• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinpederin anlamsiz beklentileri

Aile icinde insanlarin birbirine yardim etmesi normal bana göre isi abartmadikca. Esinize hangi islerini gördürüyorlar mesela?
Ay pamukanne şu ara aile istismarı durumu bende de var.
Ben Almanyaya gelin geldim bir sene önce. Entegrasyon kurslarimi tamamladim bu surecte calismadim, simdi is gorusmelerine gidiyorum ve umarim guzel bi ise sahip olurum. Turkiyede masa basi calisiyordum ama burada dilim henuz pratik olmadigindan produktion islerine bakiyorum gocunmuyorum tabi hersey yavas yavas.
Ancak bu surecte biraz sıkıştık ve esim abisinden borc istedi. Borc istedigi abisi 2 yildir evine tadilat yaptiriyor ve burada bu isler cok uzun suruyor bilirsin. Esim ben geldigimden beri surekli usta islerine, evdeki islere el atiyor surekli ve bu bazen saatler suruyor su ana kadar hic karismamistim ancak bizim bir kere borc isimiz düştü ve abisi bende de yok deyip geri cekildi. Yani maddi durumunu bilmesem ve maddi durumuna bakarak bizim istedigimiz meblanin kucuklugunu bilmesem inanacagim ama biliyorum ki veremeyecek durumda degil. Ki kardesi 2 yildir bu surecte surekli ve surekli yaninda oldu.
Yani vermek zorunda mi degil ama aile olmak da boyle bisey mi? Biz sonra esimin arkadasiyla hallettik ama once aile olmaliydi. Kiminin manevi yardima gucu yeter kminin maddi. Boyle olunca da esime hem uzuldum hem kizdim, madem oyle kendini istismar ettirme kullandirma dedim. Hos bizimkinin gözü acilmaz ama yani bazi seyler gercekten yaraliyor.

Gene bir sorunu yanlış yerde arayan insan konusu daha. Sizin sorununuz ne kayınbirader ne de kayınpeder sizin sorununuz eşiniz çözümünüzde onunla olmalı. Siz evlenirken ne kaynınız ne kayınpederiniz size çok iyi olacaklarının sözünü vermedi ama eşiniz verdi. Normalde iyi maaşı olmasına rağmen keyfi için birikim yapmyan kardeşi için sizden fedaklık bekleyen insana anladığı dilden konuşun, sizde birikim yapmak yerine keyfinize bakın. Anlaşılan o ki birikiminiz size güvence olmayacak.

Ben Almanyaya gelin geldim bir sene önce. Entegrasyon kurslarimi tamamladim bu surecte calismadim, simdi is gorusmelerine gidiyorum ve umarim guzel bi ise sahip olurum. Turkiyede masa basi calisiyordum ama burada dilim henuz pratik olmadigindan produktion islerine bakiyorum gocunmuyorum tabi hersey yavas yavas.
Ancak bu surecte biraz sıkıştık ve esim abisinden borc istedi. Borc istedigi abisi 2 yildir evine tadilat yaptiriyor ve burada bu isler cok uzun suruyor bilirsin. Esim ben geldigimden beri surekli usta islerine, evdeki islere el atiyor surekli ve bu bazen saatler suruyor su ana kadar hic karismamistim ancak bizim bir kere borc isimiz düştü ve abisi bende de yok deyip geri cekildi. Yani maddi durumunu bilmesem ve maddi durumuna bakarak bizim istedigimiz meblanin kucuklugunu bilmesem inanacagim ama biliyorum ki veremeyecek durumda degil. Ki kardesi 2 yildir bu surecte surekli ve surekli yaninda oldu.
Yani vermek zorunda mi degil ama aile olmak da boyle bisey mi? Biz sonra esimin arkadasiyla hallettik ama once aile olmaliydi. Kiminin manevi yardima gucu yeter kminin maddi. Boyle olunca da esime hem uzuldum hem kizdim, madem oyle kendini istismar ettirme kullandirma dedim. Hos bizimkinin gözü acilmaz ama yani bazi seyler gercekten yaraliyor.
Işte malesef böyle kardeşi olunca insanın bir daha maddi manevi içinden birşey yapasi gelmiyor

