden gayet biliyor. Maddi konularda bana güvenir o yüzden. Biz digerinin rizasi olmadan birseyler yapmiyoruz. Ama baktim ki onu rahat birakmayacak bazilari kayinvalidemle ve kayinpederimle de konustum akrabalarini uyarsinlar diye. Bende iyi niyetliyim, ama gerektigi yerde sert de oluyorum. Ben onlari uyarsam bunu poncik bir sekilde yapmayacagimi biliyor herkes. Esimin ama bu durumlari sorgulamaya vesile olan bir nokta ama su oldu: Bizim ne zaman yardima ihtiyacimiz olsa kimse yardima gelmedi o akrabalardan. Sadece bir istekleri oldugu zaman damliyorlar.
Eşimin akrabaları değil direk ailesi eşimi kullanıyor. Biz ev dizdik taşıdık düğün yaptık maddi geçtim manevi bile destek olmadı enişteleri.evde kazık kadar kaynım var 33 yaşında ama kv her işini eşime gördürüyor. Dile getirince annemin hizmetine koşarken sana mı soracağım diyor. Görümcem çok fena herkesi kumanda eder. O yönlendiriyor eşimi farkındayım. Biz evlendiğimizde böyle değildi. Bir olay yaşadık aileleri bile haberdar ederek boşanma muhabbeti yaptım. Burnu sürttü eşimin. Evine çok bağlı. Kv görümce selam sabah kesti benden ama eşimi haln daha işlerine koşturduklarına eminim.

Evet. Bide isin en komik tarafi size "Siz akli basindasiniz. Siz onlardan daha iyi beceriyorsunuz herseyi" demeleri degil mi? "Allah 🧠 vermis herkese bi zahmet kullansinlar" dedim gecen sefer.
Biri yukarda kayinin parasini neye harcadigini konu sahibini ilgilendirmez diye yazmis. Ama adam parasini keyfine harcadiktan sonra dügün masraflarini benim aileme yikmaya calissa annesi babasi bal gibide "tutumlu olsaydi" derim. Heleki kendin dügünümde herseyi kendim yaptiktan sonra. Herkes ilk önce kendi kesesinden somrulu
Aynen canım aynen öyle

Eşimin akrabaları değil direk ailesi eşimi kullanıyor. Biz ev dizdik taşıdık düğün yaptık maddi geçtim manevi bile destek olmadı enişteleri.evde kazık kadar kaynım var 33 yaşında ama kv her işini eşime gördürüyor. Dile getirince annemin hizmetine koşarken sana mı soracağım diyor. Görümcem çok fena herkesi kumanda eder. O yönlendiriyor eşimi farkındayım. Biz evlendiğimizde böyle değildi. Bir olay yaşadık aileleri bile haberdar ederek boşanma muhabbeti yaptım. Burnu sürttü eşimin. Evine çok bağlı. Kv görümce selam sabah kesti benden ama eşimi haln daha işlerine koşturduklarına eminim.

Aile icinde insanlarin birbirine yardim etmesi normal bana göre isi abartmadikca. Esinize hangi islerini gördürüyorlar mesela?

Sükür su anda sıkıntımız yok, ama bütün maddi planlamayi ben yapiyorum önceden. Bizim de bir sürü sorumluluklarimiz var. Isin en ilginc tarafi bu maddi istekleri olan insanlarin de akillanmamasi..hani bir olur iki olur, ama devamli maddi sorun cikiyorsa dönüp bir düsünülmeli ne yalnis yapiliyor. Ama onun yerine seni begenmiyorlar, para yagdirmadigin icin. Ben elimden geldigi kadar cok bagis yapan bir insanim. Ama sorumsuz insanlara da para yedirmem.
Aynen canım bizde eşimle bağışı severiz ama göz göre geleceğini düşünmeyen adama da hiçbir şey veresim yok

Zaten sizin veya eşinizin parası diye birşey mi var yahu . Üzerlerinden sorumluluk atmak için bir tane evlat seçiyorlar bin tepesine dur . Yani insanlar artık kendisi zor günler geçiriyor. Kenarda para biriktirmek için cidden çok yüksek meblağlar kazanmak lazım . Hadi o parayi da zaten eşek değilse çocuğun eğitimine ayirirsin. Yani kimse kusura bakmasın tabi ki düşünce yardımcı olursun da eşimin parası bizzat beni ilgilendirir. O evde o hayatı ben onunla yaşıyorum çünkü .
Aynen canım bizim daha arabamız bile yok sana destek olalım al diyende yok para isteyen cok

Kimse kimseye evlenince yardım etmek zorunda değil demiş arkadaşlar ama işin Bi de şu tarafı var. Bende çalıştım yıllarca maaşımı eve babama verdim. Kuruşuna kadar. Ama evlenince destek görmedim. Çok Yanlız bırakıldım destek olmadınız diye sitem anneme. Çünkü erkek kardeşimin düğününde kız evinin çeyizini bile benim ailem yaptı. Annemin dediği cümle. O evde yaşıyorsan maaşını vereceksin oldu. E tamam maaşımı kuruşuna kadar aldınız ozaman düğün yapınca kızın parasını yedik destek olalım demiyorsunuz ama. Çalışanlar düğünlerini kendi yapar dedi. E kardeşimin kini niye siz yaptınız diyorum bişey demiyor. Benim kaynım gezecek tozacak yicek içecek ama nafaka sını düğününü ben karşılayacak He. Şuan kaynınızın parası szi ilgilendirmez diyenler bana çok sahte yapmacık geliyor
Ah canım ah öyle değişik insanlar ki birlikte tatile gidelim dedik masrafları yarı yarıya boluselim deyince vazgeçtiler herseyi bizden bekliyorlar daha önce çok harcama yaptık onlara alışmışlar hata yapmışız işte..İlk evlendiğimde zamanlar kardesi 28 yaşındaydı ve her ay abi 300 at 500 at diye utanmadan para isterdi önünü kestik çok şükür ama kp bir tavır bir tavır sorma