Merhaba evlendiğimde beri esimin ailesi bana hep tuhaf geldi gün geçtikçe çok daha tuhaf olduklarını anladım.. kayinpeder emeklisi + maaşı olmasına rağmen birçok şeyin bizden bekliyor. Kaynim bir işe girdi şu an baya yüksek maaş alacak bu zamana dek her aldığını yedi içkisi sigarası eksik olmaz o saçıp savurdu diye neden abisi var o destek olur deniliyor açık açık evlenirken biz destek olacakmisiz ki ben kuru kuruya gelin oldum hiç destek olmadılar..simdi kaynikm bir kızla gorusyor muhtemelen evlenmek bir kaç sene içinde hiç parası yok 32 yaşında hiç birikim yok aldığını yedi.. parayı mezara mı götüreceksin diye eşime bagirmisti bir kere bu yüzsüzlük değil mi?
Eşinizin ailesi ne akıllıymış öyle. Bir evladın evlenirken tek çöp desteğin olmasın ama sen keyfi ondan sürekli para bekle. Diğer çocuğun evlenirken hiçbir şey yapmadığın evladın onun düğününü yapsın diye bekle birde oldu!
Eşinizle açık açık konuşacaksınız, sizin çalışıp çalışmamanızla da alakası yok bu durumun, çalışmıyor diye evde ki paradan kadının söz hakkı olmadığını düşünenler de hemcinslerimiz ya pes artık cidden.
Anne babalar evlenirken evet her şeyi yapmak zorunda değil ama evlatlarına destek olmak zorunda,yarım elma gönül almada olsa bir şeyler yapmayacaksak elden ne farkımız kalıyor.

Aynen öyle oluyor maalesef. Bazilari kardeslerini böyle durumlarda cok kullaniyor. Esiniz de ayarini bilmesi lazim. Bu arada Almanyaya hosgeldin ❤

aman boşver ne derlerse desinler , ben kendimi bilyiorum ,

kimsenın malını yemeye evlenmedim ama kimsenınde enayisi değilim ,

neyse hadi ben kaçtım sağlıkla kal canım ,

konu sahibi kocan sesini çıkaracak heeee baktın o pısırık konuşamıyor kötü olacak olan sen olacaksın ,
kimseye para yedirmek için çalışmıyoruz de
Valla kötü gelin olcak sonunda:)

Diyemez ki bunu yardımcı olsa bile diyemez . Bir ev geçindirmek kolay mı kadın çalışsa da çalışmasa da . Gelin mi doğurdu oğullarına bir zahmet kendileri yardım edecek . Tabi ki abi olarak bir beyaz eşyasını alır belki bı şey takar bunlar aile içinde yardımlaşmadir ama bu kadar yani . Şu durumda olan kendi ailemde olsa eşimin ailesi de olsa izin vermezdim . Birde dediğim gibi benim bildiğim anne baba evladına destek olur köstek olmaz . Imkanı neyse o kadar olur . Yeri geldiğinde arkasında durmadigin insandan da bir şeyler beklememek lazım . Şimdi böyle yazınca ne kadar maddiyatcısınız derler :)
Helal olsun canım aynen bu devirde takı bile takamayan var ben diyorum takisini takarız bir tane eşyasını biz aliriz e dahası olmayınca biz mi parayı mezara götüren olcaz yani?

Esim huylarimi gayet iyi bilir. Ben durduk yere kimseye sataşmam, ihtiyac sahibi olan kimseden yardimimi da esirgemem. Bir cok yardim kampanyalarina katiliyorum. Mesele para olmadigini o yüzden gayet biliyor. Maddi konularda bana güvenir o yüzden. Biz digerinin rizasi olmadan birseyler yapmiyoruz. Ama baktim ki onu rahat birakmayacak bazilari kayinvalidemle ve kayinpederimle de konustum akrabalarini uyarsinlar diye. Bende iyi niyetliyim, ama gerektigi yerde sert de oluyorum. Ben onlari uyarsam bunu poncik bir sekilde yapmayacagimi biliyor herkes. Esimin ama bu durumlari sorgulamaya vesile olan bir nokta ama su oldu: Bizim ne zaman yardima ihtiyacimiz olsa kimse yardima gelmedi o akrabalardan. Sadece bir istekleri oldugu zaman damliyorlar.
Aynen bizimkilerde öyle hiç darda elimizi tutamadilar para istemeye gelince halalarina kadar herkes istedi

Çalışıyor olsaydınız belki daha çok sesiniz çıkabilirdi. Adam kendi paramı yediriyorum derse diyecek bişey kalmıyor
Canım ben fizyoterapist im ilk 2 yıl çalıştım hatta benim 6 yıllık çalışma geçmişim var şu an ama zor gebelik bebek büyütme derken 2 yıldır da evdeyim ise döneceğim inşallah ama para kazanırken daha kotulerdi çift maaş diye daha çok istenme durumu hakimdi..

Helal olsun canım aynen bu devirde takı bile takamayan var ben diyorum takisini takarız bir tane eşyasını biz aliriz e dahası olmayınca biz mi parayı mezara götüren olcaz yani?
Evet aynen öyle . Zaten yapmak zorunda değilsin onu bile durumun yoksa . Kendini hiç suçlu hissetme. Parayı mezara götürürsin istersen istersen harcarsin ben snein yerinde olsam bu adamu sürekli borca sokarım ki harcayamasin ailesine

Back
X