Yardim etmek baska. Hepsini yüklenmek fazla. Kayniniz simdiden birikim yapmaya baslamiyorsa kusura bakmasin bir kurus da vermeyin
Haklısın canım ama eşim bile bazen çok tuhaf konusuyor yok bu devirde çok zor evlenirmis biriktirse ne kadar birikecekmis biz zaten Karun kadar zenginiz ya valla işler ciddiye binince gerekirse kötü gelin olacağım bu gidisle

valla ben ' kimse sizi evlendirmek zorunda değil size destek olmak zorunda değil , siz kendi başınıza evleneceksiniz ! laflarına ifrit oluyorum ,

burda herkes kendini bir cool gösteriyor , zannedersin kendi hiç anasından babasından destek almadan yuva kurmuş zanneder ,

ailedir ve yardımcı olmak zorunda dır NET

Haklısın canım ama eşim bile bazen çok tuhaf konusuyor yok bu devirde çok zor evlenirmis biriktirse ne kadar birikecekmis biz zaten Karun kadar zenginiz ya valla işler ciddiye binince gerekirse kötü gelin olacağım bu gidisle

Daha para biriktiremeyen bir adam ona göre evliligin sorumlulugunu tasiyacak kapasitede mi esinize göre? Yada baska soralim: Kendisi ne diye birikim yapiyor? Kendi ailesi sorumlulugu yok mu?

valla ben ' kimse sizi evlendirmek zorunda değil size destek olmak zorunda değil , siz kendi başınıza evleneceksiniz ! laflarına ifrit oluyorum ,

burda herkes kendini bir cool gösteriyor , zannedersin kendi hiç anasından babasından destek almadan yuva kurmuş zanneder ,

Biz aileden gelen hediyeler haric herseyi kendimiz yaptik. Bunun cool olmakla alakasi yok. Ama imkanimiz varken herseyi emekli olan anne babadan beklemek de bize yakismazdi. Bu yasa getirmisler, sayelerinde meslegimizi elimize almisiz. Eh daha ne veya nereye kadar?
Daha evlenmek icin para biriktirmeyen adami evlendirmek aslinda ne kadar mantikli? Onu bir sorgulamak lazim. Yardim almak ve bütün sorumlulugu baskalarin üstüne atmak arasinda daglar kadar fark var.

Aile icinde insanlarin birbirine yardim etmesi normal bana göre isi abartmadikca. Esinize hangi islerini gördürüyorlar mesela?
Tek taraflı ise o kullanmaya giriyor. Hep derim sanki sahipsiz anasız babasız yetimhaneden biriyle evlendim. Eşime de söylüyorum. Biz düğün yaptık evi babam boyadı abim tadilatını yaptı. Ne kaynım ne kp ne enişteleri bir bardak su verelim demediler. Ama ablası gil eşya taşıyacaktı ablası arayıp yardıma gel demiş. Enişteni ara hatırını sor başka ihtiyaç varmı bak demiş. Bizimki de aramış. O seni niye aramadı. Gelip bir çivide o çaksaydı diyorum. Sonu kavga oluyor. Fazla fedakarlık kişinin kendi kul hakkına girmesidir.

Ah canım ah öyle değişik insanlar ki birlikte tatile gidelim dedik masrafları yarı yarıya boluselim deyince vazgeçtiler herseyi bizden bekliyorlar daha önce çok harcama yaptık onlara alışmışlar hata yapmışız işte..İlk evlendiğimde zamanlar kardesi 28 yaşındaydı ve her ay abi 300 at 500 at diye utanmadan para isterdi önünü kestik çok şükür ama kp bir tavır bir tavır sorma
Çalışıyormusunuz siz

Biz aileden gelen hediyeler haric herseyi kendimiz yaptik. Bunun cool olmakla alakasi yok. Ama imkanimiz varken herseyi emekli olan anne babadan beklemek de bize yakismazdi. Bu yasa getirmisler, sayelerinde meslegimizi elimize almisiz. Eh daha ne veya nereye kadar?
Daha evlenmek icin para biriktirmeyen adami evlendirmek aslinda ne kadar mantikli? Onu bir sorgulamak lazim. Yardim almak ve bütün sorumlulugu baskalarin üstüne atmak arasinda daglar kadar fark var.

kesinlikle katılıyorum ama bazı youmcu hanımlar herşeyi abartıyorlar onun için yazdım ,
takılacak altın seti bile kendi almış, kendi başına okumuş , biri olarak aileye yük olmadan evlenmeyi biliyorum ,

Yani ben buna bir yerde katılıyorum anne baba da evlenirken bı seyler yapmali ya ne kadar zor bir ev kurması . Bilmiyorum ben kendi ailemden böyle gördüm bana çok yardımcı oldular hala da olurlar bende yeri gelince onlara olurum . Zaten aile olmak böyle birşey değil mi ? Yeri geliyor dışardan arkadaşına bile ev kurarken eksiğini sorup bir ihtiyacini tamamlıyorsun.
Hiç yardımcı olmayan aileler genellikle bir şeyler isteyen aileler oluyor bence .

Back
X